Du er her: Lande > Mexico > Rejser > Rejse MX37

Lækre strande og historiske vidundere

14 dages rejse: 1 nat Cancun, 4 nætter Isla Holbox, 2 nætter Chichen Itza og 5 nætter Mahahual
Rejse: 
MX37
Tag til nogle af Mexicos allerbedste strande - livlige Cancun med højhuse og byliv, paradisøen Isla Holbox og lækre caribiske Mahahual! Og så skal du selvfølgelig se Chichen Itza!

Din rejse starter med en enkelt nat i Cancun, der er kendt for sine smukke, smukke strande med højhushoteller og natteliv. Helt anderledes er dog rejsens næste stop Isla Holbox, hvor du går rundt i gader af sand nærmest uden biler. Strandene er fantastiske, og her er også laguner med flamingoer og mulighed for at se hvalhajer på en smuk snorkletur. Nu går turen videre til Chichen Itza - et af verdens syv nye vidundere. For omkring 1500 år siden var det en af Maya-indianernes mægtigste byer, og her har man ofret mennesker til guderne og styret områdets politiske interesser. Ruinerne er overraskende godt bevaret, og du bliver næsten helt stum, når du ser de ældgamle, kæmpemæssige bygningsværker! Du slutter af i byen Mahahual, der har kridhvidt sand og roligt turkisblåt vand beskyttet af et koralrev, så her kan du snorkle, slappe af og boltre dig i vandet. Der er masser af små restauranter, butikker og barer, så gå en tur langs byens "Malecon" ud til stranden og find et sted at spise ud til stranden. Maden her er skøn - som det meste mexicanske mad jo er - og priserne er fornuftige! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst Cancun 
 2. Cancun - Isla Holbox
 3. Isla Holbox
 4. Isla Holbox
 5. Isla Holbox
 6. Isla Holbox - Chichen Itza
 7. Chichen Itza
 8. Chichen Itza - Mahahual
 9. Mahahual
 10. Mahahual
 11. Mahahual
 12. Mahahual
 13. Mahahual
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Mexico. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Cancun!

I dag ankommer du til Cancun - en af Mexicos populære feriebyer, der byder på masser af liv og hvide strande. Her kan du shoppe amok, gå på bar eller bare ligge og dase på den kridhvide strand, mens du kigger ud over det turkisblå hav. Men Cancun er mere end det gode liv på stranden. Området omkring byen er fuld af historie, kultur og natur, så der er udflugtsmuligheder for enhver smag.

Dag 2: Videre til ferieøen Isla Holbox

I dag bydes du velkommen til Isla Holbox - en lille ø, uden så meget hurlumhej. Du bliver kørt til dit hotel i en lille golfbil.

Isla Holbox er en dejlig caribisk ferieø med kun 1.500 beboere. Her er er flere småbyer, hvor folk bor i huse langs gader af sand. Nok af samme grund er her ikke mange biler, men du kan leje en golfbil eller en cykel og tage ud på eventyr, fx til den store lagune, hvor du finder masser af fugle, lyserøde flamingoer og andet dyreliv. Du kan selvfølgelig også gå rundt på egen hånd i området. Besøg fx byerne - rene kan man ikke kalde dem, men de er farvestrålende og hyggelige. Øen er kun 1,5 km bred, så du går nemt fra den ene bred til den anden, og på den vestlige side strækker de hvide sandstrande sig milehvidt. Det er lidt sværere at gå fra øens bund til dens top, for der er næsten 42 km, men umuligt er det ikke!

Dag 3-5: Nyd strandlivet på dejlige Isla Holbox

Slå dig ned i skyggen af en parasol på de lange, hvide sandstrande. Nyd udsigten over det turkisblå hav, og tag en dukkert, når du trænger til at køle lidt af. Når sulten melder sig, er der et væld af friskfanget fisk at vælge imellem - her er mange fiskere, der hver dag sejler ud på havet og vender hjem med nettet fyldt med et stort udvalg af havets frugter. Isla Holbox, eller nærmere vandet omkring øen, er også kendt for sine hvalhajer, så brug en dag på at tage en tur ud at kigge efter disse flotte dyr.

Du kan virkelig slappe af og komme heeeeelt ned i gear på denne dejlige ø!

Dag 6: Velkommen til Chichen Itza!

I dag ankommer du til den lille by Pisté, der ligger en køretur på 5 minutter fra verdensberømte Chichen Itza. Selve byen er ikke noget særligt, men dét er ruinerne til gengæld! 

Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og et af de vigtigste i Mexico! Faktisk er det et af verdens 7 nye underværker. Selve Chichen Itza-området er ca. 600x800 meter stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner - flere af dem særdeles velbevarede. Alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum. Du træder tilbage i en helt anden tid, ca. tilbage til år 600, hvor Mayaerne herskede. Det var en af Maya-civilisationens største og mægtigste byer. Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide El Castillo. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico. Chichen Itza er et imponerende syn, men husk solcreme - det er varmt! 

Dag 7: Oplev Chichen Itza eller tag på udflugt

Hvis du ikke har fået nok af Chichen Itza, skal du selvfølgelig opleve de imponerende ruiner igen.

I den tætvoksende jungle ligger også to cenoter, en af dem er den hellige cenote, Cenote Sagrado. Den er også kendt under navnet "Ofringens brønd", fordi mayaerne både ting og mennesker her til ære for regnguden Chaac. Man har fundet både guld, jade, lertøj og skeletter i det grønne vand. Tag en tur hen og se cenoten og tænk på de mennesker, der har måttet lade livet her. 

Du kan også tage på udflugt til byen Valladolid, som ligger 40 minutters kørsel væk. Byen bliver kaldt Østens Sultan på grund af de mange smukke kolonibygninger, og det historiske centrum er virkelig stemningsfuldt. Hvis du har mod på at køre lidt længere (ca. halvanden time), kan du besøge "Den hvide by", Merida. Tag en slentretur på den smukke Paseo de Motejo Boulevard, se Katedralen og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal, der serverer traditionelle retter fra Yucatan-regionen – er du heldig, er her musik og dans. 

Men hvis vi var dig, ville vi nu altså sørge for at få oplevet Chichen Itza en ekstra gang, mens vi var her. 

Dag 8: Velkommen til Mahahual!

I dag ankommer du til Mahahual - en tilbagelænet caribisk fiskerby med de dejligste pudderhvide strande. Temperaturene her er altid høje, og du kan ligge i timevis i skyggen under en palmebladsparasol og bare nyde varmen og udsigten ud over det strålende turkise vand. Indimellem lægger kæmpemæssige krydstogtskibe til ved byens havn, og så er der liv i byen! Hvis det ikke lige er dig med mange turister, så søg ned i den sydlige ende af byen, hvor der stadig ånder fred og ro. Husk penge hjemmefra, for du skal ikke regne med at kunne hæve penge i byen. 

Tag en slentretur langs stranden på ”Maleconen”, der er fyldt med småhoteller, butikker, hyggelige restauranter og barer med farvestrålende drinks.

Byens strand fører ud til en lagune af roligt, azurblåt vand beskyttet af et koralrev, så her er rigtig godt at snorkle. På med dykkermasken og afsted ud blandt fiskene! 

Dag 9-12: Afslapning på stranden i Mahahual

Skal du bare ligge og dase på stranden? Eller drikke en kold Corona i en strandbar?

Du kan også tage ud på vandet og dykke med skildpadder – og hvis du er rigtig heldig, måske også et par delfiner. Du forsvinder ned i en helt anden verden i Det Caribiske Hav! Er du her i sommermånederne lægger skildpadderne ofte æg på stranden, og der er gode muligheder for at se nogle af de store dyr i sandet. Er du her i sensommeren og helt ind i oktober, kan du til gengæld se æggene klække og små skildpaddeunder, der myldrer ud i vandet. En herlig oplevelse! 

Har du børn med, bør du tage forbi temaparken Lost Mayan Kingdom, som er et farvestrålende adventureland med svævebaner, vandrutsjebaner og hængebroer – fuld af sjov og spænding!

Hvis du ikke har fået nok af Mayaruiner, kan du også tage ud og se områdets seværdigheder, hvor Mayaner har levet, fx Chacchoben, Kohunlich og Dzibanch.

Dag 13: Afrejse fra Mexico

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Mexico. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Mexico.

Alle hoteller

Courtyard Cancun Airport

Courtyard Cancun Airport

Courtyard Cancun Airport ligger – som navnet antyder – dejlig tæt på lufthavnen, og altså ikke...

Upgradefra 534,- kr.pr. personpr. dag
Beachscape Kin Ha Villas & Suites

Beachscape Kin Ha Villas & Suites

Beachscape Kin Ha Villas & Suites er et dejligt resort, der ligger skønt lige ved stranden....

Alle hoteller

Holbox Dream

Holbox Dream

Holbox Dream er et dejligt hotel, der ligger tæt på både by og strand – og det er altså en skøn...

Upgradefra 194,- kr.pr. personpr. dag
Villas HM Paraiso Del Mar

Villas HM Paraiso Del Mar

Villas HM Paraiso Del Mar er på alle måder et dejligt, hyggeligt og farvestrålende hotel med en...

Alle hoteller

Hotel Chichen Itza

Hotel Chichen Itza

Hotel Chichen Itza ligger i den lille by Piste ca. 20 minutters gang de verdensberømte ruiner af...

Alle hoteller

Ko'ox Matan Ka'an Hotel

Ko'ox Matan Ka'an Hotel er et skønt lille sted kun en enkelt gade fra det dejlige caribiske hav...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til mexico. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Mexico.

Cancun

-86.854590
21.162112

Isla Holbox

-87.376343
21.525349

Chichen Itza

-88.567718
20.684270

Mahahual

-87.706995
18.715549

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 sep 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 28 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.190,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 05 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.790,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode 06 jan 2019 - 07 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.890,-
Afrejse i følgende periode 07 jan 2019 - 16 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 17 apr 2019 - 20 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 21 apr 2019 - 19 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 20 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 13.890,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 17 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 18 jul 2019 - 11 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2019 - 17 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 18 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 21 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 15.040,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2019 - 27 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.490,-
Børn u/12 år fra 17.490,-
Afrejse i følgende periode 28 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.690,-
Børn u/12 år fra 18.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Cancun t/r.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Skal du bo på Yucatan halvøen (bl.a. Riviera Maya, Costa Maya, Playa del Carmen, Akumal, Mahahual, Puerto Juarez, Tulum, skal du betale en miljøafgift på ca. 20 pesos pr. værelse pr. nat. Du skal betale denne direkte til hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Cancun t/r.
Transport mellem lufthavn og hotel med bil/minibus.