Du er her: Lande > Panama > Rejser > Rejse PAN03

Uberørt natur og øde tropeøer

16 dages rejse: 2 nætter Panama City, 3 nætter San Blas, 2 nætter Valle de Antón, 1 nat Panama City, 5 nætter Isla San José (Perleøerne) og 1 nat Panama City.
Rejse: 
PAN03
Oplev byliv og mennesker i Panama City, tag ud til de bittesmå paradisøer San Blas og mød måske Guna Yala-indianerne, oplev smuk natur i Valle de Antón og slut af med øde sandstrande på Isla San José omgivet af frodig natur.

Din rejse starter i Panama City, der byder på alt, hvad hjertet kan begære af storbyliv. Men du kan næsten ikke være i Panama City uden at besøge den verdensberømte Panama Kanal, hvor de kæmpestore skibe sejler på floden med regnskov til begge sider. I San Blas står den på bittesmå palmeøer i ægte sørøverstil - nogle af dem er nærmest kun en bunke sand med en palme på! Vandet er naturligvis krystalklart og fint turkisblåt, så den står på masser af badning og snorkling. Det er også her Guna Yala-indianerne bor, og dem vil du helt sikkert møde, mens du er her. Nu går turen videre til storslået natur i det ældgamle vulkankrater Valle de Antón, hvor bjergene og de smukke udsigter er i højsædet. En af de store attraktioner er de skægge firkantede træer og den uhyre sjældne gyldne frø! Tag på vandretur i bjergene og nyd de smukke højder. Du slutter af på øen Isla San José, der er en del af Perleøerne. Her ligger et utal af små "hemmelige" bugter og strande, og der er gode muligheder for at snorkle, bade og bare nyde livet. Øen er ikke særlig stor, men til gengæld er den tæt bevokset! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Panama City
 2. Panama City
 3. Panama City - San Blas
 4. San Blas
 5. San Blas
 6. San Blas - Valle de Antón
 7. Valle de Antón
 8. Valle de Antón - Panama City
 9. Panama City - Isla San José (Perleøerne)
 10. Isla San José (Perleøerne)
 11. Isla San José (Perleøerne)
 12. Isla San José (Perleøerne)
 13. Isla San José (Perleøerne)
 14. Isla San José (Perleøerne) - Panama City
 15. Panama City
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Panama. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Panama City

I dag ankommer du til Panama City! Modsat meget af Mellemamerika er Panama City en meget moderne by - og derfor også præget af mange højhuse. Otte ud af de ti højeste højhuse i Mellemamerika er i Panama City. Det er en ægte, pulserende storby med en fantastisk smuk skyline!

Byen er det politiske og kulturelle centrum af Panama og har en del attraktioner. Du kan for eksempel se Panamakanalen, der i øvrigt for tiden er ved at blive renoveret og udvidet. Du kan også se en forestilling i Teatro National eller besøge katedralen på Plaza de la Catedral. Du har også gode muligheder for at besøge nationalparker, zoologiske have eller botaniske haver.

Du skal ikke være bange for at blive sulten. Panama City har restauranter af meget høj standard med mad fra hele verden. Mangler du underholdning, er der mulighed for at besøge casinoer, natklubber eller store indkøbscentre.

Dag 2: Panama kanalen, storbyen eller udflugter?

Der er mange muligheder for udflugter (som alle kan tilkøbes hjemmefra):

Gatun Lake og Panamakanalen
En halvdagstur. Du bliver hentet på hotellet og kører en halv time til byen Gamboa, hvor Chagres-floden møder Panamakanalen. Her kommer du om bord på en ekspeditionsbåd, som tager dig til den kunstige sø Gatun. Søen blev lavet mellem år 1907 og 1913 og udgør en stor del af Panamakanalen, i alt 33 km. Fra båden kan du beundre de mange fartøjer, der er på vej gennem kanalen, og du kan også beundre regnskoven som omringer søen. Senere besøger du Miraflores Locks, hvor du kan nyde synet af skibene som krydser Panamakanalen, fra og til Stillehavet.

Soberania Nationalpark
En halvdagstur til Soberania Nationalpark. Under anden verdenskrig blev der bygget en rørledning langs Panamakanalen for at transportere benzin fra et hav til det andet i tilfælde af, at vandvejen skulle blive angrebet. Heldigvis blev den aldrig brugt. Den nu efterladte grusvej, som blev bygget til at vedligeholde rørledningen, er i dag en udmærket indgangsvej til Soberanias Nationalpark. Parken byder på en imponerende liste af 525 fuglearter inklusiv den sorte høgeørn, sortørede spætte, sortbrystede dovenfugl, brednæbbede motmot, blå kotinga, purpurstrubede frugtkrage, Masked Tytira, Violaceous Trogon, båndmyretornskaden, gulbenede honningsuger og mange flere. Soberania er også hjem for 105 arter af pattedyr heriblandt store kattedyr, myreslugere, to- og tretåede dovendyr, fire abearter, agoutier. Du tager på en 3 timers tur rundt i denne tropiske regnskov.

Chagres Nationalpark og Embrerafolket
En halvdagstur til Chagres Nationalpark. Du bliver kørt til havnen i El Corotu ved bredden af Alajuela-søen. Her bor Embera-folket, og du kommer med en af deres små kanoer kaldet piragua. Turen går gennem junglen hen til et spektakulært vandfald, som kun er tilgængeligt efter en kort gåtur gennem junglen. Efter en forfriskende dukkert fortsætter du turen hen til en embera-landsby, hvor du vil få indblik i deres traditionelle levevis og en dejlig frokost.

Lake Bayano Grotter
Heldagstur til Lake Bayano. Først to små timers kørsel til landsbyen Cañita, hvorfra du sejler en halv times tid over Lake Bayano til indgangen af grotterne. Du skal ud på en ca. 1 km lang vandring gennem hulerne forbi kæmpe kalkstensformationer, og du ender i en krystalklar lagune, hvor du kan få en dukkert. En lille pause og så tilbage til søbredden, hvorfra du sejler tilbage, får lidt frokost før turen går tilbage til Panama City, ankomst sen eftermiddag.

Togtur til Colon og San Lorenzo Fortet
Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kørt til Colosal togstation, cirka 15 minutters kørsel. Siden 1855 har der kørt tog her, og du skal ud at køre en times tid gennem regnskoven og med udsigt til de sejlende skibe på kanalen. Du kører til Colon, hvorfra turen går videre med bil til San Lorenzo Fortress. San Lorenzo fæstningen blev bygget i 1595 af Phillip II for at forsvare byen, men piraten Henry Morgan angreb fæstningen mellem 1668 og 1671 for til sidst at overtage og ødelægge Panama by. Efterfølgende besøger du Sherman Marina, som for mange år siden blev brugt til at beskytte kanalen.

Dag 3: Velkommen til skønne San Blas

I dag skal du til San Blas. San Blas ligger i Guna Yala-indianernes territorium, så du skal faktisk ud af Panama og vise pas ved et checkpoint på vejen. Du kører ad kringlede veje gennem fantastisk jungle og kommer så til en lille havn, ja det vil sige en lille strand med en badebro. Mens du venter på båden, kan du beundre de fantastisk smukt beklædte Guna Yala-kvinder, med deres farverige stoffer svøbt rundt om sig og deres perlekæde-besatte ben. Så tager du med en lancha, en jolle med motor, en tur på en halv times tid til den ø, hvor du skal bo.

Dag 4-5: Nyd strandene på San Blas

Hvad skal du få tiden til at gå med? 

Udforsk din egen ø, hvor du kan tage en tur op af floden forbi flotte regnskovsområder. Se øens eksotiske dyreliv med aber, tubaner og navlesvin. Hike til Cascada og slap af ved de flotte vandfald, mens du lærer om planterne og de medicinske urter, som du finder i skoven.

I starten af regnskoven på øen Achutupus kan du besøge en kirkegård og få et indblik i Guna Yala-indianernes opfattelse af liv og død. Se hvordan de med ritualer sender deres familiemedlemmer afsted på den evige rejse.

Du kan fx også tage på en sejltur forbi de smukkeste øer i alle størrelser - lige fra en sandbanke med fem palmer til større øer med de karakteristiske palmehuse. Det er virkelig et smukt sted, azurblåt vand og gyldne sandøer, så lang øjet rækker. Det ligner næsten noget fra et postkort... Sejl ind til en af de skønne paradisøer med fantastiske strande, klart og stille vand og mulighed for at snorkle fra stranden.

Tag måske et par timer i hængekøjen midt på dagen. Senere på dagen kan du sejle over til en større ø, hvor der bor ca. 5.000 Guna Yala-indianere. Alle husene er bygget af palmeblade, her er et rådhus, kirke, basketballbane og en kiosk. Familierne bor sammen i flere generationer i hytter ved siden af hinanden. Og så bruger de selvfølgelig solenergi til at oplyse sandstierne mellem husene om aftenen!

Dag 6: Velkommen til Valle de Antón

I dag ankommer du til Valle de Antón!

Valle de Antón er en naturskøn by, som ligger oppe i bjergene i verdens næststørste beboede vulkankrater. Og du skal endelig ikke lade dig skræmme af at bo på en vulkan, for den har sovet siden 1987.

Byen har en storslået natur med flotte vandfald, firkantede træer (altså stammerne, ikke kronerne!) og varme kilder. Og så er den kendt for at være et af de eneste steder, hvor den kritisk truede panamanske gyldne frø bor. Den fantastiske natur byder desuden på hele 500 forskellige arter fugle, så løft hovedet og gå på opdagelse i mellem træerne. Du bor 600 meter over havets overflade, så temperaturen er et par grader køligere end nede på jorden, men det bliver sjældent helt koldt.

Gå en tur på det levende og farvestrålende marked, hvor Guaymi-indianerne sælger kunsthåndværk og tingeltangel, og se hvordan livet udspiller sig i den lille by. Byen er ikke særlig stor, så det er hurtigt overstået.  

Dag 7: På opdagelse i Valle de Antóns natur

Og hvad skal du så få tiden til at gå med, når du nu er her midt i et vulkankrater? 

Den lille by er jo hurtigt set - et lille museum, en lille zoo, et sommerfuglehus og et orkidécenter med over 100 orkidéarter fra området.

Men det er selvfølgelig naturen, der byder på allerflest oplevelser! Er du let til bens, så hike til toppen af The Sleeping Indian og nyd den vilde udsigt over dalen og de andre bjerge – den er fænomenal! Der er flere flotte vandreruter i naturen, og mange af dem går til fine vandfald, floder, udsigtspunkter og bjerge. Du kan nærmest vælge og vrage. 

Besøg også den kæmpemæssige klippe La Piedra Pintada, der er fuld af præcolombianske indgraveringer, og du føler dig pludselig meget lille, når du står under klippen og kigger op! 

Er du modig, kan du også tage en zipline ud over dalen og se hele den flotte natur oppefra. Tør du?

Dag 8: Tilbage til Panama City

I dag går turen tilbage til Panama City, hvor du skal bo på samme hotel som tidligere.

Dag 9: Velkommen til Isla San José og Perleøerne

I dag ankommer du til dejlige Isla San José!

Isla San José er den anden største af de smukke Perleøer, men stadig kun en lille plet på kortet. Øerne har deres navn til fra før Columbos tid, hvor beboernes hovedopgave, var at dykke efter perler til deres konge. Nogle af de mest berømte perler i verden er herfra. I dag har Isla San José ikke en eneste indbygger. Det eneste, som er på øen er hotellet Hacienta del Mar og en kort landingsbane – resten er ren eksotisk natur! 

Dag 10-13: Udforsk næsten øde Isla San José

Du skal næsten gå på opdagelse på øen, og måske ser du nogle af de tusindvis af vildsvin og rådyr, der bor på øen sammen med leguaner, gnavere, papegøjer, havskildpadder, gigantduer og mere end 100 fuglearter. Ud i naturen med dig! Her er både palmer, vilde sukkerrør, grotter og mange vandfald op til 18 meters højde. Vejret er tropisk og træerne skyder højt op om ørene på dig.

Måske skal du ud og snorkle en af dagene? Der er masser at se på, hvis du tager på en snorkletur mellem Perleøerne. 

Selvom øen har en ru og stenet kyst, er der massere strande gemt imellem, som du kan opleve – både hvide, sort og gyldne. Fra stranden kan du være heldig at se, når pukkelhvalerne kommer forbi og hilser på fra det turkisblå vand. Så det er bare om at nyde de dejlige strande og slappe af til den helt store guldmedalje. 

Dag 14: Tilbage til Panama City

I dag går turen tilbage til Panama City, hvor du skal bo på samme hotel som tidligere.

Dag 15: Afrejse fra Panama

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Panama. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Panama.

Alle hoteller

Riande Granada Urban Hotel

Riande Granada Urban Hotel

Riande Granada Hotel er et moderne og lækkert hotel, der ligger i Panama Citys businessdistrikt...

Upgrade
Country Inn & Suites by Carlson

Country Inn & Suites by Carlson

Country Inn & Suites by Carlson er et stort, ældre, men rigtig godt hotel, der ligger lige...

Alle hoteller

Kikirdub set fra vandet

Kikirdub Lodge

Kikirdub Lodge ligger på en MEGET lille ø, ca. 30 x 30 meter! Her ligger et hus med to...

Alle hoteller

Rejser til Panama - Valle Verde Hotel

Valle Verde Hotel

Valle Verde Hotel er et lille hyggeligt resort, der ligger midt i en fantastisk natur. Du bor i...

Alle hoteller

Rejser til Panama - Hacienda del Mar

Hacienda del Mar

Hacienda del Mar er et eksotisk resort bygget i naturens materialer, og faktisk er det det...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til panama. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Panama.

Panama City

-79.406420
9.101505

San Blas

-78.801986
9.507208

Valle de Antón

-80.131875
8.610042

Panama City

-79.406420
9.101505

Isla San José

-79.116995
8.264134

Panama City

-79.406420
9.101505

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.890,-
Børn u/12 år fra 21.690,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.190,-
Børn u/12 år fra 22.990,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.990,-
Børn u/12 år fra 25.290,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.390,-
Børn u/12 år fra 23.190,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 21.890,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.690,-
Børn u/12 år fra 23.890,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 21.890,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.990,-
Børn u/12 år fra 23.890,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Panama City-San Blas-Panama City-Isla San José-Panama City-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger: 12 med morgenmad og to med fuldpension på San Blas.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Lufthavnsafgift ved afrejse fra Panama (ca. 40 USD).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-Panama City-San Blas-Panama City-Isla San José-Panama City-Danmark.
Transport mellem lufthavne og hoteller med bil/minibus.