Du er her: Lande > Peru > Rejser > Rejse 928

Storby, kultur og enestående Machu Picchu

11 dages rejse: 3 nætter Lima, 4 nætter Cuzco, 1 nat Aguas Calientes (Machu Picchu) og 1 nat Cuzco
Rejse: 
928
Peru rejser - Machu Picchu
Spændende museer i Lima, fantastisk arkitektur i hyggelige Cuzco og det imponerende Machu Picchu.

I Lima er der nok at tage sig til! Besøg Guldmuseet og se den imponerende samling af inkaguld og -sølv, køb et par lækre sokker i alpakauld på det store marked eller tag ind at se resterne af pyramiden Huaca Pucllana. Næste stop er Cuzco, der er den slags by, som man ikke kan lade være med at forelske sig i. Byen er smuk og afslappet og arkitekturen helt unik. Overalt ser du tydeligt forskellen mellem inkaernes og spaniernes byggestil. Du kan også tage på udflugt ud af byen. Hvad med at besøge de flotte sacsayhuaman-ruiner, der ligger i gåafstand fra byen, eller måske citadellet Pikillacta fra warikulturen, der stammer helt tilbage fra før inkatiden? Videre til Perus nok mest besøgte og berømte seværdighed, Machu Picchu. Du bor i byen Aguas Calientes og kan herfra tage op og se ruinerne af denne imponerende inkaby. Her er gamle huse, pladser, templer og landbrugsterrasser hugget ud i bjergsiden, og det er ikke svært at drømme sig tilbage i tiden og forestille sig, hvordan det var at leve her for mange hundrede år siden. Tilbage i Cuzco kan du nå at smage lokale retter som grillet marsvin, inden du igen vender næsen hjem mod Danmark.

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark - Ankomst Lima
 2. Lima
 3. Lima
 4. Lima - Cuzco
 5. Cuzco
 6. Cuzco
 7. Cuzco
 8. Cuzco - Aguas Calientes
 9. Aguas Calientes - Cuzco
 10. Cuzco
 11. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Peru. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Lima!

I dag ankommer du til Lima - Perus dejlige hovedstad med gode seværdigheder og myldrende liv. Byen ligger ved Stillehavskysten og er hjem for ca. en tredjedel af landets befolkning. Det er nemt og billigt at komme rundt med taxa, og her venter dig bare så mange oplevelser, så det er bare med at komme af sted!

Dag 2-3: Tag på opdagelse i Lima

Lima er en spændende by at gå på opdagelse i. Vil du gerne have hjælp med at arrangere udflugter, kan du snakke med vores partner i Peru.

Tag rundt i byen med taxa, eller tag en spadseretur. Gågaden Jiron de la Union, der ligger i et lokalt område uden turistbutikker, leder op til Plaza de Armas, hvor Lima blev grundlagt i 1535. På pladsen finder du både regeringspaladset, rådhuset og den smukke katedral, hvor Limas grundlægger ligger i en lille glaskiste. Katedralen blev ødelagt af et jordskælv i 1746, men genopbygget allerede i 1755, og i dag findes her nogle fantastiske kunstskatte og malerier. Er du ikke færdig med at kigge på smukke bygninger, kan du gå videre til Palacio Torre Tagle (bygget 1735), som har nogle helt unikke træbalkoner. Bygningen huser Perus udenrigsministerium og den betragtes som værende det bedste eksisterende eksempel på kolonitidens arkitektur. Besøg Sankt Francisco-kirken (Iglesia San Francisco) og nonneklosteret fra cirka 1674. Kirken og klosteret, sidstnævnte er bygget i træ, er især kendt, fordi det er bygget ovenpå katakomberne, der er anvendt som begravelsesplads for mere en 70.000 mennesker. Du kan faktisk komme ned i katakomberne. Hvis du altså tør... Stedet er også kendt for sit enestående bibliotek, der huser tusindvis af antikke tekster.

Museer i verdensklasse byder Lima også på. Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, har en enestående samling af inkaguld, sølv, keramik, vævearbejde, mumier og endda en af verdens største våbensamlinger. Det er simpelthen en samling du må og skal se, når du er i Lima. Det privatejede, arkæologiske museum, Museo Larco, er også et besøg værd.

Miraflores er Limas turistcentrum med masser af små barer, caféer og butikker. Her er også et stort håndværkermarked, hvor varene er billigere, end du kan købe dem i butikkerne. Husk, at det alligevel kan betale sig at prutte om priserne. I Peru kan du især gøre nogle gode køb af sølv- og guldsmykker, tøj af alpakauld, tæpper og udsmykninger af alle slags. Det er en god ide altid at medbringe små USD-sedler, da det kan være svært at få byttepenge tilbage for de store sedler.

Du bør også besøge den fantastiske pyramide i centrum af Lima by. I det 5. århundrede begyndte indbyggerne i Lima at bygge denne pyramide, som de kaldte Huaca Pucllana. Denne pyramide blev bygget af præster af to grunde: For det første ville de vise, hvor stor og mægtig den religiøse kraft var. For det andet ville de kontrollere vandet, som kom fra Rimac-floden. Pyramiden blev lavet af små sten af ler, og den blev ombygget gennem de tre efterfølgende århundreder, hvor den ikke var i brug. For foden af pyramiden er der en meget flot og enestående restaurant med en god udsigt over pyramiden. Her har de den lækreste mad i hele Lima. Du kan også få slukket din tørst, og der er nok at vælge imellem – Restaurant La Huacas bar påstår nemlig, at de er den bar i verden med flest forskellige flasker…

En aften anbefaler vi dig at spise på en af de mest fantastiske restauranter. På en mole ude i havet ligger La Rosa Nautica - og det er ikke kun beliggenheden, der er smuk. Interiøret er enestående, og deres Pisco Sours og maden er i verdensklasse. Priserne er selvfølgelig i den højere ende, men acceptable. Der er altid mange mennesker, så det er nødvendigt at bestille bord. Bed hotelreceptionen om hjælp.

Dag 4: Velkommen til smukke Cuzco!

I dag ankommer du til fantastiske Cuzco.

Cuzco er en af de vigtigste inka-byer i hele verden, og det er en by, som intet menneske nogensinde ønsker at forlade igen. Alle forelsker sig i denne smukke og afslappede by med de små, gamle kirker, kolonitidsbygninger og dens beboere. Arkitekturen er helt unik, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder. Kig på bygningernes fundamenter, så kan du se, at på de nederste lag, som er bygget af inkaerne, er stenene lagt så tæt, at du ikke engang kan presse et stykke papir ind mellem to sten. Men oven på dette kan du se den nyere, spanske konstruktion, hvor stenene er stablet totalt planløst oven på hinanden.

Hvis du har lyst, kan du tage ting med til et børnehjem i Cuzco. Her bliver de rigtig glade for at modtage shampoo, sæbe, tandpasta, vaskepulver og brugte sko til børnene. Giv det til agenten, så sørger han for, at det kommer hen til børnehjemmet.

Dag 5-7: Nyd dejlige Cuzco

Vi foreslår en dag med sightseeing i Cuzco. Husk, at du har muligheden for at arrangere det til en god pris gennem vores agent. Besøg fx den centrale plads, katedralen med dens religiøse kunstmuseum og kirken Santo Domingo.

Et besøg til de fire ruiner i nærheden er også umagen værd. Sacsayhuaman er et arkitektonisk mesterværk fra tiden før inkaerne med udsigt over Cuzco. Kenko er en hellig klippe, hvis hovedattraktion er et monolitisk alter, der forestiller en puma. Det røde fort Puca-Pucara og Tambomachay er også et besøg værd.

Hvis du stadig ønsker at se mere, så besøg kirken og klosteret La Merced, kunstnerkvarteret San Blas og San Blas-kirken med sin barokke prædikestol. Rundt omkring i Cuzco har inkaerne bygget et netværk af altre, der er viet til deres guder: vand, måne, luft og jord. Disse altre, selv om de måske er mindre berømte, var meget vigtige for folket. Du kan også besøge de naturlige huler, stenskulpturer og begravelsespladser i byen.

En af dagene foreslår vi et besøg til Museo de Arte Precolombino. Dette helt specielle og historiske Cuzco-monument huser det eneste museum i Peru, der er viet til at samle kunst fra gamle peruvianske kulturer.

Nyd dette museum som har til huse i en af inkaernes ceremonielle bygninger fra ca. 1450 e.Kr. I 1580 blev bygningen lavet til bolig for erobreren Alonso Diaz, og senere for jarlen af Cabrera. Efter en restaurering blev den i 2003 åbnet som Museo de Arte Precolombino. Samlingen på 450 mesterværker daterer sig fra 1250 f.Kr. til 1532 e.Kr. De er blevet udvalgt blandt 45.000 genstande, der opbevares på Larco Museet i Lima. Gallerierne er designet, så de lever op til den højeste standard inden for moderne museumsindretning, og da der er skiltet på både spansk, engelsk og fransk, har de besøgende de bedste muligheder for at beundre præ-colombiansk kunst.

Spis måske en dag på restauranten La Quinta Eulalia, som blev grundlagt i 1924. Her kan du prøve forskellige, lokale retter som grillet marsvin og lam tilberedt på forskellige måder.

Du kan også se lidt forskelligt uden for byen. Tag selv en taxa eller brug vores gode agent til at hjælpe dig med at organisere turen. Pikillacta er et citadel fra wari-kulturen fra det 7. århundrede - altså før inka-tiden. Det gemmer på gamle mysterier og en bizar arkitektur. Det ligger i Cuzco-dalen tæt ved Huacarpay-søens bredder. På den anden side af dalen finder du en lille by, der hedder Andahuaylillas. Byen er bygget af de spanske erobrere, og berømt for sin kirke fra 1700-tallet. Kirken er restaureret for nyligt og gemmer et indre af udsædvanlig skønhed bag sit noget mere beskedne ydre. Loftet er rigt udsmykket og væggene er dekoreret med mange smukke freskoer og malerier.

Rumikolka er et gammelt stenbrud, hvor inkaerne brød sten og transporterede dem til Cuzco, for at bygge deres paladser. Det er muligt at få fortalt om de seneste undersøgelser af de gamle værktøjer og teknikker, der blev anvendt i brydningsarbejdet, tilskæringen og tilpasningen af stenene. Brud, sten og værktøj forefindes som de var.

Også landsbyen Tipón er interessant. Bygget ved foden af Cerro Pachatusan er den et vigtigt punkt i horisonten hvor himmel og jord mødes. Under vintersolhverv står solen synligt bag og over dets top. Tipón blev bygget af inkaerne med en mesterlig, arkitektonisk præcision. Det var centrum for landbrugsforskning samt et sted, hvor man tilbad vandet. Det er stadig et mystisk sted, hvor åndemanere og spirituelle personer samles for at hylde jorden og tilbede vandet. Inkaerne udviklede afgrøder som majs og kartofler, og de gamle bønder havde deres templer med forskningscentre på de mange terrasser, som de byggede i Andesbjergene. Tipón er et unikt sted med tolv store stenterrasser og kanaler til vand, hvor landbrugsritualer, forskning og eksperimenter blev udført. Turen kan kombineres med et kort besøg til Kaira, forskningscenteret på Cuzcos Universitet i Andesbjergene. Her arbejder teknikere på at genskabe inkaernes landbrugsmetoder.

Dag 8: Velkommen til Aguas Calientes og legendariske Machu Picchu!

I dag går turen med tog til Aguas Calientes - en hyggelig, lille landsby ca. 8 km fra det berømte Machu Picchu.

Machu Picchu er Perus seværdighed nummer 1. Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen. Machu Picchu er bygget af stenblokke, sat sammen med mesterlig præcision. Denne fabelagtige by har huse, templer, varehuse, og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug. Byen antages at være blevet bygget af inka-lederen Pachacuti ca. år 1440, og den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Herefter blev byen forladt - og fuldstændig glemt - Først i 1911 blev den genopdaget af Hiram Bingham, en amerikansk arkæolog og politiker. Han troede, at han havde fundet den sidste af inkaernes skjulte byer med kostbare guldskatte, men han fandt kun en almindelig hovedstadsagtig by fra det femtende århundrede. I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her, er noget, du aldrig vil glemme.

Dag 9: Udflugt til Machu Picchu og tilbage til Cuzco

Du skal selvfølgelig på en spændende udflugt til Machu Picchu og se hele det store ruinområde! Du vil næsten føle, at du træder tilbage til Inka-tiden, når du går rundt mellem de mange ruiner i de fantastiske bjerge. Her er den smukkeste udsigt, du kan forestille dig, og du bliver pludselig meget lille i de enorme bjerge. 

I dag skal du tilbage til Cuzco igen, og du skal bo på samme hotel, som sidst du var her. Sørg for at få set alt det spændende, som du ikke nåede i første omgang. 

Dag 10: Afrejse fra Peru

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 11: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Peru. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Peru.

Alle hoteller

El Tambo II

El Tambo II

El Tambo II er et rigtig godt hotel, og det ligger ikke særlig langt væk fra sit søsterhotel -...

Alle hoteller

Hotellets hyggelige gårdhave

Abittare Hotel

Abittare Hotel er et smukt hus beliggende i den centrale del af Cuzco, nær templet Qoricancha....

Upgradefra 382,- kr.pr. personpr. dag
El Mercado Cusco

El Mercado Cusco

El Mercado Cusco er et rigtig hyggeligt hotel i hjertet af Cuzco – kun en kort gåtur fra den...

Alle hoteller

Hostal Presidente

Hostal Presidente

Hostal Presidente ligger midt i den lille by lige ud til Vilcanota River, og stedet er især...

Upgrade

El Mapi Hotel

El Mapi Hotel er et moderne og indbydende hotel, der ligger dejlig tæt på Machu Picchu - faktisk...

Upgradefra 4033,- kr.pr. personpr. dag
Sanctuary Lodge Machu Picchu

Sanctuary Lodge Machu Picchu

Sanctuary Lodge Machu Picchu har en mildest talt suveræn beliggenhed! Som det eneste hotel...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til peru. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Peru.

Lima

-77.043039
-12.045520

Machu Picchu

-72.544614
-13.163148

Cuzco

-71.967071
-13.532188

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 17 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 24 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.190,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.890,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 05 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.690,-
Børn u/12 år fra 20.590,-
Afrejse i følgende periode 06 jul 2019 - 21 jul 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 22.390,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 22 jul 2019 - 31 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.190,-
Børn u/12 år fra 19.390,-
Afrejse i følgende periode 01 aug 2019 - 06 aug 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 22.390,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 07 aug 2019 - 15 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.890,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Inkluderet: 

Flyrejse Danmark-Lima-Cuzco t/r.
Alle transporter på rejsen.
9 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Det kan være koldt i Peru, så husk en sweater – eller køb en af alpaca-uld for næsten ingen penge på et af markederne.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Lima-Cuzco t/r.           
Transport mellem lufthavne og hoteller med bil/minibus.
Transport mellem Cuzco og Aguas Calientes med tog.