Du er her: Lande > Peru > Rejser > Rejse 935

Utrolig natur og enestående kultur

15 dages rejse: 3 nætter Lima, 3 nætter Puerto Maldonado, 3 nætter Cuzco, 1 nat Aguas Calientes (ved Machu Picchu) og 3 nætter Cuzco
Rejse: 
935
Peru rejser - Puerto Maldonado
Kombiner et ophold i Amazonas med nutidens kultur og højdepunkterne fra inkaernes rige - oplev Lima, Puerto Maldonado, Cuzco og Machu Picchu.

I Perus dejlige hovedstad, Lima, kan du opleve berømte paladser, smukke pladser og spændende museer. Prut om priserne på det store marked og slut dagene af på en af byens mange hyggelige restauranter. Rejsen tager dig videre til junglen i Amazonas, hvor du skal bo omgivet af frodig regnskov. Du kommer på udflugter både til lands og til vands for at spotte regnskovens dyreliv: alligatorer, sommerfugle, aber og papegøjer. Gå i hængebroer i trætoppene og tag med på vandretur i mørket, mens du holder udkig efter lysende øjne i natten. Næste stop på turen er den smukke by Cuzco, der er en af de vigtigste inkabyer i hele verden. Gå på opdagelse blandt unik arkitektur, gamle kirker og kolonitidsbygninger. Videre til Aguas Calientes, hvorfra du skal besøge det imponerende Machu Picchu, den velbevarede inkaby, der overvælder mange med sin fantastiske beliggenhed. Rejsen sluttes af i Cuzco, hvor du kan besøge flere inkaruiner og nyde byens gode museer og gallerier. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Lima
 2. Lima
 3. Lima
 4. Lima - Puerto Maldonado
 5. Puerto Maldonado
 6. Puerto Maldonado
 7. Puerto Maldonado - Cuzco
 8. Cuzco
 9. Cuzco
 10. Cuzco - Aguas Calientes
 11. Aguas Calientes - Cuzco
 12. Cuzco
 13. Cuzco
 14. Cuzco
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Peru. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Lima!

I dag ankommer du til Lima - Perus dejlige hovedstad med gode seværdigheder og myldrende liv. Byen ligger ved Stillehavskysten og er hjem for ca. en tredjedel af landets befolkning. Det er nemt og billigt at komme rundt med taxa, og her venter dig bare så mange oplevelser, så det er bare med at komme af sted!

Dag 2-3: Udforsk skønne Lima

Lima er en spændende by at gå på opdagelse i. Vil du gerne have hjælp med at arrangere udflugter, kan du snakke med vores partner i Peru.

Tag rundt i byen med taxa, eller tag en spadseretur. Gågaden Jiron de la Union, der ligger i et lokalt område uden turistbutikker, leder op til Plaza de Armas, hvor Lima blev grundlagt i 1535. På pladsen finder du både regeringspaladset, rådhuset og den smukke katedral, hvor Limas grundlægger ligger i en lille glaskiste. Katedralen blev ødelagt af et jordskælv i 1746, men genopbygget allerede i 1755, og i dag findes her nogle fantastiske kunstskatte og malerier. Er du ikke færdig med at kigge på smukke bygninger, kan du gå videre til Palacio Torre Tagle (bygget 1735), som har nogle helt unikke træbalkoner. Bygningen huser Perus udenrigsministerium og den betragtes som værende det bedste eksisterende eksempel på kolonitidens arkitektur. Besøg Sankt Francisco-kirken (Iglesia San Francisco) og nonneklosteret fra cirka 1674. Kirken og klosteret, sidstnævnte er bygget i træ, er især kendt, fordi det er bygget ovenpå katakomberne, der er anvendt som begravelsesplads for mere en 70.000 mennesker. Du kan faktisk komme ned i katakomberne. Hvis du altså tør... Stedet er også kendt for sit enestående bibliotek, der huser tusindvis af antikke tekster.

Museer i verdensklasse byder Lima også på. Guldmuseet, Museo del Oro del Peru y Armas del Mundo, har en enestående samling af inkaguld, sølv, keramik, vævearbejde, mumier og endda en af verdens største våbensamlinger. Det er simpelthen en samling du må og skal se, når du er i Lima. Det privatejede, arkæologiske museum, Museo Larco, er også et besøg værd.

Miraflores er Limas turistcentrum med masser af små barer, caféer og butikker. Her er også et stort håndværkermarked, hvor varene er billigere, end du kan købe dem i butikkerne. Husk, at det alligevel kan betale sig at prutte om priserne. I Peru kan du især gøre nogle gode køb af sølv- og guldsmykker, tøj af alpakauld, tæpper og udsmykninger af alle slags. Det er en god ide altid at medbringe små USD-sedler, da det kan være svært at få byttepenge tilbage for de store sedler.

Du bør også besøge den fantastiske pyramide i centrum af Lima by. I det 5. århundrede begyndte indbyggerne i Lima at bygge denne pyramide, som de kaldte Huaca Pucllana. Denne pyramide blev bygget af præster af to grunde: For det første ville de vise, hvor stor og mægtig den religiøse kraft var. For det andet ville de kontrollere vandet, som kom fra Rimac-floden. Pyramiden blev lavet af små sten af ler, og den blev ombygget gennem de tre efterfølgende århundreder, hvor den ikke var i brug. For foden af pyramiden er der en meget flot og enestående restaurant med en god udsigt over pyramiden. Her har de den lækreste mad i hele Lima. Du kan også få slukket din tørst, og der er nok at vælge imellem – Restaurant La Huacas bar påstår nemlig, at de er den bar i verden med flest forskellige flasker…

En aften anbefaler vi dig at spise på en af de mest fantastiske restauranter. På en mole ude i havet ligger La Rosa Nautica - og det er ikke kun beliggenheden, der er smuk. Interiøret er enestående, og deres Pisco Sours og maden er i verdensklasse. Priserne er selvfølgelig i den højere ende, men acceptable. Der er altid mange mennesker, så det er nødvendigt at bestille bord. Bed hotelreceptionen om hjælp.

Dag 4: Videre til jungleeventyret i Puerto Maldonado

Pak dine sanser, for i dag skal du mod Puerto Maldonado - en tur, der vil gøre dig helt ør i hovedet. Du vil blive omringet af fantastisk dyreliv, store træer, hundredevis af forskellige, mærkelige aber, tusinder af farverige og skrigende papegøjer, små skildpadder, legesyge kæmpeoddere og frygtelige alligatorer.

Herude i naturen skal du bo på et dejligt lodge midt i junglen.

Tambopata National Reserve er en nationalpark helt ud over det sædvanlige. Den ligger i Amazonjunglen og er et vildnis på 274.690 hektar, fyldt med Amazonjunglens top 5 rovdyr; jaguarer, kæmpeoddere, sorte alligatorer, harpy-ørne og anakondaer. Nationalparken er et af verdens rigeste naturområder og den har verdensrekord i antal af fuglearter - mere end 550 er set på ét sted. Naturparken er også hjem for 1.100 sommerfuglearter.

Efter en kort velkomst bliver der serveret frokost. Om eftermiddagen skal du på en 2-timers guidet vandretur i regnskoven og lære mere om, hvilken betydning, den har for verden. Derefter står der en sejltur på programmet, da du skal på et 2-timers cruise på floden Madre de Dios. På denne tur lærer du om flodens økosystem og Amazonregnskovens bugter. Tilbage til lodgen, hvor der bliver serveret aftensmad.

Dag 5: Kanotur, hængebroer og vandretur i natten

I dag står der flere spændende oplevelser på programmet. Du starter ud med en morgentur til søen Sandoval, hvor du skal sejle i kano. Herefter fortsætter du med en vandretur gennem skoven i Tambopata Nationalreservat, hvor guiden vil dele ud af sin viden om området.

Tilbage på Lodgen er der frokost, inden du skal med båd til Inkaterra Canopy Walkway, hvor du kan besøge informationscenteret og lære mere om områdets bevarelsesprojekter, inden du skal op at gå på hængebroer i trætoppene. Det er fantastisk at opleve regnskoven fra oven! Der er derefter 15 minutters gang til Anaconda Walk Wetlands, hvor du skal lære om områdets økosystem og observere dyrelivet.

Tilbage til lodgen med båd og vente på, at mørket falder på. Du skal nemlig i aften på vandretur på junglestierne i mørket. På denne 2 timer lange vandretur får du en helt anden oplevelse af regnskoven. Aftensmaden får du serveret, når du kommer tilbage til lodgen igen.

Dag 6: Endnu en kanotur og udflugt til Botanisk Have

Efter morgenmaden skal du på en guidet kanotur på søen, hvor dukan spotte flotte planter og eksotiske dyr. Du vil også høre lidt om de fiskemetoder, der er blevet brugt her i området.

Efter frokost hjemme på lodgen skal du på besøg i Botanisk Have, hvor du lærer at identificere medicinske planter og hører, om hvordan de bruges. Herefter skal du se resterne af skibet Fitzcarrald, der blev brugt i den tyske film 'Fitzcarraldo'. Her skal du høre lidt om filmen og gummitræsindustrien, inden turen går tilbage til lodgen.

Dag 7: Velkommen til Cuzco!

Inden du skal videre til Cuzco, besøger du lige et smukt sommerfuglehus, hvor du kan lære om de farverige insekters transformation fra larve til sommerfugl.

Herefter ankommer du til fantastiske Cuzco.

Cuzco er en af de vigtigste inka-byer i hele verden, og det er en by, som intet menneske nogensinde ønsker at forlade igen. Alle forelsker sig i denne smukke og afslappede by med de små, gamle kirker, kolonitidsbygninger og dens beboere. Arkitekturen er helt unik, og overalt ser du tydeligt forskellen mellem spaniernes og inkaernes tidsperioder. Kig på bygningernes fundamenter, så kan du se, at på de nederste lag, som er bygget af inkaerne, er stenene lagt så tæt, at du ikke engang kan presse et stykke papir ind mellem to sten. Men oven på dette kan du se den nyere, spanske konstruktion, hvor stenene er stablet totalt planløst oven på hinanden.

Hvis du har lyst, kan du tage ting med til et børnehjem i Cuzco. Her bliver de rigtig glade for at modtage shampoo, sæbe, tandpasta, vaskepulver og brugte sko til børnene. Giv det til agenten, så sørger han for, at det kommer hen til børnehjemmet.

Dag 8-9: Udforsk dejlige Cuzco

Vi foreslår en dag med sightseeing i Cuzco. Husk, at du har muligheden for at arrangere det til en god pris gennem vores agent. Besøg fx den centrale plads, katedralen med dens religiøse kunstmuseum og kirken Santo Domingo.

Et besøg til de fire ruiner i nærheden er også umagen værd. Sacsayhuaman er et arkitektonisk mesterværk fra tiden før inkaerne med udsigt over Cuzco. Kenko er en hellig klippe, hvis hovedattraktion er et monolitisk alter, der forestiller en puma. Det røde fort Puca-Pucara og Tambomachay er også et besøg værd.

Hvis du stadig ønsker at se mere, så besøg kirken og klosteret La Merced, kunstnerkvarteret San Blas og San Blas-kirken med sin barokke prædikestol. Rundt omkring i Cuzco har inkaerne bygget et netværk af altre, der er viet til deres guder: vand, måne, luft og jord. Disse altre, selv om de måske er mindre berømte, var meget vigtige for folket. Du kan også besøge de naturlige huler, stenskulpturer og begravelsespladser i byen.

En af dagene foreslår vi et besøg til Museo de Arte Precolombino. Dette helt specielle og historiske Cuzco-monument huser det eneste museum i Peru, der er viet til at samle kunst fra gamle peruvianske kulturer.

Nyd dette museum som har til huse i en af inkaernes ceremonielle bygninger fra ca. 1450 e.Kr. I 1580 blev bygningen lavet til bolig for erobreren Alonso Diaz, og senere for jarlen af Cabrera. Efter en restaurering blev den i 2003 åbnet som Museo de Arte Precolombino. Samlingen på 450 mesterværker daterer sig fra 1250 f.Kr. til 1532 e.Kr. De er blevet udvalgt blandt 45.000 genstande, der opbevares på Larco Museet i Lima. Gallerierne er designet, så de lever op til den højeste standard inden for moderne museumsindretning, og da der er skiltet på både spansk, engelsk og fransk, har de besøgende de bedste muligheder for at beundre præ-colombiansk kunst.

Spis måske en dag på restauranten La Quinta Eulalia, som blev grundlagt i 1924. Her kan du prøve forskellige, lokale retter som grillet marsvin og lam tilberedt på forskellige måder.

Du kan også se lidt forskelligt uden for byen. Tag selv en taxa eller brug vores gode agent til at hjælpe dig med at organisere turen. Pikillacta er et citadel fra wari-kulturen fra det 7. århundrede - altså før inka-tiden. Det gemmer på gamle mysterier og en bizar arkitektur. Det ligger i Cuzco-dalen tæt ved Huacarpay-søens bredder. På den anden side af dalen finder du en lille by, der hedder Andahuaylillas. Byen er bygget af de spanske erobrere, og berømt for sin kirke fra 1700-tallet. Kirken er restaureret for nyligt og gemmer et indre af udsædvanlig skønhed bag sit noget mere beskedne ydre. Loftet er rigt udsmykket og væggene er dekoreret med mange smukke freskoer og malerier.

Rumikolka er et gammelt stenbrud, hvor inkaerne brød sten og transporterede dem til Cuzco, for at bygge deres paladser. Det er muligt at få fortalt om de seneste undersøgelser af de gamle værktøjer og teknikker, der blev anvendt i brydningsarbejdet, tilskæringen og tilpasningen af stenene. Brud, sten og værktøj forefindes som de var.

Også landsbyen Tipón er interessant. Bygget ved foden af Cerro Pachatusan er den et vigtigt punkt i horisonten hvor himmel og jord mødes. Under vintersolhverv står solen synligt bag og over dets top. Tipón blev bygget af inkaerne med en mesterlig, arkitektonisk præcision. Det var centrum for landbrugsforskning samt et sted, hvor man tilbad vandet. Det er stadig et mystisk sted, hvor åndemanere og spirituelle personer samles for at hylde jorden og tilbede vandet. Inkaerne udviklede afgrøder som majs og kartofler, og de gamle bønder havde deres templer med forskningscentre på de mange terrasser, som de byggede i Andesbjergene. Tipón er et unikt sted med tolv store stenterrasser og kanaler til vand, hvor landbrugsritualer, forskning og eksperimenter blev udført. Turen kan kombineres med et kort besøg til Kaira, forskningscenteret på Cuzcos Universitet i Andesbjergene. Her arbejder teknikere på at genskabe inkaernes landbrugsmetoder.

Dag 10: Velkommen til Aguas Calientes ved legendariske Machu Picchu!

I dag går turen med tog til Aguas Calientes - en hyggelig, lille landsby ca. 8 km fra det berømte Machu Picchu.

Machu Picchu er Perus seværdighed nummer 1. Intet kommer på højde med denne velbevarede præ-columbianske by, der i majestætiske omgivelser troner over landskabet, 2.057 meter over Urubamba-dalen. Machu Picchu er bygget af stenblokke, sat sammen med mesterlig præcision. Denne fabelagtige by har huse, templer, varehuse, og en stor, central plads, alt forbundet med hinanden via smalle veje og trapper. Det hele er omgivet af terrasser, hugget ind i bjergsiden og anvendt til landbrug. Byen antages at være blevet bygget af inka-lederen Pachacuti ca. år 1440, og den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Herefter blev byen forladt - og fuldstændig glemt - Først i 1911 blev den genopdaget af Hiram Bingham, en amerikansk arkæolog og politiker. Han troede, at han havde fundet den sidste af inkaernes skjulte byer med kostbare guldskatte, men han fandt kun en almindelig hovedstadsagtig by fra det femtende århundrede. I dag er Machu Picchu det mest overvældende bevis på en stor civilisation, som ikke længere eksisterer, og et besøg her, er noget, du aldrig vil glemme.

Dag 11: Udflugt til Machu Picchu og tilbage til Cuzco

Du skal selvfølgelig på en spændende udflugt til Machu Picchu og se hele det store ruinområde! Du vil næsten føle, at du træder tilbage til Inka-tiden, når du går rundt mellem de mange ruiner i de fantastiske bjerge. Her er den smukkeste udsigt, du kan forestille dig, og du bliver pludselig meget lille i de enorme bjerge. 

I dag skal du tilbage til Cuzco igen, og du skal bo på samme hotel, som sidst du var her. Sørg for at få set alt det spændende, som du ikke nåede i første omgang. 

Dag 12-13: Nyd de sidste par dage i Cuzco

Få det bedste ud af din sidste tid her - gør de sidste indkøb og få kigget på nogle af de seværdigheder, du ikke nåede i første omgang.

Dag 14: Afrejse fra Peru

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Peru. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Peru.

Alle hoteller

Rejser til Peru Lima

Casa Suyay

Casa Suyay er et hyggeligt lille hotel, der ligger godt i den populære bydel Miraflores. Her bor...

Allpa Hotel

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Arawi Miraflores Express

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Upgradefra 75,- kr.pr. personpr. dag

Antigua Miraflores Hotel

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Alle hoteller

Dejlige Hacienda Concepcion

Hacienda Concepcion

Midt i den vilde natur i Amazonas og i gåafstand til den smukke sø Sandoval ligger dette...

Upgrade
Sandoval Lake Lodge

Sandoval Lake Lodge

Sandoval Lake Lodge er et super, lille hotel bygget på en bakketop 30 meter over søen, og ejerne...

Alle hoteller

El Balcon Hostal

El Balcon Hostal

Hotel El Balcon har vi valgt på grund af den gode service, og fordi det ligger så tæt byens...

Hotellets hyggelige gårdhave

Abittare Hotel

Abittare Hotel er et smukt hus beliggende i den centrale del af Cuzco, nær templet Qoricancha....

Upgradefra 476,- kr.pr. personpr. dag
El Mercado Cusco

El Mercado Cusco

El Mercado Cusco er et rigtig hyggeligt hotel i hjertet af Cuzco – kun en kort gåtur fra den...

Alle hoteller

Rejser til Peru Machu Picchu

Waman Inns

Waman Inns er et meget simpelt hotel, der ligger godt i den lille turistby. Værelserne er små og...

Ferre Machu Picchu

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Upgrade

El Mapi Hotel

El Mapi Hotel er et moderne og indbydende hotel, der ligger dejlig tæt på Machu Picchu - faktisk...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til peru. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Peru.

Lima

-77.043039
-12.045520

Puerto Maldonado

-69.196789
-12.590745

Cuzco

-71.967071
-13.532188

Machu Picchu

-72.544614
-13.163148

Cuzco

-71.967071
-13.532188

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 jan 2020 - 23 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.790,-
Børn u/12 år fra 19.032,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2020 - 21 aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.490,-
Børn u/12 år fra 19.592,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2020 - 15 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.790,-
Børn u/12 år fra 19.032,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 31 dec 2020
Flyselskab
Air France
Voksne fra 25.290,-
Børn u/12 år fra 20.232,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Lima-Puerto Maldonado-Cuzco-Lima-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 10 overnatninger på hotel med morgenmad. 3 overnatninger på Hacienda Concepcion med fuld forplejning.
2 udflugter: Bus og entré til Machu Picchu og udflugtspakke med kano- og vandreture ved Hacienda Concepcion i Puerto Maldonado

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Det kan være koldt i Peru, så husk en sweater – eller køb en af alpaca-uld for næsten ingen penge på et af markederne.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Lima t/r.
Fly Lima-Puerto Maldonado-Cuzco-Lima.
Transport mellem lufthavne og hoteller med privat bil/minibus.
Transport mellem Cuzco og Aguas Calientes med offentligt tog. Mellem dit hotel i Cuzco og stationen bliver du kørt med privat bil/minibus, men fra togstationen i Aguas Calientes skal du selv gå til dit hotel.