Du er her: Lande > USA > Rejser > Rejse US59

2 byer på Østkysten

9 dages rejse: 4 nætter New York og 3 nætter Washington DC
Rejse: 
US59
Fantastiske Washington
Oplev New Yorks myldrende storbyliv og bliv klogere på alt mellem himmel og jord på Washingtons mange museer.

New York, byen der aldrig sover, byder altid på et væld af oplevelser. Ligegyldigt om du er til shopping, museer, hyggelige parker eller imponerende bygninger, kan du finde det her. Du kan få masser af tid til at gå med de klassiske oplevelser som at se udsigten fra Empire State Building, opleve neonskilte og menneskemylder på Times Square, kigge på alle de smukke detaljer på Grand Central Station og se den velkendte statue af Frihedsgudinden. Om aftenen kan du nyde en drink på en af de mange, fashionable cocktailbarer, og så selvfølgelig beslutte dig for, hvilken en af de gode restauranter, du skal spise på. Med toget tager du videre til hovedstaden Washington, hvor mange store bygninger og monumenter, fx Det Hvide Hus, er bygget til at imponere og ære. The Smithsonian Institute tæller hele 19 museer, der har specialiseret sig i alt fra frimærker over globalisering til dyreliv - så mon ikke, der også er noget, som du vil finde interessant. Når du trænger til et lille pusterum kan du slentre rundt i den charmerende bydel Georgetown, hvor du finder hyggelige gader, fine butikker og gode restauranter.  

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark - Ankomst New York
  2. New York
  3. New York
  4. New York
  5. New York - Washington DC
  6. Washington DC
  7. Washington DC
  8. Washington DC
  9. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til USA. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til New York!

I dag ankommer du til New York -  The Big Apple. På turen hertil kan du kigge på et kort over byen og tænke over, hvad du skal lave... Hvad med en slentretur ned ad 5th Avenue eller en Picnic i Central Park? Du må også finde tid til klassikere som Empire State Building, Times Square, Wall Street, Grand Central Station, Brooklyn Bridge og selvfølgelig Frihedsgudinden... Museumoplevelserne venter dig også med både Guggenheim, Metropolitan Museum of Art, World Trade Center Memorial. 

Når du er landet, så tag subwayen, bussen eller den mest bekvemme (og dyreste) løsning, en taxa, ind til dit hotel.

Dag 2-4: Udforsk The Big Apple

Vi har delt Manhattan op i 3 overskuelige dele. Lower Manhattan, Midtown og Uptown. Du kan nemt komme rundt i byen med det omfattende subway-system. Husk, at du også kan se byen fra en åben dobbeltdækkerbus, hvis du skal hvile fødderne, eller, for de frække, fra en helikopter.

Lige syd for Manhattan ligger New Yorks måske mest kendte varemærke - Frihedsgudinden. Kronens syv spir symboliserer de syv verdenshave og de syv kontinenter, og den 225 tons tunge statue er en gave fra Frankrig som et tegn på venskab. Du kan tage gratisfærgen fra den sydlige spids af Manhattan til Staten Island og derfra tage nogle fantastiske billeder af New Yorks skyline og Frihedsgudinden.
Alternativt kan du tage en betalt tur til både Frihedsgudinden og Ellis Island. Fra 1892 til 1954 var Ellis Island det første stop for 12 millioner mennesker, der søgte en ny tilværelse i mulighedernes land. Frihedsgudinden var det første, immigranterne så.

I Lower Manhattan ligger også verdens finansielle hovedstad Wall Street. Mærk suset af penge og de travle jakkesæt og tag et billede med "The Raging Bull" - Wall Streets bronzetyr, som symboliserer aggressiv kapitalisme. Lidt længere nordpå kan du besøge det netop åbnede World Trade Center Memorial (husk at booke og printe din gratis billet på www.911memorial.org). Gå længere op til China Town og spis på Joe's Shanghai - husk at bestille de berømte dumplings med suppe i (spis fra skeen ligesom kineserne). Eller tag en dejlig pizza i Little Italy ved siden af og mærk den fantastiske stemning (før det er for sent - kineserne er ved at presse italienerne ud!). Videre til dybt fascinerende Brooklyn Bridge - tag evt. byens bedste kaffe mellem Brooklyn Bridge og China Town på Cafe Grumpy. Det tog 14 år at bygge broen og det er den første i verden konstrueret med stålkabler. 27 arbejdere mistede livet og broen er stadig et af USA's mest berømte bygningsværker. Køb evt. en tur med en guide og husk at starte fra Brooklyn-siden så du går mod Manhattans skyline.

Hvis du bor på Cosmopolitan, bor du i TriBeCa - et tidligere industrikvarter opkaldt efter sin geografiske placering: Triangle Below Canal Street. Det var her, at filmstjernen Robert De Niro startede filmproduktionsselskabet Tribeca Film Center tilbage i 1989, og han har også været initiativtager til en årlig filmfestival, første gang afholdt i 2002, dels som et minde om 11. september 2001, dels for at hylde og hjælpe til med at få gang i bydelen efter terrorangrebet, og dels for at sætte New York på verdenskortet som et vigtigt filmmekka. Et andet Robert De Niro projekt er den kendte restaurant Tribeca Grill (Greenwich Street 375 ved Franklin Street). Vi kan ikke garantere "stjernestøv", men det siges, at det ikke er usædvanligt at se hverken Mr. De Niro himself, eller mere eller mindre kendte filmproducenter, instruktører eller stjerner. Bygningen stammer fra 1905 og husede tidligere et kaffelager. Den er nænsomt restaureret uden at miste områdets fordums industrielle karakter. I restauranten er der højt til loftet, de oprindelige mursten i væggene er stadig synlige, vinduerne er enormt store, og den lange smukke mahognibar gør sig strålende.

Videre til Soho hvor der kan shoppes både kendte og kreative mærker. Ved grænsen til Midtown ligger Chelsea med de utallige kunstgallerier og glem ikke Chelsea Market, hvor du kan købe mad og mange andre spændende ting. En relativ ny, men meget spændende attraktion ved Chelsea, er The High Line. Den gamle nedlagte togbane over gadeplan er nu lavet til en lang have - det er altså en mere end 2 km lang park! Endelig er der Meatpacking District - det populære område med fantastiske lounger hvor de kendte og rige fester og spiser.

Spis frokost, middag eller weekendbrunch på C&Cs yndlingsrestaurant - The Spotted Pig. Kort men kreativt menukort og afslappet stemning (man glemmer næsten, at de rent faktisk har en Michelin-stjerne). Gå forbi om eftermiddagen og bestil bord til middag. Frokosten kan du også tage på én af de mest berømte Delis: Katz Deli. Katz er stedet, hvor Harry mødte Sally i filmen af samme navn. Det var her Sally (Meg Ryan) simulerede en gigantisk orgasme, eller gjorde hun? Prøv en Reuben eller en Pastrami on Rye og se, om det resulterer i en gastronomisk gentagelse af scenen.

Om aftenen bør du tage på The Standard (Meatpacking District) og snuppe en øl i stuen ved Biergarden eller tage elevatoren til den meget fashionable cocktailbar og nyd udsigten på Top of the Standard. Skal du har steak, så læg vejen forbi The Palm (TriBeCa). Er du i New York i weekenden - så gør som alle andre i New York og und dig selv en lækker brunch. Cafe Gitane på Jane Hotel er berømt for byen bedste brunch. Glem ikke en cremet mandel-croissant hos New York mest berømte bageri - Mille Feuille ved Greenwich Village som er stiftet af den berømte Chef Oliver fra Paris. Nyd din croissant i Washington Square Park og se de travle studenter fra New York University, nogle skakspillere og måske lidt musik hvis du er heldig

Times Square er centrum i Midtown og for mange i New York. Mærk den hektiske stemning og det glitrende og kulørte farvehav af neonreklamer og gigantiske tv-skærme - 24 timer i døgnet. Pladsen fik sit navn i 1904 da New York Times åbnede sit nye hovedkvarter på stedet. Skal du købe billetter til bus, helikopter, teater eller hvad som helst er det også på Times Square. Alle de store Broadway-teatre ligger her hvis det er denne gang du skal se Phantom of the Opera, Cats eller Mamma Mia. Tag en drink på Rum Bar på Edison Hotel.

Gå op i Empire State Building og få den bedste udsigt du kan forstille dig - se hele New York. Skal du have mere udsigt? Smut over til Chrysler Building. Selvom du ikke skal med toget, er Grand Central Station et besøg værd. Det er en storslået station, men nu ikke noget med at hoppe på et tog, for du er slet ikke færdig med at opleve New York endnu! Er du lidt teknik-interesseret, er der åbnet en Apple Store på øverste etage, der absolut er et kig værd. 4 gader øst for Central Station ligger FN's hovedkvarter. I Midtown ligger også Museum of Modern Art (MOMA) - dem der har set MOMA kan besøge det mindre kendte men absolut anbefalelsesværdige JP Morgan Library. Har du mere tid? Så er det bare afsted til Rockefeller Center!!

Uptown er undervurderet af de fleste, men her er Central Park, de flotteste museer og ikke mindst god shopping. Central Park er CogCs New York favorit og et dejlig og nødvendigt afbræk fra det elektriske byliv. På trods af udsigten til den højtravende arkitektur, som minder dig om, at du befinder dig midt i New York, hensætter de nære omgivelser dig til landlig idyl med skov og råt klippeterræn.

Løb eller gå en tur eller spis din frokost blandt de andre New Yorkere. Husk mindesmærket for John Lennon Strawberry Fields. Hvis det er vinter, og du skal have brugt lidt energi om aften, så tag til The Pond i Bryant Park. Her findes en af de mest populære vinterevents i New York - nemlig den eneste gratis udendørs skøjtebane på Manhattan. Hvis du vil hvile ørene for en stund, så tag en morgenløbetur i parken - eller måske bare en slentretur, hvis det skal gå mere roligt for sig.

Ved Colombus Circle (sydenden af Central Park) kan du leje cykler. Husk at spørge om en lås og navn og kontaktnummer, på ham du lejer cykel af). New York er de senere år blevet langt mere cykelvenlig så de modige kan nu cykle rundt i byen - der er faktisk lavet en cykelsti rundt om det meste af den sydlige del af Manhattan som følger kystlinjen. Du kan cykle i parken eller rundt i Upper West Side. De rigtig frække kan cykle hele vejen ned af 7th Avenue og igennem Times Square - på eget ansvar.

På østsiden af Central Park ligger de berømte Museer i New York som skal ses - The Metropolitan Museum of Art (THE MET), Guggenheim og The American Museum of Natural History. Glem ikke The Frick Collection - en unik privat samling af Europæisk kunst i samlerens tidligere villa indrettet i videst muligt omfang som samleren gjorde det - en helt særlig museumsoplevelse. "Shop till you drop" på berømte 5th Avenue, mens du bevæger dig fra museer og Central Park ned mod Times Square.

Til dem, der har tid, og skal opleve den særlig stemning uden for New York centrum: Harlem er det politiske og kulturelle centrum for de sorte amerikanere og alene derfor helt speciel. Gå forbi Apollo Theater, hvor Michael Jackson blev opdaget og se Cathedral St. John the Divine, der er den 4. største kirke i verden.

Dag 5: Velkommen til Washington DC!

I dag går det videre til hovedstaden i USA. Du finder dit tog og tager mod Washington - det tager omkring 3,5 time.

Nu er du i Washington! Grundstenen til Det Hvide Hus var den første, der blev lagt i 1792, og 8 år senere flyttede hovedstaden hertil. Dengang var USA en forholdsvis ny nation, uden indflydelse uden for egne grænser, men i dag påvirker det, der foregår i Washington, os alle. Hele 20 millioner turister besøger hvert år byen, for at få del i den oplevelse det er at opleve magten så tæt på. Mest kendt er nok Det Hvide Hus, hvor alle USA's præsidenter har boet siden år 1800. Tænk bare på alle de verdensomspændende og vigtige beslutninger, der er blevet taget her!

Dag 6: På opdagelse i USAs hovedstad

Tag rundt i byen og se de mange bygninger og monumenter, der er bygget til at imponere og ære. Du skal selvfølgelig se Det Hvide Hus!! Det er altså virkelig en smuk bygning - en præsident værdig! Kongressen er også en oplevelse og mindst lige så smuk som Det Hvide Hus - faktisk ligner det næsten et helt palads!

Andre af de store attraktioner inkluderer The Pentagon, Jefferson Memorial, Lincoln Memorial og Washington Monument. Du kan få lang tid til at gå med at besøge museer og gallerier - og de fleste er endda gratis. I parken National Mall ligger der flere forskellige museer, bl.a. den ene halvdel af the National Air and Space Museum, hvor du kan se mange spændende fly. The Smithsonian Institute tæller hele 19 museer, der har specialiseret sig i alt fra frimærker over globalisering til dyreliv. Du kan også gå en tur på nationalmuseet eller i byens skønne Zoologiske Have og se de mange dyr.

Når du er blevet mættet af museer, kan du slentre rundt i den charmerende bydel Georgetown, hvor du finder hyggelige gader, fine butikker og gode restauranter.

Slut måske dagen af på Off the Record Bar, hvor du kan mænge dig med politikere, journalister, aktivister og folk, der arbejder i Det Hvide Hus.

Dag 7: Afrejse fra USA

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 8: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til USA. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i USA.

Alle hoteller

Radio City Apartments

Radio City Apartments

Radio City Apartments er et rigtig godt lejlighedshotel, der ligger helt centralt i byen nogle ...

Upgrade
Hotel Beacon

Hotel Beacon

The Hotel Beacon er et virkelig godt hotel, der ligger meget centralt på Upper West Side tæt på...

Upgradefra 318,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Cosmopolitan

The Frederick Hotel

The Frederick Hotel er et godt hotel, der ligger mellem SoHo og Tribeca og ikke langt fra Wall...

Alle hoteller

Capitol Skyline Hotel

Capitol Skyline Hotel

Capitol Skyline ligger tæt på den centrale del af byen, 5 blokke syd for Capitol Hill. Her er...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til usa. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i USA.

New York

-74.006620
40.709482

Washington

-77.031046
38.905360

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 jan 2018 - 26 jan 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 10.090,-
Børn u/12 år fra 9.690,-
Afrejse i følgende periode 26 jan 2018 - 25 feb 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 8.990,-
Børn u/12 år fra 8.990,-
Afrejse i følgende periode 26 feb 2018 - 15 mar 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 9.690,-
Børn u/12 år fra 9.690,-
Afrejse i følgende periode 16 mar 2018 - 29 mar 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 10.290,-
Børn u/12 år fra 10.290,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 11.590,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 25 jun 2018 - 30 jun 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2018 - 10 aug 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 13.440,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2018 - 08 sep 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 10.590,-
Børn u/12 år fra 10.590,-
Afrejse i følgende periode 09 sep 2018 - 17 nov 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 11.590,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 18 nov 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 10.790,-
Børn u/12 år fra 10.790,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 12.190,-
Børn u/12 år fra 11.840,-
Afrejse i følgende periode 02 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 10.290,-
Børn u/12 år fra 9.890,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 15 mar 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 11.090,-
Børn u/12 år fra 10.590,-
Afrejse i følgende periode 16 mar 2019 - 29 mar 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 11.690,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 13.090,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-New York og Washington-Danmark.
Tog New York-Washington.
7 overnatninger.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transfer fra lufthavn til hotel t/r.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-New York og Washington-Danmark.
Transport New York-Washington med tog.