Du er her: Lande > USA > Rejser > Rejse US26

Fantastiske New York

7 dages rejse: 5 nætter New York
Rejse: 
US26
USA rejser - Frihedsgudinden, New York
Tag på storbyferie til byen, der aldrig sover!

New York er manges favorit, og det er helt forståeligt! Her er et væld af oplevelser, og det er nemt at komme rundt til byens mange seværdigheder med subwayen og de åbne dobbeltdækkerbusser. Mærk den fortravlede stemning på Wall Street, kryds den fascinerende Brooklyn Bridge, se den imponerende udsigt over byen fra Empire State Building, oplev det glitrende og kulørte farvehav af neonreklamer og gigantiske tv-skærme på Times Square og tag en slentretur i det grønne åndehul Central Park. New York er også lig med god mad og drikke. Start dagen med en lækker brunch eller besøg et af de berømte bagerier. Spis frokost på en deli, smag dumplings i Chinatown eller pizza i Little Italy og slut dagen af i en "beer garden" eller på en af de fashionable cocktailbarer. 

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark - Ankomst New York
  2. New York
  3. New York
  4. New York
  5. New York
  6. New York
  7. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til USA. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til New York City!

I dag ankommer du til New York -  The Big Apple. På turen hertil kan du kigge på et kort over byen og tænke over, hvad du skal lave... Hvad med en slentretur ned ad 5th Avenue eller en Picnic i Central Park? Du må også finde tid til klassikere som Empire State Building, Times Square, Wall Street, Grand Central Station, Brooklyn Bridge og selvfølgelig Frihedsgudinden... Museumoplevelserne venter dig også med både Guggenheim, Metropolitan Museum of Art, World Trade Center Memorial. 

Når du er landet, så tag subwayen, bussen eller den mest bekvemme (og dyreste) løsning, en taxa, ind til dit hotel.

Dag 2: Masser af tid til at gå på opdagelse i The Big Apple

Vi har delt Manhattan op i 3 overskuelige dele. Lower Manhattan, Midtown og Uptown. Du kan nemt komme rundt i byen med det omfattende subway-system. Husk, at du også kan se byen fra en åben dobbeltdækkerbus, hvis du skal hvile fødderne, eller, for de frække, fra en helikopter.

Lige syd for Manhattan ligger New Yorks måske mest kendte varemærke - Frihedsgudinden. Kronens syv spir symboliserer de syv verdenshave og de syv kontinenter, og den 225 tons tunge statue er en gave fra Frankrig som et tegn på venskab. Du kan tage gratisfærgen fra den sydlige spids af Manhattan til Staten Island og derfra tage nogle fantastiske billeder af New Yorks skyline og Frihedsgudinden.
Alternativt kan du tage en betalt tur til både Frihedsgudinden og Ellis Island. Fra 1892 til 1954 var Ellis Island det første stop for 12 millioner mennesker, der søgte en ny tilværelse i mulighedernes land. Frihedsgudinden var det første, immigranterne så.

I Lower Manhattan ligger også verdens finansielle hovedstad Wall Street. Mærk suset af penge og de travle jakkesæt og tag et billede med "The Raging Bull" - Wall Streets bronzetyr, som symboliserer aggressiv kapitalisme. Lidt længere nordpå kan du besøge det netop åbnede World Trade Center Memorial (husk at booke og printe din gratis billet på www.911memorial.org). Gå længere op til China Town og spis på Joe's Shanghai - husk at bestille de berømte dumplings med suppe i (spis fra skeen ligesom kineserne). Eller tag en dejlig pizza i Little Italy ved siden af og mærk den fantastiske stemning (før det er for sent - kineserne er ved at presse italienerne ud!). Videre til dybt fascinerende Brooklyn Bridge - tag evt. byens bedste kaffe mellem Brooklyn Bridge og China Town på Cafe Grumpy. Det tog 14 år at bygge broen og det er den første i verden konstrueret med stålkabler. 27 arbejdere mistede livet og broen er stadig et af USA's mest berømte bygningsværker. Køb evt. en tur med en guide og husk at starte fra Brooklyn-siden så du går mod Manhattans skyline.

Hvis du bor på Cosmopolitan, bor du i TriBeCa - et tidligere industrikvarter opkaldt efter sin geografiske placering: Triangle Below Canal Street. Det var her, at filmstjernen Robert De Niro startede filmproduktionsselskabet Tribeca Film Center tilbage i 1989, og han har også været initiativtager til en årlig filmfestival, første gang afholdt i 2002, dels som et minde om 11. september 2001, dels for at hylde og hjælpe til med at få gang i bydelen efter terrorangrebet, og dels for at sætte New York på verdenskortet som et vigtigt filmmekka. Et andet Robert De Niro projekt er den kendte restaurant Tribeca Grill (Greenwich Street 375 ved Franklin Street). Vi kan ikke garantere "stjernestøv", men det siges, at det ikke er usædvanligt at se hverken Mr. De Niro himself, eller mere eller mindre kendte filmproducenter, instruktører eller stjerner. Bygningen stammer fra 1905 og husede tidligere et kaffelager. Den er nænsomt restaureret uden at miste områdets fordums industrielle karakter. I restauranten er der højt til loftet, de oprindelige mursten i væggene er stadig synlige, vinduerne er enormt store, og den lange smukke mahognibar gør sig strålende.

Videre til Soho hvor der kan shoppes både kendte og kreative mærker. Ved grænsen til Midtown ligger Chelsea med de utallige kunstgallerier og glem ikke Chelsea Market, hvor du kan købe mad og mange andre spændende ting. En relativ ny, men meget spændende attraktion ved Chelsea, er The High Line. Den gamle nedlagte togbane over gadeplan er nu lavet til en lang have - det er altså en mere end 2 km lang park! Endelig er der Meatpacking District - det populære område med fantastiske lounger hvor de kendte og rige fester og spiser.

Spis frokost, middag eller weekendbrunch på C&Cs yndlingsrestaurant - The Spotted Pig. Kort men kreativt menukort og afslappet stemning (man glemmer næsten, at de rent faktisk har en Michelin-stjerne). Gå forbi om eftermiddagen og bestil bord til middag. Frokosten kan du også tage på én af de mest berømte Delis: Katz Deli. Katz er stedet, hvor Harry mødte Sally i filmen af samme navn. Det var her Sally (Meg Ryan) simulerede en gigantisk orgasme, eller gjorde hun? Prøv en Reuben eller en Pastrami on Rye og se, om det resulterer i en gastronomisk gentagelse af scenen.

Om aftenen bør du tage på The Standard (Meatpacking District) og snuppe en øl i stuen ved Biergarden eller tage elevatoren til den meget fashionable cocktailbar og nyd udsigten på Top of the Standard. Skal du har steak, så læg vejen forbi The Palm (TriBeCa). Er du i New York i weekenden - så gør som alle andre i New York og und dig selv en lækker brunch. Cafe Gitane på Jane Hotel er berømt for byen bedste brunch. Glem ikke en cremet mandel-croissant hos New York mest berømte bageri - Mille Feuille ved Greenwich Village som er stiftet af den berømte Chef Oliver fra Paris. Nyd din croissant i Washington Square Park og se de travle studenter fra New York University, nogle skakspillere og måske lidt musik hvis du er heldig

Times Square er centrum i Midtown og for mange i New York. Mærk den hektiske stemning og det glitrende og kulørte farvehav af neonreklamer og gigantiske tv-skærme - 24 timer i døgnet. Pladsen fik sit navn i 1904 da New York Times åbnede sit nye hovedkvarter på stedet. Skal du købe billetter til bus, helikopter, teater eller hvad som helst er det også på Times Square. Alle de store Broadway-teatre ligger her hvis det er denne gang du skal se Phantom of the Opera, Cats eller Mamma Mia. Tag en drink på Rum Bar på Edison Hotel.

Gå op i Empire State Building og få den bedste udsigt du kan forstille dig - se hele New York. Skal du have mere udsigt? Smut over til Chrysler Building. Selvom du ikke skal med toget, er Grand Central Station et besøg værd. Det er en storslået station, men nu ikke noget med at hoppe på et tog, for du er slet ikke færdig med at opleve New York endnu! Er du lidt teknik-interesseret, er der åbnet en Apple Store på øverste etage, der absolut er et kig værd. 4 gader øst for Central Station ligger FN's hovedkvarter. I Midtown ligger også Museum of Modern Art (MOMA) - dem der har set MOMA kan besøge det mindre kendte men absolut anbefalelsesværdige JP Morgan Library. Har du mere tid? Så er det bare afsted til Rockefeller Center!!

Uptown er undervurderet af de fleste, men her er Central Park, de flotteste museer og ikke mindst god shopping. Central Park er CogCs New York favorit og et dejlig og nødvendigt afbræk fra det elektriske byliv. På trods af udsigten til den højtravende arkitektur, som minder dig om, at du befinder dig midt i New York, hensætter de nære omgivelser dig til landlig idyl med skov og råt klippeterræn.

Løb eller gå en tur eller spis din frokost blandt de andre New Yorkere. Husk mindesmærket for John Lennon Strawberry Fields. Hvis det er vinter, og du skal have brugt lidt energi om aften, så tag til The Pond i Bryant Park. Her findes en af de mest populære vinterevents i New York - nemlig den eneste gratis udendørs skøjtebane på Manhattan. Hvis du vil hvile ørene for en stund, så tag en morgenløbetur i parken - eller måske bare en slentretur, hvis det skal gå mere roligt for sig.

Ved Colombus Circle (sydenden af Central Park) kan du leje cykler. Husk at spørge om en lås og navn og kontaktnummer, på ham du lejer cykel af). New York er de senere år blevet langt mere cykelvenlig så de modige kan nu cykle rundt i byen - der er faktisk lavet en cykelsti rundt om det meste af den sydlige del af Manhattan som følger kystlinjen. Du kan cykle i parken eller rundt i Upper West Side. De rigtig frække kan cykle hele vejen ned af 7th Avenue og igennem Times Square - på eget ansvar.

På østsiden af Central Park ligger de berømte Museer i New York som skal ses - The Metropolitan Museum of Art (THE MET), Guggenheim og The American Museum of Natural History. Glem ikke The Frick Collection - en unik privat samling af Europæisk kunst i samlerens tidligere villa indrettet i videst muligt omfang som samleren gjorde det - en helt særlig museumsoplevelse. "Shop till you drop" på berømte 5th Avenue, mens du bevæger dig fra museer og Central Park ned mod Times Square.

Til dem, der har tid, og skal opleve den særlig stemning uden for New York centrum: Harlem er det politiske og kulturelle centrum for de sorte amerikanere og alene derfor helt speciel. Gå forbi Apollo Theater, hvor Michael Jackson blev opdaget og se Cathedral St. John the Divine, der er den 4. største kirke i verden.

Dag 3-5: Guidet udflugt til The Highline og Chelsea

En af dagene skal du på udflugt til The Highline – en 2,3 km lang park, som åbnede i 2009. Den er bygget på en gammel godstogslinje forhøjet over gaderne på vestsiden af Manhattan, og her krydser du blandt andet Chelsea og Meatpacking District. På din tur vil du opleve masser af byliv og spændende arkitektur, som guiden undervejs fortæller dig om. The Highline er overraskende stille, så det er et skønt sted at nyde solen og kigge på skyskrabere. Gå en tur gennem Chelsea, hvor du også kan tage forbi Chelsea Market – et rigtigt madmekka – hvor du finder lækre sandwiches, fiskehandlere, gode bagerier og kager. Bagefter kan du gå forbi de smukke kunstgallerier, som ligger rundt omkring i de hyggelige gader lige i nærheden. Når du når til Meatpacking District, så læg mærke til de forskellige arkitektoniske stilarter. Her er nemlig både super moderne arkitektur, som fx The Standard Hotel og lidt mere Art Deco-stil, som fx Empire State Building. De mange slagterier, der engang var her, er efterhånden blevet lavet til dyre lejligheder. Nabolaget begyndte for alvor at blive populært i slutningen af 1990’erne – specielt fordi, området begyndte at blive brugt i forskellige kendte TV-serier, bl.a. Sex and the City. Efter cirka to gode timer, er du tilbage på hotellet.

Dag 6: Afrejse fra USA

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 7: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til USA. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i USA.

Alle hoteller

Radio City Apartments

Radio City Apartments

Radio City Apartments er et rigtig godt lejlighedshotel, der ligger helt centralt i byen nogle ...

Roger Smith Hotel

Roger Smith Hotel er et rigtig godt hotel i super fin stand, selvom det ikke er helt nyt. Du bor...

The Lexington Hotel Autograph Collection

The Lexington Hotel, Autograph Collection er et godt hotel, som ligger midt i det livlige og...

Upgradefra 118,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Cosmopolitan

The Frederick Hotel

The Frederick Hotel er et godt hotel, der ligger mellem SoHo og Tribeca og ikke langt fra Wall...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til usa. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i USA.

New York

-74.006620
40.709482

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 8.190,-
Børn u/12 år fra 7.990,-
Afrejse i følgende periode 02 jan 2019 - 15 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 5.890,-
Børn u/12 år fra 5.790,-
Afrejse i følgende periode 16 mar 2019 - 29 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 6.790,-
Børn u/12 år fra 6.590,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 8.390,-
Børn u/12 år fra 8.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark - New York t/r.
5 overnatninger.
Transport fra lufthavn til hotel t/r.
Udflugt til The Highline og Chelsea.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Morgenmad på hotellerne.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-New York t/r.

Udflugter

Vil du gerne opleve endnu mere på din rejse til usa? Så har du mulighed for at tilkøbe disse spændende udflugter. Vi har selvfølgelig mange flere udflugter, du kan opleve. Se alle vores udflugter i USA.

Du starter om formiddagen ved The Highline – en 2,3 km lang park, som åbnede i 2009. Den er bygget på en gammel godstogslinje forhøjet over gaderne på vestsiden af Manhattan, og her krydser du blandt andet Chelsea og Meatpacking District. På din tur vil du opleve masser af byliv og spændende arkitektur, som guiden undervejs fortæller dig om. The Highline er overraskende stille, så det er et skønt sted at nyde solen og kigge på skyskrabere. Gå en tur gennem Chelsea, hvor du også kan tage forbi Chelsea Market – et rigtigt madmekka – hvor du finder lækre sandwiches, fiskehandlere, gode bagerier og kager. Bagefter kan du gå forbi de smukke kunstgallerier, som ligger rundt omkring i de hyggelige gader lige i nærheden. Når du når til Meatpacking District, så læg mærke til de forskellige arkitektoniske stilarter. Her er nemlig både super moderne arkitektur, som fx The Standard Hotel og lidt mere Art Deco-stil, som fx Empire State Building. De mange slagterier, der engang var her, er efterhånden blevet lavet til dyre lejligheder. Nabolaget begyndte for alvor at blive populært i slutningen af 1990’erne – specielt fordi, området begyndte at blive brugt i forskellige kendte TV-serier, bl.a. Sex and the City. Efter cirka to gode timer, er du tilbage på hotellet.