Du er her: Lande > USA > Rejser > Rejse US34

På roadtrip i vestens smukke natur

17 dages rejse: 3 nætter San Francisco, 2 nætter Monterey, 3 nætter Yosemite, 2 nætter Lake Tahoe, 2 nætter Sacramento og 3 nætter Santa Rosa.
Rejse: 
US34
Start din rejse med storby i berømte San Francisco, fortsæt med roadtrip igennem smuk natur i Monterey, Yosemite, Lake Tahoe, Sacramento og Santa Rosa.

Din rejse starter med nogle dage i smukke San Fransisco, hvor du selvfølgelig er nødt til at prøve de berømte sporvogne på gadernes stejle bakker. Se fantastiske Golden Gate bridge og spejd ud til fængselsøen Alcatraz. Nu er du på egen hånd - du skal nemlig på roadtrip! Første stop på roadtrippen er den gamle fiskerby Monterey, hvor deres smukke akvarium er et af verdens bedste. Næste stop er den skønne naturpark Yosemite! Her oplever du granitklipper, buldrende vandfald, bjergtoppe, gletsjere og blomstrende enge - et rent naturmekka! Videre går turen til flotte Lake Tahoe, hvor du skal nyde livet mellem de høje grantræer ved den flotte sø. Du kører derefter til den historiske by Sacramento, hvor dagene står på museer og kultur i den skønne by. Sidste stop på din rejse er nogle dage i Santa Rosa, som ligger midt i vindristriktet. Byen byder på lokale vingårde, hvor du kan få udvidet dit kendskab til den farvede drue, inden turen går hjem igen.

Dag-til-dag

1. Afrejse Danmark - Ankomst San Francisco
2. San Francisco
3. San Francisco
4. San Francisco - Monterey
5. Monterey
6. Monterey - Yosemite
7. Yosemite
8. Yosemite
9. Yosemite - Lake Tahoe
10. Lake Tahoe
11. Lake Tahoe - Sacramento
12. Sacramento
13. Sacramento - Santa Rosa
14. Santa Rosa
15. Santa Rosa
16. Santa Rosa
17. Hjemkomst Danmark

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til USA. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Francisco!

Velkommen til San Francisco! Byen er en af de smukkeste og mest fascinerende byer i USA, og her er attraktioner og seværdigheder nok til mange dage. Det er et skønt vindistrikt, så du kan smage lækre vine, eller bare slentre ned ad rækkerne af elegante huse og farverige havnefronte. San Francisco har et kæmpe udvalg af ting og steder, du bare må se! Eller måske gense - for vi føler jo nok alle, at vi kender byen lidt fra alle de film, vi har set, der er optaget i de charmerende omgivelser.

Dag 2-3: Oplev den kendte by.

I San Francisco skal du helt sikkert en tur rundt i Chinatown eller på en udflugt ud til fængselsøen Alcatraz. På Pier 39 holder en stor koloni af sæler til, og det kan både høres og lugtes! Men du skal næsten ud og se de sjove dyr, og herude finder du også masser af gøgl, gademusikanter, butikker og caféer. Du kan også gå rundt i det skønne havneområdet Fisherman's Wharf eller tage en af de charmerende cable cars fra havnen ind til centrum - de minder næsten om Danmarks gamle sporvogne. Se den smukke husrække malet i de fineste pastelfarver på Alamo Square og tag turen på den stejle, snoede Lombard Street. Det er den måske mest kurvede vej i verden. Den svinger sig rundt mellem blomster og planter med huse på begge sider. Et sjovt og smukt syn!

San Francisco har for USA været banebrydende og to bydele tæt på hinanden symboliserer på hver sin måde 60-erne og 70-erne. Haight-Ashbury, som tiltrak hippier fra hele verden i 60-erne, bærer stadig præg af denne arv, og bydelen Castro er centreret omkring homoseksuelles rettigheder. Borgerretsforkæmperen Harvey Milk blev fornyligt spillet imponerende af Sean Penn i filmen "Milk".

Du kan ikke besøge San Fransisco uden også at se den berømte Golden Gate Bridge, som du både kan gå og cykle over. Her er også den dejlige Golden Gate Park, hvor der er masser at se: både et smukt, hvidt drivhus fuldt af blomster og den japanske te-have. Her bor også bøfler, som du kan hilse på.

Hvis du er til shopping, vil du elske området omkring Union Square, hvor der ligger lækre og indbydende butikker side om side!

Der er masser af spisemuligheder i byen - er du til kinesisk så gå til Chinatown, hvis du vil have italiensk, så gå til North Beach - her er utallige former for kulinariske oplevelser!

Dag 4: Videre til Monterey

I dag ankommer du til Monterey.

Monterey er en gammel fiskerby, som blev bygget i år 1770 som en af de første europæiske byer på vestkysten, og mange af de tidlige amerikanske kolonitidsbygninger står her stadig. Her er en fantastisk udsigt ud over vandet, og du kan bruge masser af tid på at nyde den dejlige by.

John Steinbeck har udødeliggjort byen og området i bogen Cannery Row - også selvom du ikke kender bogen, er det et skægt område at besøge. Udforsk byen og undlad ikke at besøge det flotte akvarium - det er nok et af verdens bedste akvarier!

Start bilen og tag turen ad den berømte Seventeen-Mile Drive mellem Monterey og Carmel - her vil du få en fantastisk naturoplevelse og kan samtidig besøge den hyggelige by, Carmel-by-the-Sea, hvor Clint Eastwood tidligere var borgmester.

Dag 5: Udforsk byen

Du har en hel dag i Monterey til at nyde den hyggelige by.

Gå ture langs kysten og se bølgerne slå ind over klipperne eller tag en slentretur i de charmerende gader og se de mange fine huse. John Steinbecks hus er en fin villa i lidt victoriansk stil, som du bestemt må slå vejen forbi! Du kan også sætte dig på en bænk og læse hans roman?

Hvis vejret er til det, så gå en tur på stranden og få dig en dukkert. 

Dag 6: Velkommen til Yosemite!

I dag kører du videre mod Yosemite Nationalpark.

Yosemite er helt fantastisk smuk med spejlsøen Mirror Lake, grøn natur og lodrette klippevægge, der rejser sig op mod den blå himmel. Du kan se kæmpemæssige klipper, hvor vandet vælder udover i smukke vandfald, men den mest kendte udsigt er igennem bjergene - den såkaldte "tunnel view", hvor du skimter den blå himmel bag bjergene. Gå en lang tur i dalen, der er omkranset af høje bjerge og omgivet af floder, græsmarker og små skove af sequoiatræer. Besøg måske Valley Visitor Center, hvor du kan lære om parkens historie.

Dag 7-8: På opdagelse i nationalparken

Du har nu masser af tid til at nyde de fantastiske omgivelser, du befinder dig i. Start evt. med at besøge Yosemite Landsbys besøgscenter og se en film om området sammen med en masser publikationer, teaterprogrammer og udstillinger.

Vil du bare gerne direkte ud at opleve den smukke natur, så kan det gøres på flere forskellige måder. Kør rundt i bilen, tag med parkens shuttlebusser eller lej en cykel, så du kan komme lidt væk fra hovedvejen. Kør ud i de over 3.000 meter høje bjerge og nyd naturen på nærmeste hold. Her er fantastiske granitklipper, buldrende vandfald, bjergtoppe, gletschere og blomstrende enge. Fra Glacier Point kan du beundre udsigten over Yosemite Valley med det knap 800 meter høje Yosemite Falls og Sierra Nevada-bjergene som den perfekte baggrund. Besøg Bridalveil Falls, Cathedral Rock eller udsigtspunktet Half Dome, måske ved solnedgang?

Dag 9: Videre til Lake Tahoe

I dag kører du videre til Lake Tahoe med det klare, blå vand og en masse hyggelige byer ved bredden. 

Her er smukke naturscenerier af den allerbedste slags: store skove, stejle bjergskråninger og krystalklart vand. Gå ture i den smukke natur og se ud over vandet - ikke noget med at falde i, for det er verdens 10. dybeste sø! 

Om sommeren kan du mountainbike, vandre, nyde livet på stranden eller tage på sejltur. Om vinteren åbner flere ski- og snowboardresorts i området, så hvis du har tid kan du slå dig løs på pisten. 

Husk, at der er meget sne i Lake Tahoe om vinteren, og derfor kan kørsel i området på denne tid af året være lidt problematisk - det er vigtigt med snekæder og vinterdæk.

Dag 10: Lake Tahoe dag 2

Nyd dine dage i den skønne natur ved Lake Tahoe.

Lake Tahoe er et fantastisk naturområde, så på med de gode sko og afsted med dig! Tag ud og vandre i de store skove, hvor du kæmper dig op ad stejle bjergskråninger mellem høje flotte træer. Spejl dig i det krystalklare vand i søen enten fra breden eller på sejltur.

Naturen viser sig forskelligt afhængig af, om du besøger Lake Tahoe om sommeren eller om vinteren, men uanset hvornår du vælger at opleve den, er den helt speciel!

Dag 11: Velkommen til historiske Sacramento!

Nu skal du videre til Californiens hovedstad. Sacramento er fuld af historie og var engang forsyningsby for guldminerne! I dag er den moderne by centrum for handel og byder på spændende museumsoplevelser.

I den gamle del af byen, Old Sacramento, gemmer der sig over 50 forskellige historiske bygninger, som du kan opleve - de er helt tilbage fra 1860'erne. Byen er fuld af museer - over 22 af dem, så tag på opdagelse i den rige kulturhistorie!

Dag 12: Oplev historien!

Tag på udforskning i den skønne by!

Gå på en guidet rundtur i California State Capitol og Museum, der viser højdepunkterne i den politiske historie. Du bør også besøge den smukke guvernørmansion - en ægte victoriansk villa, der har været hjem for 13 guvernører. Du kommer ind i enkelte af rummene, og her får du fortalt lidt om bygningen og de familier, der har boet der.

Du kan også tage på en 40 minutter lang togtur langs Sacramento River. Her sidder du i en åben vogn og mærker vinden i håret, mens et gammelt damplokomotiv fører dig igennem det smukke landskab.

Dag 13: Sidste stop - Santa Rosa!

I dag kører du afsted mod Santa Rosa! Snart vil vinmarker begynde at poppe op, og så ved du, at du nærmer dig Santa Rosa, som ligger i vinlandet. 

Santa Rosa er en hyggelig by med mange grønne områder og en livlig bymidte. Her er gode muligheder for shopping, flere historiske områder, gode restauranter og et stort udbud af kunst og kulturelle seværdigheder.

Dag 14-15: På egen hånd i Santa Rosa

Santa Rosa ligger lige i udkanten af Sonoma og vindistriktet Napa Valley og området omkring Russian River, og der er masser af muligheder for udflugter. Besøg lokale vingårde og se, hvordan de høster vindruer og fremstiller vin - måske kan du endda få nogle tips til, hvordan din vin kommer til at smage allerbedst! Du kan næsten ikke besøge en vingård uden at deltage i en vinsmagning, så du kan nyde nogle af de lokale druer.

Besøg også markeder, nyd de smukke naturscenarier og oplev de kæmpestore redwood-træer, der kan blive flere tusind år gamle og over 100 meter høje. Eller tag til den lille næsten toscanske landsby St. Helena og spis på en af USAs bedste restauranter, Tra Vigne. Du kan også tage på en udflugt med Napa Valley Wine Train, der kører på jernbanespor lagt helt tilbage i 1847, mellem byerne Napa og St. Helena. På den 3 timer lange tur serveres en dejlig frokost, og der er naturligvis også vinsmagning undervejs.

Dag 16: Afrejse fra USA

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til USA. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i USA.

Alle hoteller

Best Western Plus Americania

Best Western Plus Americania

Best Western Plus Americania er et sjovt hotel indrettet i moderne 60'er inspireret stil....

Alle hoteller

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row er et rigtig godt enkelt hotel, der ligger på den...

Alle hoteller

Cedar Lodge

Cedar Lodge

Cedar Lodge er et pænt hotel beliggende i et naturskønt område 10 kilometer fra indgangen til...

Alle hoteller

Rejser til USA - Holiday Inn Express South Lake Tahoe

Holiday Inn Express South Lake Tahoe

Holiday Inn Express South Lake Tahoe er et hyggeligt hotel, der ligger dejlig centralt med kun 5...

Alle hoteller

Rejser til USA - Amber House Inn of Midtown

Amber House Inn of Midtown

Amber House Inn of Midtown er mere en kro end et hotel, men en rigtig hyggelig en af slagsen!...

Alle hoteller

Rejser til USA - Hotel La Rose

Hotel La Rose

Hotel La Rose er et 110 år gammelt hyggeligt hotel, der ligger i det historiske område af Santa...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til usa. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i USA.

San Francisco

-122.445715
37.784754

Monterey

-121.895685
36.599946

Yosemite

-119.538480
37.865097

Lake Tahoe

-120.031236
39.115448

Sacramento

-121.505741
38.578586

Santa Rosa

-122.717965
38.440794

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 sep 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 17.590,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 15 nov 2018
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 16 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 31 jan 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 28 feb 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 29 jun 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 18.490,-
Børn u/12 år fra 18.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 18.790,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 18.590,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 16.690,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-San Francisco-Danmark.
15 overnatninger.
13 dages billeje.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Entré til nationalparker. 

Morgenmad på hotellerne.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS. 
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark–San Francisco og Santa Rosa-Danmark.
Transfer fra San Francisco lufthavn til hotel.
Rejsen rundt i USA foregår i lejet bil.