Du er her: Lande > USA > Rejser > Rejse US32

Roadtrip i det skønne Vesten

16 dages rejse: 2 nætter San Francisco, 1 nat Monterey, 1 nat San Simeon, 2 nætter Los Angeles, 1 nat Palm Springs, 1 nat Lake Havasu, 2 nætter Grand Canyon, 1 nat Page, 1 nat Bryce Canyon og 2 nætter Las Vegas
Rejse: 
US32
Det vilde vest - Bryce Canyon Nationalpark
Klassisk rundtur til Vestens velkendte byer og nationalparker. Besøg bl.a. San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon og Las Vegas.

Rejsen tager sin start i San Francisco, hvor du har tid til at opleve byens højdepunkter som Golden Gate Bridge og en sporvognstur i de stejle gader. Fra San Francisco skal du køre på Highway 1 - en fantastisk smuk strækning med udsigt til havet og dramatiske klippekyster, hvor du kan gøre holdt ved små, idylliske bugter undervejs. Første stop er Monterey, hvor du helt sikkert bør besøge det kendte akvarium, men du kan også stoppe i andre byer undervejs, fx Santa Barbara. Du har også en nat i San Simeon, der nok er mest kendt for Hearst Castle og de mange, mange søelefanter. Så går turen til storbyen, nemlig Los Angeles, hvor du kan opleve Hollywood Boulevard, det berømte Hollywood-skilt og Venice Beach. I Palm Springs står den på luksuriøse omgivelser med trendy butikker og restauranter, og i Lake Havasu kan du se London Bridge og gå ture i den hyggelige by. Et af rejsens højdepunkter er selvfølgelig Grand Canyon, hvor kløften dominerer klippelandskabet, og du lige pludselig føler dig lillebitte! Hvis du vil se det hele lidt fra oven, er en helikoptertur over den dybe kløft et imponerende syn! Næste stop er Page ved Lake Powell, hvor det blå vand står i skarp kontrast til de røde klippevægge. Her finder du også Rainbow Bridge, der er en af de største naturskabte broer i verden. På vej mod Las Vegas, har du en overnatning i Bryce Canyon, hvor du kan nyde flere klippelandskaber - som taget direkte ud af en Western-film. Du slutter af i Syndens By, hvor der er fantastiske hoteller, shows og kasinoer i verdensklasse - måske skal du afprøve dit held? 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Francisco
 2. San Francisco
 3. San Francisco - Monterey
 4. Monterey - San Simeon
 5. San Simeon - Los Angeles
 6. Los Angeles
 7. Los Angeles - Palm Springs
 8. Palm Springs - Lake Havasu
 9. Lake Havasu - Grand Canyon
 10. Grand Canyon
 11. Grand Canyon - Page (Lake Powell)
 12. Page (Lake Powell) - Bryce Canyon
 13. Bryce Canyon - Las Vegas
 14. Las Vegas
 15. Las Vegas
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til USA. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Francisco!

Velkommen til San Francisco! Byen er en af de smukkeste og mest fascinerende byer i USA, og her er attraktioner og seværdigheder nok til mange dage. Det er et skønt vindistrikt, så du kan smage lækre vine, eller bare slentre ned ad rækkerne af elegante huse og farverige havnefronte. San Francisco har et kæmpe udvalg af ting og steder, du bare må se! Eller måske gense - for vi føler jo nok alle, at vi kender byen lidt fra alle de film, vi har set, der er optaget i de charmerende omgivelser.

Dag 2: Oplev altid enestående San Francisco

I San Francisco skal du helt sikkert en tur rundt i Chinatown eller på en udflugt ud til fængselsøen Alcatraz. På Pier 39 holder en stor koloni af sæler til, og det kan både høres og lugtes! Men du skal næsten ud og se de sjove dyr, og herude finder du også masser af gøgl, gademusikanter, butikker og caféer. Du kan også gå rundt i det skønne havneområdet Fisherman's Wharf eller tage en af de charmerende cable cars fra havnen ind til centrum - de minder næsten om Danmarks gamle sporvogne. Se den smukke husrække malet i de fineste pastelfarver på Alamo Square og tag turen på den stejle, snoede Lombard Street. Det er den måske mest kurvede vej i verden. Den svinger sig rundt mellem blomster og planter med huse på begge sider. Et sjovt og smukt syn!

San Francisco har for USA været banebrydende og to bydele tæt på hinanden symboliserer på hver sin måde 60-erne og 70-erne. Haight-Ashbury, som tiltrak hippier fra hele verden i 60-erne, bærer stadig præg af denne arv, og bydelen Castro er centreret omkring homoseksuelles rettigheder. Borgerretsforkæmperen Harvey Milk blev fornyligt spillet imponerende af Sean Penn i filmen "Milk".

Du kan ikke besøge San Fransisco uden også at se den berømte Golden Gate Bridge, som du både kan gå og cykle over. Her er også den dejlige Golden Gate Park, hvor der er masser at se: både et smukt, hvidt drivhus fuldt af blomster og den japanske te-have. Her bor også bøfler, som du kan hilse på.

Hvis du er til shopping, vil du elske området omkring Union Square, hvor der ligger lækre og indbydende butikker side om side!

Der er masser af spisemuligheder i byen - er du til kinesisk så gå til Chinatown, hvis du vil have italiensk, så gå til North Beach - her er utallige former for kulinariske oplevelser!

Dag 3: Ad Highway 1 til Monterey

I dag ankommer du til Monterey.

Monterey er en gammel fiskerby, som blev bygget i år 1770 som en af de første europæiske byer på vestkysten, og mange af de tidlige amerikanske kolonitidsbygninger står her stadig. Her er en fantastisk udsigt ud over vandet, og du kan bruge masser af tid på at nyde den dejlige by.

John Steinbeck har udødeliggjort byen og området i bogen Cannery Row - også selvom du ikke kender bogen, er det et skægt område at besøge. Udforsk byen og undlad ikke at besøge det flotte akvarium - det er nok et af verdens bedste akvarier!

Start bilen og tag turen ad den berømte Seventeen-Mile Drive mellem Monterey og Carmel - her vil du få en fantastisk naturoplevelse og kan samtidig besøge den hyggelige by, Carmel-by-the-Sea, hvor Clint Eastwood tidligere var borgmester.

Dag 4: Velkommen til San Simeon!

Kør nu videre og husk at holde øje med vandet - måske ser du hvaler eller søelefanter, der ligger og solbader på stranden! Du kører fortsat ad imponerende Highway 1, og udsigten fra klippekysterne er altså helt fantastisk. 

Du ender i San Simeon - en mindre stillehavsby, og byens største attraktion er nok Hearst Castle. Slottet blev bygget af aviskongen William Hearst i starten af 1900-tallet, og han inviterede ofte tidens største Hollywood-stjerner og andre vigtige personligheder op på sit enorme slot. I dag fungerer slottet som en turistattraktion med guidede ture.

Dag 5: Velkommen til berømte Los Angeles

I dag ankommer du til Los Angeles i det dejlige Californien.

Los Angeles er "englenes by" og USA's største underholdningsby. Byen er hjemsted for de største filmstjerner og det berømte Hollywood-skilt, og her summer af liv og kultur!

Her er en del seværdigheder, som er værd at besøge! Venice Beach er et af de steder, du bør tage hen. Det er en dejlig strand med en afslappet stemning, hvor der er mange forskellige typer mennesker på den flere kilometer lange strandpromenade. Du møder gademusikere, gamle hippier, kunstnere, hjemløse og andre gadegøglere, som prøver at tjene en skilling. Du kan leje en cykel eller gå en hyggelig tur langs strandpromenaden.

Udover stranden kan du køre videre til Hollywood, hvor du finder det ikoniske Hollywoodskilt og Hollywood Walk of Fame, der fungerer som underholdningens hall of fame. Gå en tur ned ad gaden, hvor stjernernes navne er foreviget i røde stjerner på fortovet. Besøg også Mann's Chinese Theater, som er den bedst bevarede biograf fra Hollywoods gyldne tid. På pladsen foran kan du se over 200 stjerners aftryk af hænder og fødder. Måske passer din hånd i størrelsen med Brad Pitts eller Julia Roberts' hånd?

Prøv at køre igennem Beverly Hills, som er det mest kendte kvarter i USA. Se de mange eksklusive luksusvillaer - det er ikke svært at drømme sig til selv at bo sådan et sted. Du kan også tage en guidet bustur og se stjernernes villaer.

Hvis du vil shoppe i Los Angeles, skal du til Rodeo Drive, hvor du finder de dyre mærker - her er prisen dog skruet i vejret, så find den store pengepung frem! Derudover er et besøg i Universal Studios også et besøg værd, hvis du er filminteresseret - her er simpelthen så spændende!

Dag 6: Oplevelser i Los Angeles - eller måske en udflugt ud af byen?

Hvad skal du mere nå, mens du er i Los Angeles? 

Er det Hollywood-skiltet, der trækker? Du kan måske slå det sammen med en vandretur i Hollywood Hills? Eller shopping? Eller vil du bare sidde på en café og drikke en kop kaffe?

Du kan også tage til Santa Monica, hvor der er god strand og et livligt byliv. I midten af byen, holder nogle af de største film- og musikbrands til, som Universal Music, MTV og Sony. Du skal huske at køre ned til Santa Monica Pier – det er et must see. Er vejret godt, og har du mest lyst til at hygge dig på stranden, er den også et besøg værd. 

Måske vil du hellere til Anaheim i udkanten af Los Angeles? I Anaheim oplever du magiske verdener, kæmpemæssige filmsets og vilde dyr i byens mange parker! De mange temaparker, attraktioner og aktiviteter i byen gør det til det perfekte sted for en børnevenlig familieferie. Du skal selvfølgelig besøge "det gladeste sted i verden" - Disneyland! 

Dag 7: En dag i Palm Springs

Næste stop på rejsen er Palm Springs.

Palm Springs ligger et par timers kørsel fra Los Angeles, og når du nærmer dig byen, vil noget af det første, der falder i øjnene, være et kolossalt antal vindmøller – omkring 5.000, der er med til at sørge for elektricitet til-byen. Efter sigende skulle byen have den største koncentration af swimmingpools i forhold til byens størrelse, og de fleste huse har da også sin egen. Da Palm Springs er et ferie- og ressortsted, er her et hav af aktiviteter, bl.a. ballonflyvning, cykelture, vandreture, rideture, off road ture i ørkenen, samt mange andre spændende ting. Hvis du interesserer dig for golf, er der også mulighed for at spille golf med en fascinerende og betagende udsigt med bjergene i baggrunden.

Dag 8: Velkommen til Lake Havasu!

På grænsen mellem Arizona og Californien finder du den hyggelige by Lake Havasu ved den kunstige sø af samme navn - og det er rejsens næste stop. 

Byen er en del af Colorado-floden og skabt af dæmningsbyggeri i 1930erne. Udover den smukke sø og rene, klare luft er en af hovedattraktionerne London Bridge, som går fra fastlandet ud til en lille ø i floden. Da den berømte bro i 1960erne var ved at synke ned i Themsen i London, blev den købt af en driftig forretningsmand, revet ned og transporteret til Arizona, hvor den efter 3 år stod genopført. Lake Havasu er også kendt som et af USAs mest kendte Spring Break destinationer, hvor unge collegestuderende holder en pause fra bøgerne og fester på stranden og vandet.

Dag 9: Velkommen til fantastiske Grand Canyon!

Og nu til en af rejsens højdepunkter - den storslåede Grand Canyon Grand! Grand Canyon er et af naturens mesterværker, og det har taget Colorado Floden, vind og vejr 3-6 millioner år at skabe denne imponerende 460 km lange og op til 29 km brede kløft. Kløftens overvældende størrelse og smukke farver er et syn, du aldrig vil glemme!

Hvis du er eventyrlysten kan du tage på vandretur eller en guidet tur med mulddyr ned til Colorado Floden. Der er også mulighed for river rafting på den berømte flod - men det er kun for de allermodigste!

Dag 10: En hel dag ved naturens mesterværk nr. 1: Grand Canyon!

Den ægte Canyon-stemning får du bedst ved at tage en morgentur ad stier på kløftens side. Du bestemmer næsten selv, hvor lang tid du vil bruge på sådan en tur, men beregn dobbelt så lang tid til opstigningen som til nedstigningen. Husk at medbringe vand og start tidligt af hensyn til varmen. Overalt vil du blive imponeret af den kæmpemæssige kløft!

Vi anbefaler, at du hjemmefra bestiller en helikoptertur over Grand Canyon, og tag gerne turen om morgenen/formiddagen. En utrolig oplevelse - og den helt rigtige måde at opleve Grand Canyons storslåethed!

Dag 11: Velkommen til Page ved Lake Powell!

I dag skal du videre til Page ved Lake Powell, der ligger på grænsen mellem Utah og Arizona. Lake Powell er en menneskeskabt sø, der mødes af en forbløffende natur med røde klippespir, der rejser sig fra det krystalblå vand.

I tusindvis af år er Colorado Floden løbet igennem Glen Canyon og har skabt fantastiske kløfter i sandstenen. Siden er der blevet bygget en dæmning, og dermed blev Lake Powell dannet. Gå en tur ved det smukke, blå vand, der står i stærk kontrast til de røde klippevægge. Du bør helt bestemt også se Rainbow Bridge henover søen - en af de største naturskabte broer i verden. Det er imponerende, at naturen kan skabe sådan et vidunder, så hav kameraet klar til at fotografere det sære, men imponerende syn!

En af de mest kendte seværdigheder i Page er berømte Antelope Canyon med de helt vilde former og farver. Den er et fantastisk syn - og en oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

Du kan også tage en sejltur ud på vandet, fiske eller svømme. 

Dag 12: Af sted til Bryce Canyon

I dag skal du videre til Bryce Canyon National Park med det smukke amfiteater dannet af røde klippeformationer.

Du vil se en hel "skov" af små klippespir, som bliver kaldt "hoodoos" - de er helt unikke og adskiller nationparken fra andre flotte nationalparker. De sjove hoodoos skifter farve i løbet af dagen alt efter, hvordan lyset falder på klipperne. Nyd det smukke, farverige landskab, og prøv måske at køre en tur til Rainbow Point. Parken byder på masser af skønne udsigtspunkter, og fra nogle af dem kan du se milevidt ud i horisonten, hvis vejret er klart. Du kan også tage rundt i parken på hesteryg - det er en sjov og lidt anderledes oplevelse end at trave rundt selv, og du kommer samtidig hurtigere frem!

Fortsæt til Bryce Canyon City lidt uden for nationalparken. Her skal du bo i nat.

Dag 13: Velkommen til Las Vegas

Nu kører du fra Bryce Canyon mod Zion National Park, så du har forhåbentligt taget vandreskoene på! I parken og langs floden er der en række vandrestier og asfalterede stier, og her møder du nogle gigantiske sandstens-monolitter, mens du kan høre den bløde rislen fra Virgin River. Alle stenformationerne har farverige striber forårsaget af mange års slid fra vind og vejr. Nyd den fantastiske udsigt ud over dalen, der er omringet af kæmpemæssige klippebjerge og betragt de flotte farver, som vandet og klipperne skaber. Der findes en gratis shuttle-bus, som kører rundt i parken. I bussen kan du besøge de store attraktioner i Zion som The Narrows, Emerald Pools, Weeping Rock og Angels Landing. Stop ved Visitor Center for at få information om rundvisninger og parkens historie.

Fortsæt nu mod Las Vegas - måske tilsmiler lykkens gudinde dig, når du besøger et af de mange kasinoer?

Du vil gang på gang forbløffes over den livlige fantasi, der har været på spil her i byen. På The Strip (Las Vegas Boulevard) ses hotelmastodonterne side om side i kamp om at få turisternes opmærksomhed. Besøg fx hotellet New York New Yorks imponerende rutschebane og miniature udgave af The Big Apple. Hotellet Mandalay Bay har sin egen kunstige sandstrand og et kæmpeakvarium, som er virkelig imponerende! The Stratosphere Hotels hårrejsende forlystelser på taget af 103. etage er også et besøg værd - hvor mange hoteller har lige en hel forlystelsespark? Andre berømte hotelnavne er Caesar Palace, The Mirage, Treasure Island, Bellagio, MGM Grand, Luxor og mange flere.

De gamle hoteller har det måske lidt hårdt, i forhold til de kæmpemæssige nye hoteller, men Sahara Hotel fortjener en nævnelse, som værende det sidste af "Rat Pack" hotellerne, hvor Sinatra, Sammy Davis Jr. og Dean Martin havde deres daglige gang.

Når mørket sænker sig - og temperaturen gør det samme, vågner byen. Lysene tager over, og Las Vegas ændrer karakter! Her er det nattelivet, der trækker, så benyt muligheden for at sove længe, så du er klar, når mørket falder på. Prøv lykken ved spillebordene, put eventuelt selv et par quarters i de enarmede tyveknægte eller betragt de øvrige gæsters jagt på kontant udbetaling.

Om aftenen skal du sørge for at se det flotte springvand med lys, lyd og vand ved Bellagio Hotel.

Dag 14: Oplev Syndens By

Du vil gang på gang forbløffes over den livlige fantasi, der har været på spil her i byen. På The Strip (Las Vegas Boulevard) ses hotelmastodonterne side om side i kamp om at få turisternes opmærksomhed. Besøg fx hotellet New York New Yorks imponerende rutschebane og miniature udgave af The Big Apple. Hotellet Mandalay Bay har sin egen kunstige sandstrand og et kæmpeakvarium, som er virkelig imponerende! The Stratosphere Hotels hårrejsende forlystelser på taget af 103. etage er også et besøg værd – hvor mange hoteller har lige en hel forlystelsespark? Andre berømte hotelnavne er Caesar Palace, The Mirage, Treasure Island, Bellagio, MGM Grand, Luxor og mange flere. Der er gøgl i gaderne med impressionister af alle mulige slags - det er ikke ualmindelig at møde Elvis og Marilyn Monroe! 

De gamle hoteller har det måske lidt hårdt, i forhold til de kæmpemæssige nye hoteller, men Sahara Hotel fortjener en nævnelse, som værende det sidste af “Rat Pack” hotellerne, hvor Sinatra, Sammy Davis Jr. og Dean Martin havde deres daglige gang.

Når mørket sænker sig – og temperaturen gør det samme, vågner byen. Lysene tager over, og Las Vegas ændrer karakter! Her er det nattelivet, der trækker, så benyt muligheden for at sove længe, så du er klar, når mørket falder på. Prøv lykken ved spillebordene, put eventuelt selv et par quarters i de enarmede tyveknægte eller betragt de øvrige gæsters jagt på kontant udbetaling.

Dag 15: Afrejse fra USA

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til USA. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i USA.

Alle hoteller

Best Western Plus Americania

Best Western Plus Americania

Best Western Plus Americania er et sjovt hotel indrettet i moderne 60'er inspireret stil....

Alle hoteller

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row

Holiday Inn Express Monterey Cannery Row er et rigtig godt enkelt hotel, der ligger på den...

Alle hoteller

Silver Surf Motel

Silver Surf Motel

Silver Surf Motel ligger 5 kilometer fra det berømte Hearts Castle og mange andre seværdigheder...

Alle hoteller

Holiday Inn Los Angeles Airport

Holiday Inn Los Angeles Airport

Holiday Inn Los Angeles Airport er et udmærket hotel, der ligger 1½ km fra lufthavnsterminalen...

Alle hoteller

Royal Sun Inn

Royal Sun Inn

Royal Sun Inn er et godt hotel beliggende ca. 2,5 kilometer fra Palm Springs. Hotellet har gode...

Alle hoteller

Hampton Inn Lake Havasu

Hampton Inn Lake Havasu

Hampton Inn Lake Havasu et godt hotel, der ligger roligt ud til søen. Du bor på pæne, rene...

Alle hoteller

Yavapai Lodge

Yavapai Lodge

Yavapai Lodge er et godt hotel, som ligger lige ved den verdenskendte nationalpark Grand Canyon...

Alle hoteller

Best Western View of Lake Powell

Best Western View of Lake Powell

Best Western View of Lake Powell er et godt hotel, der ligger virkelig smukt, kort fra...

Alle hoteller

Bryce View Lodge

Bryce View Lodge

Bryce View Lodge er et udmærket hotel, der ligger i udkanten af en lille skov på et plateau,...

Alle hoteller

Luxor Hotel & Casino

Luxor Hotel & Casino er et førsteklasses hotel, opført og designet i egyptisk-inspireret...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til usa. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i USA.

San Francisco

-122.445715
37.784754

Monterey

-121.895685
36.599946

San Simeon

-121.191955
35.643736

Los Angeles

-118.231831
34.054050

Palm Springs

-116.548154
33.826695

Lake Havasu

-114.325043
34.484332

Grand Canyon

-112.137694
36.053987

Page (Lake Powell)

-111.456385
36.914422

Bryce Canyon City

-112.167778
37.627479

Las Vegas

-115.145322
36.167115

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Inkluderet: 

Fly Danmark-San Fransico og Las Vegas-Danmark.
14 overnatninger.
Billeje.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transfer fra lufthavn til hotel t/r.
Morgenmad på hotellerne.
Entre til nationalparker.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Du bor på 2 stjernede hoteller på rejsen. Det er muligt at opgradere hotellerne.

Transport: 

Fly Danmark-San Fransico og Las Vegas-Danmark. 
Rejsen rundt i USA foregår i lejet bil.