Du er her: Lande > USA > Rejser > Rejse US73

USA og Canada - Østkystens charme

10 dages rejse: 2 nætter New York, 1 nat Ithaca, 1 nat Niagara Falls (Canada), 1 nat Corning, 1 nat Lancaster, 2 nætter Washington
Rejse: 
US73
Fantastiske Niagara Falls!
Masser af liv i New York, brusende vandmasser ved Niagara Falls, glaskunst i Corning, amish-kultur i Lancaster og magtens højborg Washington.

Rejsen tager sin begyndelse i altid spændende New York, hvor du har et par dage til at se nogle af de største seværdigheder. Er det Frihedsgudinden, Central Park, Times Square eller Brooklyn Bridge, der står på programmet? Efter en nat i Ithaca sætter du kursen videre mod de brusende Niagara Falls. Tag en tur med båden The Hornblower, eller gå på stien langs foden af Bridal Veil Falls - her kan du virkelig mærke de store naturkræfter! Før turen går videre kan du også vælge at tage en afstikker til Toronto eller besøge en af de dejlige vingårde, der ligger i området. Næste stop er Corning, hvor verdens største glasmuseum ligger. Videre til Lancaster, der byder på en lidt anden form for oplevelse. Lancaster er nemlig bedst kendt for de mange amish-folk, der bor i området. De har givet afkald på alle former for moderne teknologi, og deres liv er fascinerende at få et indblik i. Sidste stop på turen er Washington, hvor du kan se kendte, store bygninger og monumenter som Det Hvide Hus, Pentagon og Jefferson Memorial, og når du trænger til at hvile benene, kan du slå dig ned i den hyggelige bydel Georgetown.

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark - Ankomst New York
  2. New York
  3. New York - Ithaca
  4. Ithaca - Niagara Falls
  5. Niagara Falls - Corning
  6. Corning - Lancaster
  7. Lancaster - Washington
  8. Washington
  9. Washinton
  10. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til USA. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til New York!

I dag ankommer du til New York -  The Big Apple. På turen hertil kan du kigge på et kort over byen og tænke over, hvad du skal lave... Hvad med en slentretur ned ad 5th Avenue eller en Picnic i Central Park? Du må også finde tid til klassikere som Empire State Building, Times Square, Wall Street, Grand Central Station, Brooklyn Bridge og selvfølgelig Frihedsgudinden... Museumoplevelserne venter dig også med både Guggenheim, Metropolitan Museum of Art, World Trade Center Memorial. 

Når du er landet, så tag subwayen, bussen eller den mest bekvemme (og dyreste) løsning, en taxa, ind til dit hotel.

Dag 2: New York - udforsk The Big Apple!

Vi har delt Manhattan op i 3 overskuelige dele. Lower Manhattan, Midtown og Uptown. Du kan nemt komme rundt i byen med det omfattende subway-system. Husk, at du også kan se byen fra en åben dobbeltdækkerbus, hvis du skal hvile fødderne, eller, for de frække, fra en helikopter.

Lige syd for Manhattan ligger New Yorks måske mest kendte varemærke - Frihedsgudinden. Kronens syv spir symboliserer de syv verdenshave og de syv kontinenter, og den 225 tons tunge statue er en gave fra Frankrig som et tegn på venskab. Du kan tage gratisfærgen fra den sydlige spids af Manhattan til Staten Island og derfra tage nogle fantastiske billeder af New Yorks skyline og Frihedsgudinden.
Alternativt kan du tage en betalt tur til både Frihedsgudinden og Ellis Island. Fra 1892 til 1954 var Ellis Island det første stop for 12 millioner mennesker, der søgte en ny tilværelse i mulighedernes land. Frihedsgudinden var det første, immigranterne så.

I Lower Manhattan ligger også verdens finansielle hovedstad Wall Street. Mærk suset af penge og de travle jakkesæt og tag et billede med "The Raging Bull" - Wall Streets bronzetyr, som symboliserer aggressiv kapitalisme. Lidt længere nordpå kan du besøge det netop åbnede World Trade Center Memorial (husk at booke og printe din gratis billet på www.911memorial.org). Gå længere op til China Town og spis på Joe's Shanghai - husk at bestille de berømte dumplings med suppe i (spis fra skeen ligesom kineserne). Eller tag en dejlig pizza i Little Italy ved siden af og mærk den fantastiske stemning (før det er for sent - kineserne er ved at presse italienerne ud!). Videre til dybt fascinerende Brooklyn Bridge - tag evt. byens bedste kaffe mellem Brooklyn Bridge og China Town på Cafe Grumpy. Det tog 14 år at bygge broen og det er den første i verden konstrueret med stålkabler. 27 arbejdere mistede livet og broen er stadig et af USA's mest berømte bygningsværker. Køb evt. en tur med en guide og husk at starte fra Brooklyn-siden så du går mod Manhattans skyline.

Hvis du bor på Cosmopolitan, bor du i TriBeCa - et tidligere industrikvarter opkaldt efter sin geografiske placering: Triangle Below Canal Street. Det var her, at filmstjernen Robert De Niro startede filmproduktionsselskabet Tribeca Film Center tilbage i 1989, og han har også været initiativtager til en årlig filmfestival, første gang afholdt i 2002, dels som et minde om 11. september 2001, dels for at hylde og hjælpe til med at få gang i bydelen efter terrorangrebet, og dels for at sætte New York på verdenskortet som et vigtigt filmmekka. Et andet Robert De Niro projekt er den kendte restaurant Tribeca Grill (Greenwich Street 375 ved Franklin Street). Vi kan ikke garantere "stjernestøv", men det siges, at det ikke er usædvanligt at se hverken Mr. De Niro himself, eller mere eller mindre kendte filmproducenter, instruktører eller stjerner. Bygningen stammer fra 1905 og husede tidligere et kaffelager. Den er nænsomt restaureret uden at miste områdets fordums industrielle karakter. I restauranten er der højt til loftet, de oprindelige mursten i væggene er stadig synlige, vinduerne er enormt store, og den lange smukke mahognibar gør sig strålende.

Videre til Soho hvor der kan shoppes både kendte og kreative mærker. Ved grænsen til Midtown ligger Chelsea med de utallige kunstgallerier og glem ikke Chelsea Market, hvor du kan købe mad og mange andre spændende ting. En relativ ny, men meget spændende attraktion ved Chelsea, er The High Line. Den gamle nedlagte togbane over gadeplan er nu lavet til en lang have - det er altså en mere end 2 km lang park! Endelig er der Meatpacking District - det populære område med fantastiske lounger hvor de kendte og rige fester og spiser.

Spis frokost, middag eller weekendbrunch på C&Cs yndlingsrestaurant - The Spotted Pig. Kort men kreativt menukort og afslappet stemning (man glemmer næsten, at de rent faktisk har en Michelin-stjerne). Gå forbi om eftermiddagen og bestil bord til middag. Frokosten kan du også tage på én af de mest berømte Delis: Katz Deli. Katz er stedet, hvor Harry mødte Sally i filmen af samme navn. Det var her Sally (Meg Ryan) simulerede en gigantisk orgasme, eller gjorde hun? Prøv en Reuben eller en Pastrami on Rye og se, om det resulterer i en gastronomisk gentagelse af scenen.

Om aftenen bør du tage på The Standard (Meatpacking District) og snuppe en øl i stuen ved Biergarden eller tage elevatoren til den meget fashionable cocktailbar og nyd udsigten på Top of the Standard. Skal du har steak, så læg vejen forbi The Palm (TriBeCa). Er du i New York i weekenden - så gør som alle andre i New York og und dig selv en lækker brunch. Cafe Gitane på Jane Hotel er berømt for byen bedste brunch. Glem ikke en cremet mandel-croissant hos New York mest berømte bageri - Mille Feuille ved Greenwich Village som er stiftet af den berømte Chef Oliver fra Paris. Nyd din croissant i Washington Square Park og se de travle studenter fra New York University, nogle skakspillere og måske lidt musik hvis du er heldig

Times Square er centrum i Midtown og for mange i New York. Mærk den hektiske stemning og det glitrende og kulørte farvehav af neonreklamer og gigantiske tv-skærme - 24 timer i døgnet. Pladsen fik sit navn i 1904 da New York Times åbnede sit nye hovedkvarter på stedet. Skal du købe billetter til bus, helikopter, teater eller hvad som helst er det også på Times Square. Alle de store Broadway-teatre ligger her hvis det er denne gang du skal se Phantom of the Opera, Cats eller Mamma Mia. Tag en drink på Rum Bar på Edison Hotel.

Gå op i Empire State Building og få den bedste udsigt du kan forstille dig - se hele New York. Skal du have mere udsigt? Smut over til Chrysler Building. Selvom du ikke skal med toget, er Grand Central Station et besøg værd. Det er en storslået station, men nu ikke noget med at hoppe på et tog, for du er slet ikke færdig med at opleve New York endnu! Er du lidt teknik-interesseret, er der åbnet en Apple Store på øverste etage, der absolut er et kig værd. 4 gader øst for Central Station ligger FN's hovedkvarter. I Midtown ligger også Museum of Modern Art (MOMA) - dem der har set MOMA kan besøge det mindre kendte men absolut anbefalelsesværdige JP Morgan Library. Har du mere tid? Så er det bare afsted til Rockefeller Center!!

Uptown er undervurderet af de fleste, men her er Central Park, de flotteste museer og ikke mindst god shopping. Central Park er CogCs New York favorit og et dejlig og nødvendigt afbræk fra det elektriske byliv. På trods af udsigten til den højtravende arkitektur, som minder dig om, at du befinder dig midt i New York, hensætter de nære omgivelser dig til landlig idyl med skov og råt klippeterræn.

Løb eller gå en tur eller spis din frokost blandt de andre New Yorkere. Husk mindesmærket for John Lennon Strawberry Fields. Hvis det er vinter, og du skal have brugt lidt energi om aften, så tag til The Pond i Bryant Park. Her findes en af de mest populære vinterevents i New York - nemlig den eneste gratis udendørs skøjtebane på Manhattan. Hvis du vil hvile ørene for en stund, så tag en morgenløbetur i parken - eller måske bare en slentretur, hvis det skal gå mere roligt for sig.

Ved Colombus Circle (sydenden af Central Park) kan du leje cykler. Husk at spørge om en lås og navn og kontaktnummer, på ham du lejer cykel af). New York er de senere år blevet langt mere cykelvenlig så de modige kan nu cykle rundt i byen - der er faktisk lavet en cykelsti rundt om det meste af den sydlige del af Manhattan som følger kystlinjen. Du kan cykle i parken eller rundt i Upper West Side. De rigtig frække kan cykle hele vejen ned af 7th Avenue og igennem Times Square - på eget ansvar.

På østsiden af Central Park ligger de berømte Museer i New York som skal ses - The Metropolitan Museum of Art (THE MET), Guggenheim og The American Museum of Natural History. Glem ikke The Frick Collection - en unik privat samling af Europæisk kunst i samlerens tidligere villa indrettet i videst muligt omfang som samleren gjorde det - en helt særlig museumsoplevelse. "Shop till you drop" på berømte 5th Avenue, mens du bevæger dig fra museer og Central Park ned mod Times Square.

Til dem, der har tid, og skal opleve den særlig stemning uden for New York centrum: Harlem er det politiske og kulturelle centrum for de sorte amerikanere og alene derfor helt speciel. Gå forbi Apollo Theater, hvor Michael Jackson blev opdaget og se Cathedral St. John the Divine, der er den 4. største kirke i verden.

Dag 3: Videre til Ithaca

Du forlader storbyen og kører mod Ithaca. Gør et stop på vejen ved West Point på vestsiden af Hudson River. Fortsæt din tur mod Hyde Park, hvor Vanderbilt-palæet står næsten urørt fra den tid hvor Vanderbilt brugte det som sommerpalæ. Fra grunden omkring palæet er der fantastisk udsigt over Hudson River og Catskills-bjergene i baggrunden. Du kan køre lidt længere vestpå til Catskills-bjergene og gå nogle af de flotte ture i området.

Dag 4: Velkommen til fantastiske Niagara Falls!

I dag skal du til de overdådige Niagara Falls. Du kører i området Finger Lakes og på vejen kan du udforske små vingårde og kulinariske lækkerier langs Canadaigua Winery Trail. Du fornemmer hurtigt når du nærmer dig vandfaldene - lyden er meget intens. Start din tur ved American Falls, Bridal Veil Falls og Horseshoe Falls - det sidstnævnte er det mest imponerende. Du må ikke snyde dig selv for en tur med båden The Hornblower, hvor du kommer helt tæt på vandfaldet. Tag elevatorturen ned til foden af Bridal Veil Falls, hvor du kan gå på en sti langs vandfaldet. Fra udkigspunktet, Hurricane Deck, står du helt tæt på det vilde vand.Her kan du virkelig mærke de store naturkræfter.

Gå også en tur i den lille by, Niagara-On-the-Lake, en lille, charmerende by ved stranden, som ligger et par kilometer fra vandfaldene. Det er en af Nordamerikas mest velbevarede byer fra 1900-tallet, og nok den mest idylliske og fine, lille by, du kan forestille dig. Her er et hyggeligt klokketårn, smukt anlagte haver, et historisk museum og en masse teatre og butikker i gammel stil. Det er ikke unormalt, at folk kører rundt i hestevogn her, og du vil i det hele taget føle dig henført til 1900-tallets Amerika.

Dag 5: Fra Niagara Falls til Corning

Du kan bruge formiddagen på at udforske nogle af de store attraktioner ligger i nærheden af de store vandfald i Canada. Fallsview Indoor Water Park, der ligger ved foden af Rainbow Bridge, er en af kontinentets største vandparker. Spillere kan vælge mellem Casino Niagara og Fallsview Casino Resort, der er et af Canadas største. På en klar dag kan besøgende se Toronto fra toppen af det 160 meter høje Skylon Tower, eller du kan vælge at køre de ca. 1½ time ind til Toronto.

Om eftermiddagen skal du køre mod Corning. I Corning kan du besøge verdens største glasmuseum, hvor du kan se en kæmpe udstilling med glaskunst og glaspustningsdemonstrationer.

Dag 6: Videre til Lancaster

I dag skal du køre syd til Lancaster i Pennsylvania. Lancaster er bedst kendt for de mange amish-folk, der bor i området. For amishfolkene har tiden stået stille - de dyrker en streng form for kristendom, der vægter hårdt arbejde, det enkle liv og en bogstavelig læsning af Biblen. De giver afkald på alle former for "moderne" teknologi som biler, telefoner og computere, hvilket kan være svært for os at forstå. Men samtidig er deres liv meget fascinerende at få et indblik i.

Familien er den vigtigste sociale enhed i amish-kulturen, og store familier med 7-10 børn er almindeligt forekommende. Amish gifter sig amish - interreligiøst ægteskab er ikke accepteret. Amish lever et konservativt, socialt liv, hvor manden er familiens overhoved, og det anses som høfligt først at henvende sig til manden, hvis en familiegruppe ses sammen. Amish har en tilbageholden tøjstil: sorte bukser, jakke og hat til manden og kjole og kyse til kvinden. De lever af det, de selv dyrker og er fantastiske landmænd. Du kan få en guidet tur rundt i et autentisk amish-samfund og komme med på hestevognstur, præcis som amishfolk kommer rundt. Der er mulighed for at købe de flotte, hjemmelavede potter og krukker. Du kan også prøve at smage mad, der er lavet med friske, nyhøstede ingredienser.

Dag 7: Velkommen til Washington!

Efter morgenmaden kører du mod Washington. På vejen vil du køre langs Chesapeake Bay med alle de fine fyrtårne. Mens du er i området, synes vi, at du skal besøge den smukke havneby Annapolis.

Nu er du snart i Washington! Grundstenen til Det Hvide Hus var den første, der blev lagt i 1792, og 8 år senere flyttede hovedstaden hertil. Dengang var USA en forholdsvis ny nation, uden indflydelse uden for egne grænser, men i dag påvirker det, der foregår i Washington, os alle. Hele 20 millioner turister besøger hvert år byen, for at få del i den oplevelse det er at opleve magten så tæt på. Mest kendt er nok Det Hvide Hus, hvor alle USA's præsidenter har boet siden år 1800. Tænk bare på alle de verdensomspændende og vigtige beslutninger, der er blevet taget her!

Dag 8: Udforsk den amerikanske hovedstad

Tag rundt i byen og se de mange bygninger og monumenter, der er bygget til at imponere og ære. Du skal selvfølgelig se Det Hvide Hus!! Det er altså virkelig en smuk bygning - en præsident værdig! Kongressen er også en oplevelse og mindst lige så smuk som Det Hvide Hus - faktisk ligner det næsten et helt palads!

Andre af de store attraktioner inkluderer The Pentagon, Jefferson Memorial, Lincoln Memorial og Washington Monument. Du kan få lang tid til at gå med at besøge museer og gallerier - og de fleste er endda gratis. I parken National Mall ligger der flere forskellige museer, bl.a. den ene halvdel af the National Air and Space Museum, hvor du kan se mange spændende fly. The Smithsonian Institute tæller hele 19 museer, der har specialiseret sig i alt fra frimærker over globalisering til dyreliv. Du kan også gå en tur på nationalmuseet eller i byens skønne Zoologiske Have og se de mange dyr.

Når du er blevet mættet af museer, kan du slentre rundt i den charmerende bydel Georgetown, hvor du finder hyggelige gader, fine butikker og gode restauranter.

Slut måske dagen af på Off the Record Bar, hvor du kan mænge dig med politikere, journalister, aktivister og folk, der arbejder i Det Hvide Hus.

Dag 9: Afrejse fra USA

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 10: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til USA. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i USA.

Alle hoteller

Travel Inn

Travel Inn Hotel

Travel Inn Hotel er et helt fint hotel, som ligger midt på Manhattan – kun tre blokke fra Times...

Alle hoteller

Econo Lodge Hotel

Econo Lodge Hotel

Econo Lodge Hotel er et godt, men lidt slidt hotel. De 72 værelser har alle TV og køleskab, og...

Alle hoteller

Best Western Plus Cairn Croft Hotel

Best Western Plus Cairn Croft Hotel

Best Western Cairn Croft er et nydeligt og godt hotel, der ligger tæt på Horseshoe Falls og IMAX...

Alle hoteller

Radisson Hotel Corning

Radisson Hotel Corning er et rigtig godt hotel i hjertet af byen. Værelserne er dejlige, og du...

Alle hoteller

Red Roof Inn Lancaster

Red Roof Inn Lancaster

Red Roof Inn Lancaster er et godt hotel, der ligger midt i Pennsylvania Dutch Country tæt på...

Alle hoteller

Quality Inn Mount Vernon

Quality Inn Mount Vernon er et ældre hotel i udkanten af byen, og det er helt fint til en enkel...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til usa. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i USA.

New York

-74.006620
40.709482

Ithaca

-76.501808
42.444635

Niagara Falls (Canada)

-79.089408
43.089671

Corning

-77.060416
42.145564,

Lancaster

-76.314834
40.043616

Washington

-77.031046
38.905360

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 jul 2018 - 11 aug 2018
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2018 - 31 aug 2018
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 13.090,-
Børn u/12 år fra 12.790,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 19 jun 2019
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 20 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 11 aug 2019
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 13 dec 2019
Flyselskab
Austrian Airlines
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-New York og Washington-Danmark.
Billeje.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Envejsleje på USD 50 på billeje, som betales når du afhenter bilen ved afrejse fra New York.
Morgenmad på hotellerne.
Evt. entré til nationalparker.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-New York og Washington-Danmark.
Al transport rundt i USA og Canada foregår i lejet bil.