Colca Canyon Trek - 3 dage/2 nætter

Colca Canyon er et af naturens helt store mesterværker, og Grand Canyon kan altså godt gå hjem og lægge sig - for kløften er helt fantastisk smuk! Forrevne klippebjerge, floden der snor sig gennem kløften, kondorer der svæver over hovedet på dig - det hele er bare så imponerende!

Dag 1:

Du kører op til udsigtspunktet, Condor Cross, hvor du i den næste times tid kan nyde udsigten udover den smukke kløft og forhåbentlig synet af kondorer, der svæver i morgenluften. Efter den betagende oplevelse, tager du til San Miguel, hvor trekkingturen starter – her kan du stå og kigge laaaaangt ned i kløften. Og ja, du skal selv gå derned! Ned langs små bjergstier, og så krydser du Colca floden via en hængebro og ankommer sidst på dagen til landsbyen Cosñirhua. Her tilbereder guiden en tiltrængt middag, og du overnatter simpelt i en lokal lodge.

Dag 2:

Dagen starter tidligt, når der er afgang til La Cruz del Cóndor. Undervejs stopper du i landsbyen Yanque, hvor du kan beundre de traditionelle danse, de lokale skolebørn danser for dig, og du kan besøge landsbyens torv og kirke. Snart når du til Cruz del Cóndor, hvor kondorerne svæver majestætisk i de varme luftstrømme fra dalen. Nyd den imponerende udsigt over Colca kløften, som er en af de dybeste i verden - der er hele 3.180 meter til bunden. Du kan også bade i de varme kilder, som folk i området har gjort det i mange år. Før du vender tilbage til Chivay ved middagstid, har du et lille stop i byen Maca, som er kendt for sin smukke kirke. Eftermiddagen starter med en gåtur fra Coporaques torv til en forhistorisk inca-kirkegård. På køreturen til Uyo Uyo er vejene lidt ujævne, men Uyo Uyo er hele køreturen værd med sine velbevarede huse, der er over 1000 år gamle.

Dag 3:

Du begynder den sidste del af turen tidligt om morgenen. Du skal hele vejen op ad kløften igen – en tur på ca. 3 timer. Oppe på toppen får du serveret en dejlig morgenmad og så kører du tilbage til Chivay. På vejen stoppe du ved udsigtspunktet, Wayrapunku, hvorfra du kan kigge ud over de gamle terrasser, inkaerne byggede til deres marker. Når du ankommer til Chivay, kan du tage et dejligt bad i de varme kilder, hvor vandet er 37 grader varmt og efter sigende har helbredende effekter. Efter frokost går turen så tilbage til Arequipa, eller du kan blive kørt til Puno i stedet.