Huchuy Qosqo - Machupicchu - 3 dage/2 nætter

På denne trekkingtur får du mættet din interesse for gamle ruiner, både med arkæologiske udgravninger i Tambomachay, Huchuy Qosqo og fantastiske Machu Picchu. Du vandrer igennem bjergpas og smukke landskaber, forbi søer, laguner og små landsbyer, og hele tiden er udsigterne helt uforglemmelige.

Dag 1: Cuzco – Tambomachay – Pucamarca

Du bliver hentet på dit hotel kl. 6.30 om morgenen og kørt til den arkæologiske udgravning Tambomachay. Vandringen starter her og fortsætter gennem smukke landskaber og over Sicllaccasa passet. Du vandrer på en sti til Ccauca kløften, som er fyldt med arkæologiske levn, vilde afgrøder og en masse kaktusser. Så fortsætter du til Queullococha passet hvor de smukke snebjergtoppe, Veronica, Pitusiray og Chicon, troner i baggrunden. Når du kommer forbi Queullococha søen, er du måske heldig at se andesgæs. Herefter bevæger du dig opad mod Challu Challu passet, hvorfra du kan nyde synet af Chinchero sletten og Piuray og Qoricocha lagunerne. Turen går nu videre opad mod det fjerde pas, Rumicruz. Dette pas er med sine 4.230 meter det højeste, du kommer over i dag. Videre til Inka stenbruddet, hvorfra man i sin tid tog sten til at bygge Huchuy Qosqo, og derefter nedad mod et område, hvor Pucamarca folket bor. Om eftermiddagen er du fremme ved lejrstedet, spiser aftensmad og slår lejr for natten.

Dag 2: Pucamarca – Huchuy Qosqo – Lamay – Aquas Calientes

Efter morgenmad kl. 7.00 påbegynder du dagens vandring. Første stop er Huchuy Qosqo. Du går nedad mod Leon Punka kløften, hvor du finder resterne af en Inka bro og sti. Kløften består af et væld af geologiske formationer omgivet af majestætiske sten og klippeblokke, som dirigerer floden til Huchuy Qosqo. Huchuy Qosqo er et Inka arkæologisk kompleks, hvor der bl.a. er en stor åben ceremoniplads, og her kan du nyde den smukke udsigt over Den Hellige Dal og Vilcanota floden. Videre nedad mod Lamay hvor du spiser frokost, hvorefter du bliver kørt til Ollantaytambo togstation. Herfra skal du med toget til Aquas Calientes by, hvor du overnatter på hotel.

Dag 3: Machu Picchu – Cuzco

En heldagsekskursion til Machu Picchu. Turen starter tidligt med transport hen til busstationen, hvorfra du skal køre i cirka 25 minutter til Machu Picchu citadellet. Her står en guide klar til at vise dig rundt. Du skal blandt andet se hovedpladsen, det cirkulærer tårn, den hellige solsøjle, det kongelige kvarter, templet med de tre vinduer, husene, lagerbygningerne og et stort centralt torv – alle forbundet af smalle stier og trapper, omringet af terrasser, som er hugget ind i bjergsiden. Efter den guidede tur har du tid til at udforske dette arkæologiske vidunder på egen hånd, og hvis du har lyst, kan du gå cirka en time op til Solporten (Inti Punka) eller klatre til toppen af Wayna Picchu, hvor der en fantastisk udsigt over hele stedet. Om eftermiddagen skal du først med bussen tilbage til Aguas Calientes og så med toget til Cuzco.