Inkatrail 4 dage/3 nætter

Dette er Perus mest kendte vandretur, en tur som tusind Inkaer tidligere har taget, og som turister nu tager hvert år i deres fodspor. Den klassiske tur er på 43 kilometer og kombinerer besøg på mystiske arkæologiske steder, fantastiske bjerglandskaber og frodige skove, som er rige på Andes-flora og fauna. Turen ender i den hellige Inka by Machu Picchu ved solopgang på fjerdedagen.

Dag 1: Inkatrail fra Cuzco til Wayllabamba

Du bliver hentet på hotellet mellem kl. 04.00 og 04.30 om morgenen, og kører i bus op i 2.700 meters højde til Piskacuchu, som er en fælles bosættelse på den 82 km lange jernbanestrækning fra Cuzco til Machu Picchu.

Fra Piskacuchu starter turen til fods langs Urubamba-flodens venstre bred mod nordvest langs Valle Sagrado (Den hellige dal). Du følger stien over et fladt terræn, til du når Miskay i 2.800 meters højde. Herfra går det lidt nedad, til du står på et udsigtspunkt, hvorfra du kan se ud over det smukke Patallacta, som ligger 50 meter lavere. Vandreturen går videre gennem dalen, der omgiver Cusichaca-floden. Du fortsætter langsomt opad i ca. 5 timer, indtil du når til den første lejrplads i landsbyen Wayllabamba. På vejen op har du nogle spektakulære udsigter til Vilcanota bjergkammen, som ligger på den anden side af Urubamba-floden, og hvor bjergtoppen Veronica rejser sin tinde op i en højde af 5.832 meter over havets overflade. Her har du tid til at nyde den vilde natur og se dig omkring.

Dag 2: Wayllabamba – Pacaynayo

Du står tidligt op, og efter morgenmaden forlader du Wayllabamba og starter på den vanskeligste del af vandreturen. På denne strækning skifter landskabet fra bjergkæder til græsgange, krat, skov og vådområder. På vej til det første bjergpas, Abra Warmihuañusca, ” den døde kvindes pas ” ser du lamaer og alpakaer, der bliver holdt som husdyr. De går rundt og græsser Ichu – en græsart der vokser i den peruvianske del af andelsbjergene.

På dagens tur kommer du også gennem et skovområde, der kaldes tågeskovene, fordi skyerne ofte hænger så lavt, at de ligger tæt omkring træernes toppe. Der er et helt særligt, fugtigt klima på grund af de lavthængende skyer, og derfor er der også hele specielle planter og dyr. Her bor masser af fugle, blandt andet kolibrier, og med parkbetjentenes hjælp kan du være heldig at se andesbjørne – de sjove bjørne med brilleaftegninger omkring øjnene, der lever i Sydamerika. Efter bjergpasset begynder du at gå nedad til Pacaymayo dalen.

Dag 3: Picaymayo – Wiñaywayna

Du skal besøge de virkelig interessante arkæologiske områder i dag! Fra Pacamayo vandrer du op til det næste pas, Abra de Runkurakay, hvor du skal besøge det arkæologiske kompleks af samme navn. Ruinen består af nogle ovale strukturer, som menes at have fungeret som ly for rejsende, og her har en mindre garnison kunnet holde opsyn med stiens to højeste pas, Abra Warmihuañusca og Abra de Runkurakay. Efter passet fortsætter du ned mod Yanacochab, ”den sorte lagune” og videre ind i skyskovene for til sidst at nå frem til Sayamarca. Det smukke kompleks består af en delvis cirkelformet konstruktion, indelukker i forskellige niveauer, smalle gader, liturgiske springvand, gårdhaver og vandingskanaler.

Du fortsætter på en let tur opad og ankommer til det tredje pas, Abra de Phuyupatamarca. Det er et af de mest sammensatte og velbevarede arkæologiske komplekser langs Inka-stien til Machu Picchu, og det ligger på bjergets højeste punkt – pudsigt nok betyder Phuyupatamarca ”Byen over skyerne”! Oppefra kan du se det omhyggeligt indrettede kompleks med vandfontæner og solide fundamenter. Du har en imponerende udsigt over dalen, som Urubamba Floden løber igennem. Nu går du videre ned til Wiñaywayna – endnu et smukt kompleks fra Inka-tiden, og det ligger omgivet af risterrasser og smuk natur. Her er også en lejrplads og en restaurant, og du kan tage et bad mod betaling.

Dag 4: Wiñaywayna – Machu Picchu

Du står op kl. 4 om morgenen og begynder den sidste vandretur mod Intipunku, Solporten. Det tager omkring en time på en sti af flade sten langs klipperne. I disse smukke omgivelser ser du solen stige på over det hellige citadel på Machu Picchu. Fra Intipunku bevæger du dig nedad til Machu Picchu og ser citadellet på nært hold. Nu skal du på en to timers rundvisning, og bagefter kan du selv gå rundt og se dig omkring eller vandre op på Huaynapicchu bjerget, hvor der er en fantastisk udsigt over hele Machu Picchu, dalene og bjergene omkring. Du kan også besøge den berømte Inka-bro eller El Templo de la Luna, Månetemplet. Om eftermiddagen kan du slappe af i Aguas Calientes, hvor der er varme kilder, som du kan bade i.