Lares Trek til Machu Picchu - 4 dage/3 nætter

Trekkingturen her går over bjerge og ned i dale - mest kendt er den smukke Lares dal. På din vej møder du små landsbyer, helt fantastiske søer, og i de sneklædte bjergtinder har du mulighed for at spotte kondorer. Turen slutter i fantastiske Machu Picchu, og det er altså et helt uforglemmeligt syn med de mange ældgamle inkaruiner.

Dag 1: Cusco / Lares / Huacawasi

Tidligt om morgenen bliver du kørt fra Cuzco til Calca. Du skal herfra bestige det højeste punkt på denne tur, 4265 meter. Herfra er en skøn udsigt over Sawasiray og Pitusiray bjergene. Dernæst går turen nedad og ind i den varme Lares dal, hvor du skal hen til Lares landsby et hyggeligt lille sted med en kirke, et torv og smalle gader. Her mødes du med dine bærere, og vandringen begynder for alvor. Vejen går nu nedad mod Huacawasi landsbyen, som er een charmerende lille by med små murstenshuse med stråtag. Du skal nu gå i cirka 4 – 5 timer, før du når stedet hvor du skal campere for natten.

Dag 2: Huacawasi / Millpo Lake

Igen skal du tidligt op. Morgenmad og så afsted et lille stykke opad mod Huahuaqasa passet i 4398 meters højde. Derefter bevæger du dig nedad til Aruraycocha og Millpo søerne, som er formet af smeltevand fra Pumahuanca og Capacsayas sneklædte bjergtoppe. Dette er en vidunderlig vandring gennem Urubamba bjergkæden, hvor du får muligheden for at se forskellige fugle, hvis det er meget heldig måske en kondor. Du afslutter dagen med at slå lejer for natten.

Dag 3: Millpo søen / Yanahuara / Ollanta / Aquas Calientes

I dag bevæger du dig ned mod landsbyen Yanahuara og dets behagelige klima i en højde af 3027 meter. Den lille bitte landsby ligger i Urubamba dalen, som for inkaerne er den frugtbare hellige dal. Det er i dag Cuzcos brødkurv med sine terrasseskråninger dyrket med majs og gletsjervand fra de store snebjergtoppe. Efter frokost tager du toget fra Ollantaytambo station til Aguas Calientes by, hvor du overnatter på hotel.

Dag 4: En heldagsekskursion til Machu Picchu

Turen starter tidligt med transport hen til busstationen, hvorfra du skal køre i cirka 25 minutter til Machu Picchu citadellet. Her står en guide klar til at vise dig rundt. Du skal blandt andet se hovedpladsen, det cirkulærer tårn, den hellige solsøjle, det kongelige kvarter, templet med de tre vinduer, husene, lagerbygningerne og et stort centralt torv – alle forbundet af smalle stier og trapper, omringet af terrasser, som er hugget ind i bjergsiden. Efter den guidede tur har du tid til at udforske dette arkæologiske vidunder på egen hånd, og hvis du har lyst, kan du gå cirka en time op til Solporten (Inti Punka) eller klatre til toppen af Wayna Picchu, hvor der en fantastisk udsigt over hele stedet. Om eftermiddagen skal du først med bussen tilbage til Aguas Calientes og så med toget til Cusco.