Coco Beach Island Resort

Det var ved Coco Beach, at C&C Travel startede, og resortet er stadig kernen i de fleste af vores rejser til Filippinerne

Coco Beach Resortet er placeret idyllisk i en tidligere kokosplantage med egen privat strand. Mange af kokospalmerne står endnu, og der er mange smukke planter mellem hytterne, så du befinder dig virkelig i et jungleparadis her. Resortet ligger i en lille bugt, og du er omgivet af naturen med de små byer Puerto Galera og Sabang begge en kort bådtur væk. Du kan også gå til Puerto Galera, men du skal have bentøjet i orden, for det er en tur på et par timer over bakketoppene. 

Resortet ligger op ad en skråning, og hytterne er bygget i naturens materialer, nemlig bambus. Nogle er enkeltstående hytter, andre er dobbeltbungalows, hvor du har en nabo, eller hvor vennepar kan bo ved siden af hinanden. Nogle har få trapper, andre har mange, men fælles for alle er, at de har en dejlig balkon med god udsigt ud over resortet og muligvis havet. Værelserne er enkle og for det meste indrettet med bambusmøbler. Mangler du noget, så ringer du bare på klokken, for til hver bungalow er der knyttet en hel servicefamilie. De er der for at give service, så brug dem - du kan bede dem om at komme med kaffe fra morgenstunden, en kold drink i løbet af dagen, eller hvis der er noget,  der mangler, skal repareres eller erstattes, så beder du dem blot om at gøre det. De kan også vaske tøj eller passe børn - det koster ikke meget. Du behøver ikke at give drikkepenge, men hvis du er tilfreds med servicen, er du naturligvis meget velkommen til at give noget.

Stranden ved resortet er lille og god, og du skal kun et lille stykke ud, før koralrevet begynder. Stranden er smukkest ved højvande - sent på eftermiddagen trækker vandet sig tilbage, og så bliver søgræsset synligt på stranden, så det er en god idé med badesandaler. Du kan snorkle lige fra stranden, og selv helt inde på det lave vand er der mange forskellige fisk. Har du lyst til lidt forandring, så er her to swimmingpools. Den ene ligger ved siden af stranden, og den anden ligger helt oppe i toppen af resortet med den smukkeste udsigt og kaldes for "Silent pool". 

Når du skal spise, kan du vælge mellem fire forskellige restauranter, og morgenmaden består af en stor og dejlig buffet, hvor du også kan få tilberedt æg lige efter dit eget ønske. Her er lige blevet bygget en ny hovedrestaurant, med meget højt til loftet og hvide vægge, og vi får meget blandede tilbagemeldinger omkring den. Vi hører gerne fra jer, hvis I har en mening om den. 

Har du brug for at blive frisket lidt op, så er her både frisør og skønhedssalon, og du kan også få en af resortets berømte massager eller andre behandlinger i spaen. Du kan købe souveniers i den lille butik, og er uheldet ude, har resortet også en sygeplejerske. Der er internetadgang i de fleste af fællesområderne, men den er i perioder meget ustabil. 

Coco Beach har super mange aktiviteter, du kan lave, så du kommer ikke til at kede dig! På selve resortet er der en del ting at tage sig til, du kan fx lære om kokostræet og besøge den lille fabrik, der fremstiller de sæber, som ligger på værelserne af olie fra palmerne på resortets eget område. Hver dag kan du også tage gratis med en båd ud til en af de omkringliggende strande eller du kan købe en længere udflugt - måske med oksekærre til et vandfald, med jeep rundt på øen eller på vandretur op til en landsby på Mount Baclayan? Du kan også tage på riverrafting på floderne, eller sejlture fra strand til strand og tage ud på snorkleture i det krystalklare vand - specielt Coral Garden er virkelig, virkelig et smukt snorkleområde. Her er også dykkercenter, hvor der er muligheder både for begyndere og øvede. 

Coco Beach er altså for alle: her er noget for både familier, unge par og ældre, for dig der ønsker at opleve en masse og for dig, der ønsker bare at slappe af og nyde livet. Coco Beach er ikke et splinternyt resort, og nogle steder kan det derfor godt virke lidt slidt og urenoveret (den roterende restaurant roterer fx ikke længere!). Til gengæld er her fantastisk personale og dejlig stemning, og resortet repræsenterer virkelig C&Cs menneskelige ansigt! 

Som udgangspunkt får du et deluxe-værelse, som der er forskellige typer af rundt omkring på resortet, nogle med flere trapper end andre. Bemærk, at disse værelser har koldt/lunkent vand! Vælger du at opgradere, er der følgende muligheder.

Suiterne ligger midt i terrænet og er dobbeltbungalows med lidt større værelser end deluxe-værelserne. Her kan bo fire personer i et værelse - eller op til otte personer i en hytte - så de er velegnet til familier, eller dig, der rejser med både børn og børnebørn. Bemærk at disse værelser har koldt/lunkent vand.

Hilltop-suiterne er placeret øverst oppe på skråningen og har den flotteste udsigt ud over resortet og det blå hav. Der er mellem 400-450 trin op, så det er ikke for dig, der er bange for trapper (men husk, at du kan bruge cable car en gang i timen). Der er både hytter til par og hytter til maksimum fire personer, der rejser sammen. Hytterne har varmt vand. Balkonen er noget større her, så du mageligt kan sidde og nyde den utrolige udsigt.

Heritage-værelserne i Coco Beach ligger i forbindelse med et konferencecenter bagved resortets hovedbygning. Her er ingen udsigt, men få trapper, aircondition, varmt vand, fjernsyn og helt op til otte sovepladser, så de er velegnede til store familier, der gerne vil bo sammen og undgå for mange trapper.

Du kan også få et super billigt tilbud på standardværelserne. De er placeret i to langhuse, der ligger lidt tilbagetrukket i resortet. Værelserne er lidt mindre end deluxe-hytterne, men har naturligvis eget bad og toilet, dog med koldt eller lunkent vand, og der er en lille balkon til værelset. 

Ved ankomst til Coco Beach viser pigerne i receptionen eller din værtsfamilie dig vej til din bungalow. Du bliver også bedt om at betale et forskud på USD 100 ved check-in, da det er standard i Filippinerne. Du skriver altså bare under på alt, hvad du benytter dig af på Coco Beach - mad/drikke, massage, skønhedssalon, osv., og så bliver der afregnet ved afrejsen.