Rejser til Malaysia - Tapirer & Tropeøer

Malaysia er tropeøernes og regnskovenes paradis! Her kan du opleve det smukkeste blå vand, dejlige strande og jungler fulde af orangutanger. Du kan rejse til Malaysia hele året, for der er altid godt vejr enten på fastlandet eller øerne – det afhænger af sæsonen. Landet er multikurelt, og mange forskellige kulturer lever side om side i ro og mag. Her er plads til alle! Det har lagt grobunden for en helt fantastisk madkultur i et skønt rejseland.
 

Rejser til Borneo – regnskov og orangutanger

På Borneo er naturen og dyrelivet i fokus. Borneo er dækket af tropisk regnskov og mangrovesumpe, og øen er kendt for at have noget af verdens mest unikke dyreliv. Her bor også stadig masser af stammefolk, som lever efter de traditioner og skikke, som deres forfædre har levet af i århundrede. De lever langs floderne i landsbyer fulde af langhuse, og du kan bo hos dem og prøve at leve som dem i et par dage.

Borneo er nok mest kendt for de herlige orangutanger, som i den grad lokker turisterne til! Det er en kæmpestor oplevelse at se de sjove dyr i deres naturlige hjem. Et af de bedste steder at opleve dem er i Sepilok, hvor der ligger et orangutangreservat for forældreløse orangutanger.

Regnskoven i Danum Valley og Sukau Rainforest er også en stor oplevelse! Regnskovene er fulde af vandreruter og floder, og du kan komme helt tæt på naturen enten til fods eller i en båd op ad floden. Du kan også opleve regnskoven oppefra på nogle af de mange hængebroer, der forbinder træernes top, og det er altså en vild oplevelse at gå heroppe og kigge ned på regnskovens liv. Her er et dyreliv uden lige, og du kan blandt andet opleve Borneos "Big 5" - de fem største dyr på øen: orangutanger, pygmæelefanter, krokodiller, næseaber og næsehornsfugle.

Det er også på Borneo, du finder Sydøstasiens højeste bjerg Mount Kínabalu. Her er det på med vandreskoene, for fra toppen har du en vild udsigt ud over et hav af hvide, tottede skyer, grønne bakker og forrevne bjergtinder
 

Badeferie i Malaysia – paradisøer i massevis

Du kan ikke rejse til Malaysia uden at se palmer og blåt vand!

Landets smukkeste strande finder du på øerne ud for kysten. Mest kendt er Langkawi, der tiltrækker både par og børnefamilier på grund strandene og de mange oplevelser – både i naturen og i vandet. Langkawis strande er helt fantastiske, vandet klart og varmt, naturen er frodig, og solnedgangen over det Indiske Ocean er bare smuk – alt oser af ferie og ø-stemning.

De mindre tropeøer er gode, hvis du ønsker fred og ro og fantastisk snorkling. Pangkor Island, Perhentian Islands, Redang Island og Tioman Island har alle krystalklart vand og flotte, hvide strande! Strandene er som taget ud af et postkort med knaldblåt vand og palmer i ryggen.
 

Fastlandet – godt hele året!

Malaysias fastland har det hele, og her kan du rejse til hele året! Her oplever du varieret natur med både regnskov, temarker, mens kultur- og madoplevelserne er store i de imponerende byer.

Hovedstaden Kuala Lumpur indeholder lidt fra alle verden! Byen er et stort mix af religioner, og her lever både muslimer, buddhister og kristne i fred og fordragelighed. Maden er fantastisk - både i Little India, China Town og alle de mange gadekøkkener kan du spise dig mæt i vidunderlig mad.

På fastlandet finder du også verdens ældste regnskov Taman Negara, som menes at være mere end 130 millioner år gammel. Du kan være heldig at møde en tapir, og så er her aber, tukaner og skyhøje træer i massevis. I Cameron Highlands møder du smukke teplantager, der bølger sig igennem de grønne bjerge kun afbrudt af charmerende engelske kolonitidsbyer, hvor du kan smage på teen.
 

Madoplevelser i verdensklasse

I Malaysia taler de om mad, som vi taler om vejret. De spiser mange måltider om dagen, og de går højt op i at nyde maden. Malaysia er simpelthen Østens madmekka! Du kan få fantastisk mad fra alle egne af Asien, og det vrimler med gadekøkkener og -markeder overalt med lækker streetfood. Du kan få ALT!

Øen Penang er Malysias madhovedstad, især i den største by Georgetown, hvor du virkelig er kommet i Paradis, hvis du elsker mad. Maden kan beskrives som en eksotisk kunstart og rummer inspiration fra både Kina, Indien og Thailand – ja, selv Europa!
 

Kombirejser til Malaysia – oplev Thailand og Singapore

Det er oplagt at kombinere din rejse til Malaysia med metropolen Singapore! Singapore er kæmpestor med strømlinede skyskrabere og et moderne look, men den er smuk og ren! De største bygningsværker er pariserhjulet, Science Museet, der ligner en lotusblomst, det futuristiske Gardens by the Bay og det verdensberømte Marina Bay Sands Hotel. Oplevelserne er mange, og du kan nemt opleve dem på en hop on-bus.

Nogle af Thailands øer ligger helt nede ved Malaysia, og derfor er det oplagt at kombinere Malaysias natur med Thailands bountystrande.

 

Få et rejsetilbud til Malaysia

Ring til os for gode tips om Malaysia. Vi hjælper dig med at skræddersy den bedste rejse for dig og din familie, så den bliver præcis, som du vil have den. Du har ønskerne – vi klarer det praktiske. Bestil et rejsetilbud til Malaysia her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Orangutanger i Sepilok
1 ud af 8
Hængebro i Taman Negara
1 ud af 8
Redang
1 ud af 8
Elefant i Sukau Rainforest
1 ud af 8
Stammefolk i Iban langhus
1 ud af 8
Sukau Rainforest
1 ud af 8
Rejser med et menneskeligt ansigt
1 ud af 8
Perhentian Island

Byer i Malaysia

Malaysia har mange spændende byer, steder og øer at vælge imellem. Lige fra ældgamle regnskove med orangutanger og de smukkeste bountyøer til højland med temarker og kæmpemæssige storbyer. Her har vi udvalgt nogle af vores favoritter i Malaysia, men vi har selvfølgelig mange flere. Udforsk dem under “Alle byer” herunder.

Flere byer i Malaysia

Hoteller i Malaysia

Malaysia har mange virkelig sjove, smukke og spændende måder at bo på, uanset hvad du er til! Resorts i Malaysia minder meget om de resorts, du kender fra Thailand, med fine bungalows, kun en kort gåtur fra det krystalklare vand og ofte også en pool. Men du kan naturligvis også bo midt ude i Malaysias regnskov, oppe i bjergene eller på et højhus hotel med udsigt i storbyen. Mulighederne er mange!

Her ser du et par af vores favorithoteller i Malaysia, men vi har mange flere, så udforsk du bare “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Malaysia

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Malaysia

Malaysia er praktisk talt en helårsdestination – du skal bare vide, hvor du skal tage hen hvornår!

I vores sommermåneder, fra april til og med september, er vejret allerbedst på østkysten – inkl. øerne Perhentian, Redang og Tioman. I disse måneder er der masser af sol og varme og næsten ingen regn.

De centrale dele af fastlandet, Cameron Highland og Taman Negara, er rigtige gode destinatoner det meste af året. I månederne fra november til februar er der dog sandsynlighed for lidt mere regn. Alle øerne på østkysten er lukket i disse måneder på grund af kraftig regn og blæst.

Den sydlige del af vestkysten er rigtig godt både vinter og sommer, og er lidt mere ustabilt mht. vejret i forår og efterår. Du kan sagtens stadig rejse, men forvent lidt regn!

Langkawi og Penang er bedst om vinteren, i månederne fra november til og med april. Man kan sagtens rejse dertil resten af året, men her skal du også være forberedt på lidt regnvejr.

Borneo kan man rejse til næsten hele året, men vær opmærksom på at der altid kommer vand fordi Borneo har rigtig meget regnskov. Månederne fra marts til oktober er “tørsæson”, og det bedste tidspunkt at rejse på. November og februar er også ok, men mere lidt mere regn. December og januar kan ikke anbefales, da det regner kraftigt.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Malaysia. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din rejse til Malaysia.

Penge og kreditkort
Møntfoden i Malaysia heder Ringgit (RM/MYR). Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de store kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset i mindre byer og ikke eksisterende ude i junglen.

Elektricitet og stik
Malaysia har 240 V og flere forskellige slags stik, så det er en god ide at have en adapter med.

Tidsforskel
Malaysia er 6 timer foran Danmark om sommeren og 7 timer om vinteren.

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder, du går hen.

Drikkepenge
På nogle restauranter er drikkepenge inkluderet i prisen, på andre forventes du at give 10 % i drikkepenge. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Malaysia uden visum, såfremt:

  • Passet er gyldigt i 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Malaysia.
  • Du udfylder denne indrejseformular senest 3 dage inden indrejsen.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Karlavägen 37,
P.O. Box 26053,
S-100 41 Stockholm
Sverige
Tlf: +46 (8) 440-8400
E-mail: mwstholm@algohotellet.se
Web: www.kln.gov.my/web/swe_stockholm/home

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Malaysia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Malaysia rejser.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Malaysia fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Malaysia. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.