Rejser til Sri Lanka - Bølgebrus & Bjerglandskaber

Sri Lanka – ’Den ærværdige ø’, som navnet betyder på Sanskrit – byder på kulturelle og historiske seværdigheder i verdensklasse, flot og varieret natur, elefanter og dejlige strande. Og det hele findes inden for overkommelige afstande. Sri Lanka er i det hele taget et utroligt dejligt land at rejse i på grund af befolkningens åbenhed og gæstfrihed. Det er ikke utænkeligt, at folk du møder på din vej, inviterer dig med hjem til en kop te. Det er et land, du er velkommen i!


Sri Lanka opleves bedst på en rundrejse med både natur, byer og strand!

 

Oplev vilde elefanter i de mange nationalparker

Sri Lanka byder på et hav af nationalparker! Nærmest uanset hvor du er i landet, kan du tage en jeepsafari i vild natur og opleve elefanter, krokodiller, påfugle og andre spændende dyr. Yala Nationalpark er nok den mest kendte – her kan du sågar være heldig at se en leopard.

Vores favoritnationalpark er Udawalawe Nationalpark, fordi der er knapt så mange besøgende – men masser af elefanter og flot natur!

 

Den grønne ø med den smukke natur

Det er ikke kun i nationalparkerne, du kan opleve smuk natur – det kan du på hele øen. Sri Lankas natur byder både på bjerge, temarker og regnskov. Bjergene omkring Ella byder på smukke udsigter og flotte vandreruter, og i Sinharaja kan du bo lige op til regnskoven.

I højlandet ligger den charmerende by Nuwara Eliya med de gamle, engelske teplantagehuse og teplantager, der bølger gennem landskabet. Her kan du opleve den smukke natur og de flotte vandfald.

 

Flotte templer og store seværdigheder

Løveklippen i Sigiriya er en af de absolut største seværdigheder i Sri Lanka. På toppen ligger resterne af et oldgammelt kongepalads og skuer ud over landskabet. Vandreturen op er hård, men udsigten fra toppen vil tage pusten fra dig. Her står du sammen med andre turister, munke og legende aber og kigger ud på et grønt og frodigt landskab med bjerge og skov. Det er ikke svært at forstå, hvorfor elefanterne elsker omgivelserne her.

De gamle kongebyer Anuradhapura og Polonnaruwa vidner om et gammel land med en lang historie - her er hellige templer til den helt store guldmedalje. Og det velbevarede grottetempelkompleks Dambulla, hvor du blandt andet kan se en 12 meter lang Buddha-statue og en masse tempelbygninger.

I byen Kandy kan du opleve et af Sri Lankas allermest hellige templer - nemlig det hellige Tandens Tempel, der skulle huse en af Buddhas tænder.

 

Hyggelige badebyer med dejlige strande

Trænger du til lidt badeferie med en drink i hånden og afslapning til lyden af bølgernes brusen, så er der masser af flotte strande at afslutte din rundrejse i Sri Lanka på. Nyd måske en skøn ayurveda-massage, nu du er her! Fælles for strandene er det gyldne sand, det blågrønne vand og de mange vuggende palmer – nogle er gode til surfing, og andre er gode til familieferier.

En af de hyggeligste badebyer i Sri Lanka er Unawatuna, hvor du kan spise dejlig mad på gode restauranter ud til vandet. Selvom der kan være mange turister i Unawatuna, vil du stadig opleve glade mennesker og gode restauranter, der er kendt for at lave ægte srilankansk mad.

Læs alt om baderferie i Sri Lanka her og vores 10 bedste strande i Sri Lanka her.

 

En smagsprøve på Sri Lanka

Det srilankanske køkken byder på masser af dejlige smagsoplevelser. På nogle måder minder maden meget om indisk, og så alligevel ikke. Det er ofte krydrede retter med karry og ris – masser af vegetargryderetter og curries med kylling eller fisk. Glæd dig til at prøve autentisk srilankansk mad med en kold yoghurtlassi til.

Og nu du er i Sri Lanka, skal du måske smage deres verdensberømte te? De mange temarker pryder ikke landskabet uden grund – Sri Lanka er en af verdens førende teproducenter, og teen smager fremragende. Til gengæld er deres kaffe sjældent god.

 

At rejse rundt i Sri Lanka er en oplevelse i sig selv

Sri Lanka er en lille ø, og derfor kan du opleve nærmest hele landet på en rundrejse.

I C&C Travel arrangerer vi rundrejser i Sri Lanka med privatchauffør. Det giver en utrolig frihed at have sin egen chauffør, for du kan rejse lige præcis i det tempo, du ønsker. Stop de steder, du vil opleve undervejs og få en sludder med chaufføren. Alle vores chauffører ved utrolig meget om landet, og de kommer gerne med forslag til oplevelser. Men de er ikke guider, så betragt dem mere som en lokal, der er er stolt af sit land og gerne vil vise det frem.

Vi anbefaler altid vores gæster også at prøve at køre tog i Sri Lanka, fx fra Kandy til Nuwara Eliya eller fra Nuwara Eliya til Ella. Det er en rigtig god måde at opleve landets smukke bjerge på. Du rejser sammen med de lokale, og her hænger folk gerne med hovedet ud ad vinduerne med vinden i håret, imens de spejder ud over landskabet. Husk at hilse på folk og vink tilbage til de mange børn, der vinker til dig.

C&C Travel arrangerer også grupperejser med dansk rejseleder, hvor du rejser sammen med en gruppe andre danskere. I kører rundt i bus, men rejsen inkluderer også en masse udflugter – bl.a. på cykel i den flotte natur.

Uanset hvilken rejse du måtte vælge, kan du være helt sikker på at komme hjem med en kuffert fuld af oplevelser og sanseindtryk.

 

Kombiner Sri Lanka med Maldiverne eller Dubai

Vores pakkerejser til Sri Lanka kan kombineres med Maldiverne eller Dubai. Du mellemlander ofte i Dubai på vej til og fra Sri Lanka, så hvorfor ikke opleve en af verdens mest fascinerende og ekstreme storbyer?

Skal du fordøje dine mange dejlige oplevelser fra din rundrejse, så kan vi stærkt anbefale Maldivernes paradisstrande. En kombination af Sri Lanka og Maldiverne er den helt perfekte rejse! En rundrejse i Sri Lanka har store oplevelser hver eneste dag, og efter så mange indtryk er det rart med lidt afslapning. Maldivernes atoller midt ude i Det Indiske Ocean byder virkelig på afslapning på bountymanér. 

Maldiverne er til dig, der vil en tur til Paradis og er glad for strand og snorkling. Her er det hvideste sand og det klareste vand lige ud til et koralrev fuld af fisk. Dagligt ser du rokker, delfiner, småhajer og farvestrålende fisk, og farverne er helt utrolige!  

 

Få et rejsetilbud til Sri Lanka hos C&C Travel

Her på siden ser du vores rejsetilbud til Sri Lanka, men vi skræddersyr meget gerne en unik Sri Lanka-rejse til dig! Måske ønsker du flere dage til at udforske Sri Lankas mange nationalparker eller et par dage mere ved stranden – og måske vil du inkludere et hav af udflugter allerede hjemmefra? Vi tager en hyggelig snak, og sammen skræddersyr vi din pakkerejse til Sri Lanka.

Vi har mere spændende læsning om Sri Lanka på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Sri Lanka billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rundrejser i Sri Lanka
Løveklippen i Sigiriya
Udsigten fra Løveklippen i Sigiriya
Ella
Rejser med et menneskeligt ansigt
Nine Arch Bridge i Ella
Tangalle
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Sri Lanka

Sri Lanka har spændende byer med farvestrålende markeder og smukke pagoder, palmestrande i massevis, nationalparker med elefanter og leoparder og store seværdigheder som Løveklippen i Sigiriya. Du kan nærmest opleve det hele på en rundrejse, fordi landet ikke er så stort. Her ser du vores favoritbyer i Sri Lanka, men vi har mange flere. Gå på opdagelse blandt Sri Lankas smukke byer under “Alle byer”.

Flere byer i Sri Lanka

Hoteller i Sri Lanka

I Sri Lanka bor du som regel rigtig godt på hyggelige lidt enkle hoteller, uanset om du er i bjergene, byerne eller på strandene. Fælles for hotellerne er, at du hurtigt føler dig hjemme, fordi de har noget særligt.

Byhotellerne er ofte historiske og af ældre dato, men de er virkelig charmerende, bjerghotellerne har ofte en super udsigt, og strandhotellerne kommer i alle former. Ofte er de lidt mere som hoteller, end de resorts du kender fra Thailand.

Vi vil gerne vise dig fem hoteller her, som efter vores mening bare har noget helt særligt! Vi har selvfølgelig masser af andre hoteller, så udforsk endelig også “Andre hoteller”.

Flere hoteller i Sri Lanka

Oplevelser i Sri Lanka

Sri Lanka er et land, der byder på store oplevelser, når du er på rundrejse i landet. Vil du på jeepsafari blandt elefantflokke, se historiske ruiner eller vandre til toppen af Løveklippen i Sigiriya, eller måske noget helt fjerde? Gå på opdagelse blandt vores oplevelser og udflugter i Sri Lanka under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Sri Lanka

Sri Lanka kan du faktisk rejse til nærmest hele året – det er bare lige om at vide, hvor du skal rejse hen hvornår. Du kan selvfølgelig altid risikere lidt byger, selv i perioder hvor vejret skulle være perfekt.

Den klassiske rundrejse med bjerge, temarker og tempelbyer slutter på sydkysten, og den rundrejse skal du tage i vores vintermåneder. På sydvestkysten har du nemlig bedst vejr i vinterperioden og det tidlige forår. Du kan også sagtens få helt fint vejr om sommeren men styr uden om maj og oktober, hvis du vil være så sikker på godt vejr som muligt.

Det er dog så heldigt, at lige præcis Sri Lankas østkyst har valgt at bytte om, så her får du faktisk godt vejr i vores sommermåneder. Derfor kan du sagtens holde sommerferie i Sri Lanka – slut af med strand på østkysten i sommerperioden. Vejret er som regel godt fra maj til og med september og også helt fint i foråret og oktober måned.

Vejret i Sri Lanka

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt - godt at vide om Sri Lanka

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Sri Lanka. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse til Sri Lanka pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO stort set alle steder. Det er kun muligt at betale med kreditkort i store butikker og de fleste hoteller. Der er hæveautomater mange steder, så medbring et kreditkort. På restauranter ser de helst kontant betaling.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er noget begrænset, og det går ofte langsomt, så du skal ikke regne med at kunne komme på nettet hele tiden.

Elektricitet og stik
Der er 220 V og stikkontakter med to ben som herhjemme, dog har de fleste kontakter en sikring, som skal åbnes før stikket kan bruges.

Tidsforskel
Sri Lanka er 4,5 time foran Danmark (dog 3,5 time ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På mange restauranter lægges der automatisk drikkepenge på regningen, hvor der vil stå ”service charge”. Der, hvor det ikke gøres, kan du give ca. 10 % i drikkepenge, og vi anbefaler også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, mv, da for mange af disse mennesker, er drikkepenge en væsentlig del af deres ikke særlig store indtægt.

Tatovering af Buddha
Hvis du har en tatovering af Buddha, skal du dække den til, når du indrejser i Sri Lanka og også under dit ophold i landet. Det anses nemlig som en fornærmelse imod Buddha at have en tatovering af ham, og det er noget, der bliver taget meget alvorligt. Der har endda været tilfælde af, at turister er blevet nægtet indrejse pga. sådanne tatoveringer.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas til Sri Lanka

Visum er påkrævet for danske statsborgere på rejser til Sri Lanka. Du skal søge visum i god tid inden afrejse på linket her.

Du skal have:

  • Et pas der er gyldigt min. 6 måneder efter din afrejse fra Sri Lanka
  • En flybillet til hjem- eller videre rejse
  • Bevis for at du har penge nok til opholdet
  • Rejseplan for dit ophold i Sri Lanka
  • Bevis på at du har rejseforsikring

Det koster 50 USD. Når du har søgt, modtager du en mail med en bekræftelse på din ansøgning og derefter endnu en mail med godkendelse af din indrejse. Du skal printe og medbringe denne.

Godkendelsen kommer som regel samme dag, som man søger, men vi anbefaler, at du søger i god tid, da der nogle gange er der lidt problemer med visumansøgningssiden. Hvis du oplever problemer i løbet af processen, så kontakt ambassaden.

C&C Travel kan også hjælpe dig med visumansøgningen, når du skal rejse til Sri Lanka – det koster 390 kr. pr. person (udover selve visumprisen på de 50 USD). Du skal bare komme herind til os og medbringe pas til alle rejsende, et betalingskort (Visa eller Mastercard) og kortholderens NemID og mobiltelefon. Bemærk, at C&C Travel ikke kan holdes ansvarlige for, om visumansøgningen går igennem eller godkendes.

For mere information kontakt venligst ambassaden:

PO Box 240 55,
S-104 50 Stockholm.
Sverige
Tel: +46 (8) 663 65 23/25
Fax: +46 (8) 660 00 89
Email: info@stockholm.embassy.gov.lk
www.stockholm.embassy.gov.lk

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Særlige indrejseregler

Hvis du har en tatovering af Buddha, skal du dække denne til, når du indrejser i Sri Lanka og også under dit ophold i landet. Det er ulovligt at have disse, og der har været tilfælde af, at turister er blevet nægtet indrejse pga. tatoveringer.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Sri Lanka. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Sri Lanka.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Sri Lanka fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Sri Lanka. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Vores samarbejdspartnere i Sri Lanka

C&C Travel – Sri Lanka er vores kontor i Sri Lanka.

I 2009 var der fest i gaderne i Sri Lanka, for her endte endelig den 30 år lange borgerkrig. C&C Travels stifter og ejer Enrico var netop i de dage på rundrejse i Sri Lanka, og han deltog i festlighederne sammen med Dinesh – den chauffør, der kørte ham rundt på øen.

Dinesh var egentlig turoperatør, men på grund af borgerkrigen havde der i mange år ikke været turister i Sri Lanka, og han havde derfor været nødt til at tage arbejde som chauffør. Enrico og Dinesh blev enige om et samarbejde, og kun 11 dage efter borgerkrigens afslutning modtog Dinesh de første C&C gæster i Sri Lanka.

Du kan ringe til Dinesh 24 timer i døgnet, og de kan hjælpe dig med næsten hvad som helst.

 

Spis middag med Dinesh

Vi tror på, at når mennesker mødes, bidrager det til en større forståelse for forskellighed. Derfor vil vi gerne sikre, at vores rejser bidrager med netop dét. Det kalder vi rejser med et menneskeligt ansigt.

Derfor har vi på alle vores rejser inkluderet en middag eller frokost med vores gode ven og samarbejdspartner Dinesh. Her kan du få en sludder og dele dine mange oplevelser over et hjemmelavet singalesisk måltid. Du får et indblik i det autentiske Sri Lanka – og måske nogle nye bekendtskaber!

 

Kontakt Dinesh:

C&C Travel – Sri Lanka
67/2,Big City, Peelawatta, Yartiyana
Minuwangoda
+94 112 251 222
24 timer nødnummer: +94 776 013 912 og +94 777 911 276
dinesh@cctravelsrilanka.com
https://www.cctravelsrilanka.com/

Vores samarbejdspartner i Sri Lanka
Vores samarbejdspartner i Sri Lanka
Vores samarbejdspartner i Sri Lanka

Sri Lankas bæredygtige vinkel

Vi sørger for at benytte lokale agenter og samarbejdspartnere, hvor det er muligt. I Sri Lanka kommer du til at møde vores samarbejdspartner Dinesh, som er en gammel ven af C&C Travel.

Dineshs firma hedder C&C Travel – Sri Lanka, og i dag har det over 50 chauffører på lønningslisten og fem ansat i andre stillinger. Deres job eksisterer på grund af vores rejsende i Sri Lanka.

På den måde sender vores rejser penge direkte til lokalsamfundet og skaber jobs.

Hjælpeprogrammer i Sri Lanka

Hjælpeprogrammer i Sri Lanka

Gennem årene har C&C Hjælpeprogrammer støttet mange projekter i Sri Lanka. Senest Palutawa Primary School lidt uden for Sigiriya. Her er ca. 70 elever, 5 lærere og 4 andre medarbejdere. Skolen har med vores hjælp fået installeret isoleringsplader under taget i klasselokalerne, da der var meget varmt derinde, når solen stod lige ned på metaltaget, og der er også kommet loftsvifter samt sat lyspærer op. Vi har også repareret skolens 3 computere, leveret en printer samt fået ophængt whiteboards i alle klasselokalerne.

Skolen blev udvalgt i samarbejde med Dinesh, og det er også ham der sammen med nogle frivillige chauffører og guider har stået for al arbejdet.

I 2018 besøgte et hold fra både C&C Travel og C&C Hjælpeprogrammer skolen for at fejre færdiggørelsen af arbejdet. Ved samme lejlighed blev der uddelt skoletasker til alle eleverne, og uddelt 6 store poser med børnetøj. Det var en meget festlig dag med sang, dans, taler og velsignelser.

Du kan også tage en tur ud og besøge skolen, hvis du rejser rundt i Sri Lanka.

På skolebesøg
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka