Rejseguide til Costa Rica

Her er din rejseguide til Costa Rica!
Det er en rejseguide med al den vigtigste info, hvis du overvejer en rejse til Costa Rica.

 

Hvorfor rejse til Costa Rica?

Hvorfor skal du rejse til Costa Rica? Costa Rica er et fantastisk rejsemål af flere forskellige grunde. Uanset om du er til natur, eventyr, kultur eller blot ønsker at slappe af i et tropisk ferieparadis, vil Costa Rica imponere dig! Landet har en fantastisk natur med et hav af smukke nationalparker, frodige regnskove, tågeskove, majestætiske vulkaner og idylliske strande. Og overalt er der smilende og venlige mennesker. Costaricanere lever nemlig efter livsfilosofien ”pura vida”, som handler om at nyde livet, leve i nuet og undgå stress. Den stemning vil hurtigt smitte af på dig!

Ud over en betagende natur og søde imødekommende costaricanere har Costa Rica et rigt og spændende dyreliv med mange forskellige dyrearter som leguaner, tapirer, krokodiller, havskildpadder og dovendyr. Er du til fart og eventyr, kan du tage på et væld af adrenalinfyldte oplevelser som ziplining gennem regnskoven, rafting på floder, trekking til vulkaner, og du kan snorkle og dykke i det krystalklare vand ved de mange fine strande ud til Stillehavet og Det Caribiske Hav.

Costa Rica har også et stort udvalg af wellnessbehandlinger og naturlige varme kilder, hvor du kan slappe af og genoplade dit sind.

 

Fakta om Costa Rica

• Costa Rica ligger i Mellemamerika og er placeret med Stillehavet mod vest og det Caribiske Hav mod øst.
• Hovedstaden i Costa Rica hedder San José.
• Der er ca. 5 millioner indbyggere i Costa Rica.
• I Costa Rica er det officielle sprog spansk.

 

Vejr og klima i Costa Rica – hvornår er det bedst at besøge Costa Rica?

Gennemsnitstemperaturen på Costa Rica ligger på 23-30 grader, uanset hvornår du besøger landet. I bjergene kan temperaturen falde til 13-15 grader om natten. I Costa Rica har man en tørsæson, som varer fra december til april, og det er i denne periode, at de fleste turister besøger landet. Regnsæsonen, også kaldet ”green season”, varer fra maj til november, og i denne periode er landet ekstra grønt og frodigt.

Costa Ricas vestkyst

På Costa Ricas vestkyst er vejret bedst i tørsæsonen fra december til april. Fra maj til august og igen i november kan du forvente både sol og korte regnbyger. I september og oktober regner det ofte, og jo højere op i bjergene du kommer, jo større er risikoen for regnbyger.

Costa Ricas østkyst

September, oktober og marts er ofte pæne og solrige måneder på Costa Ricas østkyst. Her falder der næsten ingen regn. Fra april til august er vejret blandet med sol og eftermiddagsbyger, og fra november til februar kan du forvente en del regn.

Læs mere om vejret i Costa Rica her.

 

Kan man rejse til Costa Rica om sommeren?

Ja, du kan sagtens rejse til Costa Rica om sommeren. Du kan besøge Costa Rica hele året. Her er nemlig ingen rigtig vintersæson – landet ligger så tæt på ækvator, at der er tale om et tropisk land.

 

Rejseformer i Costa Rica

Det er forskelligt, hvad folk ønsker at opleve, når de rejser til Costa Rica. Nogle vil have store naturoplevelser med fysiske aktiviteter, andre vil bare slappe af og nyde tilværelsen på en af Costa Ricas mange dejlige strande.

 

Rundrejse i Costa Rica

Costa Rica er et land, der er utrolig nemt at rejse rundt i, og oplevelserne ligger inden for overkommelige afstande. En rundrejse i Costa Rica er den bedste måde at opleve landet på. Vi sørger for transporten. Du bliver som regel kørt rundt i en komfortabel minibus, der også samler andre turister op på vejen. Det er selvfølgelig også muligt at få privat transport til en rimelig pris, hvis du hellere vil det.

Rundrejse med kør selv i Costa Rica

Du kan også selv køre rundt i en lejebil. De fleste store veje er gode at køre på, og costaricanerne er hensynsfulde i trafikken. Men nogle veje er mindre og hullede grusveje, og du kan komme til at ligge bag tunge køretøjer, men så skal du bare tænke ”pura vida” og slappe af nyde den skønne natur, du kører forbi!

Familieferie i Costa Rica

Costa Rica er et perfekt land til en familieferie, da det har utrolig meget at byde på for både store og små, og så kan I rejse i skolernes sommerferie, hvor vejret er dejligt!

Srilankanere er utrolig glade, åbne og gæstfri. Og de elsker børn! Det gør det dejlig trygt og behageligt at rejse med familien.

At rejse i Costa Rica med privatchauffør, gør det dejlig nemt at rejse med børn. Costa Rica er tilpas lille, og der er korte afstande til seværdighederne. I kan snildt tage på en kort dagstur, uden at børnene bliver for utålmodige over rejsetiden.

Nationalparkerne er et must-see og et hit for de fleste børn. Men det kan være svært at få dem med hjem igen, da de ikke kan få nok af de sjove og herlige dovendyr og alle de andre vilde dyr!

Her kan du læse mere om familieferie i Costa Rica.

Læs meget mere om rejser med børn her.

 

Bæredygtighed

Costa Rica er et grønt land – i mere end én forstand! Hele 25 procent af landet består af nationalparker og beskyttede naturreservater, hvor planter og dyreliv mere eller mindre får lov til at udfolde sig uforstyrret. Udover at have masser af grøn regnskov og jungle passer costaricanerne utrolig godt på deres natur, og landet har også en meget ambitiøs klimapolitik. Costa Ricas specielle natur er nemlig ikke kun pæn at kigge på – naturens kræfter kan også bruges til at skabe vedvarende energi. I en lang årrække er der blevet investeret rigtig meget i især vandkraft og geotermisk energi, og det betyder, at elektricitetsforbruget i landet er stort set CO2-neutralt! Faktisk har Costa Rica et mål om at blive et 100 procent CO2-neutralt land inden 2050!

Costa Rica er også et af de førende lande på verdensplan, når det kommer til bæredygtig turisme. Turismen er til gavn for landet, miljøet og befolkningen, og det er en fornøjelse at være gæst i et land, hvor det kan mærkes. Du vil møde grundig skraldesortering, udflugter foregår på naturens og dyrenes præmisser, og det er muligt at bo på skønne, bæredygtige lodges og charmerende hoteller.

 

Costa Ricas dyreliv

Costa Rica er verdenskendt for sit fantastiske dyreliv og sine mange imponerende nationalparker. Her lever så mange forskellige dyr i Costa Rica, at du lige så godt kan opgive at tælle… Med mere end 900 forskellige fuglearter og 250 forskellige arter af pattedyr er du næsten garanteret at støde på bare nogle af dem, inden du flyver hjem igen. Da Costa Rica både har vulkaner, tropiske regnskove, bjerge, byer og dejlige sandstrande, er det også meget forskellige dyr, du kan møde. Mest kendt er nok aberne, tukanerne, papegøjerne og naturligvis dovendyrene! Men du kan faktisk også møde giftiggrønne frøer, store søkøer, legesyge delfiner, prustende hvaler, smukke havskildpadder – og vi kunne blive ved!

Costa Rica er en skattekiste fyldt med de mest fantastiske dyr, og du kan møde dem mange steder – selv i byerne kommer aber og papegøjer forbi – og uanset om du befinder dig til lands, til vands eller i luften, skal du have falkeblikket med dig. På trekkingture gennem skoven kan små skovsvin gemme sig mellem træstammerne, på sejlture på regnskovens floder kan du spotte oddere i vandkanten, og på hængebroer højt oppe i junglens trætoppe kan du måske høre de højtråbende brøleaber råbe om kap. Står dyreoplevelser øverst på din ønskeseddel, kan vi kun anbefale en tur til Costa Rica!

 

Top 5 naturseværdigheder i Costa Rica – Hvad skal man se i Costa Rica?

Mange af vores gæster spørger, hvad Costa Rica er kendt for, og hvilke seværdigheder, de skal se, når de er i Costa Rica.

Costa Rica er ikke kun kendt for sit mangfoldige og vilde dyreliv, men i særdeleshed også for sin betagende og varierende natur. Costa Rica er naturelskernes paradis, så hvis du er til kæmpestore naturoplevelser, er Costa Rica det helt rigtige sted for dig!

Costa Rica har rigtig mange nationalparker – 28 for at være helt præcis! Her er naturen vild, og træerne synes at vokse ind i himlen. Det vrimler med sjældne dyr, floder, vandfald og unikke oplevelser, og du kan se både vulkaner, tågeskove, regnskov og jungle. Det kan godt være svært at skelne de mange nationalparker fra hinanden, så vi har samlet de bedste til dig på de næste par sider.

 

1. Arenal – Midt i junglen finder du Costa Ricas mest kendte vulkan, Arenal, som med sine 1.657 meter skyder i luften som en stor, mægtig kegle. Området er perfekt til vandreture, og fra Arenals mange hængebroer højt oppe imellem trækronerne kan du se det smukke landskab fra oven. Området byder også på badning i varme kilder, fantastiske vandfald og riverrafting på floderne i regnskoven.

2. Manuel Antonio Nationalpark er Costa Ricas mindste nationalpark, men ikke desto mindre byder den på spændende regnskov, vandfald og lange sandstrande med flotte koralrev. Dyrene i regnskoven er vant til mennesker, så hvis du er lige så modig som dyrene, har du mulighed for at komme helt tæt på og hilse på en vaskebjørn eller et dovendyr!

3. I Tortuguero Nationalpark kan du være heldig at få en helt speciel oplevelse, hvis du besøger parken mellem juli og oktober. Her kommer der nemlig over 100.000 havskildpadder til strandene i Tortuguero for at lægge sine over 10 millioner æg!

4. Monteverde, som på spansk betyder ”det grønne bjerg”, er et regnskovområde dækket i tåge 1440 meter over havets overflade. Her vil du føle, at du er på toppen af verden. Du går rundt blandt svævende fugtfyldte skyer, der filtrerer sig ind mellem træer, blade og grene. Tættere på Costa Ricas natur kommer du ikke!

5. Corcovado er den største nationalpark i Costa Rica. Den er kendt for at være det mest biologisk intense sted i verden, og det er ikke så underligt, for den ligger i et fantastisk frodigt regnskovsområde med vandrestier, der fører dig gennem tæt regnskov, langs floder, til afsidesliggende strande og laguner. Og dyrelivet er helt utroligt! Dovendyrene hænger ned fra træerne, store myreslugere vandrer stille og fredeligt rundt, og jaguarer, pumaer og krokodiller er blot et lille udpluk af, hvad du kan være heldig at se i parken.

 

Top 5 strande

Costa Rica har dejlige strande på både Stillehavssiden og på den Caribiske side. Som regel kan du altid finde strande med godt vejr, uanset hvilken årstid du rejser. Costa Ricas strande er vilde og lidt rå og uredte, men de er virkelig flotte! Du kan både finde kilometerlange brede sandstrande med aftenbål og stemning omkring strandrestauranterne og palmestrande med turkisblåt vand og regnskov som baggrundskulisse.

 

Playa Tamarindo

Tamarindos imponerende og smukke sandstrand Playa Tamarindo strækker sig i en lang bue langs Costa Ricas nordvestkyst ved Stillehavet. Her får du en kombination af gyldent sand, krystalklart vand, gode bølger til surfing og et utroligt landskab omgivet af bjerge. Ved solnedgang forvandler Playa Tamarindo sig til et livligt og magisk sted med barer, restauranter og live musik.

Playa Samara

Playa Samara er en betagende strandby ved Stillehavskysten kendt for sin tropiske skønhed, skyggefulde palmetræer, brede gyldne sandstrande og rolige farvande. Der er en række hyggelige spisesteder, barer og caféer langs stranden, hvor atmosfæren er rolig og afslappet. Stranden er ideel for svømning, afslapning og vandaktiviteter som snorkling, kajakroning og paddle boarding.

Puerto Viejo

Puerto viejo er en populær badedestination med flere forskellige typer af strande. Nogle har kulsort vulkansand, andre har gråt sand, gyldent sand, og så er der de flotte bounty-strande med hvidt sand! Nogle af strandene er populære blandt surfere på grund af deres gode bølger, andre er mere rolige og indbyder til svømning og afslapning.

Isla Chiquita

Isla Chiquita er en lille naturskøn ø ud for Costa Ricas kyst med en rolig og afslappet stemning. Her kan du svømme, ro i kajak eller udfordre dig selv på et paddle board. Du kommer helt tæt på naturen på Isla Chiquita, og dyrelivet er rigt, på en god dag kan du være heldig at se både leguaner, vaskebjørne og myreslugere!

Malpais

Ved Stillehavet i Malpais finder du nogle af Costa Ricas mest betagende strande. Kyststrækningen med de hvide sandstrande er omgivet af frodige regnskove med et rigt dyreliv, klippefyldte bugter og vandfald. Det kan ikke komme bag på nogen, at Malpais er kendt for sin storslåede natur! Med sin rolige og bohemeagtige atmosfære er Malpais perfekt til en afslappet bade- eller surferferie.

 

Praktisk info om Costa Rica

Her har du lidt praktisk info om Costa Rica – hvad du skal huske, inden du rejser, og hvad der er nyttigt at vide.

 

Visum til Costa Rica

Du kan opholde dig i 90 dage uden visum.

Læs mere om visum til Costa Rica her.

Vaccination før rejsen til Costa Rica – Hvilke vacciner skal jeg have til Costa Rica?

Inden du rejser til Costa Rica, anbefaler vi, at du som minimum vaccineres mod:

• Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
• Difteri
• Stivkrampe

Læs mere om vaccinationer før rejsen til Costa Rica her.

Flyvetid til Costa Rica – Hvor lang tid tager det at flyve til Costa Rica?

Det tager ca. 10-12 timer at flyve fra København til Costa Ricas hovedstad Colombo.

Costa Ricas tidsforskel

Costa Rica er 7 timer bagud i forhold til Danmark (6 timer ved sommertid). Fx når klokken er 12.00 middag i Danmark, er den 05.00 om morgen i Costa Rica.

Valuta og hæveautomater – Hvilken valuta bruger de i Costa Rica?

Valutaen i Costa Rica hedder costarikanske colón (CRC). 1000 CRC svarer til ca. 11 danske kroner. Det kan være svært at få fat i costarianske colón hjemmefra. Men du kan altid medbringe amerikanske dollars (USD) eller euro (EUR), som du kan betale med de fleste steder. Når du betaler med udenlandsk valuta, får du ofte penge tilbage i den lokale valuta.

Der findes hæveautomater i både store og små byer (fortrinsvis Visa – MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.). I de fleste pengeautomater kan du hæve både CRC og USD.

Det er en god idé at have kontanter med i nationalparkerne, da du kan ikke være sikker på at kunne hæve penge der.

Mobiltelefon og internet i Costa Rica

Du kan sagtens tage din mobiltelefon med til Costa Rica, men internationale opkald kan være relativt dyre afhængig af din teleudbyder og det abonnement, du har. Husk at tjekke priserne hos din teleudbyder, inden du rejser. Du kan eventuelt mindske omkostningerne ved at bruge internettjenester som Skype, WhatsApp, Messenger og andre lignende apps, som kører via wi-fi.
Internettet fungerer generelt godt i Costa Rica, dog kan der være dårlig dækning i jungleområderne og i bjergene.

Elektricitet & stik i Costa Rica

I Costa Rica har de en strømforsyning på 120 V de fleste steder, og de bruger stikkontakter med flade ben af den amerikanske type, så det er en god ide at tage en adapter med. Du kan også købe en adapter i Costa Rica.

 

Costa Ricas historie

Costa Rica har en lang og rig historie med tradition for stabilitet og demokrati. Generelt set har Costa Rica en høj levestandard sammenlignet med sine nabolande i Latinamerika.
Christopher Columbus kom til Costa Rica i 1502, og landet blev en del af det spanske kolonirige. Landet blev uafhængigt i 1848, og kaffeproduktionen og eksport af kaffe blev afgørende for den økonomiske vækst.

 

Ofte stillede spørgsmål om Costa Rica

Vi får ofte de samme spørgsmål fra vores gæster, og her vil vi forsøge at svare på nogle af dem.

 

Prisniveauet i Costa Rica – Er det billigt i Costa Rica?

Meget er relativt billigt i Costa Rica.

Mad i Costa Rica – Hvad spiser man i Costa Rica?

Maden i Costa Rica er relativt simpel og ofte baseret på ris og bønner. Gallo Pinto, som er en populær nationalret, er en blanding af kogte ris og sorte bønner stegt sammen med løg, peberfrugter og koriander. Gallo Pinto serveres ofte til morgenmad sammen med æg, kød eller ost. Costa Rica er kendt for sit store udvalg af frisk frugt som ananas, bananer, papaya, vandmelon, mango og passionsfrugt. Frugten serveres ofte som desserter eller som juicer og smoothies.

Er mad dyrt i Costa Rica?

Sammenlignet med mange vestlige lande er det relativt billigt at spise på en restaurant i Costa Rica. Et måltid kan koste dig et sted mellem 35 til 100 danske kroner.

Hvis du vil spise billigt og autentisk, skal du lægge vejen forbi en ”SODA” restaurant, som ikke refererer til sodavand! SODA´er er små vejrestauranter og pop-up restauranter i byerne, som sælger traditionelle costaricanske retter til få penge.

Hvordan kommer man rundt i Costa Rica?

Mange af vores gæster spørger os, hvordan man kommer rundt i Costa Rica.

Tager du på en rundrejse i Costa Rica, arrangerer vi naturligvis din transport for dig. Som regel kører du i privat bil eller minibus, og du har din egen privatchauffør.

Den offentlige transport i Costa Rica fungerer også godt. Der er offentlige busser, toge og taxaer. Busserne er den mest almindelige form for transport og bruges meget af både de lokale og af turister. Busserne kan nogle gange være overfyldte, især i hovedstaden San José i myldretiden, hvor trafikken også er meget tæt.

Er det dyrt at rejse i Costa Rica?

Det er ikke særlig dyrt at rejse i Costa Rica.

Hvordan siger man ”hej” i Costa Rica?

I Costa Rica siger man “hola” for at sige hej.

Kan man drikke vandet i Costa Rica?

Det anbefales, at du køber vand på flaske.

Hvor meget giver man i drikkepenge i Costa Rica?

På restauranter er der normalt lagt et service-beløb oven i regningen. Hvis der ikke er lagt ”service charge” til regningen, er det normalt at give ca. 10 procent. Giv lidt mindre til de mennesker, der hjælper dig undervejs på din rejse som guider, hotelpiccoloer, stuepiger, tjenere mv.

Kan man dykke i Costa Rica?

Ja, du kan dykke i Costa Rica. Det er en fantastisk destination for dykkere! Der er mange steder, hvor du kan dykke og udforske den smukke undervandsverden i de varme farvande. Nogle af de mest populære dykkersteder er Cocos Islands, Isla del Caño, Gulf of Papagayo, Playas del Coco og Islas Murciélagos.

Er der myg i Costa Rica?

Ja, der er myg i Costa Rica, især i de fugtige, tropiske områder som regnskove, vådområder og ved kysten. Brug myggebalsam eller myggespray, især om aftenen og om natten. Bor du i et område med mange myg, er det klogt at sove med myggenet om natten.

Er der krokodiller i Costa Rica?

Ja, der er krokodiller i Costa Rica. Et kendt sted, hvor du kan tage på en bådtur og se krokodiller, er på Tarcoles-floden.

Er der hajer i Costa Rica?

Ja, der er hajer i farvandene ud for Costa Ricas kyster. Der er flere forskellige hajarter som revhajer, silkehajer og tiger- og hammerhajer. De fleste hajarter udgør normalt ikke en trussel for mennesker, men overhold altid de lokale sikkerhedsforanstaltninger og gode råd.

 

Kombinér din rejse til Costa Rica med andre lande

Rejser til Costa Rica og Panama

Få det bedste af to verdener, og kombinér din Costa Rica rejse med Panama. En kombi-rejse er ideel for dig, der ønsker en ferie med masser af variation og forskelligartede oplevelser.
Ved at kombinere din Costa Rica rejse med Panama får du masser af skønne oplevelser med hjem. Costa Rica vil imponere dig med sine nationalparker, tågeskove, vandfald og mægtige vulkaner, og Panama vil uden tvivl gøre et indtryk på dig med sit moderne byliv, uberørte natur og fantastiske sandstrande. Taler du spansk, kan du ligeledes begå dig i begge lande.

Rundrejse i Costa Rica og Mexico

Få endnu mere indsigt i Latinamerika, og kombinér din rejse til Costa Rica med Mexico. Mexico er ligesom Costa Rica kendt for sin naturskønhed, men har et lidt andet landskab. Mens Costa Rica er kendt for sin vilde natur med regnskovsoplevelser, zip-lining og aktive vulkaner, er Mexico kendt for sine smukke hvide sandstrande, ørkenlandskaber, imponerende bjerge og historiske byer med en rig kulturarv fra aztekerne og mayaerne.

 

Drømmer du om at rejse til Costa Rica?

Se alle vores rejser her, og læs om de mange dejlige byer i Costa Rica her.

 

Fun facts om Costa Rica

Vidste du,…

…at Costa Rica er et af de få lande i verden, der ikke har en hær? Landet investerer i stedet i uddannelse og sundhed.

…at Costa Rica er en de fem ”Blue Zones” i verden, hvor folk lever over 100 år?

…at 25 procent af Costa Ricas territorium er nationalparker og naturreservater?

…at der er over 200 vulkanske formationer, som er over 65 millioner år gamle?

…at på spansk betyder Costa Rica “rig kyst”, og Costa Rica er også det mest velstående land i Mellemamerika.

Rejser til Costa Rica
Hængebro i junglen
Corcovado Nationalpark
Den smukke Tamarindo strand
Rejser til Rio Celeste - Costa Rica
Contadora Islands
Rejser til Rio Celeste - Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Hvorfor rejse med os?