Costa Rica

Corcovado Nationalpark

Gå tilbage

Rejser til Corcovado

På halvøen Osa Peninsula finder du Corcovado Nationalpark, der er Costa Ricas største nationalpark. Parken ligger SÅ afsides, at du kun kan komme dertil med et lillebitte lokalt fly.

Corcovado Nationalpark er verdensberømt for sin vilde, uberørte natur og sjældne dyr. Parken er et af verdens mest biodiverse steder med sin tætte regnskov fuld af alverdens sjældne planter og træer. Her gemmer sig et hav af uforglemmelige oplevelser i uberørt natur. Du kan opleve alt fra tropisk regnskov med kæmpe træer, der nærmest synes at vokse ind i himlen, til sumpskove med stille vand, krat og små træer. Du kan krydse floder med krokodiller og tyrehajer og tage på spændende sejlture. 

Tag til Corcovado Nationalpark for det fantastiske dyreliv! 

Nationalparken er hjemsted et hav af dyr, og her venter dig et væld af spændende dyreoplevelser for livet. 

I regnskoven kan du spotte brune tapirer og myreslugere med flotte hvide og mørkebrune striber, som er på udkig efter deres næste måltid. I trætoppene kan du spotte farverige papegøjer og aber, der svinger sig i grenene. Hold også godt udkig efter dovendyr og tukaner i trætoppenes grene.

Når du går rundt på stierne, flyver farvestrålende sommerfugle omkring dig, og måske spotter du frøer i alverdens neonfarver i skovbunden. Lidt skjult i krat og buskads kan det være svært, at spotte slanger der falder i med deres omgivelser. Du kan have svært ved at få øje på jaguaren, de er mest aktive i de tidlige morgentimer og sidst på eftermiddagen, når mørket falder på.

Vandreture i Corcovado Nationalpark 

Vandreture i Corcovado Nationalpark byder på uforglemmelige oplevelser! Når du vandrer på Corcovado Nationalparks vandrestier oplever du den spændende natur helt tæt på. Du tager ud i regnskoven med en certificeret naturguide. Han kender nationalparken godt og hjælper dig til at spotte og udpege spændende dyr og lærer dig om regnskovens natur. 

Vandreture til området Los Planes går gennem tusinder år gammel skov med brusende vandfald og floder. Her har du mulighed for at kravle over væltede træer og krydse floder med krokodiller. Du spotter sikkert farverige tropiske fugle undervejs. Los Planes er også hjemsted for den sky puma, som du kan være heldig at skimte.
 
I de tidlige morgentimer er fuglelivet mest aktivt. Du kan fx opleve farvestrålende araer, sorte tukaner med skrigende gult næb og den flotte harpyørn med mørkegrå hanekam. 

Du kan også tage på vandreture om aftenen i mørke. Her oplever du nye sider af regnskoven. Nattens dyr, som sover om dagen, er aktive i mørket, og i nattens mørke bliver du ét med naturen på en helt anden måde. Når du går rundt med en lommelygte, vil du se glimtende øjne i mørket.

Nyd livet på Drake Bays mørke sandstrande

Lige på kanten af Corcovado Nationalpark ligger hyggelige Drake Bay med sin mørke sandstrand fuld af palmer med farvestrålende papegøjer og bølger, der skylder ind over sandet. Her kan du virkelig nyde livet i hængekøjen, imellem de mange oplevelser inde i nationalparkens natur. Drake Bay er nemlig det perfekte udgangspunkt for ture i Corcovado Nationalpark.

Byen er en lille afslappet fiskerby med hoteller og lodges, som kan tælles på én hånd. Her er ingen veje eller biler i sigte. Her er kun dig, dyrelydene fra regnskoven og uberørte strande. Du bor i Drake Bay for at opleve Corcovado Nationalpark, men husk også at nyde den lille by og stranden.

Aktiviteter i Corcovado Nationalpark 

I Corcovado Nationalpark kan du også meget andet end at tage på vandreture. Regnskoven og dem omkringliggende natur byder på et væld af spændende aktiviteter.

Sejlture på floden

Tag for eksempel på sejltur i kajak på Corcovado floden og oplev mangrovesump, hvor træerne vokser helt nede i vandet, og dyrelivet er lidt anderledes end inde i den tætte regnskov. Når du sejler rundt på den tropiske flod, kan du være heldige at opleve alt fra hvide tropiske hejre til store krokodiller, der ligger på flodbredden.

Tag på sejltur fra Drake Bay og se hvaler boltre sig i havet

Du kan spotte legesyge i havet omkring Drake Bay hele året. Fra juli til november kan du også være heldig at opleve de kæmpestore pukkelhvaler, der bor her. Costa Rica er kendt for sine mange hvaler, og der kommer rigtig mange til Drake Bay - især når det er til at få unger.

Ridetur i Drake Bay 

Du kan opleve den frodige natur i Corcovado Nationalpark på hesteryg. Tag på ridetur gennem den frodige regnskov og gør stop ved betagende vandfald. 

Sejltur til Caño Island

Lige ud for Drake Bay ligger den lillebitte paradisø Caño Island, der har mørke sandstrande og tæt og frodig natur. Husk at holde udkig efter delfiner og hvaler, mens du sejler ud til den smukke ø.

På Caño Island kan du slappe af på stranden og bare nyde de smukke omgivelser, eller du kan opleve livet under vandoverfladen. På en tur til Caño Island kan du snorkle rundt ved de verdensberømte koralrev og være heldig at opleve alt fra havskildpadder til hvalhajer. Det er en kæmpe oplevelse at se havets spændende dyreliv. Se om du kan spotte de ganske ufarlige hvidtippede ørnerokker, der nærmest ”flyver” gennem vandet.  
 
Tag en pause fra snorklingen og nyd den brede sandstrand og solen. Du kan altid finde lidt skygge under de smukke palmetræer, som vokser langs strandene. 

Bo på lodge i Corcovado Nationalpark

I Corcovado Nationalpark har du mulighed for at overnatte i junglen på hyggelige lodges. Du bor godt, og det bedste af det hele er, at du befinder dig på første parket til alle regnskovens store oplevelser. Dyrelivet og naturen er direkte foran din dør, og det er altså en god måde at opleve regnskoven på. Om dagen kan du tage på spændende ture, og om aftenen kan du falde i søvn til junglens lyde.

Vejret i Corcovado Nationalpark – hele året 

Der er altid varmt i Corcovado Nationalpark, i gennemsnit omkring 28-29 grader, og luftfugtigheden er høj. Husk altid at have solcreme, solhat, vandflaske og insektspray med dig!  

Du skal rejse fra december til april for bedst muligt vejr, hvor det er tørsæson. Vejret er også helt fint i maj.  

Du kan også sagtens få helt fint vejr fra juni til september i dét, vi kalder “green season”. Her er vejret som regel godt om formiddagen, og så regner det om eftermiddagen. Sørg for at tage på ture, mens vejret er godt, og slap af om eftermiddagen med god mad og måske en drink på din terrasse. Vi er især vilde med green season, fordi der er færre turister. Det er bare sjovere at opleve dovendyret med kun få andre turister, end sammen med en helt flok. Regnskoven og naturen er bare anderledes – og mere spændende på den måde. Efter regnsæsonen vil du også opleve, at det hele er frodigt og grønt, floderne har masser af vand, og du kan nemt sejle rundt og opleve alt det grønne.  

Rejser du i regnsæsonen i oktober og november, regner det rigtig meget! Vær opmærksom på, at vandrestierne kan blive mudrede, og floderne har det med at flyde over kanterne.

Den gode pakkeliste til Corcovados oplevelser 

 • En god taske 
 • Lidt snacks
 • Lukkede sko – med god sål, så du kan stå fast 
 • Vand
 • Solcreme 
 • Solhat eller kasket 
 • Insektspray 
 • Lange bukser 
 • Kamera 
 • Kort over nationalparken 
 • Evt. kikkert 
 • Costa Ricas mange nationalparker

 

Costa Ricas mange andre spændende nationalparker

Costa Rica er kendt for sin helt fantastiske natur og de mange, mange nationalparker. Der er rigtig mange af dem, og det er lige om at vide, hvilken en du skal vælge.

Mange af de andre nationalparker ligger med overskuelig afstand mellem hinanden. Corcovado er den store og vilde nationalpark, der ligger helt afsides.

Tag til Manuel Antonio, hvis du vil opleve en Costa Ricas mindste nationalpark kendt for smukke sandstrande, turkisblå vandfald og hængebroer i trætoppene. Her kan du også opleve det vilde dyreliv med alt fra dovendyr og næsebjørne til krokodiller og farvestrålende papegøjer.

Arenal Nationalpark skiller sig ud med den imponerende Arenal vulkan, der tårner op over regnskoven med sin flotte kegleform. Arenal er nok Costa Ricas største og mest berømte seværdighed! Regnskoven er fuld af oplevelser – her kan du gå på hængebroer, opleve fantastiske vandfald og bade i varme kilder.

Monteverde Cloud Forest Reserve er slet ikke en regnskov men en tågeskov. Den ligger i 1400 meters højde, så trækronerne er indhyllet i skyer. Her kan du opleve bjerge og fantastisk natur med tæt tågeskov, ziplining, hængebroer og et hav af dyr!

Tortuguero Nationalpark har et lidt anderledes dyreliv – og den plejer at prale med at have skildpaddegaranti. Du kan nemlig både opleve skildpadder langs de mørke sandstrande og i floderne. Tag på sejltur langs floden og spot krokodiller, papegøjer og masser af aber.

Se vores guide til Costa Ricas nationalparker her!

C&C Travel skræddersyr din Costa Rica-rejse

I C&C Travel er vi eksperter i Costa Rica. Vi har skræddersyet rejser til Costa Rica i mere end 20 år, og vi kender landet ud og ind. Fortæl os dine ønsker for rejsen, så skræddersyr vi en rundrejse, der passer lige præcis til dig og dine behov. Der er nemlig uanede muligheder i det grønne land!

Billeder

1 ud af 8
Rio Sirena løber igennem regnskoven
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Papegøjer over regnskoven
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Måske ser du pukkelhvaler ud for kysten