Oplev bjerge, land og jungle på en naturrejse!

Naturen er forunderlig – nogle gange vild, utæmmet og voldsom, andre gange et sted, hvor du kan finde total ro. En naturferie behøver dog ikke at være lig med primitiv overnatning i det fri. Du bestemmer helt selv, hvordan du vil opleve naturen på din rejse. 

Er du typen, der ikke kan komme tæt nok på naturen, kan du komme ud at bo i lodges midt i ingenting, vandre gennem frodig regnskov og falde i søvn til junglens lyde. Er du mere til bekvemmeligheden ved at bo i byen eller ved stranden, kan du komme ud og opleve naturen på spændende dagsudflugter. Valget er dit! 

Naturrejser behøver heller ikke at betyde anstrengelser og sved på panden. Du kan sagtens tage den med ro og stadig få lov at opleve smukke vandfald, grønne omgivelser og små kække aberHvad enten du er til det ene eller andet, er rismarker, bjerge, jungler, vulkaner, vandfald, nationalparker, floder og regnskove fulde af oplevelser og sjældne dyr. Her får du virkelig mulighed for at opleve farver, lugte og lyde, som du ikke har oplevet før. 

De oplevelser, som du kan få i verdens vilde natur, er så langt fra Danmarks mælkebøtter og regnorme. Du har virkelig muligheden for at se natur, som du kun har set det på film – helt uden specieleffekter og helt tæt på. Og måske vil du opdage, at naturen er i stand til at kreere landskaber, som du ikke i din vildeste fantasi havde forestillet dig? 

Sri Lankasmukke nationalparker 

Sri Lanka byder på et hav af nationalparker! Nærmest uanset hvor du er i landet, kan du tage en jeepsafari i vild natur og opleve elefanter, krokodiller, påfugle og andre spændende dyr. Yala Nationalpark er nok den mest kendte – her kan du sågar være heldig at se en leopard. Vores favoritnationalpark er Udawalawe Nationalpark, fordi der er knapt så mange besøgende – men masser af elefanter og flot natur! 

Det er ikke kun i nationalparkerne, du kan opleve smuk natur – det kan du på hele øen. Bjergene omkring Ella byder på smukke udsigter og flotte vandreruter, og i Sinharaja kan du bo lige op til regnskoven. I højlandet ligger den charmerende by Nuwara Eliya med de gamle, engelske teplantagehuse og teplantager, der bølger gennem landskabet. Her kan du opleve den smukke natur og de flotte vandfald. 

Naturskønne Malaysia 

Malaysias natur er vild og frodig, og her kan du virkelig få lov at opleve den rå og tæt på! Inde i junglen bor der et væld af eksotiske dyr, lige fra næseaber, tapirer, pygmæelefanter og krokodiller – og selvfølgelig kongen af junglen: Orangutangen! 

I Borneo ligger Sydøstasiens højeste bjerg, som er det kegleformede Mount Kinabalu. Fra toppen har du den skønneste udsigt over et smukt, hvidt skylandskab og kan nyde den friske bjergluft helt ned i dine lunger.  

Ved Kinabatangan River på Borneo ligger Sukau Rainforest, som er en regnskov hvor du virkelig får lov at opleve naturen i fuldflor! Holder du øjnene godt åbne, kan du måske spotte nogle af skovens orangutangbeboere i trætoppene. Du kan også tage på flodcruise ned langs floden i en lille båd med en næsten lydløs motor og opleve junglen helt tæt på. 

Danum Valley er et andet af Malaysias smukke naturområder, hvor du kan hilse på eksotiske dyr og se den smukke natur tæt på. I trætoppene hænger hængebroer, som forbinder træerne, og herfra kan du få lov at opleve regnskoven i et helt andet perspektiv. Skulle du få lyst til en dukkert, har du rig mulighed for at bade i et af regnskovens mange, smukke vandfaldspools og blive kølet lidt ned. 

Aber og regnskov i Costa Rica 

Costa Rica er lige stedet for dig, der elsker kæmpestore naturoplevelser. De største oplevelser får du i Monteverdes tågeskov, hvor du vandrer rundt midt i skyerne, og i regnskoven omkring Arenal-vulkanen.  

Arenal er Costa Ricas mest kendte vulkan, og den flotte kegleformede vulkan tårner op midt i junglen på majestætisk vis. Her kan du vandre i vulkanlandskabet, bade i varme kilder, se de buldrende vandfald eller riverrafte på de mange floder, der løber gennem regnskoven. 

Landet byder selvfølgelig også på et hav af smukke nationalparker. Vores favoritter er Manuel Antonio Nationalpark og Corcovado Nationalpark, der begge byder på regnskov og masser af spændende dyr – mød for eksempel tapirer eller dovendyrOplev regnskovene til fods eller fra kano, hvor du sejler op gennem de små floder omgivet af grønne planter, blomster, frøer og fugle.  

Regnskovene gemmer også på flere kilometer lange gangbroer i trætopshøjde, hvor du kan se aber, farvestrålende papegøjer og tukaner helt tæt på, mens du spotter dyr under dig på jorden.  

Vandfald og Amazonas i Brasilien 

Brasilien er virkelig et land, som er spækket med naturoplevelser og muligheder for at tage på vandretur, møde det vilde dyreliv og opleve Amazonas. 

Amazonas har naturen magten, træerne synes at vokse ind i himmelen, og dyrelivet er helt igennem fantastisk. En oplevelse, som din nabo med garanti ikke har prøvet, er et krydstogt på den mægtige Amazonflod, der snor sig igennem landskabet med sit net af småfloder dybt inde i regnskoven. Spot piratfisk og kaimaner i vandet, hold øje med tukaner og dovendyr i trætoppene og besøg små landsbyer beboet af stammefolk. 

Ved grænsen til Argentina, finder du de fantastiske Iguazú-vandfald, som buldrer løs lige midt i junglen. Iguazú består af hele 275 vandfald i alle størrelser og strækker sig 2,7 kilometer langs Iguazú-floden. Iguazú er så storslået, at det kan være svært at forstå, og igennem tiderne har det chokeret både kendte og kongelige med sin vildskab og skønhed. ’Stakkels Niagara Falls’ udbrød Eleanor Roosevelt efter sigende, da hun så det!   

Et væld af naturoplevelser i Argentina

Argentina er et kæmpestort land, og derfor er naturoplevelserne meget forskellige fra nord til syd. 

Helt oppe ved grænsen til Brasilien finder du regnskov og det kendte Iguazu-vandfald, der virkelig imponerer med de kæmpemæssige mængder af vand. 

Mendoza ligger højt oppe i Andesbjergene i det vestlige Argentina, nær Chile, og her kan du bo i det grønne vinland med langstrakte vinmarker omgivet af sneklædte bjerge.  

Besøg også den argentinske pampas – prærien, der ligger midt i landet. Her huserer de argentinske cowboys – eller gauchos som de bliver kaldt! Du kan ridde på hesteryg ride over vidtstrakte græssletter og komme helt tæt de mange kvæg, som senere bliver til lækre kæmpebøffer på grillen.

En helt andet naturoplevelse venter dig i Ildlandet Tierra del Fuego i det sydlige Argentina! Her ligger verdens sydligeste by Ushuaia, hvor du bogstaveligt talt kan stå ved verdens ende. Her lever både pingviner, sæler og hvaler, og du kan se imponerende gletsjere, vandre i øde bjerge og sejle ud på det mørke vand på udkig efter dyreliv.  

Også Patagonien og El Calafate byder på helt fantastiske oplevelser i sneen – nemlig gletsjere og smukke krystalblå søer. Mest kendt er nok Moreno Gletsjeren, der står som en kæmpemæssig klippevæg ud til smaragdgrønt vand.  

Naturrejse i Eventyrlige Peru 

Er du vild med eventyr, så er Peru et oplagt valg for dig. Du slipper nærmest ikke uden om vild natur, uanset om du tager hertil for at opleve netop denne, eller du tager hertil for at opleve Inka-historien og de spændende byer. 

Machu Pícchu behøver ingen introduktion, og det er muligt at gå langs inkastien højt oppe i bjergene til Machu Pícchu for den sidste morgen at se solen stå op over de gamle ruiner. Et helt fantastisk syn, som du ikke må snyde dig selv for! Du kan også opleve Macchu Pícchu uden de helt store strabadser – altså lidt vandren er der jo altid, for det ligger omgivet af skyer i toppen af bjergene, men det er en rolig tur, og udsigterne er fænomenale! 

Selvom Amazonfloden og den kendte Amazonregnskov er noget, de fleste forbinder med Brasilien, så er det faktisk i Peru, den har sit udspring. Og den peruvianske del af regnskoven er ifølge mange den mest farverige del af dem alle.   

Kløften Colca Canyon kan med rette kaldes et af naturens mesterværker. Sammenlignet med Colca Canyon er Grand Canyon bare en lille revne i jorden, og Colca Canyon er faktisk mere end dobbelt så dyb! Her er alt fra snedækkede bjergtinder, store klippeformationer, floden, der bruser langt nede i kløften til opdyrkede terrasser, der i sæsonen får landskabet til at se ud som store grønne, røde og gyldne tæpper.  

Titicacasøen er verdens højest liggende sø og danner grænsen mellem Peru og Boliva. Her er nogle enkelte beboede øer, som virkelig er et besøg værd, bl.a. Amantani Island og Taquile Island. Søen er dog mest kendt for de flydende sivøer Den kaldes også “Strikkemændenes ø “, fordi det er, hvad mænd på øen gør – strikker!  

Vi skræddersyr din naturrejse 

Går du og drømmer om storslået natur, kæmpe vandfald, eksotisk regnskov og vandreture i de vilde bjerge? Så er der masser mulighed for at komme til at opleve lige præcis dette på din næste ferie!  Vi hjælper dig med at sammensætte lige den ferie, du går og drømmer om. Uanset om du er til jungle eller ørken, bjerge eller hav, så kan vi hjælpe dig med at skræddersy din rejse lige efter dit hoved 

Ring til os eller besøg os på et af vores kontorer, så tager vi en snak om jeres drømme! 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af