Gå tilbage

Rejser til Kyoto

Kyoto er Japans gamle hovedstad og bliver anset for at være landets kulturelle centrum med ca. 3.000 templer. Der er altså nok at tage fat på.

Den Gyldne Pavillon (Kinkaku-ji) er måske den bedst kendte seværdighed, så den skal du naturligvis se. Pavillonen er en genopførsel af den oprindelige, som brændte ned i 1950. Den ligger meget smukt lige ud til søen, og du kan tage på rundtur i parken og måske kan du prøve lykken i en af ønskebrøndene?

Ikke langt fra den Gyldne Pavillon ligger Ryoanji-templet, som er kendt for at have den måske flotteste stenhave i Japan. Her er 15 sten, som betragtes siddende på verandaen. Her kan du så sidde og tænke lidt over formålet med placeringen af stenene – teorierne er mange!

Sølvpavillonen (Ginkakuji) er ikke så flot som den Gyldne Pavillon, til gengæld er det den oprindelige bygning, som kun er vedligeholdt med nye materialer få steder. Haven omkring pavillonen er desuden helt fantastisk.

På gaden op til pavillonen er der et stor udvalg af souvenirbutikker, og ved foden af bakken ligger Filosofi-stien, som snor sig langs en lille å. Her udsmykker kirsebærtræerne om foråret åen med deres lyserøde sakura-blomster.

Nogenlunde midt imellem disse to pavilloner ligger kejserpaladset i Kyoto, som er delvist åbent for offentligheden, da kejseren ikke bor her længere. Besøg også Gion-distriktet, der er kendt for sine velbevarede gamle huse og shoppingcentrene på den anden side af floden.

Der er mange flere templer i byen, og du kan cykle rundt til mange af dem. Et af de mest fantastiske er Fushimi Inari Shrine - en helligdom der nok mest er kendt for gangen med de mere end 5000 ikoniske torii-porte, der nærmest er lysende orange.

Billeder

1 ud af 9
Rejser til Japan
1 ud af 9
Den gyldne pavillon
1 ud af 9
Daigo Ji templet i efterårsfarver
1 ud af 9
Kyoto Tower
1 ud af 9
Gion distriktet
1 ud af 9
Rejser til Japan
1 ud af 9
Rejser til Japan
1 ud af 9
Udforsk bambusskoven
1 ud af 9
En japansk kvinde

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Kyoto

Flere hoteller i Kyoto