Rejs til Colombia - et knaldhamrende godt rejseland, med god kaffe!

Rejser til Colombia er fulde af natur, dejlige byer, dybgrønne kaffeplantager, sneklædte bjergtoppe, jungle og caribiske sandstrande! Den pulserende hovedstad Bogotá byder på spændende butikker, velsmagende mad og vin, og så er der hyggelige, historiske distrikter som fx farvestrålende La Candelaria. Den lille by Villa de Levya er måske Sydamerikas mest velbevarede kolonitidsby, og i kafferegionen Zona Cafeteria kan du lære alt om kaffe i meget smukke, grønne omgivelser. I den historiske by Cartagena er det fortovscafeer, farvestrålende huse og hestetrukne kareter, der pryder bybilledet. Hvis du bliver træt af bylivet, bør du tage til Islas del Rosario, hvor hvide sandstrande, krystalklart vand og farvestrålende koralrev med farverige fisk skaber de perfekte rammer for ren afslapning. Nationalparken Tayrona er hjemsted for et helt enestående plante- og dyreliv – sorte brøleaber, ørne og røde flagspætter er blandt nogle af de dyr, du kan opleve helt tæt på. På din rejse til Colombia kan du ikke undgå at mærke, hvor venlige folk er. Befolkningen er glad for at vise deres land frem til besøgende og har en hel naturlig hjælpsomhed, som gør, at det er et nemt og behageligt land at rejse i. Colombia er et sikkert land, og Escobar er for længst fortid - men historien om ham lever endnu og gør landet endnu mere historisk interessant.

 

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Colombia
Rejser til Colombia
Rejser til Colombia
Rejser til Colombia
Rejser til Colombia
Rejser til Colombia
Rejser til Colombia

Byer i Colombia

Colombia har stemningsfulde kolonitidsbyer og smukke naturoplevelser i bjergene, junglen og kaffelandskabet. I Colombia kan du sågar besøge Amazonas! Og er du til strand og turkisblåt vand, må du udforske de herlige strandbyer, der lægger op til sand mellem tæerne og sol på skuldrene. Vi har udvalgt et par af vores favoritbyer i Colombia, men det er svært, når der er så mange – se endnu flere under “Alle oplevelser”.

Alle byer i Colombia

Hoteller i Colombia

I Colombia kan du bo på mange måder: På hyggelige og historiske hoteller, på dejlige hoteller helt ud til stranden og det turkisblå vand og på skønne ecolodges, hvor du kommer tæt på naturen. Her ser du nogle af vores favorithoteller, men vi har flere rigtig gode hoteller. Tag et kig under “Alle hoteller” og find lige præcis de hoteller, der passer til din drømmerejse.

Alle hoteller

Oplevelser i Colombia

I Colombia finder du en herlig blanding af byliv og store naturoplevelser! Besøg frodige nationalparker og kig efter dyrelivet, tag på vandreture blandt tårnhøje palmer og kaffemarker eller trask igennem hyggelige og farverige gader på en byrundtur. Her ser du et lille udpluk af vores mange udflugter i Colombia, men vi har mange flere, som du kan tage et kig på under “Alle oplevelser”.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Colombia. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din Colombia rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer, og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod hedder pesos, og du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer som Bogota, Medellin og Cartagena samt i lufthavnen.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Du vil få udleveret et simkort af vores samarbejdspartner i Colombia, så du nemt kan ringe lokalt.

Internetadgangen er velfungerende i Bogota, Medellin og Cartagena, men lidt begrænset i mindre byer. Der er ikke internet i fx Armenia.

Elektricitet og stik
Der er 110 V i Colombia, og stikkontakterne tager tobenede stik, dog ikke samme slags som dem i Danmark, så det er en god ide at købe en adaptor.

E-cigaretter
Der var tidligere et totalt forbud mod brugen af e-cigaretter i Colombia, men det ser ud til at være ophævet. Det er dog lidt uklart, om dette rent faktisk er tilfældet, så sørg for kun at medbringe en e-cigaret, du ikke er ked af at få konfiskeret, hvis det er tilfældet.

Tidsforskel
Colombia er 6 timer bagefter Danmark (dog 7 timer ved sommertid).

Prisniveau
Prisniveauet er en del billigere end Danmark, selvfølgelig afhængig af, hvilke steder du går hen. En middag med et glas vin koster i omegnen af små 100 kr.

Drikkepenge
På nogle restauranter bliver der automatisk lagt drikkepenge på regningen, der hvor de ikke bliver det, forventes det, at du giver ca. 10 % i drikkepenge. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Colombia uden visum, såfremt passet er gyldigt 3 måneder efter den planlagte afrejse fra Colombia. For mere information kontakt ambassaden:

Östermalmsgatan 46, 1.
Box 5627
114 86 Stockholm
Sverige
Telefon: +46 (0) 8 218489
E-mail: mgarcia@colombia.se eller gpalacio@colombia.se
Web: www.embajadacolombia.se

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Colombia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Colombia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Colombia.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Colombia fra et land der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Colombia. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.