Rejs til Brasilien - hvor samba, farver og brede smil venter på dig

Rejser til Brasilien byder på storslået natur, sydamerikanske sambarytmer og enestående byer. Det er et fantastisk, mangfoldigt land, hvor du møder gæstfri mennesker og store oplevelser! Brasilianerne er festlige og farverige – de danser i gaderne og sender dig brede smil, hvor end du kommer.

Berømte og berygtede Rio de Janeiro

En ferie i Brasilien starter eller slutter gerne i Rio de Janeiro – en by, der både chokerer og fascinerer. Mest kendt er nok den storslåede Kristusfigur, der tårner sig majestætisk op over byen og vogter over bugten. Sukkertoppen, kabelbanen, den farvestrålende trappe Escadaria Selarón og den berømte Cobacabana strand – seværdighederne er mange! Du kan ikke besøge stranden uden at blive lidt imponeret over de brasilianernes finurlige boldfærdigheder og letpåklædte modesans.

Og skal du rigtig opleve den brasilianske kultur og festlighed, bør du opleve det enestående og utroligt farvestrålende karneval, der overstråler alt! Her er fest, musik og farver, som du aldrig har oplevet det før - glimmer, pailletter og fjer i ét stort samsurium på glade dansere. 

Iguazú-vandfaldene: bliv blæst bagover af verdens største vandfald 

En af Argentinas største naturoplevelser finder du midt i regnskoven på grænsen til Brasilien. Det er nemlig her du kan opleve de fantastiske Iguazu vandfald.  

Iguazú består af hele 275 vandfald i alle størrelser og strækker sig 2,7 kilometer langs Iguazú-floden. Iguazú er så storslået, at det kan være svært at forstå, og igennem tiderne har det chokeret både kendte og kongelige med sin vildskab og skønhed. ’Stakkels Niagara Falls’ udbrød Eleanor Roosevelt efter sigende, da hun så det!  

Vandfaldene skal opleves både på den argentinske og brasilianske side, og du bør også sejle en tur ved bunden af vandfaldene. Her er du omgivet af buldrende vandmasser, og vil med garanti være drivvåd efter besøget - men det er det hele værd. 

Amazonas - regnskov og flodeventyr

Amazonas har naturen magten - træerne synes at vokse ind i himmelen, og dyrelivet er helt igennem fantastisk. En af de største oplevelser er et krydstogt på den mægtige Amazonflod, der snor sig igennem landskabet med sit net af småfloder dybt inde i regnskoven. Spot piratfiske og kaimaner i vandet, hold øje med tukaner og dovendyr i trætoppene og besøg små landsbyer beboet af stammefolk.

Strandferie i Sydamerika

Brasilien er det bedste land i Sydamerika at holde badeferie i. På den skønne ø Ilha Grande er der masser af dejlige gyldne strande med palmer og lokkende blåt vand, lige til at stikke tæerne i… Badebyerne oppe nordpå og Buzios tæt på Rio de Janeiro frister med dejlige sandstrande, skønt hav og gode fiskerestauranter.

Mærk den brasilianske kultur på din egen krop

På en rundrejse i Brasilien får du masser af muligheder for at komme helt tæt på og opleve den brasilianske kultur. Kultur er ikke noget man skal se, men smage og opleve. Og der vinder Brasilien altså, for det er et land fuld af spændende oplevelser.

Prøv fx at kaste dig ud i en brasiliansk samba, der nok skal give dig sved på panden, eller tag en sludder med de capoeira-dansende unge mænd. Det er en dans med masser af historie, fordi den stammer fra de afrikanske slaver i Brasilien.

Glæd dig til at svinge hofterne under det brasilianske måneskin og til at sætte tænderne i en hjemmelavet omgang Feijoada eller en sprød og cremet Empadão.

Ja, for Brasilien skal naturligvis også smages! Det brasilianske køkken er en blanding af mange forskellige kulinariske stilarter og traditioner. Her er maden fyldt med masser af smag og farver hentet direkte i den brasilianske natur.

Landet er kendt for den lækre kødret churrascaria, hvor kødet bliver skåret direkte ved dit bord. Og de mange kaffe- og kakaoplantager gør også landet førende på både kaffe- og chokoladefronten. Faktisk skulle de efter sigende fremstille noget af verdens bedste chokolade. Smag selv og døm efter.

Og behøver vi nævne de mange farvestrålende iskolde cocktails fulde af smag og lavet på friske frugter? Mest kendt er nok caipirinhaen, og den findes i mange varianter.

Kombiner Brasilien med en rundrejse i Argentina og Chile

Hvis du har en drøm at udforske det sydamerikanske kontinent, så er Brasilien et rigtigt godt sted at starte. Men vi siger gerne, at Sydamerika er en verdensdel, der kan opleves på kryds og tværs. Vi har derfor mange rejser, der kombinerer flere lande på en stor spændende rundrejse i Sydamerika.

På vores kombinerede rundrejser i Argentina, Brasilien og Chile oplever du Sydamerikas store alsidighed, der både inkluderer vild og frodig natur i Amazonas, pulserende og moderne storbyer som Buenos Aires og Rio de Janeiro, vinmarker, røde ørkenlandskaber og isblå gletsjere. Og alt derimellem.

Find en rejse der passer til dig

Hiv fat i os, så skræddersyr vi sammen en rejse til Brasilien eller Sydamerika, der passer lige præcis dig og din familie. Måske ønsker du mere tid til at traske rundt i junglen og spejde efter dovendyr, måske vil du have ekstra tid til at slappe af ved de dejlige strande. Ønskerne og drommene er dine - vi opfylder dem bare for dig. 

Vi har 30 års erfaring i rejser til Sydamerika, så vi guider dig igennem kontinentets mange muligheder, så du kan få opfyldt dine rejsedrømme.

Vi har mere spændende læsning om Brasilien på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien
Rejser til Brasilien

Byer i Brasilien

Brasilien har kæmpemæssige storbyer og små, stemningsfulde byer fulde af farver, smukke strandbyer og masser af natur – ja, faktisk en hel regnskov fuld! Hvilke slags byer er du mest til? Vi har udvalgt et par af vores favoritbyer, men du kan udforske mange flere af Brasiliens byer under “Alle byer”.

Flere byer i Brasilien

Hoteller i Brasilien

I Brasilien kan du bo på alt lige fra kæmpemæssige byhoteller, charmerende pousadaer ud til herlige strande og i lodge midt ude i Amazonas regnskov. Og en hel masse derimellem!

Her ser du nogle af vores bedste hoteller i Brasilien – men vi har mange, mange flere, som du kan se, hvis du udforsker “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Brasilien

Oplevelser i Brasilien

Vilde Brasilien byder også på masser af vilde oplevelser, hvad end du vil opleve Amazonas, besøge smukke strande eller krydre din rejse med lidt ekstra samba. Vi har udvalgt vores favoritudflugter i Brasilien, men vi har mange flere spændende udflugter og oplevelser under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Brasilien

Du kan rejse til Brasilien hele året, afhængigt af hvad du gerne vil se og opleve og overordnet set er her to sæsoner. Regnsæson om sommeren fra november til marts, som også er højsæson. Og tørsæson om vinteren fra april til oktober, som er lavsæson og det bedste tidspunkt at rejse i Amazonas da vejret er mildt.   

Generelt er her lunt og klimaet minder om Sydeuropas klima med varme somre og lune vinter. Om sommeren når temperaturen til tider 40 grader og regn mens der om vinteren kan være lidt køligt i den sydlige del bl.a. ved Rio de Janeiro, Búzios og Sao Paolo. Vinteren i Brasilien bliver dog aldrig koldere end den danske sommer. 

Hvis din rejse går til Amazonas i nord, så ligger temperaturen fra 30-33 grader i dagtimerne året rundt, her er høj luftfugtighed og store mængder nedbør hele året, dog primært fra november til maj. Regnen bliver dog tit en del af oplevelsen her, og det er derfor ikke nødvendigvis en ulempe at booke en rejse til Amazonas, når det regner mest fra januar til maj.  

det centrale og i det østlige Brasilien er der et tropisk klima med høje temperaturer året rundt. Her er regnsæsonen fra december til marts og jo længere syd du kommer, des større temperatursving er der og generelt er der lidt køligere.  

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Brasilien. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse til Brasilien pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din Brasilien rejse.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod hedder reals. Og du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer men ikke i de mindre eller i junglen, hvor det er godt at have små sedler med.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset især i mindre byer. Skal du ud i junglen, kan du ikke regne med stabil – hvis nogen overhovedet – kontakt med omverdenen hverken med telefon eller internet.

Elektricitet og stik
Der er både 110 og 220 V i Brasilien og stikkontakterne tager tobenede stik, lige som dem i Danmark.

E-cigaretter
I Brasilien er det ikke tilladt at bruge e-cigaretter, så har du sådan en, må den blive hjemme, mens du tager ud at rejse.

Tidsforskel
Der er 3 forskellige tidszoner i Brasilien. Rio de Janeiro og resten af østkysten er 4 timer bagefter Danmark (dog 5 timer ved sommertid).

Prisniveau
Prisniveauet er lidt billigere end Danmark, dog er priserne i nogle af de store turistbyer såsom Buzios tæt på Europæiske priser.

Drikkepenge
På nogle restauranter bliver der automatisk lagt drikkepenge på regningen. Der, hvor de ikke bliver det, forventes det, at du giver ca. 10 % i drikkepenge. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Brasilien uden visum, såfremt passet er gyldigt mere end 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Brasilien.

For mere information kontakt venligst ambassaden:

Embassy of Brazil
Jens Kofods Gade 1, st th
1268 København K
Tlf: 3555 5026/27
Email: brasemb@copenhague.itamaraty.gov.br
Web: copenhague.itamaraty.gov.br/en-us

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Brasilien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Brasilien.

Vær desuden opmærksom på at hvis du vil besøge Inhotim museet i Brumadinho, kræver det, at du har en gul feber vaccination.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.