Rejseguide til Bali

Her er din rejseguide til Bali!
Det er en rejseguide med al den vigtigste info, hvis du overvejer en rejse til Bali.

 

Hvorfor rejse til Bali?

Der er mange gode grunde til at rejse til Bali. Øens storslåede natur med lysegrønne risterasser, eventyrlige vulkaner, frodige bjerge med palmer på bjergskråninger og store, brusende vandfald vil uden tvivl betage dig! Kulturen har dybe rødder i hinduismen, og du kan opleve spirituelle ritualer og farvestrålende optog og ceremonier. Der er massevis af hellige templer, hvor du kan søge indre ro, og Bali er kendt for yogaoplevelser, kurbade og meditation.

Er du strandelsker, er der utrolig mange flotte gyldne strande og strande med mørkt vulkansand, hvor du har rig mulighed for at dykke og snorkle. Du kan være heldig at spotte delfiner og havskildpadder under havoverfladen, og oppe på land kan du holde udkig efter papegøjer og aber.

Den balinesiske mad er en oplevelse i sig selv. Du kan forvente dig smukke retter fulde af farver og æstetisk anrettede detaljer, masser af frisk frugt og grønt og dejlige intense smage.

Balineserne er venlige og gæstfrie, og den balinesiske livsglæde og energi vil tryllebinde og fascinere dig og gøre din rejse til et ekstraordinært eventyr!

 

Fakta om Bali

• Bali er med sine 5.800 km2 kun lidt mindre end Sjælland, men rummer alligevel en kæmpe diversitet og forskellighed.

• Der bor ca. 4,3 millioner mennesker på Bali.

• På Bali taler de bahasa indonesia og balinesisk. I turistbyerne taler de fleste engelsk.

 

Vejr og klima på Bali – hvornår skal man rejse til Bali?

Er du i tvivl om, hvornår du skal rejse til Bali? Du kan altid regne med sol og varme, uanset hvornår du besøger Bali.

Vejret på Bali

Bali har et tropisk og behageligt klima året rundt med temperaturer på mellem 27-30 grader. Uanset hvornår du rejser til Bali kan du få sol og varme, Bali har nemlig gennemsnitligt 8-11 solskinstimer pr. dag!

Bali har en tørsæson fra april til september og en regnsæson fra oktober til marts. Det vil sige, at du skal rejse til Bali om sommeren for bedst vejr regnsæsonen kan du risikere lidt byger og kortere perioder med kraftig regn (ofte i eftermiddagstimerne). Men Bali er en fantastisk oplevelse året rundt.

Læs mere om vejret på Bali her.

Kan man rejse til Bali om sommeren?

Du kan sagtens rejse til Bali om sommeren. Sommerferie på Bali er en fantastisk oplevelse, og det er en populær sommerferiedestination. Vejret på Bali er bedst i juni, juli og august. Du får altså det bedste vejr, hvis du rejser til Bali i vores sommermåneder.

Læs meget mere om sommerferie på Bali her.

 

Praktisk info om Bali

Her har du lidt praktisk info om Bali – hvad du skal huske, inden du rejser, og hvad der er nyttigt at vide.

Visum til Bali

Du skal have visum for indrejse til Indonesien og Bali.

Læs mere om visum til Bali her!

Vaccination før rejsen til Bali

Inden du rejser til Bali, anbefaler vi, at du som minimum vaccineres mod:

• Hepatitis A

• Difteri

• Stivkrampe

Læs mere om vaccinationer før rejsen til Bali her.

Flyvetid til Bali – Hvor lang tid tager det at flyve til Bali?

Det hurtigste fly fra København til Bali tager 16 timer og 35 minutter. Du vil ofte skulle mellemlande, når du flyver til Bali, og derfor vil rejsetiden typisk være længere, ca. 17-23 timer afhængig af, hvor mange mellemlandinger du har.

Balis tidsforskel

Bali er 6 timer foran Danmark. Dvs. når klokken er 12.00 i Danmark, er den 18.00 på Bali (19.00 i vintertid).

Valuta og hæveautomater på Bali

Balis valuta hedder Indonesiske rupiah (IDR). 1000 IDR svarer til ca. 0,50 danske kroner.

Medbring kontanter i USD, dog ikke ældre sedler end fra 1998. Euro kan også medbringes. Det er meget svært at veksle danske kroner på Bali.

Vær opmærksom på, at din bank kan opkræve et gebyr, når du hæver penge på Bali. Sørg for at kende dine korts hævegrænser, inden du rejser. Din bank kan have fastlagt en daglig hævegrænse for, hvor meget du må hæve på dit kort om dagen.

Mobiltelefon og internet på Bali

Internet og wifi fungerer godt de fleste steder på Bali, og du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med. Du kan købe et SIM-kort, når du ankommer, så du kan bruge data de steder, hvor der ikke er wifi-forbindelse.

Elektricitet & stik på Bali

Der bruges 220V, og stikkontakterne passer til de stik, vi bruger i Danmark.

Prisniveauet på Bali – er det billigt at være på Bali?

Det er billigt at bo på Bali! Generelt er Bali kendt for at være et relativt billigt og overkommeligt rejsemål, hvor det er billigt at leve og bo, og hvor du får meget for dine penge.

 

Rejseformer på Bali

Det er forskelligt, hvad folk vil opleve, når de rejser til Bali. Nogle have en afslappende badeferie, mens andre vil ud at opleve noget.

Hvad enten du vælger en rundrejse, en familieferie, badeferie eller øhop, har Bali rigtig meget at byde på.

Rundrejse med privatchauffør på Bali

Vi anbefaler altid, at du tager en rundrejse på Bali. En rundrejse med privatchauffør på Bali er en fantastisk og bekvem måde at udforske øen på. Chaufføren håndterer alt det praktiske, mens du slapper af og nyder din turen fra sted til sted. Du får store oplevelser undervejs på din rejse, for vi indlægger altid ture til nogle af Balis største seværdigheder. Det hele foregår i dit tempo, og du bestemmer selv, hvornår du vil holde pauser. Det, at chaufføren kender øen og kulturen særdeles godt, kan give dig en dybere og mere detaljeret forståelse for øens historie, kultur og unikke charme.

Familieferie på Bali

Bali er en fantastisk feriedestination, når du rejser med børn. Der er masser at opleve for både store og små – fra vidunderlig frodig natur og smukke rismarker og vandfald til magiske templer og flotte sandstrande. Der er et væld af vidunderlige resorts med børnevenlige swimmingpools og børneaktiviteter. Derudover elsker balinesere børn!

Læs meget mere om rejser med børn her.

Badeferie på Bali

Mange rejser til Bali for at bade eller surfe. Balis strande er ikke hvide paradisstrande med roligt og lavt vand – de er mørke og lidt vilde. Men de er fantastiske til aktiviteter! Du skal tage til Bali på badeferie, hvis du vil bo på lækre og smukke resorts, hvor der virkelig er kælet for detaljerne og æstetikken. Her kan du nyde pools og palmer. Strandene indbyder til snorkling, dykning, sejlture og selvfølgelig surfing i timevis! Surfing på Bali er en fantastisk oplevelse!

Byen Sanur på østkysten af Bali er kendt for sin rolige og familievenlige atmosfære og en af de mest rolige strande på øen. Du kan besøge lokale markeder, hvor du kan købe håndværk og kunst, og i byen er der ofte forskellige kulturelle arrangementer og festivaler. Sanur har et bredt udvalg af restauranter, caféer og barer, mange ligger direkte på stranden, så du kan nyde dine måltider til en betagende udsigt over havet.

Udover svømning er der også gode muligheder for snorkling, dykning og kajaksejlads. Vil du ud at cykle eller gå en tur i de smukke aftentimer, er der cykel- og gangstier langs kysten, hvor du kan beundre den dejlige udsigt over stranden og havet.

 

Øhop til Balis smukke nabo-øer

Balis vulkanstrande er flotte og gyldne, men hvis du vil have ægte bountystrande, så skal du tage et øhop til de nærliggende øer. Der er mange dejlige øer i farvandet omkring Bali, og de er i dén grad et besøg værd!

Gili-øerne

Omkring en lille times bådtur fra Bali ligger de tre smukke Gili-øer: Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno. Øerne ligner noget fra en filmkulisse med kridhvide strande og krystalklart vand. Gili-øerne er perfekt til dig, der ønsker at slappe af, solbade, dykke og snorkle. Der findes ingen biler eller motorkøretøjer på de tre Gili-øer, hvilket gør dem endnu hyggeligere.

Gili Trawangan

Gili Trawangan, også kaldet Gili T, er den største af de tre Gili-øer og den ø med mest ”gang i”. Med en blanding af afslappende atmosfære og et livligt natteliv har Gili Trawangan noget for enhver smag, og selvom Gili Trawangan er kendt for sit festlige natteliv og ”fuldmånefester”, har øen mange afslappende områder, hvor du kan nyde fredelige solnedgange, yoga-sessioner og spa-behandlinger. Øen er også bilfri, hvilket giver en helt særlig rolig og afslappet stemning – du ser højst et par farvestrålende hestevogne eller cykler!

Øen er også en populær turistdestination for dykkere, da den er omgivet af et fantastisk koralrev kendt for sit mangfoldige undervandsliv og smukke hvide sandstrande med turkisblåt vand.

En god måde at udforske øen på er ved at leje en cykel. Der er én lang cykelsti, som tager dig hele vejen rundt om øen. På østsiden finder du hoteller, restauranter og barer, og på vestsiden finder du en mere afslappet og fredfyldt atmosfære.

Gili Air

Gili Air er kendt for sine smukke naturskønne omgivelser, hvide sandstrande og turkisfarvede vand. Øen er ideel for dig, der søger fred og ro, for her er en afslappet stemning. På Gili Air kan du rigtig slappe af, nyde solen, svømme, dykke og snorkle. Du kan bl.a. være heldig at svømme med havskildpadder. Du kan gå øen rundt på halvanden time, langs strandkanten, eller du kan udforske dens omgivelser i hestevogn eller på cykel. Gili Air er kendt for sine betagende solnedgange – folk samles ofte på stranden om aftenen for at nyde udsigten og solen, der forsvinder bag horisonten.

 

Her skal du rejse hen på Bali – Top 10 seværdigheder på Bali

Og hvor skal du så rejse hen på Bali? Du skal selvfølgelig besøge de mange smukke strande, de spændende byer, risterasserne, bjergene, floderne, tempelruinerne m.m.!

Her er vores top 10 must sees på Bali:

1. Ubuds risterasser – En af Balis største seværdigheder er uden tvivl risterasserne omkring Ubud. De grønne, smukke terrasseformede rismarker bygget i trin følger bjergsiderne, så langt øjet rækker, og de høje kokospalmer indrammer rismarkerne så smukt, at det nærmest ligner et maleri!

2. Monkey Forest – Ubud har et abetempel med gamle hinduistiske templer og statuer og hundredvis af legesyge makakaber. Her vil du føle dig som Mowgli i junglen!

3. Sidemens natur og rismarker – Sidemen er en smuk og malerisk dal i det østlige Bali, hvor rismarkerne, omgivet af majestætiske bjerge, floder og vandløb, skaber et fortryllende landskab.

4. Mount Batur er en af Balis mest betydningsfulde seværdigheder. Det er en tårnhøj aktiv vulkan, hvor du kan vandre op til toppen og se en spektakulær og uforglemmelig solopgang. Mount Batur er 1.717 meter på det højeste punkt. Ved foden af vulkanbjerget ligger der et helligt tempel.

5. Nusa Penida – Den uspolerede ø Nusa Penida med sine fantastiske strande med kridhvidt sand og krystalklart vand ligger blot 45 minutters sejltur fra byen Sanur. Øen har en række udsigtspunkter med imponerende udsigter over havet og klippeformationerne.

6. Tanah Lot-templet er et hinduistisk tempel, som er bygget på en stor klippe, der stiger op fra havet. Ved lavvande kan du gå til templet via en sti over sandet. Tag derhen om aftenen, og se solen synke ned over horisonten!

7. Bjergene omkring Munduk – Munduk ligger i et malerisk, fredfyldt bjergområde i højlandet omgivet af regnskov, vandfald, rismarker og kaffeplantager.

8. Bedugul templet er et af de mest betydningsfulde templer på Bali, som ligger smukt ud til Bratan-søen og ved foden af de stejle Bedugul-bjerge.

9. Abasan er en lille charmerende by midt i rismarkerne med en del trafik og støj, men meget hyggelig og med en blanding af gamle og nye balinesiske huse. Der er et lille tempel i byen og nogle få butikker.

10. Sejltur fra Lovina – Se delfiner svømme i solopgang i det rolige vand ud for Lovina Beach på Balis nordlige kyst.

 

Ofte stillede spørgsmål om Bali

Har du også mange spørgsmål om Bali? Vi får ofte de samme spørgsmål fra vores gæster, og her vil vi forsøge at svare på nogle af dem. Måske kan de være en hjælp for dig også.

Hvordan kommer du rundt på Bali?

Tager du på en rundrejse til Bali med C&C Travel, arrangerer vi naturligvis din transport for dig. Vi bruger privatchauffør på vores rundrejser på Bali, så du kører du i privat bil eller minibus på hele rejsen og har din egen chauffør. Skal du til andre øer, kan der selvfølgelig også være bådture.

Hvor dyrt er det at rejse på Bali?

Det er ikke særlig dyrt at rejse rundt på Bali. Prisniveauet er en del lavere end i Danmark.

Hvad spiser man på Bali?

Bali er kendt for sit fantastiske køkken med intense og stærke smage. Det balinesiske køkken er fyldt med friske grøntsager, urter, fisk, æg og krydrede kødblandinger. Og friske stegte forårsruller er en klassiker i det balinesiske køkken! Du får ofte serveret stegte ris eller stegte nudler til din mad.

Er mad dyrt på Bali?

Madpriserne og prisniveauet på Bali varierer meget afhængigt af, hvor du befinder dig, og hvad du køber. Sammenlignet med Danmark er det relativt billigt at spise på Bali. Du kan spise virkelig lækker mad for næsten ingen penge, især hvis du vælger at spise på en af de små lokale restauranter med indonesiske retter. Priserne for en tre-retters middag ligger på omkring 90-115 danske kroner. En kop kaffe koster ca. 15 kr.

Kan man drikke vandet på Bali?

Vi anbefaler, at du ikke drikker vandet fra hanerne på Bali og heller ikke børster tænder i det.

Hvor meget giver man i drikkepenge på Bali?

Vi anbefaler, at du giver drikkepenge til de mennesker, der har gjort noget for dig. På mange af de balinesiske restauranter lægger de automatisk drikkepenge oveni regningen. Hvis der ikke står ”service charge” kan du give ca. 10 procent i drikkepenge.

Er der myg på Bali?

Ja, det er generet svært helt at undgå myg, når du rejser ril Bali eller andre lande i Asien. Husk masser af myggespray.

 

Fun facts om Bali

Vidste du,…

… at verdens dyreste kaffe kommer fra Bali? Den hedder Kopi Luwak og stammer fra Civat-katten. Den spiser kun friske og lækre kaffebær, men den fordøjer dem ikke, så man bruger dens ekskrementer til at lave kaffe på!

…at babyer ikke må røre jorden på Bali? De bliver båret rundt i mange måneder, fordi man ser dem som små engle, der har forbindelse med den åndelige verden, så længe de ikke rører jorden. Der bliver holdt en stor ceremoni, når de endelig må røre jorden.

… at hvis du bliver inviteret hjem til en balinesisk familie, skal du efterlade noget mad på din tallerken for at markere, at du er mæt?

…at det britiske popikon David Bowie før hans død i 2016 anmodede om at få spredt sin aske på Bali i et buddhistisk ritual?

…at rigtig, rigtig mange mennesker på Bali er døbt ”Wayan”, ”Made”, ”Nyoman” eller ”Ketut”? Faktisk langt de fleste, og både mænd og kvinder! Det betyder simpelthen ”førstefødt”, ”andenfødt”, ”tredjefødt” og ”fjerdefødt”.

…at balinesere spiser, hilser og laver huslige pligter med deres højre hånd?

…at det i et balinesisk tempel er uhøfligt at pege på ting?

… at man på Bali spiser en hel skål ris til morgenmad?

…at havet omkring Bali (og resten af Indonesien) er hjem for over 3.000 arter af fisk? Det er mere end dobbelt så mange arter som fx Australiens Great Barrier Reef.

…at balinesere på mange måder lever et yderst fredfyldt liv, hvor de er taknemmelige for de gode ting, der sker for dem? Udover at de tror på forskellige hinduistiske guder, lever de også med en tro på, at hvert træ og hver sten har sin egen sjæl. De tror også på reinkarnation og prøver derfor at leve i god harmoni med sig selv og deres omgivelser i håbet om at få et bedre liv efter livet på jorden.

 

Rejser til Bali
Rejser til Bali - Pecatu
Git Git Vandfaldet
Rundrejse på Bali med privatchauffør
Rejser til Bali
Rejseguide til Bali
Bankaer på stranden i Sanur

Hvorfor rejse med os?