Rejseguide til Vietnam

Her er din rejseguide til Vietnam! 

Det er en rejseguide med al den vigtigste info, hvis du overvejer en rejse til Vietnam.  

 

Hvorfor rejse til Vietnam?  

Du skal rejse til Vietnam, hvis du vil på rundrejse i et fantastisk land, hvor både naturen og byerne byder på store oplevelser. Historien er tydelig overalt, og der er altid noget at opleve!  Vietnam er faktisk et af C&C’s mest populære lande – næst efter Thailand og Sri Lanka. 

Vietnams natur er virkelig smuk og utrolig grøn, uanset hvor du er. Fra de dybgrønne bjerglandskaber og risterrasserne, der bølger sig igennem landskabet i Nordvietnam til de lysegrønne, langstrakte rismarker langs Mekongdeltaet i Sydvietnam. En af Vietnams største naturlige seværdigheder er den berømte Halong Bay, hvor du sejler rundt mellem kæmpemæssige, grønklædte kalkstensklipper spredt ud i det smaragdgrønne vand.  

Byer som Hoi An, Hanoi, Hué og Ho Chi Minh City er virkelig værd at opleve, hvis du vil have kulturelle oplevelser, farvestrålende lanterner og spændende markeder med tingeltangel, eksotiske frugter og sjove souvenirs. De kan simpelthen tryllebinde enhver, og de oser af historie. De små landsbyer i bjergene og langs floderne giver et fantastisk indblik i vietnamesernes hverdag, med bønder der arbejder i markerne, og livet der leves på vandet. Hils på de mennesker, du møder på din vej – de vil med garanti hilse igen. 

Her er du velkommen, for vietnameserne viser rigtig gerne deres land frem. Det er tydeligt, at de er stolte af det! 

 

Fakta om Vietnam 

 • Vietnam er 331.210 km2 stort  
 • Befolkningsantallet i Vietnam ligger på 95,5 millioner og Vietnam er altså det 14. mest folkerige land i verden. 
 • I Vietnam taler de vietnamesisk. 
 • I Vietnam hedder valutaen vietnamestiske dong. 100.000 vietnamesiske dong svarer til ca. 30 kr. 
 • Hovedstaden i Vietnam er Hanoi, dog er Ho Chi Minh City den største by. 
 • Det er generelt billigt at rejse i Vietnam. Prisniveauet er meget lavere end i Danmark, og især er det billigt at spise på restauranterne.
 • Religion i Vietnam: Vietnameserne er hovedsageligt buddhister

 

Vejr og klima i Vietnam – hvornår skal man rejse til Vietnam?

Du kan rejse til Vietnam hele året! Du skal rejse til Vietnam vinter eller forår, hvis du vil være så sikker som mulig på godt vejr. Dette gælder særligt Nordvietnam, som er bedst i november og december eller marts og april. Marts er den absolut bedste måned at rejse til Vietnam – hvis du skal på rundrejse i landet, er vejret nemlig generelt godt.

Sydvietnam er kendt for sine øer og strande, og dem skal du besøge vinter og forår.

Det er regnsæson i Sydvietnam i juni, juli, august og september.  Kan man rejse til Vietnam om sommeren?

Kan man rejse til Vietnam om sommeren?

Du kan sagtens rejse til Vietnam om sommeren. Det centrale Vietnam har bedst vejr i vores sommermåneder – helt præcist mellem februar og juli. Men vejret er også helt fint i december, januar og august. Du kan altså sagtens holde rejse til Vietnam om sommeren – og holde sommerferie i Vietnam! Det er regnsæson i det centrale Vietnam i efteråret.

Hvor varmt er der i Vietnam?

Der er generelt varmt i Vietnam med temperaturer fra 20 grader og op over 30 grader, afhængigt af årstid og destination. I bjergene og andre steder i det nordlige Vietnam kan der dog være køligt, så tag en sweater med.

Læs mere om vejret i Vietnam lige her! 

 

Praktisk info om Vietnam

Her har du praktisk info om Vietnam – hvad du skal huske inden, og hvad der er nyttigt at vide.

Visum til Vietnam 

Du skal have visum for at rejse ind i Vietnam, hvis du skal være der mere end 14 nætter.

Læs mere om visum til Vietnam her! 

Indrejse i Vietnam 

Læs om at indrejse i Vietnam her!

Vaccination før rejsen til Vietnam 

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod: 

 • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A) 
 • Difteri 
 • Stivkrampe 

Det gælder os for rejser til Vietnam. Læs mere om vaccinationer før rejsen til Vietnam her. 

Flyvetid til Vietnam – Hvor lang tid tager det at rejse til Vietnam?

Som regel tager det omkring 14 timer at flyve til Vietnam fra Danmark med én mellemlanding. Det er dog forskelligt, hvor lang tid det tager at rejse til Vietnam alt afhængig af flyselskab.

Populære mellemlandinger er i Doha, Dubai, Bangkok og Istanbul.  

Flyver du fra København, er det som oftest muligt med kun én mellemlanding på din flyrejse.  

Fra Billund kan det også lade sig gøre, hvis du eksempelvis mellemlander i Istanbul – vi sørger for at finde den flyforbindelse, der passer dig bedst. 

Vietnams tidsforskel 

Vietnam er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).  

Hæveautomater og valuta 

Der findes hæveautomater i de fleste byer, så der er ikke grund til at medbringe for mange kontanter. Hvis du tager kontanter med, så anbefaler vi dollars – de er nemmest at veksle til den lokale møntfod vietnamesisk dong.  

Vi anbefaler, at du downloader valuta-omregner app’en. Den kører offline og er ret nyttig, når du står på markederne og i butikkerne.  

Sørg for altid at have små sedler på dig til drikkepenge. Man giver næsten altid lidt drikkepenge til hotelpersonale, guider og på restauranter. 

Internetforbindelse i Vietnam 

Der er internet/wi-fi de fleste steder i Vietnam, selv hvis du sidder midt på en øde rismark. Næsten alle hoteller og mange små restauranter har wi-fi-forbindelse.  

Det er også muligt at købe et vietnamesisk simkort, så du kan bruge data de steder, hvor der ikke er wifi-forbindelse. Det er utrolig billigt, og så kan du bruge alle dine apps, kortet, finde seværdigheder og det hele undervejs.  

Elektricitet & stik  

Der er 220 V på tobenede stikkontakter overalt i Vietnam, ligesom i Danmark. Der KAN være enkelte undtagelser, så tag en adapter med for en sikkerheds skyld. 

Prisniveauet i Vietnam

Det er generelt billigt at rejse rundt i Vietnam, og priserne er en del lavere end i Danmark. Det er især billigere at spise på restauranterne.

 

Tips til Vietnam-rejsen! 

 • Husk en varm trøje! Der kan være koldt i bjergene, og det er altid godt at have i busser, restauranter, shoppingcentre og hoteller, der har skruet op for deres aircondition. Det kan være en enorm kold oplevelse! 
 • Nup altid et visitkort på det hotel, du bor på. Det gør det nemt at forklare i taxaen, hvor du gerne vil køres hen, når du skal hjem igen. 
 • Køb myggesprayen i Vietnam. Det er billigst, og husk, at der skal være godt med DEET i – det er det, der virker!

 

Top 10 seværdigheder i Vietnam 

Og hvor skal man så tage hen i Vietnam? Du skal besøge byerne og have store oplevelser i naturen! Her har du Vietnams 10 største seværdigheder. 

 1. Halong Bay
 2. Mekong
 3. Trang An River i Ninh Binh
 4. Hoi An
 5. Hué
 6. Cu Chi Tunnellerne i Ho Chi Minh City 
 7. Sapa 
 8. Grotterne i Dong Hoi 
 9. Hoan Kim-søen i Hanoi 
 10. Mai Chaus rismarker 

Læs vores blogindlæg om dem her! 

 

Sådan kommer du rundt i Vietnam

Tager du på en rundrejse i Vietnam, arrangerer vi naturligvis alle transporterne for dig. Som regel kører du i privat bil eller minibus, men der kan også sagtens være indenrigsfly.

Når du selv skal rundt i Vietnams byer, er der flere muligheder for transport. Du oplever selvfølgelig mest ved at gå rundt, men skal du lidt længere, så lej en cykel! Det er nemt at komme rundt i Vietnams byer på cykel, især i Hoi An, hvor næsten alle cykler rundt. På flere af vores hoteller kan du leje eller låne cykler.

Vil du hellere slappe lidt af i benene, så tag rundt i Vietnams byer i en cyclo. Det er en sjov cykeltaxa med trehjul, hvor du bliver kørt stille og roligt rundt af en chauffør og bare kan slappe af op se dig omkring imens.

 

Mad i Vietnam

Sidder du allerede nu og drømmer om Vietnams lækre mad? Så har du måske også spurgt dig selv, hvad man egentlig spiser i Vietnam?

I Vietnam spiser man ris! Ris er landets ultimativt største eksportvare og vigtigste spise. Maden består som regel af ris, nudler, masser af grøntsager og frugter, og så kød eller fisk. Og naturligvis forårsruller og suppe. Vietnams køkken bliver anset som et af verdens sundeste, netop på grund af de lækre og friske grøntsager. Når du rejser i Vietnam, skal du helt sikkert prøve at spise Pho – den traditionelle nudelsuppe med ingefær og koriander. Det er nationalretten. Det er generelt billigt at rejse i Vietnam, fordi maden ikke koster særlig meget.

Der findes masser af gadekøkkener i Vietnam, hvor du kan spise mad til billige penge. Bittesmå steder med enkelte borde og bænke, hvor maden tilberedes lige ved siden af dig – midt på gaden. Det er ofte kun få retter at vælge imellem, og de koster næsten ingenting. Maden er som regel helt fantastisk!

I Vietnam kan du også få rigtig lækker kaffe – det er ellers ikke tilfældet i alle asiatiske lande, der i højere grad er kendt for deres gode te. Franskmændene har dog koloniseret Vietnam, og de gjorde altså landet til en kaffenation. Kaffen er virkelig god og smagfuld, og især i Hanoi er der masser af små caféer. Prøv at smage en “egg cream coffee”, som er en kaffe blandet med æggesnaps af sukker, kondenseret mælk og æggeblommer. Det er nærmest en lille dessert.

 

Vietnams historie 

Vietnam er et land, der har været udsat for en del, og historien mærkes tydeligt i byerne. Men befolkningen har lagt historien bag sig og er fulde af varme og glæde. De vil rigtige gerne tage imod gæster, og de viser det! 

Vietnam hænger dog uløseligt sammen med en dramatisk historie. Koloniseret af Frankrig sammen med resten af Fransk Indokina, brutalt besat af Japan under Anden Verdenskrig og hærget af Vietnamkrigen. Det er svært af besøge Vietnam, og måske særligt Hanoi og Ho Chi Minh City, uden at bemærke historien og dens følger. En stor del af den vietnamesiske kultur er dannet som følge af de historiske begivenheder. 

I mere end seks årtier var Vietnam besat af Frankrig, og landets byer har et tydeligt fransk præg med brede boulevarder og fortovscaféer med baguettes og croissanter. 

I Vietnam er Vietnamkrigen kendt som Den Amerikanske Krig, og landet blev bombet så voldsomt, at hele landsbyer måtte leve under jorden. Nogle af de berømte tunneller, kan du opleve den dag i dag. 

 

Ofte stillede spørgsmål om Vietnam

Vi får ofte de samme spørgsmål fra vores gæster, og her vil vi forsøge at svare på nogle af dem.

Hvor dyrt er det at rejse i Vietnam?

Det er ikke særlig dyrt at rejse i Vietnam. Prisniveauet i Vietnam er en del lavere end i Danmark, så det er generelt billigt at rejse i Vietnam. Det kommer selvfølgelig an på, hvilke steder du besøger.

Er mad dyrt i Vietnam?

Nej, generelt er mad billigt i Vietnam. I hvert fald hvis du sammenligner med danske priser. Det kommer selvfølgelig igen an på, hvor du tager hen. Sidder du på en skybar med udsigt ud over Ho Chi Minh City, vil din drink være en hel del dyrere end nede i en af sidegaderne. Gadekøkkenerne er allerbilligst, og maden her er som regel super god. Prøv det!

Kan man drikke vandet i Vietnam?

Nej, du kan ikke drikke vandet fra hanen i Vietnam. Du skal købe vand på flaske. En flaske vand koster ikke ret meget og kan købes overalt. Hotellerne har også drikkevand til rådighed.

Hvor meget giver man i drikkepenge i Vietnam?

Drikkepenge svinger lidt. På restauranter er det normalt at give omkring 10%-15% i drikkepenge. Ved mindre regninger kan du runde op til nærmeste 10’er. Drikkepenge til personalet på hotellerne er dit eget valg, men måske omkring 10.000 dong (lige under 3 danske kroner).

Er der myg i Vietnam?

Ja, der er myg i Vietnam. Beskyt dig med myggespray. Tag myggesprayen med hjemmefra, for det kan være lidt svært at skaffe dernede.

 

Nyttige sider om Vietnam 

Fandt du ikke, det du søgte? Herunder har vi håndplukket nogle andre Vietnam-sider til dig.

Badeferie i Vietnam 

Vietnam er ikke kendt for sine strande på samme måde som fx Thailand og Filippinerne, men her er nogle dejlige strande med gyldent sand, masser af palmer og gode spisesteder med havudsigt. Vi anbefaler altid, at du slutter med et par dage på stranden efter en rundrejse fuld af oplevelser. 

Læs mere om badeferier i Vietnam her! 

Kulturrejse til Vietnam 

Vietnam er et land fuld af spændende byer, tragisk historie og fantastiske madoplevelser, og du kan opleve det hele på en kulturrejse. 

Læs mere om kulturrejser til Vietnam her! 

Kombinér Vietnam med andre lande 

Vietnam støder op til Cambodia, og det giver rigtig fin mening at kombinere Vietnam og Cambodia. Se vores rejser til Vietnam og Cambodia her! 

Du kan også slutte din Vietnam-rejse af med et smut til Thailands lækre strande. Læs meget mere om rejser til Thailand og Vietnam her! 

 

Drømmer du om at rejse til Vietnam?

Se alle vores rejser til Vietnam her!

 

 

Fun facts om Vietnam 

Vidste du… 

… at i Vietnam bliver ris kaldt for “det hvide guld”? Det er en kæmpe indtægtskilde for landet, og de er verdens tredjestørste inden for riseksport i verden efter Indien og Thailand. 

… at der er en mening bag den gule stjerne i Vietnams flag? De fem takker repræsenterer landmænd, arbejdere, intellektuelle, ungdommen og soldaterne. Den røde farve repræsenterer blodsudgydelsen under krigene.  

… at motorcykler er det mest brugte transportmiddel i Vietnam? Man mener, at der er 45 millioner registrerede motorcykler. Til sammenligning har omkring 2 millioner mennesker i Vietnam bil. 

… at Vietnam har en gud for mad? Som det eneste land i verden findes der simpelthen en køkkengud. Navnet på guden er Ong Tao, og ifølge legenden viser han sig før det vietnamesiske nytår for at se, hvordan familien fejrer nytåret – og hans rapport afgør familiens skæbne i det nye år.  

… at Halong Bay består af 1600 øer? Du når ikke at se dem alle, men du kan nå flere, hvis du tager et krydstogt i to nætter i stedet for en. Ifølge legenden er det drager, der har spredt øerne i bugten for at beskytte Vietnam mod invaderende fjender. 

… at Vietnams køkken bliver anset som et af verdens sundeste? Maden består som regel af ris eller nudler me masser af grøntsager og frugter og lidt kød eller fisk. De er særligt berømte for deres forårsruller – både i stegt og frisk form. Suppen er også værd at prøve! 

Har du nogensinde tænkt over… 

… at Vietnam har utroligt mange berømte byer, der starter med H? Hanoi, Ho Chi Minh City, Hoi An, Hué og Halong Bay for bare at nævne nogle stykker? 

Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Smukke Tam Hai
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Mylder af både i Can Tho
Rejser til Vietnam
Tag en sejltur på Parfumefloden og se den smukke by fra vandsiden

Hvorfor rejse med os?