Kulturrejse i Vietnam

Kulturrejse i Vietnam

Vietnam er et land med en rig kultur og historie, og du kan mærke det overalt – vietnameserne viser gerne deres dejlige land frem. En kulturrejse i Vietnam er oplevelsesrig og spækket med smukke oplevelser. Din rejse er fyldt med grønne rismarker, uforglemmelige madoplevelser og ikke mindst spændende byer, der emmer af historie og traditioner.

Vietnams kultur og religion

Vietnameserne er hovedsageligt buddhister, og du vil møde smukke templer og pagoder, munke i orangeklædte dragter og buddha-statuer i de fleste større byer. Vietnam har gennem historien delt mange lighedspunkter med Kina både i kultur og religion, og her skinner buddhismen igennem.

Men landet er også stærkt præget af den franske kolonitid. Det ses bl.a. i madlavningen, hvor du nemt kan gå ind på en fortovscafé og bestille en baguette eller en croissant. I byggestilen har de også ladet sig inspirere, og både Ho Chi Minh City og Hanoi har smukke kvarterer med franske bygninger fulde af buer, balkoner og søjler – og du vil også se flere katolske kirker.

Tak for kaffe!

Kaffekulturen blev faktisk også indført af franskmændene. Hvor vietnameserne ligesom resten af Asien før har haft en stor forkærlighed for te, har de nu et hav af kaffehjørner og caféer, som de besøger for at få en kop kaffe om morgenen.

Kultur og historie i Vietnams byer

I Vietnam skal du opleve landets historie og stemning i de spændende byer. Og selvom byerne er fulde af scootere og måske er lidt hektiske, så er de også charmerende og stemningsfulde. De gamle bygninger, citadeller, templer og mausoleer viser hvor gammel landet er, og hvordan historien har sat sit præg. Her venter dig store kulturelle oplevelser!

Stemning i hovedstaden Hanoi

Hanoi er en hektisk storby, som alligevel formår at være stemningsfuld. Det er Vietnams hovedstad, så det er her, du finder pompøse regeringsbygninger og Ho chi Minh-mausoleet.

Hanoi kan dog lidt af det hele! Byen er især kendt for det traditionsrige vanddukke-teater. Ved hjælp af store og tunge bambuspinde føres dukker af træ rundt på en scene af vand. En sjov lille oplevelse, som stammer tilbage fra dengang risbønderne manglede underholdning i de oversvømmede rismarker. Det er helt sikkert en kulturel berigende oplevelse, som også giver et godt afbræk fra den ellers travle by. De flotte dukker og den gode musik gør showet underholdende, også selvom du slet ikke forstår et ord af, hvad der bliver sagt.

I det franske kvarter kan du slentre på brede boulevarder, se smukke bygninger fra kolonitiden og købe en sprød croissant på en af de hyggelige caféer. Her er også en ro, du ikke finder mange andre steder i byen, der huser intet mindre end 3 millioner knallerter.

Dythornenes larm ser ikke ud til at genere de lokale, der udøver thai-chi ved den smukke sø Hoan Kiem. Ved søen finder du byens gamle kvarter, der oser af god stemning og velduftende gadekøkkener. Gå på opdagelse i de smalle gader og mærk byens helt særlige atmosfære

Ho Chi Minh City – historiske oplevelser i en moderne by

Ho Chi Minh City er Vietnams største og mest moderne by. Gaderne summer af liv, har voldsom trafik, og her sker altid noget spændende. Er du historieinteresseret, er Ho Chi Minh City et fantastisk sted at slå vejen forbi. Her er nemlig både brede boulevarder fra den franske kolonitid, smukke, velbevarede bygningsværker og bunkevis af museer. Besøg især museet for Krigsforbrydelser. Her kan du lære en masse om Vietnam-krigen, eller som den hedder i Vietnam: Den Amerikanske Krig.

Gå på opdagelse i Ho Chi Minh Citys smalle handelsgader på det game Ben Thanh marked, hvor du kan købe dig fattig i en masse tingeltangel. Har du brug for ro i hovedet, så tag en sejltur på floden og se byens skyskrabere lyse op om aftenen.

Hoi An – Vietnams hyggeligste by

Hoi An er den hyggeligste og mest romantiske by i Vietnam. En slentretur i den gamle, farvestrålende bydel er som at tage et skridt tilbage i historien. Her får du virkelig kulturoplevelser for alle pengene.

Den fantastiske stemning er noget af det bedste ved Hoi An, og stemning får du masser af ved floden, når mørket falder på. Hver aften bliver floden nemlig oplyst af silkelanterner, der danner en stjernehimmel i forskellige farver. Det er virkelig et smukt syn! Her ligger også et væld af hyggelige caféer og dejlige restauranter, hvor du kan få stillet sulten med noget godt vietnamesisk mad.

Kultur, historie og smuk arkitektur i Hué

Hué er en gammel kejserby, og det er den by du skal besøge, hvis du elsker historie og arkitektur. Her er et væld af smukke paladser, parker, pagoder og kongegrave, der bare siger sparto på udsmykningen. Det mest besøgte sted er Citadellet, der er en mindre udgave af Den Forbudte By i Beijing med tykke ydermure og mange historiske seværdigheder. Flere forskellige kejsere har været overhoveder i denne by, så du kan følge historiens gang bare ved at kigge på arkitekturen.

På den anden side af floden af floden Song Huong, også kaldet Parfume Floden. Her finder du bl.a. den franske guvernørs residens og museet for moderne kunst. Du kan sagtens bruge et par timer og beundre de flotte kunstværker og flotte detaljer.

Vietnams madkultur

Vietnams køkken bliver anset som et af verdens sundeste. Maden består som regel af ris, nudler, masser af grøntsager og frugter og så kød eller fisk. Og naturligvis forårsruller og suppe! Hvor stærk maden er, afhænger af hvor du er i Vietnam, men ofte kan du få en turistvenlig version af måltidet. Du kan være helt sikker på at få masser af gastronomiske oplevelser!

Gadekøkkenerne i Vietnam skaber en helt særlig atmosfære, og det er også her vietnameserne selv spiser. Det forstår man godt, for du får nemlig mad, der smager helt fantastisk! Det er bittesmå steder med enkelte borde og bænke, hvor maden tilberedes lige ved siden af dig i fuld offentlighed. Der er ofte få retter at vælge imellem, men det koster ikke meget, og det går stærkt!

Madkulturen er helt sikkert et godt bidrag til din kulturrejse i Vietnam.

Vietnamesiske traditioner og festligheder

Det Vietnamesiske nytår Tết er årets største festival. Først og fremmest er det en familiebegivenhed, hvor familien samles. Også de døde skal være med, så gravsteder bliver rengjort og pyntet, og familiealteret bliver udsmykket. Selve nytåret fejrer de med kæmpe optog gennem gaderne – med store figurer og alt hvad der kan lave larm af klokker, trommer, skralder osv. Larmen skulle skræmme de onde ånder væk, så det nye år kan blive fredfyldt. Vietnam under Tết, er Vietnam når det er allerbedst! Stemningen, folket og ikke mindst optogene gør denne fest en kulturoplevelse værdig.

Rejser til Vietnam

Kulturrejse i Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rejser til Vietnam
Rundrejse til Vietnam - Broen ved Hoan Kiem Lake
Rundrejse til Vietnam - Trafik i Hanoi
Køb måske en sjov, vietnamesisk hat

Hvorfor rejse med os?