Rejs til Argentina - tangoen, vinen og de saftige bøffers land

Argentina rejser byder på storslået natur og hyggelige byer i massevis! Her er høje bjergtinder med sne på toppen og dale med søer i bunden, duftende vinmarker, golde ørkener, fantastiske vandfald, sneklædte gletsjere og de farvestrålende Andesbjerge. Hovedstaden Buenos Aires byder på storbyliv med gadetango, moderne caféer, teater, brede boulevarder, imponerende bygninger og historiske seværdigheder. Et stykke uden for byen begynder pampassen, hvor cowboys rider over vidtstrakte græssletter og passer på de kvæg, som senere bliver til lækre kæmpebøffer på grillen. På rejser til Argentina oplever du også småbyer fulde af stemning. Højt oppe i Andesbjergene ligger den skønne by Mendoza, hvor du kan besøge det grønne vinland, og oppe nordpå ligger den smukke kolonitidsby Salta omgivet af stejle, røde klippebjerge. Sydpå lever både pingviner og hvaler, og du kan besøge imponerende gletsjere, vandre i øde bjerge og opleve den sydligste by i verden. Iguazu vandfaldene kan imponere enhver, og i den omkringliggende jungle kan du opleve regnskoven på helt tæt hold.

Vi har mere spændende læsning om Argentina på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Argentina billedbog

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Argentina
Rejser til Argentina
Gadetango i Buneos Aires
Rejser til Argentina
Rejser til Argentina
Rejser til Argentina
Rejser til Argentina

Byer i Argentina

Argentinas byer er fulde af stemning, salsa og saftige, røde bøffer med et godt glas rødvin! Og så vil du finde store naturoplevelser med jungle, vandfald og vinmarker, en pampas fuld af cowboys, Andesbjergenes smukke udsigter og hyggelige byer og de kæmpemæssige gletsjere og forrevne bjergtinder helt sydpå. Der er masser af spændende byer, og vi har udvalgt et par særligt spændende til dig her. Du kan naturligvis se mange flere under “Alle byer”.

Flere byer i Argentina

Hoteller i Argentina

I Argentina findes der hoteller i stort set alle størrelser, former og standarder! Her kan du bo på hyggelig byhoteller, på vingårde omringet af store marker, på hyggelige lodges i junglen og på hoteller, hvor du kunne bruge hele dagen på at nyde udsigten. Her ser du nogle af vores favorithoteller i Argentina, men vi vil gerne vise dig mange flere under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Argentina

Oplevelser i Argentina

Argentina har oplevelser både til lands, til vands og i luften! Oplev de imponerende Iguazu-vandfald fra alle vinkler, spejd efter pingviner og hvaler, se saltørkener og røde klippelandskaber og oplev byer fyldt med stemning og tango i gaderne. Oplevelser er der masser af! Her ser du tre gode udflugter, men vi har masser af andre spændende udflugter og oplevelser i Argentina, som du kan se under “Alle oplevelser”.

Vejret i Argentina

Argentina er et vidtstrakt land og har flere forskellige klimazoner. Mod nord er der subtropisk klima, centralt i landet ligger pampassletten med tempereret klima og i den sydlige del Patagonien, der er en kold, lavtliggende højslette med steppe.  

I nord og nordvest er der meget varmt og fugtigt fra december til februar, og mildt fra marts til november.  

Det centrale Argentina er bedst og smukkest i det argentinske efterår, som er fra marts til maj. 

I syd er den bedste sæson fra november til marts, hvor der er varmt og tørt.  

Det bedste tidspunkt at rejse til Argentina er i vores vintermåneder (oktober til april), hvor der generelt er pænt vejr i både nord og syd. Det nordlige Argentina er også fint i vores sommerperiode.  

I hovedstaden, Buenos Aires, er der meget varmt i vores vintermåneder og meget koldt i vores sommermåneder, så de bedste tidspunkter at rejse her er fra september til november og fra marts til maj. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Argentina. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse til Argentina pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer (dog er der begrænsninger på, hvor meget du kan hæve, så det er en god ide at have kontanter med hjemmefra).

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset i mindre byer.

Elektricitet og stik
Argentina har 220V og tobenede stik som herhjemme og trebenede stik, der ikke ligner vores. Så det er en god ide, at have en adapter med.

Tidsforskel
Danmark er 4 timer foran Argentina (dog 5 ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Billeje
Et par af vores rejser til Argentina har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Argentina uden visum, såfremt dit pas er gyldigt under hele opholdet i Argentina.

For anden information kontakt venligst ambassaden:

Embassy of Argentina
Borgergade 16,4
1300 København
Tlf: 3315 8556 og 3315 8082
Email: edina@mrecic.gov.ar
Web: edina.mrecic.gov.ar

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Argentina. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Argentina. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset, hvor i verden du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Argentina rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her. Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.