Rejser til Argentina - Gletsjere & Gadetango

Rejser til Argentina byder både på storslået natur og hyggelige byer i massevis! Her er høje bjergtinder med sne på toppen og dale med søer i bunden, duftende vinmarker, golde ørkener, fantastiske vandfald, sneklædte gletsjere og de farvestrålende Andesbjerge. Det kæmpe store land byder på lige så store oplevelser i alle afskygninger.

Og så er Argentina jo også hjemsted for nogle af verdens bedste bøffer og ikke mindst den temperamentsfulde tango.
 

Ferie i Argentina – ud i naturen!

Rejser til Argentina byder på storslået natur som du ikke finder mange andre steder. Her er der virkelig tale om et land som har det hele – og mere til endda! Landet er så kæmpestort, at naturoplevelserne er vidt forskellige fra nord til syd. Uanset om du ønsker, regnskov, bjerge eller sneklædte gletsjere, så har Argentina det!  

Iguazú-vandfaldenes buldrende vandmasser

En af Argentinas største naturoplevelser finder du midt i regnskoven på grænsen til Brasilien. Det er nemlig her du kan opleve de fantastiske Iguazu vandfald.  

Iguazú består af hele 275 vandfald i alle størrelser og strækker sig 2,7 kilometer langs Iguazú-floden. Iguazú er så storslået, at det kan være svært at forstå, og igennem tiderne har det chokeret både kendte og kongelige med sin vildskab og skønhed. ’Stakkels Niagara Falls’ udbrød Eleanor Roosevelt efter sigende, da hun så det!  

Vandfaldene skal opleves både på den argentinske og brasilianske side, og du bør også sejle en tur ved bunden af vandfaldene. Her er du omgivet af buldrende vandmasser, og vil med garanti være drivvåd efter besøget - men det er det hele værd. 

Snelandskaber og rejser til verdens ende 

En helt andet naturoplevelse venter dig i Ildlandet, Tierra del Fuego, i det sydlige Argentina!  

Her ligger Ushuaia, verdens sydligste by, hvor du bogstaveligt talt kan stå på verdens sydligste spids. Her lever både pingviner, sæler og hvaler, og du kan se imponerende gletsjere, vandre i øde bjerge og sejle ud på det mørke vand på udkig efter dyreliv. 

Også El Calafate byder på helt fantastiske gletsjere og smukke krystalblå søer. Mest kendt er nok Moreno Gletsjeren, der står som en kæmpemæssig klippevæg ud til smaragdgrønt vand. 

Få en smagsprøve på Mendozas vinmarker

Mendoza ligger højt oppe i Andesbjergene i det vestlige Argentina, nær Chile, og det er en skøn storby. Men det er ikke for byen, du skal tage hertil – du skal tage hertil for at bo i det grønne vinland med langstrakte vinmarker omgivet af sneklædte bjerge. Her produceres langt størstedelen af det bedste argentinske vin. Bo på en vingård og smag på en masse lækker vin, gå ture i vinmarkerne og tag på udflugt op i bjergene.

Oplev den argentinske pampas som en ægte Gaucho  

Besøg også den argentinske pampas – prærien, der ligger midt i landet. Her huserer de argentinske cowboys – eller gauchos som de bliver kaldt! Her kan du på hesteryg ride over vidtstrakte græssletter og komme helt tæt de mange kvæg, som senere bliver til lækre kæmpebøffer på grillen. Bo fx i San Antonio de Areco, som er en af de traditionelle Gaucho-byer. 
 

Buenos Aires  - ’Sydamerikas Paris’  

Buenos Aires, der på dansk betyder ’Milde vinde’ er Argentinas hovedstad og en af de mest unikke byer i Sydamerika. Sammenlignet med andre byer og dele af Sydamerika, så er Buenos Aires en af de mere moderne storbyer. Derfor kaldes byen også for ’Sydamerikas Paris’.  

Byen byder blandt andet på ægte storbyliv med moderne caféer, teater, brede boulevarder, imponerende bygninger og historiske seværdigheder.  

Buenos Aires har mange forskellige kvarterer og bydele, som på hver sin måde bidrager til byens charme. Et af de mest særprægede bydele i Buenos Aires, er San Telmo – eller skal vi bare sige Tango-kvateret? For du skal ikke tilbringe mange minutter i disse gader, før du støder på den stemningsfulde gadetango. Her vil du opleve, at forbipasserende argentinere lige pludselig stopper op for at danse tango. Tag ud at se tangoshows eller afprøv selv evnerne på en danseskole – vi tør godt love, at det sætter gang i både krop og sjæl!  

En anden meget kendt bydel i Buenos Aires, er den kunstneriske bydel La Boca, hvor du kan gå på den berømte farvestrålende vej El Caminito – sikke et farvemekka! Omgivet af musik, farverige huse i ægte Villa Villekulla-stil og tangodansere oplever du tydeligt, hvordan denne travle havn er endt som et postkortbillede af Buenos Aires. 

Mange steder i Buenos Aires vil du opleve den flotte og ofte dyreinspirerede gadekunst, og byen bliver da også opfattet som et af de bedste steder i verden at se kreative kunstværker på husfacader og mure.  
 

Rundrejser i Sydamerika - kombiner flere lande

Du skal sætte god tid af, hvis du vil opleve Argentinas mange store oplevelser, og selv små områder af landet kræver et par uger til rigtig at fornemme stemningen og se naturen. Her Hos C&C Travel tilbyder vi rundrejser på kryds og tværs af Argentina. 

En rundrejse i Sydamerika er helt ideel, da Sydamerika er en verdensdel, der skal opleves på tværs af landegrænser! Det vil sige – du skal gå efter oplevelserne, ikke landene!  

På vores kombinerede pakkerejser i Argentina, Brasilien og Chile oplever du Sydamerikas store alsidighed, der både inkluderer vild og frodig natur i Amazonas, pulserende og moderne storbyer som Buenos Aires og Rio de Janeiro, vinmarker, røde ørkenlandskaber og isblå gletsjere. Og alt derimellem. 

Du skal kombinere Brasilien og Argentina, hvis du ønsker store oplevelser, seværdigheder, natur og strand. Vores allerbedste rundrejse i de to lande kombinerer Rio de Janeiro, Buenos Aires og Iguazu, så du får lidt af det hele. Argentina har ingen nævneværdige strande, så hvis du ønsker strandferie i Sydamerika, så skal du også et smut til Brasilien. Fx til den populære ferieby Buzios

Ønsker du at opleve vild natur, sneklædte bjerge og forrevne klippelandskaber, så kombinér Chile og Argentina på en rundrejse i Patagonien. Ønsker du derimod mere grøn natur og endnu mere vin – og måske et par saftige bøffer? Så kombinér Chile med Argentina i vinlandet omkring Mendoza. Smag på både den argentinske og chilenske vin, oplev stemningsfuld tango og se det storslåede Iguazu-vandfald.
 

Få et rejsetilbud til Sydamerika med C&C Travel

Spørg os til råd! Skal du rejse rundt i Sydamerika, har du brug for en rejsearrangør! Vores rejsekonsulenter er eksperter i Sydamerika og kender landene ud og ind - vi kender de bedste flyruter, de bedste kombinationer og guider dig til store oplevelser. Men drømmene er selvfølgelig dine! C&C Travel hjælper dig bare med at føre dem ud i livet. Bestil et rejsetilbud til Argentina her.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Argentina
1 ud af 8
Rejser til Argentina
1 ud af 8
Gadetango i Buneos Aires
1 ud af 8
Rejser til Argentina
1 ud af 8
Rejser til Argentina
1 ud af 8
Rejser til Argentina
1 ud af 8
rejser til argentina
1 ud af 8
Rejser til Argentina

Byer i Argentina

Argentinas byer er fulde af stemning, salsa og saftige, røde bøffer med et godt glas rødvin! Og så vil du finde store naturoplevelser med jungle, vandfald og vinmarker, en pampas fuld af cowboys, Andesbjergenes smukke udsigter og hyggelige byer og de kæmpemæssige gletsjere og forrevne bjergtinder helt sydpå. Der er masser af spændende byer, og vi har udvalgt et par særligt spændende til dig her. Du kan naturligvis se mange flere under “Alle byer”.

Flere byer i Argentina

Hoteller i Argentina

I Argentina findes der hoteller i stort set alle størrelser, former og standarder! Her kan du bo på hyggelig byhoteller, på vingårde omringet af store marker, på hyggelige lodges i junglen og på hoteller, hvor du kunne bruge hele dagen på at nyde udsigten. Her ser du nogle af vores favorithoteller i Argentina, men vi vil gerne vise dig mange flere under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Argentina

Oplevelser i Argentina

Argentina har oplevelser både til lands, til vands og i luften! Oplev de imponerende Iguazu-vandfald fra alle vinkler, spejd efter pingviner og hvaler, se saltørkener og røde klippelandskaber og oplev byer fyldt med stemning og tango i gaderne. Oplevelser er der masser af! Her ser du tre gode udflugter, men vi har masser af andre spændende udflugter og oplevelser i Argentina, som du kan se under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Argentina

Argentina er et kæmpestort land og har derfor flere forskellige klimazoner. Modsat mange andre steder finder du varmen mod nord og kulden i syd! 

Mod nord er der subtropisk klima, centralt i landet ligger pampassletten med tempereret klima og i den sydlige del Patagonien, der er en kold, lavtliggende højslette med steppe.  

I nord og nordvest er der meget varmt og fugtigt fra december til februar, og mildt fra marts til november.  

Det centrale Argentina er bedst og smukkest i det argentinske efterår, som er fra marts til maj. 

I syd er den bedste sæson fra november til marts, hvor der er varmt og tørt.  

Det bedste tidspunkt at rejse til Argentina er i vores vintermåneder (oktober til april), hvor der generelt er pænt vejr i både nord og syd. Det nordlige Argentina er også fint i vores sommerperiode.  

I hovedstaden, Buenos Aires, er der meget varmt i vores vintermåneder og meget koldt i vores sommermåneder, så de bedste tidspunkter at rejse her er fra september til november og fra marts til maj. 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Argentina. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse til Argentina pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle USD stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater i de større byer (dog er der begrænsninger på, hvor meget du kan hæve, så det er en god ide at have kontanter med hjemmefra).

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning alle steder, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgangen er velfungerende men lidt begrænset i mindre byer.

Elektricitet og stik
Argentina har 220V og tobenede stik som herhjemme og trebenede stik, der ikke ligner vores. Så det er en god ide, at have en adapter med.

Tidsforskel
Danmark er 4 timer foran Argentina (dog 5 ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Billeje
Et par af vores rejser til Argentina har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Argentina uden visum, såfremt dit pas er gyldigt under hele opholdet i Argentina.

For anden information kontakt venligst ambassaden:

Embassy of Argentina
Borgergade 16,4
1300 København
Tlf: 3315 8556 og 3315 8082
Email: edina@mrecic.gov.ar
Web: edina.mrecic.gov.ar

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Argentina. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset, hvor i verden du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Argentina rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her. Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.