Rejs til Bali - bølgende risterrasser og afslappede strande

Indonesien er en øgruppe bestående af 17.506 øer – ja, der er altså en del! Landet ligger i et område, hvor tre kontinentalplader mødes, og derfor er øerne præget af både højt og lavt. Lige fra flotte, skovklædte bjerge og eventyrlige vulkaner til dybe dale og store lavlandsområder. 

Bali er nok Indonesiens mest kendte ø – det er den ø i landet, som de fleste besøger. Og det er ikke svært at forstå hvorfor! Den lille, grønne indonesiske ø er så farvestrålende og smilende og tager imod dig med lysegrønne risterrasser. Balis menneskelige ansigt bliver tydeligt i den utroligt gæstfri befolkning – her er livsglæden og spiritualiteten stor!

På Bali mødes du af lysegrønne risterrasser, hinduistiske templer, jungle med makakaber, spirituelle danseforestillinger og dejlige strande. Og selvom øen ikke er så stor, vil du se flere vulkaner i det frodige landskab. Værd at fremhæve er særligt vulkanerne Gunung Agung og Gunung Batur ved den smukke Batur sø.
 

Spiritualiteten på Bali

Når du rejser rundt på Bali, vil du med det samme lægge mærke til balinesernes mange traditioner og skikke. Bali har mange traditioner, og du oplever virkelig øens kultur, når du går ud om aftenen. Både dans og musik fylder gaderne – kvinder i guld og traditionelle dragter og mænd i masker og farvestrålende tøj. På Bali er hverdagen både farverig og intens, og du oplever konstant befolkningens spiritualitet og smittende livsglæde.
 

Dyk ned i Balis kultur

Besøg også et de mange, mange templer, som øen er så kendt for. Balis kultur går flere tusinde år tilbage, hvilket sætter sit tydelige præg på øen. I dag er der mere end 10.000 templer på øen, hvilket ifølge forskerne har gjort det umuligt at kategorisere dem alle.

Vi vil dog anbefale alle at lægge vejen forbi Besakih. Dette tempel betegnes som både et af Balis og Indonesiens allerhelligste templer. Besakih er en samling af mere end 86 enkeltstående templer og er blevet kaldt Balis modertempel.
 

Balis billedskønne byer

De flotteste udsigter ud over risterrasserne finder du i kunstnerbyen Ubud på det sydlige Bali. Det er en af vores absolutte favoritter, og du må ikke rejse til Bali uden at opleve det syn. Det er dét Bali, du kender fra postkortene. Udover rismarkerne skal du besøge Monkey Forest – abetemplet, der myldrer med legesyge makakaber. De smukkeste bjerge finder du derimod i Munduk, der ligger omgivet af regnskov, rismarker og kaffeplantager i højlandet.

Vil du have en rigtig autentisk oplevelse og møde det ægte Bali, så bo på homestay i den lille landsby Abasan, der ligger omgivet af rismarker. Her kan du opleve livet på landet og få indblik i de balinesiske traditioner.

 

Badeferie på Bali

På kyststrækningen ved hovedbyen Denpasar i det sydøstlige Bali ligger den skønne turistby, Sanur. Her finder du størstedelen af øens store luksuriøse resorts og de mest fantastiske strande, hvor du bare kan dase, bade og slappe af. Det er vores favorit strandby på øen, og mange af vores rejser ender her. Du kan også tage en badeferie i Sanur og tage på udflugter ud af byen. Sanur er perfekt at bo i i længere tid på en langtidsrejse, fordi her sker lidt, og byen ligger godt ift. udflugtsmuligheder.

Lovina Beach er et kystområde på den nordøstlige del af Bali, hvor der er en helt fantastisk fredelig stemning. Lovina er kendt for sine brede, mørke sandstrande med vulkansk sand og rolige bølger. Ud fra Lovina er der beskyttet koralrev, hvor små udriggerbåde sejler ud, og her kan du ofte se delfiner, der springer i solnedgangen. Bali er et af de mest fantastiske steder, du nogensinde vil opleve!

 

Øhop til Indonesiens smukke øer – en pose godt og blandet 

Der er andre smukke øer omkring Bali, som bestemt er et besøg værd! Vores favoritter er Gili-øerne og de smukke Komodoøer. 
 

Paradisstemning på Gili-øerne 

Gili betyder “lille ø”, og Gili-øerne nordvest for Lombok består af tre små, flade øer med indbydende strande, svajende palmer og ikke ret meget andet. Gili TrawanganGili Meno og Gili Air er indbegrebet af bountyparadis! Tre små koraløer med underskønne strande og palmer i massevis omgivet af koralrev midt i det azurblå hav – skønnere bliver det næsten ikke. Gili Trawangan er den mest turistede af øerne, men selv ikke på denne ø kører der biler, og du kommer altså omkring i hestevogn. 

Det er et paradis for folk, der vil snorkle og dykke eller bare gerne vil slappe af på stranden. 

 

Fredfyldte Lombok 

Lombok har et væld af lange smukke strande, betagende vandfald, og i horisonten troner det evigt smukke bjerg Gunung Rinjani. Lombok er et fredfyldt sted med vulkanske bjerge, regnskov, klippeområder, smukke strande, frodige rismarker og både templer, moskeer og kirker. Her er ikke så mange turister, og du kan gå rundt i de mindre byer, handle i de lokale butikker og opleve, hvordan livet leves her. Sasak folket har boet på Lombok i flere årtusinder. 

Lombok er særligt kendt for sine strande, og de mest kendte er Kuta Beach og Senggigi, som begge er lange, hvide og lækre med det mest fantastiske vand. 

 

De unikke Komodoøer 

Og så er der jo de fantastiske Komodoøer, et af naturens syv underværker, hvor naturen er helt særlig med lyserøde strande, knaldblåt vand og kaktussletter – og så selvfølgelig komodovaraner! Det vrimler simpelthen med de mystiske, hvæsende øgler, og der er god sandsynlighed for at støde på dem i den skønne natur. 

På Komodoøerne finder du frodige skove og åbne sletter, som er omgivet af smukke palmer, og alt dette er komodovaranernes hjem og jagtmarker. På toppen af øernes bakker er der smukke udsigter over strande og de nærliggende øer omgivet af det blå, blå vand. 

Hvide sandstrande med krystalklart vand finder du nærmest overtalt. Der er smukt at snorkle omkring øerne, og du kan både se farvestrålende koraler og spændende havdyr. 

En tur med båd mellem alle de smukke Komodoøer er bestemt en oplevelse, du aldrig vil glemme! 

 

Skræddersy din Bali-rejse med C&C Travel

Har du indtil videre tænkt: “jamen jeg vil jo det hele!”. Så kan vi berolige dig med, at det kan du også sagtens. Vi kender følelsen – jo mere du læser om et sted, jo flere ting ryger der på “must-see” listen. Heldigvis byder Indonesien på rigtig mange store oplevelser inden for overkommelige afstande – og det er derfor muligt at få mange store oplevelser på én rejse. 

Fortæl os dine ønsker for din kommende drømmerejse, så skræddersyr vi din rejse til Indonesien. Der er masser af byer, øer, naturområder og strande at vælge imellem!

Vi har mere spændende læsning om Bali og Indonesien på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Bali og Lombok billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Pura Ulun Danu templet
Gili Air
Rejser med et menneskeligt ansigt
Komodo-øerne
Smukke Bali
Borobudur i Yogyakarta på Java
Aber i Ubuds Monkey Forest

Byer i Bali

Balis byer er alle herlige, og du møder den spirituelle kultur alle steder. Bo i smuk natur i bjergene, midt i bølgende rismarker eller ud til vandet i en skøn strandby. Mulighederne er mange!  De omkringliggende paradisøer og Indonesiens andre øer er bestemt også et besøg værd.

Flere byer i Bali

Hoteller i Bali

På Bali finder du hoteller i alle størrelser, former og prisklasser! Lige fra dejlige familiehoteller tæt ved vandet til smukke resorts i ægte balinesisk stil med pool og flotte, frodige omgivelser. Her ser du vores bedste hoteller på Bali!

Flere hoteller i Bali

Oplevelser i Bali

Oplev kulturen på Bali, mød menneskerne og udforsk Balis natur på spændende udflugter!

Vejret i Bali

Bali ligger i det tropiske klimabælte så temperaturerne er høje året rundt og de ligger mellem 22 grader og 31 grader. Netop derfor er Bali en dejlig helårsdestination. Højsæsonen er fra april til september – her er der tørt og varmt. Resten af året, fra oktober til marts, er der stadig varmt, men det er regnsæson, så der falder en del regn. Det samme gælder for øerne omkring Bali (Gili-øerne og Lombok). 

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Bali. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO stort set alle steder (det er bedst med 100-sedler, der ikke er for krøllede). Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og hæve i pengeautomater, som er udbredt i hele landet bortset fra mindre byer og øer. Bemærk dog, at der kun kan hæves begrænsede beløb (mellem 500 og 1000 kr.) i pengeautomaterne om dagen.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk at der ikke er så god dækning uden for turistområderne, og at det er rigtig dyrt at bruge den.

Internetadgangen er nogle steder lidt begrænset, og det går ofte langsomt, så du skal ikke regne med at kunne komme på nettet hele tiden, specielt ikke uden for turistområderne.

Elektricitet og stik
Der er 220 V på tobenede stikkontakter overalt på Bali.

Tidsforskel
Bali er 7 timer foran Danmark (dog 6 timer ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
Mange steder lægges service automatisk på regningen, men hvis dette ikke gøres, forventes du at give 10 % i drikkepenge på restauranter mv. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv. Desuden er det velset at give et mindre beløb ved tempelbesøg.

Opførsel/påklædning
På Bali forventes det, at du viser respekt for munke, templer og hellige steder. Vis respekt ved ikke at posere foran Buddha statuer, og du må heller ikke vende fødderne imod munke eller Buddha statuer. Besøger du et tempel, skal du have en sarong på og også dække skuldrene.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas

Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere, når du rejser til Bali. For ophold op til 30 dage kan det fås ved indrejsen og er gratis.

Du skal ved indrejse kunne fremvise en gyldig hjemrejsebillet og et pas, der er gyldigt 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Bali.

Visum ved indrejse kan ikke forlænges, men visum for op til 60 dage kan fås hos ambassaden inden afrejse..

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

The Embassy of The Republic of Indonesia
Ørehøj Allé 1
2900 Hellerup
Telefon: 3962 4422
E-mail: konsuler@kbricph.dk
Website: www.kbricph.dk

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Indonesien. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Cambodia. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Bali.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Bali fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse til Bali. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.