Rejs til Bali - bølgende risterrasser og afslappede strande

Indonesien er en øgruppe bestående af 17.506 øer – ja, der er altså en del! Landet ligger i et område, hvor tre kontinentalplader mødes, og derfor er øerne præget af både højt og lavt. Lige fra flotte, skovklædte bjerge og eventyrlige vulkaner til dybe dale og store lavlandsområder. 

Bali er nok Indonesiens mest kendte ø – det er den ø i landet, som de fleste besøger. Og det er ikke svært at forstå hvorfor! Den lille, grønne indonesiske ø er så farvestrålende og smilende og tager imod dig med lysegrønne risterrasser. Balis menneskelige ansigt bliver tydeligt i den utroligt gæstfri befolkning – her er livsglæden og spiritualiteten stor!

På Bali mødes du af lysegrønne risterrasser, hinduistiske templer, jungle med makakaber, spirituelle danseforestillinger og dejlige strande. Og selvom øen ikke er så stor, vil du se flere vulkaner i det frodige landskab. Værd at fremhæve er særligt vulkanerne Gunung Agung og Gunung Batur ved den smukke Batur sø.
 

Spiritualiteten på Bali

Når du rejser rundt på Bali, vil du med det samme lægge mærke til balinesernes mange traditioner og skikke. Bali har mange traditioner, og du oplever virkelig øens kultur, når du går ud om aftenen. Både dans og musik fylder gaderne – kvinder i guld og traditionelle dragter og mænd i masker og farvestrålende tøj. På Bali er hverdagen både farverig og intens, og du oplever konstant befolkningens spiritualitet og smittende livsglæde.
 

Dyk ned i Balis kultur

Besøg også et de mange, mange templer, som øen er så kendt for. Balis kultur går flere tusinde år tilbage, hvilket sætter sit tydelige præg på øen. I dag er der mere end 10.000 templer på øen, hvilket ifølge forskerne har gjort det umuligt at kategorisere dem alle.

Vi vil dog anbefale alle at lægge vejen forbi Besakih. Dette tempel betegnes som både et af Balis og Indonesiens allerhelligste templer. Besakih er en samling af mere end 86 enkeltstående templer og er blevet kaldt Balis modertempel.
 

Balis billedskønne byer

De flotteste udsigter ud over risterrasserne finder du i kunstnerbyen Ubud på det sydlige Bali. Det er en af vores absolutte favoritter, og du må ikke rejse til Bali uden at opleve det syn. Det er dét Bali, du kender fra postkortene. Udover rismarkerne skal du besøge Monkey Forest – abetemplet, der myldrer med legesyge makakaber. De smukkeste bjerge finder du derimod i Munduk, der ligger omgivet af regnskov, rismarker og kaffeplantager i højlandet.

På kyststrækningen ved hovedbyen Denpasar i det sydøstlige Bali ligger den skønne turistby, Sanur. Her finder du størstedelen af øens store luksuriøse resorts og de mest fantastiske strande, hvor du bare kan dase, bade og slappe af. Lovina Beach er et kystområde på den nordøstlige del af Bali, hvor der er en helt fantastisk fredelig stemning. Lovina er kendt for sine brede, mørke sandstrande med vulkansk sand og rolige bølger. Ud fra Lovina er der beskyttet koralrev, hvor små udriggerbåde sejler ud, og her kan du ofte se delfiner, der springer i solnedgangen. Bali er et af de mest fantastiske steder, du nogensinde vil opleve!

Vil du have en rigtig autentisk oplevelse og møde det ægte Bali, så bo på homestay i den lille landsby Abasan, der ligger omgivet af rismarker. Her kan du opleve livet på landet og få indblik i de balinesiske traditioner.
 

Øhop til Indonesiens smukke øer – en pose godt og blandet 

Der er andre smukke øer omkring Bali, som bestemt er et besøg værd! Vores favoritter er Gili-øerne og de smukke Komodoøer. 
 

Paradisstemning på Gili-øerne 

Gili betyder “lille ø”, og Gili-øerne nordvest for Lombok består af tre små, flade øer med indbydende strande, svajende palmer og ikke ret meget andet. Gili TrawanganGili Meno og Gili Air er indbegrebet af bountyparadis! Tre små koraløer med underskønne strande og palmer i massevis omgivet af koralrev midt i det azurblå hav – skønnere bliver det næsten ikke. Gili Trawangan er den mest turistede af øerne, men selv ikke på denne ø kører der biler, og du kommer altså omkring i hestevogn. 

Det er et paradis for folk, der vil snorkle og dykke eller bare gerne vil slappe af på stranden. 

 

Fredfyldte Lombok 

Lombok har et væld af lange smukke strande, betagende vandfald, og i horisonten troner det evigt smukke bjerg Gunung Rinjani. Lombok er et fredfyldt sted med vulkanske bjerge, regnskov, klippeområder, smukke strande, frodige rismarker og både templer, moskeer og kirker. Her er ikke så mange turister, og du kan gå rundt i de mindre byer, handle i de lokale butikker og opleve, hvordan livet leves her. Sasak folket har boet på Lombok i flere årtusinder. 

Lombok er særligt kendt for sine strande, og de mest kendte er Kuta Beach og Senggigi, som begge er lange, hvide og lækre med det mest fantastiske vand. 

 

De unikke Komodoøer 

Og så er der jo de fantastiske Komodoøer, et af naturens syv underværker, hvor naturen er helt særlig med lyserøde strande, knaldblåt vand og kaktussletter – og så selvfølgelig komodovaraner! Det vrimler simpelthen med de mystiske, hvæsende øgler, og der er god sandsynlighed for at støde på dem i den skønne natur. 

På Komodoøerne finder du frodige skove og åbne sletter, som er omgivet af smukke palmer, og alt dette er komodovaranernes hjem og jagtmarker. På toppen af øernes bakker er der smukke udsigter over strande og de nærliggende øer omgivet af det blå, blå vand. 

Hvide sandstrande med krystalklart vand finder du nærmest overtalt. Der er smukt at snorkle omkring øerne, og du kan både se farvestrålende koraler og spændende havdyr. 

En tur med båd mellem alle de smukke Komodoøer er bestemt en oplevelse, du aldrig vil glemme! 

 

Skræddersy din Bali-rejse med C&C Travel

Har du indtil videre tænkt: “jamen jeg vil jo det hele!”. Så kan vi berolige dig med, at det kan du også sagtens. Vi kender følelsen – jo mere du læser om et sted, jo flere ting ryger der på “must-see” listen. Heldigvis byder Indonesien på rigtig mange store oplevelser inden for overkommelige afstande – og det er derfor muligt at få mange store oplevelser på én rejse. 

Fortæl os dine ønsker for din kommende drømmerejse, så skræddersyr vi din rejse til Indonesien. Der er masser af byer, øer, naturområder og strande at vælge imellem!

Vi har mere spændende læsning om Bali og Indonesien på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Bali og Lombok billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser med et menneskeligt ansigt
Pura Ulun Danu templet
Gili Air
Rejser med et menneskeligt ansigt
Komodo-øerne
Smukke Bali
Borobudur i Yogyakarta på Java
Aber i Ubuds Monkey Forest

Byer i Bali

Balis byer er alle herlige, og du møder den spirituelle kultur alle steder. Bo i smuk natur i bjergene, midt i bølgende rismarker eller ud til vandet i en skøn strandby. Mulighederne er mange!  De omkringliggende paradisøer og Indonesiens andre øer er bestemt også et besøg værd.

Flere byer i Bali

Hoteller i Bali

På Bali finder du hoteller i alle størrelser, former og prisklasser! Lige fra dejlige familiehoteller tæt ved vandet til smukke resorts i ægte balinesisk stil med pool og flotte, frodige omgivelser. Her ser du vores bedste hoteller på Bali!

Flere hoteller i Bali

Oplevelser i Bali

Oplev kulturen på Bali, mød menneskerne og udforsk Balis natur på spændende udflugter!

Vejret i Bali

Bali ligger i det tropiske klimabælte så temperaturerne er høje året rundt og de ligger mellem 22 grader og 31 grader. Netop derfor er Bali en dejlig helårsdestination. Højsæsonen er fra april til september – her er der tørt og varmt. Resten af året, fra oktober til marts, er der stadig varmt, men det er regnsæson, så der falder en del regn. Det samme gælder for øerne omkring Bali (Gili-øerne og Lombok).