Gå tilbage

Rejser til Sanur

Sanur er en skøn og populær turistby på Bali, som du kommer forbi på mange af vores rejser til Indonesien. Med sin afslappede stemning er byen et skønt sted for familier, par og livsnydere! Uanset om du har lyst til at slå dig ned på stranden i flere dage eller gerne vil ud at opleve, hvad Bali ellers har at byde på, så er Sanur et godt udgangspunkt. Her er en tilbagelænet stemning, en dejlig strand, masser af butikker og restauranter og masser af muligheder for at opleve det balinesiske kulturliv med ceremonier, templer og lokale markeder. 
 

Sanurs strandliv og shopping

Sanurs brede strand er nok byens største trækplaster. Havet ved Bali kan til tider være voldsomt, men det er nok i Sanur, du finder det roligste badevand på øen. Den gyldne sandstrand indbyder til afslapning og slentreture i vandkanten, hvor du kan se nogle af de traditionelle farvestrålende både, som området er kendt for. Skal du skrue ekstra op for afslapningen, kan du få massage direkte på stranden eller nyde en kølig drink med fødderne i sandet. Hele vejen langs stranden løber en fem km lang promenade med restauranter, boder og strand, og her er stemningen afslappet og hyggelig.

Trænger du til at strække benene og bruge shopping-musklerne lidt, så gå rundt i Sanur by, der ligger lige bag ved stranden. Her er en del mere liv! Gå en tur rundt i gaderne og lad dig forundre over, hvor mange forskellige ting, man kan købe. Farverigt tøj, alle former for smykker, masser af tingeltangel og ure af forskellige ”mærker”. Her er også mange butikker, der sælger kunst af forskellig slags, og især træhåndværk er populært.
 

Seværdigheder i Sanur

Sanur har måske ikke sådan rigtige seværdigheder i den forstand, men hvis du rejser med børn, kan du lægge vejen forbi Bali Safari & Marine Park eller vandlandet med vilde rutsjebaner. Kender du allerede lidt til Sanur, har du måske set billeder af Sanurs varmærke - de såkaldte "resthouses", der ligger på tanger ude i vandet. Her kan du sidde i en lille overdækket pavillon og nyde udsigten ud over vandet, som nærmest er en seværdighed i sig selv. 
 

Aktiviteter og udflugter i Sanur

Sanur er perfekt, hvis du gerne vil opleve det mere afslappede Bali. Her er oplevelser til vands og til lands og oven i hatten gode muligheder for at tage på udflugt til flere af Balis højdepunkter.

Har du ikke lyst til at bevæge dig for langt væk fra stranden, kan du leje en cykel og køre på den 5 kilometer lange cykelsti, der løber langs vandet.

Vil du hellere længere væk på eventyr, så er det en mulighed at leje en bil med chauffør, der kan køre dig hvorhen du vil. Skal du opleve Balis vestkyst med øde strande, eller måske vil du besøge de hyggelige havnebyer på østkysten? Sætter du kursen mod nordvest kan du også opleve de smukke rismarker, som Bali er så kendt for. Et smukt syn, som kan være næsten helt meditativt at kigge på.
 

Snorkling og dykning - Sanur under overfladen

Ud for kysten ved Sanur ligger et koralrev, der er hjem for mange farverige fisk. Sanur er dog ikke det bedste sted at snorkle på Bali, sigtbarheden er ikke så god. Til gengæld er udvalget af både snorkel- og dykkerudflugter i Sanur stort, så du kan nemt komme ud at opleve klovnefisk, skibsvrag, farverige koralrev, djævlerokker og mange andre eksotiske havdyr.
 

Sanurs strande og badning

Sanur er en meget børnevenlig strand og her er sandbund. Der er stor forskel på højvande og lavvande, 2-3 meter. Så der bades når der er højvande. Ved lavvande står bådene på bunden og der bliver fundet små muslinger på bunden. Eller kitesurfes på det meget lave vand.
 

Sejltur til Nusa Lembongan

Selvom Bali er en ø, er det en rimelig stor en af slagsen. Hvis du gerne vil ud og opleve ølivet på en mindre ø, er det oplagt at tage på tur til Nusa Lembongan. Du kommer nemt til denne lille ø med færgen fra Sanur, og her kan du virkelig tage det med ro og nyde omgivelserne. Her er næsten ingen biler, og derfor næsten ingen veje. Har du pakket snorkelmasken i rygsækken, kan du snorkle ved det nærliggende koralrev og bagefter finde lidt frokost i den hyggelige by Lembongan Village.
 

Restauranter for enhver smag

Om du nyder dovnedage på stranden eller fylder programmet med udflugter og aktiviteter, så er der én ting, der altid hører en ferie til: god mad! Udvalget af mad i Sanur er stort, og der burde også være noget, der falder i din smag. Har du lyst til italiensk, vietnamesisk, tapas eller noget fjerde? Så kan du nok finde det. Her er både flotte restauranter og hyggelige caféer – nogle er helt nede på jorden, andre er smukt dekorerede. Og så er der dem, der går hele vejen og har et gennemført og sjovt tema!

Du kan jo ikke være på Bali uden at prøve indonesisk mad, så prøv at gå på jagt efter nogle af Sanurs små ”warungs”. Her får du traditionel og smagfuld indonesisk mad i simple omgivelser. Lækkert og lokalt!
 

Vejret i Sanur

Modsat mange andre rejsemål i Asien, er Bali faktisk bedst i den danske sommer. Året rundt er der kun små udsving i temperaturen, men der er stor forskel på mængden af regn.

Den bedste tid at besøge Sanur er i perioden fra juni til september, hvor der er mindst risiko for regn. I april, maj og oktober er der flere regnvejrsdage, men i april dog stadig en del solskinstimer.

Det mindst populære tidspunkt at besøge Sanur er i perioden januar-marts og igen i november-december. På det her tidspunkt falder der en del regn, men som regel et par timers regn hvorefter solen skinner igen. 

Billeder

1 ud af 10
Stranden i Sanur
1 ud af 10
Rejser til Bali - Sanur
1 ud af 10
Rejser til Bali - Sanur
1 ud af 10
En lille stenpynt ud i vandet
1 ud af 10
Solnedgang over stranden i Sanur
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali
1 ud af 10
Rejser til Bali

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Sanur

Flere hoteller i Sanur

Oplevelser