Bali

Nusa Lembongan

Gå tilbage

Rejser til Nusa Lembongan

Nusa Lembongan er en lille tropeø på kun otte kvadratkilometer ud for Balis sydøstlige kyst. Det tager faktisk kun omkring en halv times tid at sejle hertil fra Sanur, og det er ideelt at besøge øen som del af et øhop! Den har sin helt egen personlighed, og lembonganeserne har formået at bevare den lokale og afslappede stemning, som gør øen så fantastisk. 

Tropeø i roligt tempo

Nusa Lembongan har en del færre besøgende end Bali, og det vil du mærke, når du går fra borde og planter fødderne i sandet. Roen sænker sig simpelthen over dig i samme sekund. Her er ingen biler på den lille ø kun scootere og golfbiler, og det kan ses på vejene, der ikke er bredere end cykelstier. Tempoet er helt roligt, og du er altså havnet det rette sted til virkelig at komme ned i gear. 

Her er to små byer. Jungutbatu er hovedbyen, og der hvor de fleste butikker, restauranter og barer ligger. Lembongan Village er hjem for mange lokale, og der hvor øens store tangproduktion bliver bearbejdet. Du kan nemt bevæge dig rundt, og fordi øen er så lille, er det også let at finde rundt. Hop på en cykel eller scooter og begiv dig ud på eventyr. 


Tangplantager og farvestrålende fisk

Til forskel fra på moderøen Bali dyrker lembonganeserne tang og ikke ris. Det er den største og vigtigste indtægtskilde for de lokale, som bearbejder tangen, for at den kan bruges i kosmetikbranchen. Der er virkelig mange tangplantager i vandet, og ved højvande kan du sagtens svømme. Det kan du ikke rigtigt ved lavvande, der kan du til gængæld tit se dem, og det er et ret sjovt syn. 

Den store tangproduktion på øen gør også, at de lokale ikke er afhængige af fiskeri. Det mærker du tydeligt, når du smutter til havs med dykkermasken i hånden og svømmefødderne på. Det vrimler nemlig med alle mulige slags farverige fisk! Derfor er en af øens største attraktioner snorkling og dykning. Vi kan anbefale en tur til Manta Point, hvor du blandt andet kan se de kæmpemæssige djævlerokker. 


Moder naturs vilde kræfter

Du kan også begive dig ud til klippeformationen, som har fået navnet ”Devil’s tears”. Det er et smukt og vildt naturfænomen på øens sydvestlige kyst. Her slår kæmpestore bølger ind mod klippevæggen og sprøjter flere meter op i luften. Det kan være en våd fornøjelse, men det er virkelig et smukt syn. Her fornemmer du naturens rå kraft i al sin pragt. Nogle lokale mener endda, du her kan få et glimt af havets ånd. 
 

Hvide strande og sand mellem tæerne 

Nusa Lembongan har de mest fortryllende strande! Nogle vil mene, at de er blandt Balis bedste, og det må du jo næsten selv ud at efterprøve. Der er mange af dem, og de er grund nok i sig selv til at besøge øen.

Dream Beach er helt sikkert en af de flotteste strande på Nusa Lembongan! Den er, som navnet siger, helt drømmende. Her får du krystalklart vand og hvidt sand. Stranden er også et surferparadis, for bølgerne er virkelig gode. 
 

Saltvand og solnedgang

Du kan også slå dig ned på Jungut Batu Beach. Det er den længste strand på øen, og den strækker sig ned ad den vestvendte kyst. Der er rig mulighed for total afslapning! Du kan også kaste dig ud i det blå på et surfbræt eller sejle ud og dykke. Det er selvfølgelig også her, du går ture i solnedgangen, for den vil du ikke gå glip af! 

Hvis det i øvrigt er solnedgang, der trækker, så er Nusa Lembongan altså stedet! Tag en tur til Sunset Beach eller Mushroom Bay Beach for den smukkeste, uhindrede udsigt. 

Gå til Nusa Ceningan

Vidste du, at du faktisk kan gå til naboøen Nusa Ceningan? På østkysten er der bygget en lille gul bro, som er blot 138 meter lang og en smule mindre end to meter bred. Du kan krydse den på gåben eller scooter, og det er altså øhop i sin mest bogstavelige forstand.

Billeder

1 ud af 11
Smuk snorkling
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Forrevne klippekyster
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan
1 ud af 11
Rejser til Bali - Nusa Lembongan

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Nusa Lembongan

Flere hoteller i Nusa Lembongan

Oplevelser