Rejser til Filippinerne - landet, som du kommer gladest hjem fra

Filippinerne er C&C Travels hjertebarn. Det var her, C&C Travel startede, og det er stadig det land, vores gæster kommer gladest hjem fra.

De 7.107 øer ligger i verdens nok smukkeste øhav – her er øer i alle størrelser og former. Det er et ægte øparadis, så helt naturligt byder rejser til Filippinerne bare på de smukkeste øhop! Nogle øer er dækket af palmer, andre har de skønneste sandstrande, endnu andre har flotte klipper, mens nogle har hele bjerge, og alle er de omgivet af det klareste blå vand. Krystalklart badevand og vanvittigt smukke strande, der inviterer til dykning sammen med de store stimer af farvestrålende fisk, havskildpadder og sågar hvalhajer.

Filippinerne har det meste – kæmpemæssige vulkaner, frodig jungle, kulturelle byer og kridhvide strande… der er store oplevelser i vente!

Filippinerne – et glad ferieparadis

De fleste steder i Filippinerne er turismen spirende, og derfor kan du tage til små, næsten urørte strande. Her er dog også dukket badebyer op med småboder, restauranter langs stranden og hyggeligt liv, men det er stadig i en anden boldgade end de store badebyer, vi kender fra Thailand.

Det er ikke for sjov, at Filippinerne bliver kaldt ”de glade menneskers land". Hvis du har været der, ved du, at vi har ret. Filippinerne har så let til latter og smil, at det bare smitter. De er fulde af sjov, så bliv ikke overrasket, hvis helt fremmede på gaden laver lidt fis med dig. De er oprigtigt interesserede i dig. I Filippinerne er du velkommen, hvad end du sniger dig med til den lokale basketballkamp, møder dem midt i tøjvasken i en vejside eller spørger ind til de tørrede fisk på det lokale marked.
 

Snorkling og dykning i Filippinerne

Filippinerne er et af de steder der byder på allerflest spændende dykkersteder. Nærmest overalt i Filippinerne er dykningen helt vidunderlig – blændende blåt vand, smukke koralrev og mulighed for at se hvalhajer og masser af spændende dyreliv under havets overflade!

Malapascua, Pandan Island og Apo Island er dog uden tvivl nogle af de øer, hvor den er bedst. Malapascua har koralrev og hajer, og både Apo Island og Pandan Island er kendt for de mange havskildpadder. Store, smukke dyr, der svømmer roligt rundt ved de smukke rev. Desuden ligger Pandan Island ikke langt fra det berømte Apo Reef, en revvæg som er meget populær blandt dykkere og vrimler med havdyr.

Ud for Corons kyst kan du dykke ved skibsvrag på bunden af havet, og flere steder kan du være heldig at møde hvalhajer!

Filippinerne er uden tvivl et paradis for enhver dykker!
 

Smukke hvide strande

Filippinernes hvide sandstrande er ikke så turistede som andre steder i verden, og du kan finde masser af øer med ro, hvor du kan ligge og dase i vandkanten og tage en dukkert i det krystalblå hav. Bantayan, Flower Island og Ticao Island er nogle af vores favoritøer til dig, der gerne vil bade på næsten øde strande i ægte bountystil. Men der er naturligvis mange flere.

På mange af de større strande finder du restauranter, caféer og barer, og det er her, du skal bo, hvis du ønsker lidt mere liv. I El Nido kan du både finde øde bugte og hyggeligt strandliv og samtidig stå ansigt til ansigt med frodig jungle og stejle kalkstensklipper.

Panglao Island og Siquijor er nogle af vores favoritøer. På trods af Siquijors lille størrelse byder øen både på vandfald, kalkstensgrotter, rolige strande og god snorkling, så øen er perfekt, hvis du vil bo det samme sted, men stadig opleve lidt af det hele.

Og så er der jo Boracay, hvor der er masser af barer og liv på en af de smukkeste og mest berømte strande: White Beach.
 

Jungle og lokalsamfund

De mange uberørte øer byder næste alle sammen på en eller anden form for jungle. Nogle mere end andre naturligvis. Vulkaner, risplantager, vandfald og bjerge er heller ikke sjældne oplevelser. Lige så smukt ø-riget er til vands, lige så smukt er det til lands. Det er en magisk verden, hvis natur er så langt fra nordens, at det kan være svært at sætte ord på.

Hvis du vil have natur- og dyreoplevelser, kan du besøge Bohol med de unikke Chocolate Hills og måske spotte verdens mindste abe, den sjove tarsier med de store øjne. I det nordlige Filippinerne omkring Banaue møder du grønne bjerge med imponerende risterrasser og små, hyggelige byer. Du kan opleve, hvordan folk bor her i bjergene, hilse på lokalbefolkningen og opleve en kultur, der ikke minder om vores egen.

Og så er det jo på Palawan, at du finder et af De syv nye vidundere, nemlig Underground River, som også er på UNESCOs verdensarvliste. St. Paul Nationalpark byder på den underjordiske flod, hvor du sejler blandt stalaktitter og stalagmitter blandt flagermusene inde i de skyhøje kalkstensbjerge.
 

Øhop med C&C Travel

Vi har masser af spændende rejser til Filippinerne, nogle med øhop, andre hvor du rejser rundt på én større ø, og endnu andre hvor du bare kan slappe af på én dejlig strand hele ferien.

På et øhop i Filippinerne oplever du forskellige øer og tager flere oplevelser med dig hjem – du kan kombinere de mere øde øer med livlige øer og måske lidt naturoplevelser. Og der er jo masser af øer at vælge imellem – hele 7.107!

Vi ved, hvilke øer der ligger med gode bådforbindelser, og derfor kan vi sammensætte gode oplevelser til dig på flere forskellige øer.
 

Madoplevelser i Filippinerne

Maden i Filippinerne er et krydret og interessant mix af køkkener fra hele verden. Du vil kunne spore spanske, japanske, indonesiske, kinesiske og amerikanske aner i den filippinske mad, og det skyldes østatens forhistorie som koloniland. De er fulde af friske råvarer, lækker seafood, rustikke kyllingeretter, masser af ris og selvfølgelig saftigt frugt og grønt!

Og så får du altså de lækreste frugtshakes – både med og uden alkohol i. Mangoshakes, vandmelonshake og ananasshake, som er iskolde og kan nydes i skyggen fra palmerne. Det er herligt!
 

Få et rejsetilbud til Filippinerne

Alle vores rejser er forslag til rejser, og du kan sammensætte din rejse, præcis som du ønsker. Måske vil du prøve at dykke? Måske vil du have mere natur? Måske vil du bare ligge på stranden? Vi skræddersyr din Filippinerne rejse lige efter dit hoved sammen med dig. Tag endelig fat i os, så får vi en hyggelig snak om lige netop dine ønsker og sender dig et helt unikt rejsetilbud til Filippinerne!

Vi har mere spændende læsning om Filippinerne på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Filippinerne billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til FIlippinerne
1 ud af 8
Rejser til Filippinerne

Byer i Filippinerne

Det er ingen hemmelighed, at Filippinerne især er kendt for sine dejlige øer fulde af nogle af verdens bedste strande. Du kan dog også sagtens finde smukke naturoplevelser, bølgende rismarker og spændende spanske kolonitidsbyer. Vi har udvalgt vores favoritter i fænomenale Filippinerne, men du kan finde vej gennem mange af Filippinernes smukke, smukke øer under “Alle byer”.

Flere byer i Filippinerne

Hoteller i Filippinerne

I Filippinerne kan du bo på mange forskellige slags hoteller. I storbyen kan du prøve at bo ganske luksuriøst, og ved de dejlige strande findes det ene charmerende strandresort efter det andet. Vil du gerne helt tæt på de store snorkleoplevelser, bor du ofte lidt simpelt, så du virkelig kan komme tæt på naturen. Vi har fundet frem til de bedste hoteller i Filippinerne, og her deler vi nogle af vores favoritter med dig. Men vi har naturligvis mange flere hoteller, som du kan udforske, hvis du trykker på knappen “Alle hoteller”

Flere hoteller i Filippinerne

Oplevelser i Filippinerne

I Filippinerne venter mange forskellige slags oplevelser! Tag på øhop i turkisblå laguner, oplev brusende vandfald eller store vulkankratere, tag på vandretur blandt risterrasser eller ifør dig snorkelmasken og oplev en farverig verden under havets overflade. Her ser du et lille udpluk af vores mange udflugter i Filippinerne, men vi har masser af spændende oplevelser, som du kan udforske under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Filippinerne

Du skal som hovedregel rejse til Filippinerne i vores vintermåneder eller i det tidlige forår. Prøv så vidt muligt at undgå efteråret.

Du kan faktisk få fint vejr – måske med lidt regnbyger indimellem – helt ind i juli, hvis du tager til Manila og Puerto Galera. Og Palawan har næsten lige så fint vejr ind til juni måned. I maj kan du tage til de fleste øer, dog ikke Boracay.

Her er vores sæsonguide til Filippinerne:

Vejret i Filippinerne

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Filippinerne. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse til Filippinerne pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
I Filippinerne hedder valutaen filippinske Peso (PHP). Du kan veksle både USD og EURO stort set alle steder. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort og at hæve i pengeautomater, som findes på de store destinationer, men ikke er udbredt på Palawan og de små landsbyer og øer.

Mobiltelefoner og internet
Ved ankomsten får du udleveret et lokalt sim-kort med et taletidskort, så du kan ringe og komme på nettet (næsten) overalt. Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning, og det er rigtig dyrt at bruge den i Filippinerne.

Internetadgangen er noget begrænset, og det går ofte langsomt, så du skal ikke regne med at kunne komme på nettet hele tiden.

Elektricitet og stik
Der er 110 V på tobenede amerikanske stikkontakter overalt i Filippinerne, så det er en god ide at medbringe en omformer hjemmefra.

Tidsforskel
Filippinerne er 7 timer foran Danmark (dog 6 timer ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt meget lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvilke steder du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 30 dage (30 x 24 timer talt fra ankomsttidspunktet) i Filippinerne uden visum, såfremt passet er gyldigt 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Filippinerne.

Rejser du med børn under 15 år, der ikke er dine egne (fx børnebørn eller kammerater til dine børn), så vær opmærksom på, at du skal have “Waiver of Exclusion Ground for Minors” fra den filippinske ambassade.

Skal du søge om visum, skal du gøre dette ved ambassaden senest en måned, inden du rejser.

Philippine Embassy
Arne Jacobsens Alle 13, 1.
2300 Kbh S

Telf: +45 7141 5952
Email: philemb.dk@gmail.com
Website: https://copenhagenpe.dfa.gov.ph/index.php

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Filippinerne. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Filippinerne.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Flilippinerne fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Filippinerne. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.