Filippinerne

Siquijor

Rejser til Siquijor

Siquijor er en fantastisk filippinsk paradisø, og du vil elske den fra første sekund!

Øen har igennem mange år været kendt for trolddom og magi, men endnu er ingen af vores gæster blevet fortryllet af andet end den charmerende natur og de smilende og imødekommende mennesker. Det er en virkelig smuk og skøn ø!

Øhop til Siquijor er for dig, der ønsker fred og ro og ikke alt for mange turister på stranden.

Paradisstrande fulde af palmer på Siquijor

Siquijor er kendt for sine fantastiske strande – og derfor er øen også perfekt til et øhop i Filippinerne! De flotte strande er kridhvide med palmer og turkisblåt, krystalklart vand! Langs mange af strandene ligger koralrev, og du kan nemt svømme eller gå direkte ud til dem fra stranden og snorkle rundt blandt klovnfisk og flotte koraller. Ud for kysten er der også super flot dykning, og du kan være heldig at møde både havskildpadder og rokker.

 

Fortryllende vandfald på Siquijor

Øhop til Siquijor byder dog på andet en bountystrande, for øens natur er også smuk!

Her er flere spændende vandfald – mest kendt er nok Cambugahay Falls, der ligger langt nede i en jungleklædt lille lagune. Vandet her er helt turkisblåt og nærmest lysende. Det er ikke underligt, at øen har været så kendt for sin magi, for disse mange små vandfald er virkelig magiske! Vandet falder ned over adskillige terrasser, og her er utroligt grønt. Du skal være lidt let til bens, når du går rundt her, for her er mange klipper og små vandløb, du skal over. Du kan få en guide til at gå med dig og bære dine ting og støtte dig, når du har brug for det.

Tag en kølig dukkert i vandet eller sving dig ud over vandfaldet på ægte Tarzan manér i et reb. Der er også tømmerflåder, som kan sejle dig helt tæt på vandfaldet, og du kan stikke en hånd ind i de faldende vandmasser eller få lidt brusende vandmassage.

Der er masser af andre vandfald at besøge. Et par nævneværdige er Kawasan Falls og Lugnasan Falls. Du kan også besøge grotter og kalkstenshuler rundt om på øen. De strækker sig dybt ind i øens indre som mystiske huler i bjergene. Du kan selvfølgelig også opleve bjergene udefra og besøge forskellige af øens udsigtspunkter. Her har du udsigt ud over Siquijors flotte natur med de grønne bakker og det omkransende blå, blå hav.

 

Det mystiske ældgamle heksetræ

Ikke så langt fra Cambugahay Falls ligger det fortryllede Balete træ. Det er 400 år gammelt træ, der er kendt for sin trolddom og helbredende kræfter. Træet er kæmpestort med en tyk og knoglet stamme og krogede grene, der leder tankerne hen på eventyr fulde af hekse og troldmænd. Ned fra grenene hænger adskillige lianer, og for foden er et kæmpe bassin fuld af fisk. Det fungerer som en slags fiskespa, og du kan dyppe fødderne og blive helbredt af de mange lægefisk. Fiskene nipper blidt i dine fødder, og det skulle fjerne alle dårligdomme og lidt af den hårde hud på fødderne.

 

Oplev Siquijor på tricycle eller motorcykel

Siquijor er forholdsvist lille men fuld af bjerge og natur. Det er nemt at opleve øen i en tuctuc eller tricycle, og hvis du har mod på det, kan du også selv køre rundt på en motorcykel. Det er nemt at køre, og her er ikke så meget trafik.

Når du kører rundt på øen, vil du se fine huse i alverdens farver med krukker, blomster og planter foran. Nogle af husene er i sten og malet knaldpink eller klar grøn, andre er i fletværk og bambus. Der går høns, hunde og geder rundt blandt nogle af husene, og børnene leger i vejkanten. Hvis du kører selv, så husk at køre forsigtigt, for børnene løber til og fra skole, og der er mange smådyr i vejkanten.

Uden for de små byer vil du hurtigt fornemme, hvor charmerende øen er. Her er lysegrønne rismarker, der strækker sig for foden af bakker. Folk arbejder i markerne, og sølvhejrerne hviler sig på ryggen af en bøffel. Det er utrolig idyllisk! Du kører forbi palmelunde med bananpalmer og kokospalmer og mindre skove fulde af lianer og kæmpemæssige træer.

Du kan også sejle langs med øen i kajak eller måske stående på paddle board og opleve øen fra vandet. Uanset hvordan du oplever øen, er den smuk!

 

Vores gæsters favorit: Coco Grove Beach Resort

Vi elsker Coco Grove Beach Resort, og det gør vores gæster også! Coco Grove Beach Resort ligger ud til den dejlige Tubod Beach, der ligner noget fra et postkort. Her er sandet fint og fuld af smukke sten, muslinger og forstenede koraller. Det er skinnende hvidt, og vandet er helt krystalklart, fordi sandet er lidt stenet og derfor ikke bliver hvirvlet op. Et par meter ude starter koralrevet, og det er virkelig flot! Du kan sagtens snorkle her, og der er masser at kigge på. Farvestrålende fisk, klovnfisk, kirurgfisk og alverdens andre fisk i neonfarver. Snorkling og dykning arrangeres med dykkercenteret på stranden midt i resortet. Du skal betale en lille afgift til en vagt på stranden for at snorkle i den fredede del af koralrevet.

Coco Grove er grønt og frodigt med palmer, blomstrende buske, bregner og eksotiske frugttræer omgivet af sommerfugle overalt. Her er flere lækre pools, en karpedam og smukke omgivelser. Overalt bliver du mødt af brede smil og en umådelig gæstfrihed! Folk er fantastisk søde, og de vil gerne lære dig at kende. Her er du velkommen!

 

Besøg den berømte skildpadde-ø Apo Island fra Siquijor

Du kan også tage på dagsture og øhop omkring Siquijor. Apo Island er en fantastisk oplevelse! Du kan besøge den fra Siquijor på en heldagstur, og sejlturen tager omkring 1,5 time hver vej. I vandet ser du garanteret flyvefisk, og hvis du er heldig, spotter du måske også delfiner. Når du nærmer dig øen, kan du måske se, at det ligner lidt en skildpadde. Det er dog ikke derfor, øen har fået sit navn ”Skildpadde-øen”. Det er fordi, du nærmest ikke kan undgå at møde de mange havskildpadder, der bor her! Det er helt fantastisk at snorkle sammen med de kæmpestore rolige væsener i det turkisblå vand. Her bor omkring 200, og det er ikke usædvanligt at se 3-5 af dem på en snorkeltur direkte fra vandkanten. Hav badetøfler med, for her er stenet.

Indsejlingen til koraløen er også en fantastisk oplevelse! Vandet her er bare lige ekstra turkisblåt, og øen er grønklædt og klippefyldt med kridhvide strande. Strandene er grove i sandet, men de er smukke og palmefyldte, og vandet er afsindigt smukt! Det er i alle nuancer af blå og turkis, og du vil aldrig glemme disse farver igen.

Langs hele øen er også et flot koralrev, hvor du kan snorkle hen over de kæmpemæssige koraller. De er store og imponerende, og her er masser af farvestrålende fisk!

På øen ligger adskillige småboder og guesthouses. De er der til ære for dagsturisterne, men på en eller anden måde virker de alligevel utroligt lokale. Her kan du købe lidt souvenirs og hilse på byens børn og hunde.

 

Øhop i Filippinerne – med Siquijor og andre øer

Du kan sagtens få lang tid til at gå på Siquijor, men du kan også besøge andre smukke øer. Filippinerne er kendt for sine helt fantastiske øer med flotte strande, dejlige resorts og fuldstændig enestående snorkling. Øhop i Filippinerne er en stor oplevelse!

Du kan nemt kombinere Siquijor med andre øer på et øhop – fx med Panglao og Bohol. Panglao har dejlige strande, og ved Alona Beach kan du få byliv og gøre lidt indkøb. Her er mange små butikker, barer og spisesteder, og du kan finde souvenirs, badesandaler og kasketter i massevis. Panglao er en lille ø, men der er alligevel liv.

Bohol er kendt for sin flotte natur med de berømte Chocolate Hills og de sjove tarsier-aber med de kæmpestore, runde øjne. Chocolate Hills er en samling sjove bjerge, der ligger som små ”toppe” i landskabet. I tørsæsonen bliver de meget tørre og brunlige, deraf navnet ”Chocolate”, men de er næste endnu flottere, når de er grønne og frodige! Øen er bjergrig nærmest uanset, hvor du er, men her er også flotte strande, fx ved Anda. Her er strandene lange, brede og kridhvide. Anda har desuden en del småbutikker og et marked.

Hvis du ikke vil bo på hele tre øer på dit øhop, er det nemt at bosætte sig på enten Panglao eller Bohol og så tage på ture til den anden ø – de er nemlig forbundet med en bro.

Du kan flyve ind og ud af Cebu, der ligger nær Bohol, så du behøver ikke omkring Manila.

 

Vi skræddersyr dit øhop i Filippinerne

Ved du ikke lige, hvad du vil, så hjælper vi dig selvfølgelig! Vi kender øerne godt, og ved hvilke resorts, der er gode og passer til det, du vil. Du fortæller os, hvad du ønsker, og sammen skræddersyr vi et øhop dig passer lige præcis til dig med det antal dage hvert sted, du ønsker. Du har drømmene, og vi hjælper dig med at føre dem ud i livet.

Få et uforpligtende tilbud her!

Billeder

Rejser til Siquijor
Rejser til Siquijor
Rejser til Siquijor - Coco Grove Beach Resort
Rejser til Siquijor
Rejser til Filippinerne
Rejser til Filippinerne
Rejser til Siquijor
Rejser til Filippinerne: Apo Island
Rejser til Filippinerne: Apo Island

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Siquijor

Flere hoteller i Siquijor

Oplevelser