Rejser til Japan - sushi, samuraier og suzukier

Japan er kendt for sushi, kimonoer, teceremonier, ninjaer, sumobrydere, samuraier, tekniske vidundere og høflighed i verdensklasse. Men du finder kun ud af, hvordan det er i virkeligheden, hvis du rejser dertil. Japan rejser byder både på storbyer og skøn natur. Japan er kendt for sit bakkede og bjergfyldte landskab, hvor det berømte Mt. Fuji, troner i landskabet med sin sneklædte top. Glæd dig til at opleve alt, hvad Japan har at byde på!

 

Ferie i Japan: Når modernitet og tradition smelter sammen 

Som rejsedestination er Japan noget helt særligt. Det er så forskelligt fra alt det, vi kender herhjemme, og du møder virkelig en helt anden kultur.  

Japan er nemlig et land fuld af kontraster. På den ene side vil du opleve nogle af verdens mest unikke og moderne storbyer som Tokyo og Osaka. Men på den anden side vil du også se en af verdens ældre og mest traditionsrige kulturer. Tror du, at Danmarks er et gammelt land med vores tusind år lange historie? Så tro om igen. Japans historie som land går helt tilbage til år 660 f.Kr.! Og de er stolte af det. 

Uanset hvor du bevæger dig hen i landet, vil du helt sikkert stifte bekendtskab med de ældgamle tradtioner og skikke. Selv i de moderne storbyers menneskemylder. Du skal ikke gå langt fra din plads ved bordet hos en af Tokyos stemningsfyldte sushirestauranter, til du står foran et af byens mange, unikke templer.  

 

Japans hjerne, hjerte og mave – tre spændende byer! 

Man siger, at Tokyo er Japans hjerne, Kyoto er Japans hjerte og Osaka er Japans mave. 

Tokyo har nemlig alle teknikgiganterne, alle de store virksomheder og et lyshav af neonskilte. Byen har alt fra historiske templer til kejserlige paladser, skønne parker, moderne arkitektur og Michelin-restauranter til shopping på alle niveauer, et helt afsindigt menneskemylder og meget, meget mere. 

I den kulturelle hovedstad Kyoto finder du romantik og legender! Det er Japans hjerte. Og du kan bruge mange dage på at se de flotte, historiske templer, der ligger smukt omgivet af søer og træer. Her finder du virkelig nogle af de smukkeste parker, pavilloner og japanske haver, du kan forestille dig.  

Osaka er stedet, hvor du får den bedste mad! Derfor: landets mave. Du vil helt sikkert kunne tilfredsstille din egen mave med lækker sushi og andre japanske specialiteter. Og i byen kan du se kæmpemæssige skyskrabere ligge side om side med det smukke, gamle kongeslot. 

 

Ud i Japans vidunderlige natur 

Udover de mange fascinerende metropoler, så byder Japan også på masser af skønne naturoplevelser.  

Mount Fuji troner op i landskabet med sin sneklædte top, og folk strømmer hertil for at bestige vulkanen. Husk det gode fodtøj! Mount Fuji ligger inde i vores egen yndlingsnationalpark i Japan, Hakone, der udover Mount Fuji også byder på både bakker, søer og floder. Særligt Lake Ashi er værd at rive et par timer eller en dag ud af kalenderen for.   

Du kan også nyde synet af Mount Fuji fra Fujikawaguchiko - du udtaler det bedst efter et glas sake! Den mindre by ligger nemlig lige for foden af vulkanen. 

Nara er den gamle hovedstad i landet, og med sine 3.000 sikahjorte og hele otte seværdigheder på UNESCOs verdensnaturarvsliste er det en af Japans bedst bevarede hemmeligheder. Udover at være fyldt til randen med kultur, så er Nara en rigtig hyggelig by med små, skønne veje.  

En anden hyggelig by er Takayama, hvor du kan gå rundt i de traditionelle gader og besøge tehuse og gå på sake-bryggeri. Men du kommer her hovedsageligt for at opleve den flotte omkringliggende natur. 

 

Tag en rundrejse i Japan med 300 km/t 

Selvom Japan er et af de største lande i Asien med et areal på størrelse med Tyskland, så er det faktisk et af de letteste lande at tage på rundrejse i. For i Japan har du mulighed for at pendle i pendulfart imellem de største byer.  

De japanske lyntog giver alle andre lande baghjul og med hastigheder, der kan ramme helt op til 300 km/t, kan du relativt hurtigt komme fra den ene ende af landet til den anden uden at få en dråbe sved på panden.  

De japanske lyntog er også lige så pålidelige, som de er hurtige. Du kan godt glæde dig til at opleve toppen af japansk effektivitet og ingeniørkunst på din rejse. Hvis man skal pendle på sin ferie, skal det da være med +300 km/t. 

 

Kombiner Japan med flere spændende destinationer i en og samme rejse  

Du kan naturligvis kombinere flere lande på én reje. Kombiner fx et ophold i Japan med et afbræk til Filippinernes mange paradisøer. På den måde får du også lidt strand på din ferie, samtidig med at du oplever Japans helt særlige kultur og traditioner.

 

Skræddersy din Japan rejse med C&C Travel

Alle vores rejser er forslag, og du kan sammensætte din rejse, præcis som du ønsker. Sammen med vores eksperter skræddersyr du din Japan rejse med alle de oplevelser, du gerne vil have. Bestil et rejsetilbud til Japan her, så får vi en hyggelig snak om lige netop dine ønsker.

Vi har mere spændende læsning om Japan på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Glade piger i Kyoto
1 ud af 8
Den gyldne pavillon i Kyoto
1 ud af 8
Sushi
1 ud af 8
Rejser med et menneskeligt ansigt
1 ud af 8
Hiroshima
1 ud af 8
Tokyo
1 ud af 8
Fujikawaguchiko
1 ud af 8
Osaka

Byer i Japan

Byer i Japan er så anderledes fra byer, du kender herhjemme, at du ikke kan undgå at blive imponeret. Uanset om du besøger de kæmpemæssige storbyer eller de smukke byer med templer, kirsebærtræer og smukke naturomgivelser. For er der noget, Japan kan, så er det smuk natur, sushi og flotte byer! Her ser du vores favoritter, men du skal endelig ikke lade dig begrænse – se flere smukke byer under “Alle byer”.

Flere byer i Japan

Hoteller i Japan

På vores rejser til Japan bor du som oftest på store, moderne hoteller i de større byer – måske uden den store charme, men med en god beliggenhed til de vigtigste seværdigheder. Ude i naturen og i de mindre byer bor du mere traditionelt eller i et såkaldt japansk gæstehus. Som regel er værelserne bittesmå, men beliggenheden god, uanset om du bor i byer eller i naturen.

Her ser du et udpluk af vores bedste hoteller i Japan, men vi har flere hoteller, du kan udforske under “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Japan

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Japan

Japan er et af de lande, du kan besøge hele året. Det særlige ved netop Japan er, at hver årstid har det med at fremhæve et eller flere fantastiske elementer ved landet. Japan følger de samme årstider som Danmark, så når det er sommer herhjemme, er det også sommer i Tokyo.

Rejs til Japan om foråret og oplev de smukke kirsebærtræer blomstre! I nationalparker, i bjergene og i byerne, blomstrer tusindvis af lyserøde træer og skabe eventyrlige omgivelser. Japanerne kalder det for Sakura.

Om sommeren byder Japan på varmt og frodigt vejr, og du kan opleve sommerens mange festivaler.

Om efteråret er vejret stadigt varmt og behageligt, hvilket gør det til et godt tidspunkt at gå på opdagelse i Japans mange smukke byer. Og Japan er fantastisk i røde efterårsfarver!

Om vinteren falder temperaturen til frysepunktet og ofte endnu længere ned mange steder. Men så er det altid noget at du kan varme dig i en onsen – japanernes varme kilder.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Japan. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din Japan rejse.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO, men det er en god ide at tage Yen med hjemmefra, for mange steder kan du kun betale med kontanter. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort på større hoteller og hæve i pengeautomater – de findes dog KUN i 7-Eleven butikkerne!

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgang er der på de fleste hoteller, dog er WIFI oftest kun i og omkring receptionen.

Elektricitet og stik
Der er 110 V på tobenede amerikanske stikkontakter overalt i Japan, så det er en god idé at tage en omformer med hjemmefra.

E-cigaretter
I Japan er det lovligt at gøre brug af e-cigaretter, men det er IKKE lovligt at bruge e-væsker, der indeholder nikotin. Hvis du medbringer en e-cigaret, skal du derfor sørge for, at e-væsken er nikotinfri.

Tidsforskel
Japan er 8 timer foran Danmark (dog 7 timer ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt en smule lavere end Danmark, dog er visse ting lidt dyre. Fx koster morgenmad mellem.90 og 120 kr. pr. person. Der er også nogle transporter, så som taxi og hurtigtoget ”Shinkansen”, der kan virke dyre med danske øjne.

Drikkepenge
I Japan skal du IKKE give drikkepenge, da det er ikke velset.

Medbring
Tag en god rejseguide-bog med hjemmefra.

Kom rundt
Hvis dit hotel ikke tilbyder cykeludlejning, så kan du leje cykler her!

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Japan uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet, der kan fremvises en gyldig hjemrejsebillet, og du kan bevise, at du har penge nok til opholdet.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Embassy of Japan in Denmark
Havneholmen 25, 9F
1561 Copenhagen V
Tel.: (+45) 3311 3344
Web: http://www.dk.emb-japan.go.jp/visa/danish.htm

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Japan. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Japan rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.