Rejs til Japan - sushi, samuraier og suzukier...

Japan er kendt for sushi, kimonoer, teceremonier, ninjaer, sumobrydere, samuraier, tekniske vidundere og høflighed i verdensklasse. Men du finder kun ud af, hvordan det er i virkeligheden, hvis du rejser dertil! Japan rejser byder både på storbyer og skøn natur! Hovedstaden Tokyo har alt fra historiske templer til kejserlige paladser, skønne parker, moderne arkitektur og Michelin-restauranter til shopping på alle niveauer, et helt afsindigt menneskemylder og meget, meget mere. I nationalparken Hakone finder du bakker, træer, søer, varme kilder og smukke Mt. Fuji, der troner i landskabet med sin sneklædte top, og her har du virkelig chance for at nyde naturen. I den kulturelle hovedstad Kyoto kan du bruge mange dage på at se de flotte, historiske templer, der ligger smukt omgivet af søer og træer, og i Osaka kan du både se moderne højhuse, et lyshav af neonskilte og et smukt, gammelt kongeslot. Den gamle hovedstad Nara er med sine 3.000 sikahjorte og hele otte seværdigheder på UNESCOs verdensnaturarvsliste en rigtig hyggelig by med små, skønne veje. Hvis du rejser til Japan om foråret og efteråret oplever du blomstrende kirsebærtræer og de farvestrålende, falmende blade. Men Japan er hele året rundt en fantastisk oplevelse!

Vi har mere spændende læsning om Japan på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Til højre ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Glade piger i Kyoto
Den gyldne pavillon i Kyoto
Sushi
Rejser med et menneskeligt ansigt
Hiroshima
Tokyo
Fujikawaguchiko
Osaka

Byer i Japan

Byer i Japan er så anderledes fra byer, du kender herhjemme, at du ikke kan undgå at blive imponeret. Uanset om du besøger de kæmpemæssige storbyer eller de smukke byer med templer, kirsebærtræer og smukke naturomgivelser. For er der noget, Japan kan, så er det smuk natur, sushi og flotte byer! Her ser du vores favoritter, men du skal endelig ikke lade dig begrænse – se flere smukke byer under “Alle byer”.

Alle byer i Japan

Hoteller i Japan

På vores rejser til Japan bor du som oftest på store, moderne hoteller i de større byer – måske uden den store charme, men med en god beliggenhed til de vigtigste seværdigheder. Ude i naturen og i de helt små byer bor du mere traditionelt eller i et såkaldt japansk gæstehus.

Her ser du et udpluk af vores bedste hoteller i Japan, men vi har flere hoteller, du kan udforske under “Alle hoteller”.

Alle hoteller

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Japan. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle de forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af din Japan rejse.

Penge og kreditkort
Du kan veksle både USD og EURO, men det er en god ide at tage Yen med hjemmefra, for mange steder kan du kun betale med kontanter. Det er også muligt at betale med de fleste kreditkort på større hoteller og hæve i pengeautomater – de findes dog KUN i 7-Eleven butikkerne!

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din danske mobiltelefon med dig, men husk, at der ikke er så god dækning, og det er rigtig dyrt at bruge den. Internetadgang er der på de fleste hoteller, dog er WIFI oftest kun i og omkring receptionen.

Elektricitet og stik
Der er 110 V på tobenede amerikanske stikkontakter overalt i Japan, så det er en god idé at tage en omformer med hjemmefra.

E-cigaretter
I Japan er det lovligt at gøre brug af e-cigaretter, men det er IKKE lovligt at bruge e-væsker, der indeholder nikotin. Hvis du medbringer en e-cigaret, skal du derfor sørge for, at e-væsken er nikotinfri.

Tidsforskel
Japan er 8 timer foran Danmark (dog 7 timer ved sommertid).

Prisniveau
Priserne er generelt en smule lavere end Danmark, dog er visse ting lidt dyre. Fx koster morgenmad mellem.90 og 120 kr. pr. person. Der er også nogle transporter, så som taxi og hurtigtoget ”Shinkansen”, der kan virke dyre med danske øjne.

Drikkepenge
I Japan skal du IKKE give drikkepenge, da det er ikke velset.

Medbring
Tag en god rejseguide-bog med hjemmefra.

Kom rundt
Hvis dit hotel ikke tilbyder cykeludlejning, så kan du leje cykler her!

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Japan uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet, der kan fremvises en gyldig hjemrejsebillet, og du kan bevise, at du har penge nok til opholdet.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Embassy of Japan in Denmark
Havneholmen 25, 9F
1561 Copenhagen V
Tel.: (+45) 3311 3344
Web: http://www.dk.emb-japan.go.jp/visa/danish.htm

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Japan. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Japan. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Japan rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.