Rejser med børn

Rejser med børn

Når du rejser med børn, gør du dig højst sandsynligt nogle ekstra overvejelser, før du rejser. Er sikkerheden i orden? Hvilke destinationer er mest børnevenlige? Og kan hotellerne leve op til dine krav? I den situation er det en rigtig god idé at bestille din  familieferie hos et rejsebureau.

I C&C Travel har vi mange års erfaring i at skræddersy rejser til børnefamilier. Vi kender de bedste hoteller, de børnevenlige strande og de fedeste oplevelser for børn.

 

Vi skræddersyr din rejse med børn fuldstændigt efter jeres behov

Det er vigtigt for os at sige, at vi godt ved, at alle børnefamilier er forskellige – og ønsker noget forskelligt. Nogle er vant til at rejse langt og længe med hele familien, og for dem er det lige gyldigt, om den står på bjergvandring i Argentina eller badeferie i Thailand. For andre er det helt nyt at rejse med børn. I samtalen med dig, vil vores rejsekonsulenter selvfølgelig tage højde for dette!

Du kender selv dine børn og ved, hvor lang tid de orker at sidde i en bil. Du har nok også en god idé om, hvor mange oplevelser ud over pool og strand, der skal være. Alle børn er forskellige, så vi skræddersyr rejsen, så den passer præcis til jeres familie.

Denne side om familieferier og rejser med børn henvender sig ikke til den vilde globetrotter, men mest til dig, der er ny i at rejse langt med børn, eller måske rejser med helt små børn.

 

Rejser med børn – Hvornår?

Det er vigtigt at vælge det rigtige tidspunkt, hvis du skal ud at rejse med børn. Det kommer an på to ting – din ferie og vejret på destinationen.

 

Først og fremmest: Hvornår har du ferie?

Rejser du med skolebørn, er det måske oplagt at rejse i sommerferien eller vinterferien. Måske endda juleferien. Det er nogle forholdsvist dyre perioder at rejse i. Har du mindre børn, kan du med fordel vælge at rejse uden for skoleferierne for at spare penge.

Vejret spiller en stor rolle, når du skal vælge, hvornår du vil rejse. Det er ikke sjovt at være på en familieferie i øsregnvejr. Har du allerede fastlagt dig på en destination, så husk at undersøge, hvornår vejret er godt i det land, du vil rejse til. Det meste af verden har rigtig godt vejr i vores vintermåneder – men der er undtagelser. Du kan fx sagtens tage på en lækker sommerferie med børn til Thailand, Sri Lanka, Bali, Seychellerne og Malaysia.

Planlægger du din familieferie ud fra, hvornår du har ferie? Så husk at vælge et land, der har godt vejr i netop den periode.

 

Sikkerhed, når du rejser med børn

Vi sender kun vores rejsende til lande, hvor det er sikkert at rejse med børn. Det er vigtigt for os, at hele familien kan føle sig tryg.

Det er også vigtigt for os, at landene har et godt udviklet sundhedssystem, der kan håndtere enhver form for sygdom, hvis en af jer skulle blive syg på rejsen.

 

Børnevenlige hoteller (og denne er jo sværest)

Overvej gerne, hvilke faciliteter du ønsker af hotellerne på din rejse. Når vi skræddersyr rejser med børn, har vi stort fokus på hotellernes faciliteter. Vi har rigtig mange gode hoteller og dejlige resorts med faciliteter, der imødekommer hele familiens behov. Fx swimmingpool, børnepool, aircondition, legeområder og gode familieværelser. Tal med en af vores eksperter om dine ønsker til hotellet, så finder vi det, der matcher lige netop de krav.

 

Dine børn bliver mødt og set

Det kan godt være, at det lyder som en selvfølge, men ude i verden elsker de altså børn!
I Asien er de simpelthen så søde og smilende, og de er gode til at få børnene til at føle sig velkomne. De snakker og fjoller gerne med børnene, og børnene vil sikkert få sig et par nye venner. Hvad end det er receptionisten, der giver en highfive, eller turguiden der tager dit barn i hånden – dit barn bliver helt sikkert mødt i øjenhøjde.

I Mellemamerika går man højt op i familie. Børn er en vigtig og stor del af familien, og du vil sikkert opleve ældre kvinder, der klapper dit barn på håret med ordet ”niño” (barn). Her tager man sig virkelig godt af børnene, og de vil hurtigt føle sig hjemme.

 

Forbered dit barn godt inden rejsen

Inden du tager på familieferie, er det en rigtig god idé at forberede dit barn på rejsen. Snak om flyveturen, fortæl hvor I skal bo, vis dem billeder af stederne og tal om, hvad det er for et land, I skal til.

Vi har lavet en børnebilledbog, du kan læse for barnet. Den har vi lavet for at give vores små rejsende den bedste start på ferien. Se den her!

 

Pakkeliste til familieferien

Vi har lavet et bud på en pakkeliste, som du kan lade dig inspirere af, hvis du skal ud at rejse med mindre børn. Både til håndbagagen, barnets taske og en generel tjekliste til familieferien med fokus på børnene.

Se den her!

 

Barselsrejse med baby?

Overvejer du at tage ud at rejse med en lille nyfødt eller en baby? Og er du i tvivl om, hvor I skal rejse hen? Du kan læse alt om barselsferier her!

 

Børnevenlige badeferier

Hvis du vil på badeferie med børn, er der mange muligheder! Her lister vi nogle gode og børnevenlige destinationer for dig.

 

Badeferie i Thailand med børn

Rejser til Thailand med børn er fantastisk! Priserne er som regel fornuftige, strandresorterne er dejlige, og strandene er lækre og børnevenlige. Det er perfekt at tage på badeferie eller øhop i Thailand med børn. Børnene vil elske maden, og her er utroligt mange aktiviteter – sejlture, snorkling mm. Du kan rejse til Thailand både sommer og vinter, afhængigt af hvilke øer, du vælger.

 

Badeferie i Filippinerne med børn

Filippinernes smukke paradisøer er helt igennem perfekte til familieferier! Sandet er kridhvidt, vandet turkisblåt, lavt og virkelig virkelig børnevenligt. Det er perfekt at rejse til Filippinerne med børn. Filippinerne er det land, vores gæster komme gladest hjem fra – ikke mindst fordi de i Filippinerne er så søde! Rejs til Filippinerne om vinteren eller i det tidlige forår.

 

Badeferie i Cuba med børn

Cubas caribiske strande er et hit hos børn! Vandet er knaldturkisblåt, og de er virkelig børnevenlige. På strandene bor I ofte på all inclusive-hotel, og her har du både pool, børnevenlige buffeter og korte afstande. Det er dog lidt synd at være i Cuba, uden også at opleve nogle af de farvestrålende byer. Badeferie i Cuba med børn er bedst i vores vinter- og forårsmåneder. Eller i den helt tidlige sommer.

 

Badeferie i Mexico med børn

I Mexico bør du også opleve nogle af de eventyrlige caribiske strande med børn. Særligt Yucátan-halvøens strande, øer og byer er utroligt børnevenlige, og her bor du rigtig godt og trygt. Det er også muligt at opleve ruiner, bade i cenoter og se flamingoer i en fornuftig afstand fra strandene. Rejser med børn til Mexico er fantastisk! De vil elske at drikke farvestrålende frugtshakes og spise masser af guacamole. Badeferie i Mexico med børn er bedst om vinteren, men du kan også rejse i foråret.

 

Badeferie i Seychellerne med børn

Seychellernes bountyøer er perfekte til familieferie. Her vil I bo ud til verdens smukkeste strande fulde af palmer og kridhvidt sand. De fleste er rolige og børnevenlige, og du har aldrig set noget lignende! Tag ud på vandet, hils på kæmpeskildpadder, bad hver dag og spis dejlig creolsk mad og frisklavet juice. Seychellerne kan du faktisk rejse til nærmest hele året – det kan dog regne lidt i december og januar.

 

Badeferie i Malaysia med børn

Du kan sagtens tage på badeferie i Malaysia. Skal du være det samme sted hele ferien, så anbefaler vi en større ø som Langkawi. Her kan du nemlig bo ud til rolige, tropiske sandstrande og samtidig opleve regnskov og dyreliv inde på øen. Malaysia har dog masser af smukke øer, både nogle med godt vejr om sommeren, og nogle med godt vejr om vinteren.

 

Badeferie på Bali med børn

Bali er en utrolig børnevenlig ø at holde ferie på. Her kan du få store oplevelser på en familieferie, og resorterne er helt utroligt lækre. Vi anbefaler en rundrejse på øen, men hvis du vil på badeferie, så kombinér Bali med de nærliggende Gili øer. Hvis swimmingpool er nok for din familie, så er Bali fantastisk, men Balis strande kan være lidt vilde. Gili Trawangan og Gili Air derimod har helt fantastiske, kridhvide strande, og her kan du roligt rejse til med børn. Bali er en sommerferiedestination.

 

Badeferie i Sri Lanka med børn

Det er ideelt at rejse til Sri Lanka med børn, men ikke på grund af vandene. Strandene er flotte, gyldne og fulde af palmer, men vandet kan være lidt vildt med masser af strøm. Til gengæld er strandhotellerne ofte helt fantastiske – med lækre poolområder og gode faciliteter. Og nationalparkerne er super at opleve for børn. Kombinér måske Sri Lanka med Maldiverne, hvis du vil have børnevenlige bountystrande. Rejs til Sri Lankas Sydkyst om vinteren, og til Østkysten om sommeren.

 

Børnevenlige rundrejser

Når du rejser til spændende lande, er det næsten ærgerligt ikke at opleve forskellige dele af landet. Det kan man på en rundrejse – og du kan sagtens tage på en rundrejse med børn.

Børnene vil elske at opleve sjove byer og spændende dyreliv – det er altså bedre end Zoologisk Have! Men der skal selvfølgelig også være tid til strand og afslapning undervejs. Vi skræddersyr jeres rundrejse, så den bliver lige i jeres tempo – med det antal stop, I ønsker og gode hoteller.

 

Rejser med børn – Børnevenlige transporter

Det er vigtigt med børnevenlige transporter og forholdsvist korte afstande. Afhængigt af hvilken destination, der er tale om, finder vi de mest børnevenlige måder at komme rundt på. Sammen med jer finder vi ud af, hvor lang tid I og børnene kan holde til at rejse om dagen, og om der skal være faste pauser undervejs. Det gælder, uanset om du rejser med privatchauffør, kører selv, har arrangerede transporter eller skal sejle. Vi tager højde for lige netop dit barn i selve planlægningen af din rejse.

På flere af vores rejser har vi privatchauffør, og det giver en utrolig frihed! Når du rejser med privatchauffør med børn, kan rejsen foregå i børnenes tempo. I er ikke afhængige af tidspunkter og planer, og det er rart, når man har børn med, for der kan en agenda hurtigt ændre sig.

I kan holde pauser undervejs, hvis børnene har brug for at komme på toilettet, eller hvis de bliver køresyge. At rejse med privatchauffør er trygt og sikkert, fordi I har en lokal med jer på hele rejsen. Vi kender vores chauffører, og ved, at de er til at stole på. I skal heller ikke i delte transporter med andre turister – I er bare jer! Derudover er det utrolig nemt at rejse med privatchauffør. I sætter jer bare ind i bilen og nyder turen, mens chaufføren tager sig af det praktiske som kørsel, parkering, navigation osv.

Vi oplever tit, at børnefamilier gerne vil køre selv og have billeje inkluderet i rejsen. Når du kører selv, har du også stor frihed til at stoppe, når det passer, få oplevelser undervejs og bare være sammen som familie. Vi arrangerer kun kør selv-rejser med børn til lande, hvor det er nemt at køre rundt selv. Det giver utrolig god mening i lande som Costa Rica og Mexico, men ikke så god mening i Asien.

 

Gode rundrejselande med børn

Vi har samlet nogle gode lande til børnevenlige rundrejser

 

Rundrejse i Sri Lanka med børn

Familieferie i Sri Lanka med privatchauffør er en fantastisk oplevelse! Afstandene er korte, og der er masser at opleve. Har du helt små børn, så tag til strandene sydpå og besøg nogle af de nærliggende nationalparker med elefantsafari. Hvis I har lidt større børn, så tag måske også til bjergene og højlandet, eller bestig Løveklippen i Sigiriya. Alder er en vurdering, nogle 3-årige vil måske gerne gå i bjerge, mens andre ikke vil. Slut af med strand på Sydkysten, hvis I rejser om vinteren, og Østkysten hvis I rejser om sommeren.

 

Rundrejse på Bali med børn

Bali med børn er en stor oplevelse! Smukke risterrasser, flotte landskaber og dejlige hoteller med pools og gode faciliteter danner rammerne for en flot familieferie. Rejs rundt på Bali med privatchauffør og stop ved templer, vulkaner og udsigtspunkter undervejs – i børnenes tempo. Hils på aber i trætoppene, tag en dukkert på en af de gyldne strande, og tilbring timevis under palmerne i lækre swimmingpools. Rejs til Bali på sommerferie, for den indonesiske ø har bedst vejr i vores sommermåneder.

 

Rundrejse i Cuba med børn

Du kan også opleve Cuba med privatchauffør – eller arrangerede transporter, som er billigere. En rundrejse i Cuba er utrolig børvenlig! Det er et forholdsvist lille land, og derfor er afstandene korte og oplevelserne mange – uden at I skal sidde hele dagen i en bil. Byerne er rolige og farvestrålende, der er masser af dejlige frugtdrinks, strandene er utrolige, og børnene kan både vandre, ride, sejle og snorkle. Du kan også sagtens tage mindre børn med til Cuba. Rejs til Cuba vinter, forår eller helt tidlig sommer for bedst vejr.

 

Rundrejse i Costa Rica med børn

Costa Rica er fantastisk til en kør selv-rejse med børn, men du kan også få arrangerede transporter. Børnene vil elske en familieferie i Costa Rica, hvor de kan udforske junglen, se dovendyr og papegøjer i trætoppene, bade i varme kilder, tage på hvalsafari og gå på hængebroer i regnskoven. For de lidt større børn kan ridning, river rafting, ziplining, tubing på floderne og vulkantrekking være et hit. Husk at slappe af på dejlige palmestrande undervejs. Der er noget for ALLE i Costa Rica! Rejs hele året, men vejret er allerbedst i vores vintermåneder og i foråret.

 

Rundrejse i Mexico med børn

En rundrejse i Mexico med børn gøres allerbedst med billeje, men vi kan også sagtens arrangere gode transporter til jer. Mexico er et land fuld af meget forskellige oplevelser! Strandene er selvfølgelig i fokus, og dem kan I nemt opleve flere af på en rundrejse. Men I skal helt sikkert også ud i junglen og se pyramider og ruiner fra Aztekernes og Mayaernes tid. Børnene vil elske at snorkle, se flamingoer, besøge farvestrålende byer, bade i cenoter – og behøver vi nævne den lækre mexicanske mad? Rejs i vinterhalvåret for allerbedst vejr.

 

Rundrejse i Thailand med børn

Thailand er rigtig nemt og ikke mindst trygt at rejse i. Thailands øer ligger tæt på hinanden – så hvis I ønsker at besøge flere øer, kan I tage på en rundrejse i Thailand uden alt for lange transporttider. Børnene vil selvfølgelig elske at bade på de flotte strande, men der er masser af andre sjove oplevelser i Thailand. Oplev junglen på spændende ture, sejl på tømmerflåde, bo i en flydende hytte og meget meget mere! Thailand er et fedt rundrejseland! Du kan rejse til Thailand hele året, alt efter hvor du vil rejse hen.

 

Rundrejse i Vietnam med børn

Det er fedt at rejse rundt i Vietnam med børn. Udvælg en lille del af landet, I gerne vil opleve, i stedet for at tage den helt lange rundrejse fra nord til syd. Transporterne er gode, og det er et dejligt trygt land. Vietnam har spændende byer, gode strande, kæmpe oplevelser i naturen, fascinerende templer og ruiner – og ikke mindst fantastisk og børnevenlig mad. Rejs hele året, alt efter hvilken del af landet, du vælger.

12 gode rejser med børn

Cuba med børn
Rejser til Filippinerne med børn
Transporter i Cuba - Cuba med børn
Rejser til Filippinerne med børn
Cuba med børn
Rejser til Filippinerne med børn

Hvorfor rejse med os?