Kør selv ferie

Tag på roadtrip ud i verden!

Spænd sikkerhedsselen, rul vinduet ned og mærk vinden i håret. På en kør selv-ferie oplever du omgivelserne i dit eget tempo, og du har den ultimative frihed til selv at bestemme, hvad dagene skal byde på. Vil du se natur eller storby? Vil du stoppe og holde frokostpause på den lille café, du lige kørte forbi? Eller vil du tage en lille omvej forbi det udsigtspunkt, som du har fået et tip om af en ven? Du skal kun tænke på dig selv og dem, du rejser med, og du skal ikke at tage hensyn til, hvornår du bliver hentet og bragt til næste destination – det klarer du helt selv!  

Når du kører selv, har du og dine rejsefæller bilen helt for jer selv, så I skal ikke sidde sammen med vidt fremmede i delte transporter eller forholde jer til en chauffør.  

På en kør selv-ferie fornemmer du landet på en helt anden måde, når du selv skal finde rundt, og det er en stor del af oplevelsen. Nogle lande er bedre at køre rundt i end andre, og nedenfor har vi samlet de bedste kør selv-rejser til dig. Du kan selvfølgelig tage med os på et klassisk roadtrip i USA, men også andre spændende lande venter bare på at blive udforsket… 

 

Kør på tværs af USA på en roadtrip  

Ønsker du at opleve USA på rigtig amerikanermanér? Så tag på en kør selv-ferie – eller som det oftest hedder i USA “et roadtrip”. Det er en god måde at få krydset rigtig mange stater og ikke mindst seværdigheder af på kort tid.  

Vi anbefaler den berømte Route 66, der strækker sig fra Chicago i Illinois i nord til Los Angeles i Californien i syd. På din rejse kommer du til at opleve stater som Kansas, Texas og Missouri – bare for at nævne nogle. Eller ud kan opleve det bedste af Vesten på et roadtrip med LA, San FranciscoLas Vegas og de flotteste nationalparker i USA! 

Et roadtrip i USA giver dig den fulde frihed til selv at planlægge din dag og selv vælge, hvilke steder du vil stoppe og opleve på din vej. Måske er udsigterne ekstra flotte i Rocky Mountains, eller måske kalder naturen omkring Yosemite på et stop eller to. Valget er dit!  

Eller hvad med kør selv-ferie på Hawaii? 

 

Oplev mere af Europa på kør selv-ferie 

I Europa er det dejlig nemt at leje bil og køre rundt fra by til by. På den måde kan du få ekstra historiske oplevelser, lidt mere vulkan og lidt mere strand for pengene! Se bare herunder. 

 

Kør selv-ferie på Kreta 

Kreta har alt det bedste af Grækenland. Her har du både flot natur, store kulturoplevelser med ruiner og smukke byer – og selvfølgelig de skønne strande. På vores rejser til Kreta har vi billeje inkluderet, så du kan nemt køre ud og opleve øen, finde små skjulte strande, tage på udflugter til andre byer og besøge de største seværdigheder som Samaria-kløften og Knossos. Det er nemt at køre bil på Kreta! 

 

Kør selv-ferie i Italien 

På mange af vores rejser til Italien har vi billeje inkluderet, så du kan nemt køre ud og opleve landet. Italien har så mange smukke byer, at du næsten bør opleve flere end bare den ene, du bor i. Med lejebil kan du hurtigt tage en udflugt til en nærliggende storby eller kystby og få andre oplevelser på din ferie. Det er nemt at køre selv i Italien, og det er en af de ting, der gør det til et godt og familievenligt land at rejse i.  

Er du til ekstra flot natur, kan du for eksempel tage på kør selv-ferie i Norditalien, hvor du får en blanding af modebyen Milano, ældgamle bygninger og gondoler i massevis i Venedig og ikke mindst smukke vandreture i Dolomitterne. Du kan også opleve Toscana eller Sicilien i bil, hvis du er mere til vinmarker eller flotte strande. 

 

Kør selv-ferie i Portugal 

På vores rejser til Portugal har vi billeje inkluderet, så du har mere frihed og kan få oplevelser undervejs.  

Portugal er så mange ting! Når tankerne falder på Portugal, tænker vi på en kop kaffe i de små, smalle gader i hovedstaden LissabonAlgarvekystens lange, gyldne sandstrande, charmerende småbyer og fantastiske sandstensklipper, der titter frem langs det blå Atlanterhav. Vi tænker også på Portugals mange vingårde, appelsinplantager og olivenlunde, for slet ikke at nævne den enestående portvin fra byen Porto 

Madeira er en ret fantastisk ø for naturelskere, og øen har dejligt vejr det meste af året. På kør selv-ferie på Madeira kan du nemt køre ud og opleve øen, finde små skjulte strande og se de vildeste udsigter fra vejene højt oppe i bjergene. 

 

Kør selv-ferie på De Kanariske Øer 

De Kanariske Øer er nemme at opleve i bil, uanset om du vil opleve én eller flere af øerne. Vores favorit kør selv-ferie på Tenerife, kombinerer de farvestrålende byer, Teide-vulkanen med afslapning på herlig strand.  

 

Du kan også tage på kør selv-ferie til alle tre øer og opleve det bedste af Tenerife, Gran Canaria og La Gomera. 

 

Kør selv-ferie i Kroatien 

Kroatien er kendt for sine smukke middelalderbyer, sit krystalklare vand og helt fantastiske natur. Det er nemt at leje bil og opleve Kroatien på egen hånd med masser af frihed! Du bestemmer selv, hvornår du vil stoppe, og vi lover dig, at du vil få lyst til det mange gange.  

På en kør selv-ferie i Kroatien vil du opleve gamle borge, fantastiske vandfald i nationalparkene, smukke kyststrækninger og dejlige strande. Naturen er flot, især i de bjergrige egne, og du kan stoppe og nyde udsigten, lige når det passer dig! 

 

Tag på kør selv-ferie i Sydamerika, og oplev mere af det alsidige kontinent 

Sydamerika er et af de mest brogede kontinenter fuld af spændende oplevelser for enhver smag. På vores rejser til Sydamerika har vi både rejser til sneklædte gletsjere og varm ørken, til frodige regnskove og lange sandstrande, til kæmpemæssige storbyer og smukke nationalparker.  

Sydamerika har det hele, uanset om du ønsker at udforske regnskovens spændende dyreliv, komme helt tæt på den autentiske inkakultur eller gå på opdagelse i nogle af de mest spændende og unikke storbyer i verden.  

På en kør selv-ferie kan du selv være med til at planlægge hvad du gerne vil opleve og du bestemmer helt selv tempoet. Du kan også kombinere flere lande og tage på rundrejse i Sydamerika. 

 

Kør selv-ferie i Argentina 

Tag for eksempel på kør selv-ferie i Argentina og oplev de nordlige Andesbjerge i dit eget tempo. Selvom du kører en del hver dag, så bliver du ikke træt af udsigterne, for bilturen er en oplevelse i sig selv! Derudover har du den fulde frihed til selv at planlægge din dag og selv vælge, hvilke steder du vil stoppe og opleve på din vej. 

 

Kør selv-ferie i Mellemamerika 

Mellemamerika er nemt at opleve på kryds og tværs, fordi flyruterne er super! Men du kan også opleve hver enkelt land i bil. 

 

Kør selv ferie i Mexico 

Mexico er et land fuld af farver og oplevelser! Tag på kør selv-ferie blandt Mexicos oldtidsbyer. Her får du marachimusik, sombreo’er, guacamole og margarita for alle pengene. Spis fantastisk mad, se de fantastiske Maya-ruiner og køb souvenirs på de lokale indianermarkeder. Du kan slutte turen af i en hængekøje og slappe af på den paradisiske strand ved Tulum.  

 

Kør selv-ferie i Cuba 

Cuba er helt perfekt til kør selv-ferie, fordi alle byerne ligger inden for overkommelig afstand. Med billeje har du fri til at opleve lige præcis det, du ønsker! Måske vil du gerne besøge en masse forskellige byer og dase en smule på stranden? Det kan også være, du bare gerne vil snuse til stemingen i Havana og så ellers ud og opleve den smukke natur? 

På en kør selv-ferie bestemmer du helt selv tempoet for din ferie, og du har den fulde frihed til selv at planlægge din dag og vælge, hvilke steder du vil stoppe og opleve på din vej. 

 

Kør selv i Costa Rica 

Costa Rica er et land, der er utrolig nemt at rejse rundt i, og overalt vil du kunne mærke, hvor stolte costaricanerne er af deres land og natur. Det er et land for alle, og du kombinerer nemt afslapning på dejlige strande med vilde aktiviteter og store naturoplevelser på en rundrejse! 

 

Vil du selv bestemme tempoet, anbefaler vi, at du lejer en bil og kører rundt fra sted til sted. Undervejs kan du stoppe ved små vejboder eller hilse på vilde dyr i skovkanten – det er ikke unormalt at møde et dovendyr undervejs. Folk er hensynsfulde i trafikken og kører fint, og alle de større veje er asfalteret. Du kan godt komme ud for at skulle køre på mindre og lidt hullede grusveje eller ligge bag tunge køretøjer, men tag turen i søndagstempo, slap af og nyd de smukke omgivelser!  

 

På en kør selv-ferie i Costa Rica kan du nemt opleve Arenal-vulkanenMonteverdes hængebroer og tågeskov, flot natur i nationalparkerne, gyldne palmestrande i massevis og meget mere! 

 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af