Costa Rica

Monteverde

Gå tilbage

Rejser til Monteverde

Monteverde, der betyder ”det grønne bjerg”, byder på helt enestående natur. Det er et overvældende, betagende og spændende sted Costa Rica og ligger i 1.200 – 1.600 meters højde – så højt oppe, at skyerne når helt ned mellem træerne. Derfor er stedet faktisk ikke længere regnskov, men tågeskov!

Hvad er en tågeskov?

Tågeskoven i Monteverde er en type regnskov med så høj fugtighed, at der altid ligger et skydække over træerne. Denne konstante tilstedeværelse af tåge bidrager til et frodigt landskab, som understøtter en utrolig mangfoldighed af planter og dyr. Tågeskove er sjældne, findes kun i få verdensdele, og Monteverde repræsenterer en af de mest tilgængelige og imponerende af sin slags.

Så fugtigt et område er helt naturligt også noget af det mest grønne, du nogensinde vil opleve. Her er virkelig frodigt, og Monteverde lever virkelig op til sit navn ”Det grønne bjerg”.

I tågeskoven støvregner det ofte, og temperaturerne er kølige – omkring 18 grader året rundt. Husk derfor en varm trøje og regntøj.

Hængebroer og ziplining i tågeskoven

Monteverde er et sandt paradis for naturelskere og eventyrlystne sjæle. Naturreservatet Cloud Forest har taget navn efter tågeskoven, og på dette 10.500 hektar store område kan du gå på hængebroer i trætoppene. Du går simpelthen indhyllet i skyer, og fra de mange hængebroer, kan du spotte alverdens slags dyr og planter.

Det var i Monteverde, at Tarzan-svingturene, eller Canopy Tours, som det hedder officielt, startede. Med en masse udstyr på bliver du sendt ud på svæveture på en jernwire, der er spændt ud mellem skovens kæmpestore træer. Her oppe fra højderne kan du spejde ud over den grønne tågeskov – ufatteligt, dejligt, spændende og et godt adrenalin-kick! Det er noget, ALLE skal prøve, uanset alder.

Vandreture i Monteverdes tågeskov

For dig, der foretrækker landjord under fødderne, tilbyder Monteverde et væld af vandrestier, der snor sig gennem hjertet af tågeskoven. Disse stier åbner op for en verden af fortryllende skønhed, hvor solstråler kæmper sig gennem tågen for at nå skovbunden, og hvor hver lyd, fra dryppende vand til fuglesang, forstærker følelsen af at være et med naturen.

Nattetur med lommelygte i tågeskovens mørke

Træk i en sweater og et par lange bukser, når mørket falder på og tag med en professionel ranger ud på en nattetur for at kigge efter dyr i mørket. Rundt omkring fanges skinnende øjne i lygternes skær - alt lige fra små frøer til store papegøjer betragter dig, mens du går rundt i den kølige skov. En meget stor naturoplevelse!

Dyrelivet i Monteverde

Dyrelivet i Monteverde er intet mindre end spektakulært. Tågeskoven er hjemsted for et utal af arter – og mange af dem findes kun her.

Måske spotter du den farvestrålende quetzal, en fugl, der er så smuk, at den blev anset for guddommelig af de gamle mayaer og aztekere. Du kan også være heldig at møde de sky tapirer, en gammel skabning, der vandrer gennem skovens dybere dele. Jaguarer og dovendyr kan du også være heldige at spotte i Monteverde. Det kræver ofte lidt skarpe øjne at spotte dem.

Ud over disse ikoniske arter er Monteverde hjemsted for hundredvis af fuglearter, hvilket gør det til et paradis for fuglekiggere. Kolibrier flakser rundt i luften i deres uendelige jagt på nektar, og skovens mange lyde omfatter alt fra brølende brøleaber til den blide raslen af slanger i underskoven. Her er naturligvis også et hav af kryb og padder i alverdens giftige pangfarver.

Andre sjove aktiviteter i Monteverde

Dagene kan også bruges på at besøge orkidehaven, der har over 400 forskellige arter. Eller måske skal du besøge flagermus-junglen - det skulle være meget spændende. Der arrangeres også udflugter til kaffefarme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve fra hesteryg?

Santa Elena Nationalpark

Besøg også den mindre turistede Santa Elena Nationalpark. Også her er der tågeskov med skyer i trætoppene, og den er tættere end i Monteverde, så den føles lidt mere eksotisk. Der er færre mennesker i Santa Elena Nationalpark, og derfor har du oplevelserne en smule mere for dig selv her. På en klar dag kan du se til Arenal-vulkanen fra et af udsigtspunkterne. Overvej også at besøge Curi-Cancha-reservatet, hvis det er den mindre besøgte oplevelse, der trækker i dig. 

Besøg Santa Elena for byliv

Det er ikke byliv, du finder allermest af i Monteverde. Santa Elena er det tætteste, du kommer på en rigtig by. Det er en livlig by fuld af farver, og her finder du et udvalg af caféer, restauranter og små butikker, der sælger alt fra lokalt kunsthåndværk til økologiske produkter. Må vi anbefale at lægge vejen forbi Bar Amigos eller Tramonti? Der spiser du godt, og begge steder er et besøg værd. Er du til gourmet skal du i øvrigt besøge San Lucas Treetop Dining! Her er mad og udsigt på niveau - altså fuldstændig fantastisk.

Bæredygtighed i Monteverde

Santa Elena er hjemsted for flere centre dedikeret til natur- og økoturisme. Disse steder tilbyder dybdegående information og uddannelsesprogrammer om områdets unikke biodiversitet og bevaringsindsats. Besøgende kan lære om alt fra bæredygtig kaffeavl til bevaring af tågeskoven og dens indbyggere.

Bæredygtighed er en vigtig del af Monteverdes identitet. Besøgende opfordres til at respektere de lokale økosystemer ved at følge stier, ikke efterlade affald og støtte lokale bæredygtige virksomheder.

Sådan bor du i Monteverde

Selvom Monteverde består af tæt, tæt tågeskov er overnatningsmulighederne meget forskellige. Du kan få alt fra bjerghoteller og skov-lodges til luksusglamping, familieresorts og boutique-hoteller. Her er masser at vælge imellem!

Costa Ricas mange andre fantastiske nationalparker

Costa Rica er nationalparkernes land, og der er masser at vælge imellem. Har du set tågeskove, må du også en tur forbi regnskovene og mangroverne. Besøg fx den lille populære nationalpark Manuel Antonio, eller den helt store og afsidesliggende Corcovado Nationalpark. Se vores favoritter her!

Vi skræddersyr din rundrejse i Costa Rica med lige præcis de nationalparker, du ønsker.

Billeder

1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Tæt regnskov i Monteverde
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Monteverdes tågeskov
1 ud af 13
Ziplining over Monteverdes regnskov
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
Rejser til Costa Rica
1 ud af 13
MÃ¥ske skal du se Monteverde fra hesteryg?

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Monteverde

Flere hoteller i Monteverde

Oplevelser