De flotteste nationalparker i Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica har rigtig mange nationalparker – 28 for at være helt præcis! Her er naturen vild, og træerne synes at vokse ind i himlen. Det vrimler med sjældne dyr, floder, vandfald og unikke oplevelser i naturen, men det kan godt være svært at skelne dem fra hinanden.

Vi har samlet de fem bedste nationalparker til jer her og guider dig til de flotteste oplevelser i hver park.

Corcovado Nationalpark – den store og meget vilde

Corcovado er Costa Ricas største nationalpark, og det er helt klart en af de mest spændende! Den ligger helt afsides, og du flyver faktisk hertil i et lille propelfly. Fra flyet har du udsigt ud over alt det grønne, og du kan virkelig se, hvorfor Costa Rica er så kendt for sin natur.

Corcovado Nationalpark er så kæmpestor, at du kunne vandre i naturen i dagevis uden at komme ud på den anden side, og her lever så mange sjældne dyr, at du ikke kan tælle dem på fingrene. Aber springer fra gren til gren over dig, og fra træerne kvidrer og skriger fuglene. Her lever mange forskellige slags aber, og du kan også spotte dovendyr, jaguarer, tukaner, tapirer og frøer i alverdens neonfarver.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Snør vandreskoene og udforsk regnskoven på vandreture – du vil med garanti spotte masser af dyr mellem træerne. Prøv også en natteudflugt med guide, hvor nogle helt andre dyr kommer frem i ly af mørket, og du vil se lysende øjne i skæret fra lommelygterne. Oplev også skoven oppefra mellem trætoppene og i svævebanerne gennem junglen.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Lige uden for nationalparken finder du Drake Bay, og her står den på skøn, mørk sandstrand fuld af palmer med farvestrålende papegøjer. Her kan du nyde roen, bade, slappe af i en hængekøje og måske spotte pukkelhvaler ud for kysten. Du kan også afprøve dine evner på et surfbræt, sejle ud i kajak, ride en tur på hesteryg eller måske tage en sejltur til Caño Island, hvor du kan være heldig at snorkle med hvalhajer og havskildpadder i det flotte, azurblå vand.

Corcovado Nationalpark er en oplevelse ud over det sædvanlige!

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Manuel Antonio – den lille populære med smukke palmestrande

Manuel Antonio er en af Costa Ricas mest besøgte nationalparker, og det er ikke uden grund – her møder du frodig regnskov, turkisblå vandfald og postkortsmukke sandstrande med turkisblåt vand.

Rejser til Costa Rica

Det er faktisk den mindste nationalpark, men det gør den ikke mindre smuk. I regnskoven er et fantastisk dyreliv med dovendyr, næsebjørne, leguaner, krokodiller, pelikaner sjældne egernaber og en masse farverige fugle. Oplev også det unikke dyreliv i Manuel Antonio om natten – mange dyr kommer nemlig først frem fra sit skjul, når mørket falder på. Nationalparken er velbesøgt, og derfor er dyrene også vant til mennesker. De tager det ikke så tungt, og de kommer ofte helt tæt på.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Nyd livet på de smukke strande, og skal der ske lidt mere, så kan du riverrafte på den lange Savegre-flod. Omgivelserne er skønne, og det kilder helt sikkert i maven!

Fra den lille by Quepos kan du tage på snorkleudflugt blandt farvestrålende fisk og opleve en helt anden verden under havoverfladen. Du kan også tage ud på havet og fiske, dykke, surfe eller på skildpadde- eller delfinsafari, hvor du spejder efter vilde delfiner, der springer legesyge rundt i havet. 

Arenal Volcano Nationalpark – den med vulkan, vandfald og varme kilder

Arenal ligger i den nordlige del af Costa Rica og er naturligvis mest kendt for den enorme kegleformet vulkan, der rejser sig op imod himlen. Arenal er muligvis Costa Ricas største seværdighed, og den er da også nationalparkens hovedattraktionen. Du skal dog også glæde dig til at bade i varme kilder, der er naturligt opvarmet af vulkanen.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Rundt om Arenal-vulkanen vil du opleve tæt regnskov, som du kan udforske på vandreture midt i det fantastiske dyreliv. Her er lavalandskaber, et kæmpe system af hængebroer mellem træerne og masser af småstier, du kan udforske. Hvis du er heldig, spotter du de fine grønne frøer med røde øjne, der er så ikoniske for Costa Rica. Hold også godt udkig efter papegøjer og tukaner.

Rejser til Costa Rica

La Fortuna-vandfaldet er også en stor oplevelse. Vandfaldet falder 70 meter ned over de frodige klippesider, fuldstændig omgivet af regnskoven. Et flot syn! Du bør både opleve det oppefra fra udsigtspunkterne og nedefra, hvor du kan tage en dukkert i det turkise vand i bunden. 

Floden byder også på store oplevelser. Du kan fx kaste dig ud i riverrafting og padle derud af, mens du bliver kastet rundt på vandet. Vil du hellere opleve floden i ro og mag, så tag på en såkaldt ”floating safari” gennem regnskoven.

Arenal er også et glimrende udgangspunkt for udflugter. Du kan nemt tage en tur til Rio Celeste. Floden løber igennem Tenorio Volcano Nationalpark og er kendt for sin helt usædvanlige klare, lyseblå farve. I Caño Negro kan du opleve et dyreliv uden lige. Udforsk området i båd og sejl ad floden Rio Frio. Hold godt øje i alle retninger, for du får måske øje på tapirer eller navlesvin og måske endda jaguarer og pumaer.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Monteverde Cloud Forest Reserve – den med dybgrøn tågeskov

Monteverde ligger i omkring 1.400 meters højde og byder på helt enestående natur. Her er det ikke regnskov du oplever, men tågeskov! Du går rundt imellem lavthængende skyer, der indhyller al det grønne i en sløret dis. På grund af den høje luftfugtighed har skoven et helt ufatteligt tæt vildnis, hvor der lever et hav af planter og dyr. Monteverde er særligt kendt for sit høje antal af farvestrålende giftdartfrøer og de knaldgrønne quetzal-fugle. Monteverde er en stor oplevelse hele året rundt, men særligt i regntiden kommer naturen til live!

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Tågen giver skoven en anderledes og lidt mystisk stemning, som du kan opleve oppe i trækronerne på en gåtur ad lange hængebroer. Det er altså en sjov måde at opleve naturen på! Her er også zip-lines – hvis du er til fart. På med udstyret og sus gennem skovens grønne træer med vind i håret og sug i maven.

Monteverdes høje beliggenhed gør nationalparken ideel til kaffedyrkning, så du kan besøge flere kaffefarme i området, og du bør helt sikkert smage den berømte, costaricanske kaffe. Kaffe smager lidt bedre her! Det vrimler også med sommerfugle, og du kan besøge en sommerfuglefarm for rigtigt at opleve dem.

Vil du på nattetur i tågeskoven, så husk en sweater, for det kan godt blive køligt. Det er en stor oplevelse at gå rundt i naturens mørke og lytte til alle lydene.

Du kan også lægge vejen forbi Santa Elena Nationalpark, som er lidt mindre besøgt. Her er skoven tættere og mere eksotisk, men stadig med den ikoniske tåge over træerne. På en klar dag, kan du kigge helt til Arenal-vulkanen.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Tortuguero Nationalpark – den med natur og skildpaddegaranti

Tortuguero er en af Costa Rica mest kendte nationalparker, og her finder du alt fra frodige regnskove og floder til lange, flotte sandstrande.

Nationalparken er især kendt for at være hjemsted for ufatteligt mange havskildpadder – ja, her er faktisk skildpaddegaranti. Imellem juli og september kan du komme med en guide ud midt om natten og være heldig at se havskildpadderne lægge æg på stranden. Senere kan du følge de små, nyklækkede skildpaddeunger på deres første tur mod havet.

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

På en bådtur gennem junglens floder og kanaler, oplever du rigtigt det rige plante- og dyreliv. Her er nysgerrige og legesyge aber i trætoppene, farverige fugle, søkøer, krokodiller, skildpadder – ja, flere skildpadder. Det er simpelthen umuligt at få for meget af skildpadder!

Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica
Rejser til Costa Rica

Dygtige guider kan tage dig med på vandreture, hvor du kan være heldig at se tukaner, papegøjer i pangfarver og brøleaber – måske får du også et glimt af et dovendyr, der tager sig en lur i trækronerne. Hører du til de rigtig heldige, er der sågar mulighed for at få et glimt af en jaguar!

Pakkeliste til nationalparkoplevelser

Vi får mange spørgsmål om, hvad man får brug for på ture rundt i nationalparkerne, så vær så god! Her har I en pakkeliste over de mest nødvendige ting.

  • Rygsæk
  • Madpakke
  • Lukkede vandresko
  • Masser af vand!
  • Kamera – opladt og med masser af plads
  • Kort over nationalparkens ruter
  • Kikkert
  • Solcreme og evt. solhat eller kasket
  • Insektspray
  • Det kan også være en god idé med lange bukser, for der er mange insekter, og det er den bedste måde at undgå bid på

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Costa Rica

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*