Påsketraditioner verden rundt

Argentina

Det er altid sjovt at opleve højtider i andre lande – og påsken er ingen undtagelse! Mens det herhjemme nok mest går op i påskeharer, chokoladeæg og påskefrokoster, blive påsken fejret på andre måder rundt omkring i verden. Vi har samlet nogle sjove og anderledes eksempler på, hvordan det kan foregå. Måske du kan finde lidt inspiration til næste års påskeferie?

Utraditionel påskemiddag i Colombia

Hvis du kan undvære det traditionelle danske påskebord med skidne æg og sild i lange baner, kan du i Colombia sætte dig til bords og sætte tænderne i noget helt andet… I dele af landet er påskemiddagen nemlig lavet på baggrund af gamle opskrifter, hvor ingredienslisten består af fødevarer, som findes naturligt i Colombia – og altså ikke af importerede varer. Så lyder leguan-suppe, kaiman-gryderet eller flodsvine-bøf som en delikatesse i dine ører, er det bare med at skaffe dig en påskeinvitation hos en colombiansk familie. 

Rejser til Colombia

Judas på bålet i Brasilien

I Danmark er vi ikke blege for at brænde ting af – til Sankt Hans vel at mærke. I Brasilien tænder de dog op for det store bål til påske. Mens vi kreerer mere eller mindre fantasifulde hekse til bålet, laver de unge mennesker i Brasilien Judas-figurer af halm i fuld størrelse, og dekorerer dem, så de ser (nogenlunde) virkelighedstro ud. Figurerne bliver så tæsket og pisket, inden de bliver brændt af på et stort bål. Man fornemmer altså en ret stor modvilje mod Judas, og det er ikke overraskende, at Brasilien er det land i verden med flest katolikker. Det opdager man ret hurtigt ved ankomst til Rio de Janeiro, hvor den store Kristus-figur står og passer på byen. 

Rejser til Brasilien Rio de Janeiro

Religiøs forlystelsespark i Argentina

En tur i Tivolis sjove forlystelser står på programmet for mange familier herhjemme i forbindelse med påsken. I Argentina tager de også gerne i forlystelsespark i påsken – dog er det ikke kun for at få et sus i maven. Forlystelsesparken Tierra Santa ved Buenos Aires er bygget op omkring den historiske by Jerusalem under den bibelske periode. Her kan du altså gå gennem byens gader og opleve forskellige scenarier fra Jesus’ liv. I påskeperioden strømmer mange til parken for at se rekreationen af den sidste nadver og en lidt mere actionpræget fortælling om Kristi genopstandelse. Uanset om man er til at få religion serveret på denne måde  eller ej, så er det et populært udflugtsmål for både store og små.

Rejser til Argentina

Chokolade-amok i Bariloche, Argentina

Hvis du ikke kan undvære chokolade-påskeægget, kan du godt tage til Argentina alligevel. Bariloche kaldes også Argentinas “Chokolade-hovedstad”, og her går påsken ikke stille af sig! Her holder de nemlig chokoladefestival og på en hel gade sælger butikkerne al den slags chokolade, du kan forestille dig. I 2018 brystede byen sig af at have verdens største påskeæg – og i 2019 er det verdens største chokoladebar, der står på programmet! Så er du selv chokoladeelsker, eller kender du en, der er, så er det da oplagt at slå vejen forbi Bariloche i påsketiden.

Rejser til Argentina Bariloche

Kreativitet med palmeblade i Filippinerne

Palmesøndag fejres mange steder, og Filippinerne er ingen undtagelse. Det kan måske virke lidt atypisk for et asiatisk land, men da Filippinerne har været under spansk styre, er størstedelen af befolkningen stadig katolikker, og fejrer altså påske. Da det foregår i lidt mere eksotiske omgivelser end vi kan prale af herhjemme, er palmeblade rent faktisk en del af fejringen. Dagen starter med et optog, hvor en statue af Kristus på et æsel bliver ført gennem byen og hen til den lokale kirke. Undervejs på ruten vinker menigheden med de såkaldte palaspás, der består af kreativt vævede og udsmykkede palmeblade. Efter de kirkelige handlinger tager man de flotte palapás med hjem og dekorerer døre, vinduer og hjemmealtre med dem. Om det er for at byde Kristus ind i hjemmet, eller for at afskrække onde ånder er der delte meninger om – men flot er det i hvert fald!

Rejser til Filippinerne

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Argentina

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*