Argentina

Buenos Aires

Rejser til Buenos Aires

Buenos Aires bliver kaldt "Sydamerikas Paris", og den minder da også mere om en europæisk by, end man normalt forventer af en by i Sydamerika. Langt størstedelen af byens indbyggere er europæiske tilflyttere, der har sat deres præg på byen. Dog kan europæerne ikke tage æren for tangoen. Det var i Buenos Aires, at den temperamentsfulde argentinske tango blev født, og du kan opleve den overalt i Argentinas hovedstad. Tag på slentretur i de forskellige bydeles hyggelige gader og gør som argentinerne selv og hvil benene på en af byens grønne pladser – selv folk i forretningstøj lægger sig i græsset og slapper af i frokostpausen. Storbyen er et pulserende liv af restauranter, caféer, natklubber og dansende argentinere.
 

Seværdigheder i livlige Buenos Aires

Buenos Aires er opdelt i kvarterer, og det ene er mere hyggeligt end det andet.
 

Gadekunst og glade farver i La Boca

Et absolut must see i Buenos Aires er den kunstneriske bydel La Boca, hvor du kan gå på den berømte farvestrålende vej El Caminito – halløj for et farvemekka! Omgivet af musik, farverige huse i ægte Villa Villekulla-stil og tangodansere oplever du tydeligt, hvordan denne travle havn er endt som et postkortbillede af Buenos Aires.

Mange steder i Buenos Aires vil du opleve den flotte og ofte dyreinspirerede gadekunst, og byen bliver da også opfattet som et af de bedste steder i verden at se kreative kunstværker på husfacader og mure.
 

Tango i Buenos Aires’ San Telmo kvarter

Du kan ikke sige Buenos Aires uden også at sige gadetango, for dansen kan opleves overalt i byen. Især i det hyggelige San Telmo-kvarter, som er kendt for sine smukke brostensbelagte gader med de karakteristiske faroles – gadelamper i lanternestil. Her vil du opleve, at forbipasserende argentinere lige pludselig stopper op for at danse tango. Tangoen blev født i Buenos Aires, og den er allestedsnærværende. Tag ud og se tangoshows eller afprøv selv evnerne på en danseskole.
 

Argentinsk fodbold – et menneskeligt ansigt

Er du fodboldinteresseret? Så er et besøg på fodboldstadionet La Bombonera – eller Estadio Alberto J. Armando, som det også hedder – uundgåeligt. Det er også en oplevelse at se en fodboldkamp her, selvom du ikke er fodboldinteresseret. Syng med på kampsangene, hør de lokale heppe på deres hold, fejr sejrene med fremmede og se de brede smil blandt det trofaste og begejstrede publikum. Her møder du virkelig menneskene i Buenos Aires, der brænder for både deres by og deres hold.
 

Downtown Buenos Aires

Helt inde i centrum af livlige Buenos Aires skal du se de største af byens seværdigheder rundt om den smukke Plaza de Mayo. Her ligger det lyserøde præsidentpalads Casa Rosada, som du næsten bør se, nu du er her – det er da ikke hver dag, man ser et lyserødt palæ! Ud til pladsen ligger også katedralen og adskillige andre beundringsværdige bygninger, monumenter og museer.

Ikke langt derfra kan du flette ind på gågaden Florida Street, hvor du let kan bruge en hel dag på at shoppe. Køb de flotteste tasker i læder, de bedste polo-shirts (uden falske krokodiller!), sko i læder som de blødeste handsker og de skønneste kashmirbluser og halstørklæder – alt sammen til gode priser. Florida Street fører næsten hele vejen op til Teatro Colon, et af verdens allerstørste og flotteste teatre, som ligger ud til en dejlig park.

Du kan også gå fra Plaza de Mayo og direkte op til den smukke kongres, der også ligger ved en flot plads.
 

Recoleta-kvarteret med en snært af Evita

Du bør bestemt besøge Recoletta-kvarteret, der er mest kendt for sin flotte Retiro kirkegård – måske den flotteste seværdighed i hele byen. Den ligner på ingen måde en dansk kirkegård! Prøv at gå en tur mellem de mange gravsten, statuer, mausoleer og mindesmærker og se, hvor forskellige de er. Og der er godt nok mange – det føles næsten som en lille by. Det er her på kirkegården, Evita ligger begravet. Hun bliver stadig af mange betragtet som en helgen, og hendes grav besøges stadig af lokale, der kommer og lægger blomster.
 

Argentinsk mad når det er bedst

I Buenos Aires står den på bøffer og rødvin på alverdens måder, og der er et hav af lækre restauranter med saftige steaks.

Du bør også prøve at spise på en typisk parrilla – en argentinsk grill, hvor du får den allerbedste ”asado argentino”, der består af grillet kød. Ved frokosttid kan du gå ind på et lille spisested og fx bestille "carne con salata" og en halv flaske vin super billigt.

Du SKAL også opleve en festaften på El Querandi – det er en eventyrlig oplevelse! I baglokalet på den verdensberømte og flotte Café Tortoni er der ofte tangoforestillinger, men selvom du ikke kommer her for at se tango, bør du helt sikkert komme for at prøve deres specialitet: “Chokolato denso og churros” – den lækreste mælk med smeltet chokolade. Og nu vi er i det søde hjørne, så få også en is hos en ”italiener”. Argentina er et lille Italien, for mange her har familie i Italien eller er efterkommere af dem, der flygtede efter 2. verdenskrig.
 

Gastronomi i Puerto Madero

Langs havnefronten i det moderne Puerto Madero område ligger mange smarte, lækre restauranter og caféer i de gamle havnebygninger. Prøv fx restaurant, Estilo Campo, som har virkelig gode kødretter, dejlige steaks og skøn, argentinsk vin! Men husk at bestille bord – for her kommer mange og spiser.
 

Udflugter fra Buenos Aires – cowboys eller kanaler?

Har du brug for en udflugt, så tag ud til Tigre-deltaet. Den lille by Tigre ligger ved starten af et stort delta-område, og det er her, mange argentinere holder til i deres friweekender. Du bliver mødt af synet af kanaler, øer og en masse villaer, bungalows og slotte, som de velhavende argentinere de sidste 50 år har bygget her. Gå rundt og kig og hvil så fødderne på en hyggelig kanalrundfart.

Argentinas Pampas er kendt over hele verden, og her møder du en verden fuld af græsstepper og gauchos – sådan kaldes de argentinske cowboys. De fremviser gerne deres færdigheder med heste og køer ved opvisninger. Vi anbefaler helt klart, at du tager et par dage på Argentinas Pampas, for så kan du virkelig få grillet over åben ild, klappe lamaer og spise saftige bøffer, men du kan også sagtens tage herud på en dagstur.
 

Vejret i Buenos Aires

En god huskeregel, når du rejser i Buenos Aires, er, at vejret er fuldstændig modsat af Danmark. De har korte årstider ligesom os, men de har forår, når vi har efterår, og vinter når vi har sommer.

December-februar er den varmeste tid på året, og derfor er det også højsæson for denne periode. Det kan blive op til 30 grader, men man snakker ofte om ”sensación térmica”, som er det modsatte af dét, vi kalder ”chill factor”. Det betyder, at temperaturerne føles højere, end de egentlig er, og derfor skal du forberede dig på, at det kan føles som, der er 44 grader.

Det er lidt mere udholdeligt at besøge byen i foråret og efteråret, hvor temperaturerne normalt er som en god dansk sommer. I vintermånederne juni-august er vejret køligt og også ofte lidt regnfuldt – men helt generelt siger man, at byen højst har mellem fem og otte regnvejrsdage om måneden hele året.

Billeder

Kongressen i Buenos Aires
Rejser til Argentina
Udsigt ud over Buenos Aires
Rejser til Buenos Aires
Den flotte Recoleta Kirkegård
Rejser til Buenos Aires
Rejser til Argentina

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Buenos Aires

Flere hoteller i Buenos Aires

Oplevelser