Kør selv-ferie i Mexico med børn

Mexico

Jeg hedder Morten, og jeg har netop været i Mexico med min kæreste og min datter. Det er første gang, at jeg rejser så langt med Bjørk, men hun nød hele ferien!

I det her blogindlæg får du de bedste tips til at rejse i Mexico med børn – hele indlægget tager dog udgangspunkt i ét overordnet tip: Kør selv! Det ER bare nemmere at kunne styre det hele selv.

Kør selv og oplev Mexico i jeres eget tempo  

Det er super nemt at køre selv i Mexico! Man kan aldrig vide, hvad børnenes humør og energi er til. En transportdag kan hurtigt blive rigtig lang, hvis barnets humør er mere til swimmingpool og strand end lange transporter. Der er det altså fedt med egen bil og friheden til at tage det hele, som man har lyst til.

Med jeres egen bil er I uafhængige af de faste tidspunkter og den indlagte struktur, man er bundet af når man har arrangerede transporter. I kan bare tage alting i det tempo, der passer til dagen og humøret, med is-stop og toiletpauser efter behov, og I har kort sagt fuld frihed til at gøre det på jeres måde. Går det godt, ja så ser I det hele.   

Spar pengene på bookede ture

cozumel 2
Cozumel 7
Cozumel
Churros-vogn-elsker-de-i-mx-specielt-til-jul

Endnu en fordel ved at køre selv er, at man selv kan tage ud og opleve seværdighederne i området – eller på transportdagene fra sted til sted. På den måde sparer man penge på at booke ture med arrangerede transfers. Dét er noget, der taler til mit jyske hjerte!

Viser det sig, at det ikke lige er børnenes helt store kulturdag, eller at én pyramide er pyramide nok for en dag… Ja, så springer I næste stop over, ændrer kursen og sætter næsen mod en forfriskende snorkeltur i den nærmeste cenote eller hvide sandstrand. Og havde ungerne egentlig bare brug for en dag ved poolen, jamen så tager I bare turen i morgen, eller dagen efter. 

At have sin egen bil til at udforske Mexico giver virkelig bare en kæmpe fleksibilitet i den måde, I kan opleve landet på, og det er vigtigt, når man rejser med børn.

IMG_1307
MK og bjoerk på hotelinspection
IMG_1301
IMG_1222

Altid en dukkert indenfor rækkevidde  

Transportdagene behøver ikke at være kedelige, for der er altid noget at se i Mexico!

Særligt Yucatan er kendt for at have cenoter overalt langs kysten og strandbyerne, så når I er på farten, kan I hurtigt lige tage en dukkert og blive kølet ned. Cenoter er en spændende og sjov oplevelse for hele familien. Nogle er nærmest som lukkede grotter, og andre er mere som naturlige swimmingpools – men alle har krystalklart, masser at kigge på, klipper og flot natur omkring.

Når I først har besøgt én cenote, så kan I godt regne med, at det bliver et populært ønske fra bagsædet. Ja, jeg vil vædde med, at der kan gå helt sport i at opdage nye cenoter. Og synes I, at I har set cenoter nok, så er Mexico heldigvis også stopfyldt med utrolige strande, der bare er perfekte til en god snorkeltur. Bjørk var i hvert fald stor fan!

MK snorkler dos ojos
Cenote X-¦keken.
Ik-kil,Cenote,Near,Chichen,Itza,,Mexico.,General,View
Girl,Swimming,In,A,Cenote,-,Mexico,-,Yucatan

Hotel med pool og strand er godt for hele familien  

Som altid er det vigtigt, når I rejser med børn, at der er en fast base, som I kan opleve seværdighederne og tage på ture fra. Helst et sted, hvor børnene føler sig rigtig godt hjemme.

Ude ved kysten findes der et hav af lækre strandhoteller, der virkelig har noget for hele familien med både pool og dejlig strand. Besøger I byerne, så har mange af hotellerne deres egen hyggelige gårdhave, hvor børnene kan fjolle rundt med det søde mexicanske personale og rigtig falde til.     

Og så er det vigtigt, at der er mulighed for at opleve noget med en lidt kortere køretur. Heldigvis er rigtig mange af hotellerne i Mexico i kort afstand fra spændende seværdigheder, ruiner og cenoter.  

Tolum 4
Holbox667
Playa del carmen4785
Tolum 45745

Særligt Yucatan er virkelig god med børn, fordi I har alle de skønne strande lige i nærheden.

I kan både lege ved poolen og bygge sandslotte ved vandet – det bliver altså ikke bedre. Hotellerne ved vandet er som regel så hyggelige, at I sagtens kan bruge dage på bare at slappe af og plaske rundt i vandet. ved kysten er faktisk så godt, at I nemt kan blive fanget af bare at bruge dagene på at plaske rundt i vandet.

Når I rejser med små børn, er det en god idé at bo på et hotel med to sammenhængende værelser eller med en balkon eller udendørs terrasse, så de voksne kan nyde de dejlige aftener, når børnene er puttet. Det kan faktisk blive en hel konkurrence at finde ud af, hvor langt på hotellet babyalarmerne kan række.

Hermed værelsestip nummer 2: Jo tættere på hotellets restaurant I bor, jo bedre er muligheden for at få en drink, når de små sover.   

Isla Mujeres85214
Morelos75
Isla Mujeres65644
Akumal 4

Kom tidligt afsted!  

Bjørk står tidligt op! Men det viste sig at være enormt praktisk, for vi var altid blandt de første på dagens udflugtsmål. Det ER altså bare en helt anden oplevelse at være mutters alene ved en fantastisk mayaruin, end det er, når de store grupper ankommer til de populære attraktioner.

Så kom afsted tidligt og tag oplevelserne ind i fred og ro. Når turistbusserne senere på dagen ruller ind, ja så ligger I for længst og plasker i en smuk cenote, som I kørte forbi på vejen ud.  

MK og barn tulum ruiner
Uxmal
Isla Mujeres15487
MK familie tulum ruin

Oplev de store byer uden bil  

Der er dog undtagelser, hvor det faktisk er bedre at være uden bil, og det er i de større byer. Trafikken her kan blive meget tæt, særligt i myldretiden, og det kan være svært at navigere blandt de utrolig mange biler. Lad bilen blive hjemme på hotellet eller hold i udkanten af byen og udforsk den til fods.

Rejser I med større børn, så anbefaler jeg, at I starter jeres rejse i Mexico City og oplever den sammen. Herefter kan I flyve videre til Yucatan og starte din mexicanske bilferie dérfra.

Når I besøger områderne i og omkring byerne, så husk også lige at tage en snak med børnene om trafikken, så de sørger for at holde sig tæt til jer i de travle gader. 

Rejser I med små børn, så vent et par år med de større byer, og spring direkte til bilen langs kysten. Valladolid og Merida er begge flotte og farvestrålende og vil være et hit for alle. 

Izamal mer morten
IMG_1157
Merida plaza central (2)
plaza santiago

Mexicanske lækkerier og latinorytmer   

Mexicansk mad er fantastisk! Og Bjørk var enig – hun er nærmest blevet afhængig af guacamole!

Uanset om I lægger turen forbi byerne eller rejser direkte til kysten, så kan I alle steder tage på eventyr i det mexicanske køkken. Børnene vil bare elske at holde smagskonkurrence i hvilken restaurant der har den bedste hjemmelavede guacamole, mens de farvestrålende mariachiorkestre sørger for, at der er god stemning for alle aldre.  

Isla Mujeres47862
Isla Mujeres8415454
shutterstock_435551638

Google Maps er jeres bedste ven  

Det er utrolig dyrt at leje din egen GPS til bilen, så skal I køre selv i Mexico, kommer Google Maps til at være jeres nye bedste ven. Så kan I altid finde ud af, hvor den nærmeste cenote, pyramide eller lille autentiske tacorestaurant er.   

Det er derfor virkelig vigtigt, at I har en god mobil internetforbindelse, når I skal køre selv i Mexico. Tjek med jeres telefonselskab om I har fri data i Mexico inden I tager afsted. Har I ikke det, så kan I nemt og hurtigt købe et lokalt simkort i lufthavnen, eller i den lokale kiosk når I lander.  

Når I booker jeres ferie til Mexico med C&C Travel, så sender vi jer faktisk også et Google Maps baseret kør-selv kort med masser af spændende og meget forskellige oplevelser, så der altid er noget godt indenfor kort afstand.   

Køb autostolen eller medbring den selv  

Ligesom med GPS er det en dyr affære at leje autostole i Mexico. Faktisk løber det så højt op, hvis I kører selv i et par uger, at det oftest bedre kan betale sig at købe en dernede eller medbringe sin egen hjemmefra.  

Flyselskaberne har alle forskellige retningslinjer for bagage, men de er generelt meget hjælpsomme og forstående, når det gælder ekstra børneudstyr. Kontakt flyselskabet inden afrejse og spørg, om I må have den med som håndbagage, eller om den skal tjekkes ind med resten af kufferterne.  

Mexicanerne elsker børn  

Mexicanerne er virkelig søde!

De elsker de børn, så regn med, at jeres unger får masser af opmærksomhed. Særligt bedstemødrene kan slet ikke stå for de små! Besøger I nogle af de små lokale byer, kan I godt forvente, at de kommer hen og forsøger at snakke med ungerne.   

I vil med garanti høre ordene ”niño” og ”niña”, der betyder lille dreng og lille pige. Og snakker I slet ikke spansk, så kan I godt regne med, at de siger en masse søde ting om jeres børn.  

3
1
4
2

Mexico med børn og bil er bare et hit  

Mexico er et fantastisk land at opleve sammen som familie. Det er virkelig trygt at rejse i, og har I mod på at opleve landet på egen hånd med bil, så kan jeg næsten garantere et brag af en familieferie.  

De bedste hilsner, og rigtig god tur derude fra Morten

Færge til holbox med mk lea og bjoerk

 

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Mexico

Andre indlæg fra denne forfatter

Kommentarer

  1. Hej!
    Rigtig fin læsning om Mexico! Vi skal til Mexico i to uger med tre børn. Kan du anbefale et hotel ved stranden som kunne være en god base i to uger?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*