Rejser til Cuba - salsa, cigarer og sandstrande

Cuba har oplevet revolutioner – store mænd med store ideer og internationale embargoer – og nu er landet i gang med en helt ny og spændende udvikling. Her finder du stemningsfulde byer, smuk natur, vidunderlige strande, og så er landet selvfølgelig hjemsted for salsaen, verdens bedste tobak og adskillige dejlige drinks med rom. Alle steder møder du folk, der er glade, dansende og fulde af rytme og musik.

 

Spanske kolonister og kommunistiske revolutionshelte

Det er svært at sige ’Cuba’ uden at tænke på øens brogede og dramatiske historie. Både spanske kolonister og kommunistiske revolutionære som Che Guevara og Fidel Castro har sat deres aftryk på Cuba. Når du rejser til Cuba, er det næsten som at rejse tilbage i tiden, måske bare uden alle kampene.

Hvis du gerne vil helt tæt på revolutionens mange spændende seværdigheder, så tag til Santa Clara. Det var i disse gader, at de hårdeste og vigtigste kampe under revolutionen fandt sted. Det kan stadig ses i de mange skudhuller, der pryder en række af facaderne i byen, og her oplever du virkelig det autentiske Cuba.

Cuba vrimler med majestætiske bygningsværker fra den spanske kolonitid og smukke pastelfarvede neoklassiske bygninger.

Bare Havana byder på ældgamle barer, hvor Hemingway drak rom og røg cigar, den smukke Capitol-bygning, der til forveksling ligner Kongressen i USA og fæstningen Fortaleza de San Carlos de la Cabaña uden for Havana.

 

Rejs tilbage til 50’erne i Havana

Havana er en herlig blanding af smukke bygninger, faldefærdige huse og spændende museer. Gamle amerikanske biler kører rundt i de snævre gader, og den allestedsnærværende musik bidrager til den dejlige stemning.

I Havana Vieja – Havanas gamle bydel – skal du opleve livet og den glade larm. De farvestrålende huse slås om pladsen i de hyggelige brostensbelagte gader, og overalt finder du hyggelige pladser fulde af musik og festlige musikanter. Den gamle bydel står på UNESCOs verdensarvsliste, fordi den er så smuk og velbevaret.

 

Smag og mærk den cubanske kultur

Cubas kultur skal både smages og mærkes! Og selvom Cuba er en relativ lille ø, så har den cubanske kultur stadig sat et solidt aftryk på resten af verden.

Salsadansen er født i Cuba, og du vil opleve den overalt. Måske har du endda selv lyst til at prøve at bevæge hofterne lidt? På salsabarerne møder du det autentiske Cuba - glade, dansende cubanere fulde af smil og rytme, så hold dig endelig ikke tilbage.

Og så kan du jo altså ikke rejse til Cuba uden at stifte bekendtskab med nogle af verdens bedste cigarer! Det er et ældgammelt håndværk, som cubanerne adopterede og forbedrede fra de spanske kolonister. De cubanske cigarer har ry for deres gode kvalitet, og det skyldes øens varme klima, der giver de perfekte betingelser for tobaksplantager og tobaksfremstilling.

Cuba er selvfølgelig også kendt for deres gode rom – og ikke mindst lækre cocktails. Bedst kendt er måske Havana Club herhjemme, men der er masser af gode romproducenter, og hvis du er til rom, er det bare med at smage løs. Både Mojitoen og Cuba Libre blev opfundet i Cuba, så der er rig mulighed for lækre forfriskninger i det varme vejr.

Maden i Cuba – ja, den er faktisk ikke noget særligt. Men du kan sagtens finde gode restauranter, hvis du leder lidt. Vi har masser af gode tips, som vi kan give dig med på vejen, så hør vores rejseleder ad!

Ingredienser som bønner, ris og kød slipper du nok ikke helt udenom.

 

Cubas farvestrålende byer

Cuba byder på masser af spændende byer – og Havana er langt fra den eneste by du bør besøge.

Trinidad er musikkens centrum med hyggelige brostensbelagte gader, hestevogne og farvestrålende rækker af huse. På hovedtorvet finder du altid liv og musik, og byen byder også på smukke pladser, sjove små markedsboder med tingeltangel og et par enkelte museer.

Cienfuegos er lidt mere moderne, men har stadig den cubanske charme med pastelfarvede huse og smukke gader – i hvert fald i byens centrum.

 

Cubas natur – kalkstensklipper og paradisstrande

Rejser til Cuba byder naturligvis også på flotte naturoplevelser, både i de grønklædte bjerge og ude ved kysten ved de smukke strande.

Mest kendt er nok Viñales-dalen med de kæmpemæssige kalkstensklipper omgivet af tobaksplantager. Her finder du store vådområder, skove og bjerge med mahognitræer, eukalyptustræer, orkidéer og ingefær. Mange af kalkstensbjergene gemmer på grotter og laguner, som du kan udforske i båd.

Topes de Collantes uden for Trinidad er et dejligt naturområde oppe i højderne, og i den jungleagtige natur finder du både smukke vandfald, søer, udsigtspunkter og kaffeplantager.

 

Cubas fantastiske strande

Cuba ligger midt i Det Caribiske Hav og byder naturligvis også på et hav af fantastiske strande. Den berømte strand i Varadero har kridhvidt puddersand, og det azurblå hav er blændende skønt. Rundt om Cuba ligger mange små øer – cayoer – med uforstyrrede strande, knaldblåt hav og palmer, så langt øjet rækker. Vores favorit er Cayo Santa Maria, der ikke er nær så turistet som Varadero, men hvor sandet er lige så hvidt og vandet helt turkisblåt!

 

Kombinér din rejse til Cuba med andre lande

På mange af vores rejser til Cuba flyver du med Air Canada og har mellemlanding i Toronto, og derfor er det utrolig nemt at kombinere Cuba og Canada. Vi foreslår, at du på din stopover i Canada ser Torontos seværdigheder og lægger vejen forbi Niagara Falls, så du kan opleve det kæmpemæssige buldrende vandfald.

Du kan også kombinere din rejse til Cuba med Mexico, der byder på mindst lige så mange lækre, caribiske strande og en helt anden slags historie – nemlig de oprindelige folks. Her finder du ruiner og pyramider fra både mayaerne og aztekerne, bl.a. det verdensberømte Chichen Itza, som er et De Syv Vidundere.

 

Rejs til Cuba fra København, Billund, Aalborg eller Aarhus

Du kan flyve med KLM fra Aalborg, Billund, Aarhus og København. 

Når du rejser til Cuba med C&C Travel, flyver du som oftest med KLM med mellemlanding i Amsterdam. Du kan nemt rejse fra Jylland, for KLM flyver både fra Aalborg, Billund og Aarhus lufthavn.

 

Få et skræddersyet rejsetilbud

Drømmer du om at opleve Cuba? Vores rejser til Cuba er bare forslag til, hvad du kan opleve. Fortæl os, hvad du ønsker, så skræddersyr vi lige præcis den rejse, der passer til dig. Ønsker du masser af forskellige byer eller bare en lille smule strand? Måske vil du bare gerne snuse til stemningen i Havana og ellers dase på stranden resten af tiden? Det kan også være, at du gerne vil køre selv – det er perfekt med kør selv-ferie i Cuba, for alle byerne ligger inden for overkommelige afstande. 

Det er dig, der har drømmene – vi skal nok opfylde dem for dig. Bestil et rejsetilbud til Cuba her!

Vi har mere spændende læsning om Cuba på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Cuba billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba
1 ud af 8
Rejser til Cuba

Byer i Cuba

Cubas byer er noget helt særligt – spændende, charmerende, farvestrålende og af tydeligt ældre dato, og imellem byerne finder du alle de caribiske strande og den smukke natur. Her har vi samlet vores favoritbyer i Cuba, men vi foreslår, at du kigger på mange flere steder under “Alle byer” og finder dem, som er lige dig!

Flere byer i Cuba

Hoteller i Cuba

I Cubas større byer bor du ofte på hyggelige hoteller, der godt kan bære præg af at være af ældre dato, men har masser af charme! Ligesom byerne selv. Men vi vil til hver en tid anbefale dig at bo på casa particular på din rejse til Cuba. Det er både hyggeligt, autentisk og ikke mindst menneskeligt. Her bor du hos cubanerne selv, og det er altså den bedste måde at møde cubanerne på! Læs mere om at bo på casa her. Vi har udvalgt vores favorit overnatningsmuligheder i Cuba til dig, men vi har mange flere, som du selv kan udforske, hvis du trykker “Alle hoteller”.

Flere hoteller i Cuba

Oplevelser i Cuba

Cuba er et land, der byder på et væld af oplevelser som byrundture og udflugter ud i naturen – enten til fods eller på cykel. Men du kan også få andre sjove oplevelser, der inkluderer dans, trommer og madlavning. Se vores favoritoplevelser her og udforsk mange flere sjove og spændende oplevelser under “Alle oplevelser”

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Cuba

Cubas sæsoner er meget enkle – du kan nemlig rejse hele året! Du skal rejse til Cuba fra november til og med april, hvis du vil være så sikker som muligt på at få sol. Så det er ideelt at holde både forårsferie og vinterferie i Cuba!

Du kan også sagtens tage på sommerferie i Cuba, men der er risiko for større regnbyger i ny og næ. Om sommeren har du mulighed for at opleve det autentiske Cuba, fordi du rejser uden for turistsæsonen. Vil du møde det ægte Cuba, så skal du vælge sommer over vinter! Du får garanteret en voldsom skylle regn om dagen, men det er bare rart, for temperaturerne om sommeren er høje. Til gengæld står alting helt friskskyllet og grønt, når regnen har lagt sig!

Du kan også rejse i oktober, men der er risiko for byger og blæst.

Sæsonguide Cuba - Vejret i Cuba

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Godt at vide, før du rejser til Cuba

Forsikring
Det er påkrævet at have en rejseforsikring for at få indrejse til Cuba. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Mobiltelefon og internet
Du kan godt tage din danske mobiltelefon med dig til Cuba, men husk, at der er dårlig dækning, og at det er virkelig dyrt at bruge den. Du kan leje et cubansk SIM kort om dagen hos det telefonfirma, der hedder ETECSA. De har kontorer i Havana og Trinidad, og det er som regel billigere at ringe hjem med dette kort.

Internetadgangen er også meget begrænset og ofte langsomt. Enkelte store hoteller har wifi adgang og/eller en computer til rådighed til gæster (begge dele skal der betales for, og igen går det ofte meget langsomt). Du kan købe internetkort gennem ETECSA i de større byer, men der er ofte rigtig lange køer i butikken, og du kan kun købe tre ad gangen. Det kan være lidt omstændigt at få til at virke på din telefon, selvom du befinder dig i en wifizone, men sådan er det bare i Cuba.

Tidsforskel
Cuba er 6 timer bagud Danmark. Cuba skifter ligesom vi mellem sommer- og vintertid, men ikke helt på samme dag.

Kreditkort og valuta
Mange steder tager ikke imod kreditkort – og typisk slet ikke amerikanske kort som American Express. Det er derfor en god idé at tage kontanter med, så kan du veksle efter behov. Mange steder foretrækker cubanerne betaling i Euro, da de har brug for den valuta for at kunne købe varer i de statsejede butikker. Derfor er det en god idé at have både CUP og Euro på lommen.

Prisniveau
Prisniveauet er billigere end i Danmark. Drikkevarer er ca. halv pris af herhjemme, og du skal af med ca. 100 kr. for et måltid, dog er nogle restauranter, specielt i den gamle bydel i Havana, lidt dyre. Det kan helt klart betale sig at spise på Casa Particulares – både penge-og madmæssigt!

Drikkepenge
Det er velset at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Elektricitet og stik
Strømmen er 110 V, og de fleste stikkontaker passer til tobenede amerikanske stikkontakter, men nogle steder er strømmen 220 V. Det er en god ide at medbringe en omformer hjemmefra.

Brugbar viden
Når du er væk fra dit hotel eller dit casa, så sørg altid for at have toiletpapir, papirslommetørklæder eller servietter på dig. Det er ikke usædvanligt, at der mangler toiletpapir på restauranternes toiletter. Hvis du er heldig, får du udleveret et “ark” toiletpapir af en toiletmutter, som gerne ser, at du også betaler for det.

Det er en god idé at medbringe masser af myggespray, solcreme, aftersun og shampoo hjemmefra, for det er ikke altid lige til at opstøve i butikkerne – heller ikke i Havana.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Transport i Cuba

De fleste af vores Cuba rejser er baseret på, at du kører med turistbusserne mellem byerne og privat bil, der hvor bus ikke er mulig, men du kan også vælge at køre med offentlig bus eller leje en bil, hvis du helst selv vil bestemme farten.

Turistbusserne
Cuba har specielle turistbusser, som kun kører med turister. Busserne både henter og afleverer turister ved mange hoteller, så det kan tage sin tid, men det er dejlige busser, så læn dig tilbage og nyd det. Skal du bo på et Casa Particular, sætter bussen dig af ved et hotel i nærheden af dit Casa – hotellets navn får du oplyst ved ankomst til Cuba. Her bliver du mødt af din Casa vært. Hvis din vært mod forventning ikke er der, så tag en taxa eller gå derhen. Bemærk at disse små transporter ikke er inkluderet i rejsens pris.

Viazul busserne
Viazul busserne er offentlige busser, som kører mellem busstationerne i byerne. De stopper nogle steder undervejs, men det går ret hurtigt. Der er kun én busstation i hver by, og nogle af dem er flotte og moderne, andre er mere simple. Skal du bo på Casa Particular, bliver du mødt på busstationen af din vært. Hvis din vært mod forventning ikke er der, så tag en taxa eller gå derhen. Bemærk at disse små transporter ikke er inkluderet i rejsens pris.

Lejet bil
Det er rigtig nemt at køre bil i Cuba. Der er næsten ingen trafik, og vejene er gode, så det går nemt og hurtigt. Du skal dog lige holde øje med fodgængere, hestevogne, oksekærrer osv. – også på motorvejen. Nogle steder kunne et vejskilt nok gøre det endnu nemmere, men er du i tvivl, er der nemt at få råd fra folk, du kommer forbi. Udlejningsbilerne er ikke de gamle klassiske amerikanske modeller men mere moderne, gode biler. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort hos biludlejerne. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Skiltningen i Cuba er ikke altid lige god, og da der ikke er internet, kan du ikke finde vej via din mobiltelefon. Et godt råd er før afrejsen fra Danmark at hente Maps.me til din smartphone eller OMG, som er en voice navigation til Android.

Privat bil med chauffør
Du kan vælge at køre med en privat bil med chauffør på en eller flere af strækningerne. Ligesom udlejningsbilerne er det ikke de gamle klassiske amerikanske modeller men mere moderne, gode biler.

Visum og pas til Cuba

Visum til Cuba er påkrævet for danske statsborgere

C&C Travel kan hjælpe dig med dit visum til Cuba for ophold op til 30 dage fra indrejsedatoen. Vil du gerne have visum via os, så sig det ved bestilling af rejsen og indsend dine pasinformationer (nationalitet, pasnummer, udløbsdato – gyldigt i min. 3 måneder efter hjemkomsten – og din fødselsdato). Hvis du rejser fra USA til Cuba, skal du have et andet slags visum, som vi ikke kan arrangere, det skal du selv købe i lufthavnen i USA.

Vi kan også udstede visum, selvom du ikke har købt rejsen fra os. Indsend da en kopi af billedsiden i dit pas (gyldigt i min. 3 måneder efter hjemkomsten fra din rejse til Cuba) samt kopi af din flybillet og hotelophold (min. 2 nætters).

Visummet koster 250,- kr. (dog 500,- kr. hvis rejsen ikke er købt hos os). Børn skal have eget visum (prisen er den samme for børn og voksne). Vi opkræver beløbet sammen med restbetalingen på rejsen eller ved udstedelse af visummet.

Visse lande kræver, at du søger visum for indrejse, når du har besøgt Cuba. Se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Godkendt rejseforsikring er påkrævet for at få indrejse til Cuba

Du skal have en rejseforsikring fra et godkendt forsikringsselskab eller alarmcentral, når du rejser til Cuba. Gouda, Europæiske og SOS International er godkendt. Har du et andet forsikringsselskab, skal du tjekke med dem. Du skal medbringe en engelsksproget erklæring fra dit forsikringsselskab om, at du har tegnet en gyldig rejseforsikring. Vi beder alle vore gæster om at tage dette krav alvorligt og sørge for at have en godkendt forsikring samt dokumentation herfor. Forsikringsselskaberne er forpligtede til at udstede sådan dokumentation, også hvis rejseforsikringen er del af en indboforsikring eller på et kreditkort. C&C Travel kan IKKE holdes ansvarlig for problemer, der opstår som følge af, at dette krav ikke overholdes.

For mere information, kontakt venligst ambassaden:

Den Cubanske Ambassade
Kastelsvej 19, 3tv.
2100 København Ø
Tel: 3940 1510
E-mail: embacuba@dk.embacuba.cu
http://misiones.minrex.gob.cu/en/denmark

Skal du via Canada?

Hvis du rejser til Canada, skal du min. 72 timer før afrejse søge om forhåndsgodkendelse til indrejse i Canada, såkaldt eTA. Det koster ca. 7 CAD og kan gøres her.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Cuba. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Cuba rejser.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Cuba fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Cuba. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.

Vores lokale samarbejdspartner i Cuba

Som rejsebureau vil vi gerne skabe lokal vækst. Vi vil give vores rejsende store oplevelser, samtidig med at vi efterlader destinationerne i bedre stand, end da vi kom. Derfor bruger vi vores erfaring til at skabe unikke oplevelser med mennesker fra de steder, vi arrangerer rejser til.

Når vi arrangerer rejser i C&C Travel, gør vi det derfor ofte i samarbejde med en lokal agent eller en samarbejdspartner. I Cuba hedder vores agent Liber, og han driver rejsebureauet Ergos sammen med sin kone Imila. De er vores lokale samarbejdspartnere og passer på vores gæster i Cuba. Det er dem, der har kontakten til lokale chauffører, værtsfamilier og turudbydere. De er vildt gode til det, så hos dem er du virkelig i gode hænder!

Skulle der mod forventning være noget galt på jeres rejse – fx hvis du bliver syg – så står Liber der også med det samme!

 

Vores samarbejdspartner i Cuba
Vores samarbejdspartner i Cuba
Vores samarbejdspartner i Cuba
Vores samarbejdspartner i Cuba

Cubas bæredygtige vinkel

I Cuba anbefaler vi altid, at du bor på casa particulares. Her bor du privat hos cubanerne og støtter de lokale. Det betyder meget i Cuba, at pengene bliver lagt direkte hos cubanerne selv, for de har ikke de store muligheder for at tjene penge ellers. Cuba er et land i udvikling, og befolkningen er fuld af håb, og en måde cubanerne gerne må drive selvstændige forretninger på er ved at have casa particulares.

I et casa particular har du en værtsfamilie og bor enten i et sidehus eller i en del af deres eget hus. Du har dog altid eget badeværelse tilknyttet. Casaerne er fulde af farver og oser af cubansk charme – og så er maden her ofte meget bedre end på hotellerne!

Det er en rigtig god måde at få et indblik i lokale cubaneres liv! Og mon ikke værtsfaren kan fortælle en røverhistorie eller to på verandaen om aftenen?

Stopover i Canada

Hvis du skal en tur til Cuba, er det super nemt at besøge Canada på vejen! Du flyver bare med Air Canada og står af i Toronto, så du kan opleve den storslåede storby – og slå to lande med ét smæk.

Du kan sagtens tage et par nætter i byen, men du kan også bare bruge et par timer – her er masser at opleve! Selvom Toronto er en stor by, så ligger de fleste seværdigheder lige i centrum.

Et par timers stop-over i Toronto

Det er faktisk virkelig nemt at tage et par timer i Toronto! Du efterlader din bagage i transit og kan nu bare forlade lufthavnen, som du vil. Hvis du har tung håndbagage med, kan du få den opbevaret i Travel Store i terminal 1 og 3 på afgangsetagen.

Fra lufthavnen tager du UP Express-toget til downtown Toronto (Union Station). Det tager ikke en gang en halv time, og så er du fremme! Toget går ofte og næsten hele døgnet, og din bagage venter bare på dig i lufthavnen, mens du suser rundt og ser seværdigheder eller indsnuser byens stemning fra en god café eller restaurant.

Hvad skal du lave i Toronto?

Er du mest til shopping, kan du hoppe direkte i en taxa i lufthavnen og køre i ca. 20 minutter til en af byens outlets, fx Vaughan Mills eller Toronto Premium Outlets, hvor du kan ‘shop till you drop’ – som man siger. Toronto har også en kæmpestor, underjordisk shoppingarkade, The P-A-T-H, med over 2000 butikker spredt over et helt system af gange. Bliver du væk her, er det om at have pengepungen med, for du kommer helt sikkert ikke op til jordens overflade tomhændet. Du kan også tage uptown til det smukke The Eaton Centre, hvor der er et mylder af mærketøjsbutikker!

Udforsk gaderne og de hyggelige markeder, fx St. Laurence Market og Kensington Market, der bestemt er et besøg værd! I sidstsnævnte finder du et væld af hippie- og bohemebutikker, og her er farverigt, larmende og meget charmerende! Tag en slentretur ned ad Queen and King Street West eller gå en tur på Yonge Street og se Dundas Square.

Den allervigtigste seværdighed i Toronto er selvfølgelig byens vartegn, CN Tower, med det svimlende glasgulv – udsigten herfra er ganske enkelt imponerende. Hvis du bare vil se tårnet udefra, kan du tage en kort sejltur til Toronto Island, som ligger lige ud for kysten. Herfra har du en fantastisk udsigt til byens skyline og CN Tower!

China Town bydelen er rigtig hyggelig – udover små hyggelige butikker, er her også et væld af etniske restauranter, hvor du spiser godt og billigt. Fra China Town er der ikke langt at gå til Royal Ontario Museum, der blandt andet huser en fin samling af dinosaurskeletter og en imponerende mineralsamling.

Du bør også besøge Distillery Historic District, et gammelt industrikompleks, hvor der indtil midten af 1900-tallet lå verdens største destilleri. I dag kan du gå rundt i brostensbelagte gader og nyde de gamle og smukt restaurerede bygninger, som nu er hjemsted for restauranter, forretninger med kunsthåndværk, gallerier og meget andet.

Har du lidt mere tid, kan du hoppe på en shuttle bus til Niagara Falls. Det tager ca. halvanden time hver vej og tænk, så fik du også set disse imponerende vandfald på din rejse! Men husk at have et sæt tørt tøj i håndbagagen, hvis du nu skulle få lidt vandsprøjt fra de enorme vandmasser.

Når du er færdig med at opleve Toronto, vender du bare næsen mod lufthavnen igen og fortsætter som planlagt – en hel del oplevelser rigere!

Hjælpeprogrammer

Cuba er et smukt land, men også et fattigt land. Tøj er meget dyrt, og der findes mennesker, der har svært ved at finde til dagen og vejen.

En dag sidste år talte jeg med en bekendt igennem mange år, Maria, der fortalte, at hun igen skulle til Cuba. Da jeg spurgte om grunden, ja, jo – det var halvt hemmeligt, men hun rejste til Cuba bl.a. for at hjælpe nogle familier med tøj.

Kære C&C travel rejsegæst, hvis du har lyst til at gøre som Maria, så pak en stor pose brugt tøj (ikke vintertøj), som du såmænd ikke bruger mere alligevel og tag det med til Cuba. Så har du i øvrigt også plads i kufferten til at købe ting med hjem dernedefra. Når du så er i Havana, og alligevel skal ud og gå en tur, gå da hen til:

Convento Hostal Santa Brigida
Calle Oficios 204, entre Tenete Rey y Muralia,
(samme gade som Hotel Los Frailes)
Se deres hjemmeside her

Stedet er halvt kloster og halvt hotel, og her tager nonnerne imod folk fra hele verden. Ring på klokken og aflever tøjet til den nonne, der åbner døren. Så bliver det givet videre til mennesker, der har brug for det.

På Marias vegne og fra mig stort TAK!
Enrico C&C Travel