Hvad er et casa particular?

Cuba

Mange af vores rejser er baseret på casa particulares, men flere af vores kunder spørger os, hvad et casa particular egentlig er. Og det skal vi fortælle jer – casa particulares er det ægte Cuba!

Cuba er et land i udvikling, og befolkningen er fuld af håb, men der er stadig mange begrænsninger, når det kommer til at drive forretning. Der er dog én måde, cubanerne gerne må drive selvstændige forretninger på – og det er ved at have hyggelige casa particulares.

Et casa particular er et privat hjem, hvor du kan overnatte på din ferie i Cuba. På den måde støtter du virkelig lokallivet, fordi de almindelige cubanere får mulighed for at tjene penge selv. Det betyder øget omsætning, og på den måde kan cubanerne udvide og virkelig investere i deres hjem, så de bliver klar til gæster. Det er vigtigt for os, at vores rejser også beriger de mennesker, som du møder på din vej. Derfor har vi på mange af vores rejser casa particulares som overnatning i stedet for almindelige hoteller, og det gør i øvrigt rejserne en hel del billigere!

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba

Når du bor i casa, bor du hos det, vi kalder værtsfamilier. Nogle casaer er nærmest minihoteller, andre casaer består af to småbitte huse, hvor familien bor i det ene hus og du i det andet, og på helt andre slags casaer bor du i dit eget værelse i deres hus. Selvom du bor hos en familie, har du stadig dine egne faciliteter, og du mangler sjældent noget. Det er ikke luksus, du bor i, men det er helt klart et sted, du er velkommen. Casa particulares er ofte fulde af farver – både udenpå og inden i, og nogle har verandaer med gyngestole i rigtig hyggestil. Casaer kan være meget forskellige – nogle er midt i byen, andre ude i små landsbyområder. Det spændende er, at ikke to casaer er ens. Det ene sted har du en krokodille i baghaven, det andet sted kan du nyde en dejlig drink på tagterrassen med udsigt over bytage, og et tredje sted fanger børn krabber på vejen foran dig, og hvidløgsvognen tøffer forbi hver eftermiddag.

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba

Det fantastiske ved at bo privat i casa er, at du virkelig får mulighed for at snuse til det cubanske liv udenfor turistbrillerne. Du møder en cubansk familie, ser deres hjem og smager deres fantastiske mad. Det allerbedste ved at bo på casa er uden tvivl maden, som ikke fås bedre nogen steder på Cuba. De laver rigelig, og det smager skønt – ofte kan du selv vælge, om du er til fisk, kylling eller noget helt tredje.

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Rejser til Cuba

Servicen på et casa er rigtig god – meget bedre end på hotellerne, må vi nok indrømme. Du har prøvet at sove på hotel, drukket af minibaren og checket ud og ind masser af gange. Men har du prøvet at sove på et skrigende lyserødt værelse med satinsengetøj, spist ægte cubansk mad lavet i et køkken af værtsmor og fået fortalt røverhistorier af værtsfar i en gyngestol på terrassen om aftenen? I casa er du helt tæt på livet af menneskerne, og du er en gæst, så du vil aldrig blive glemt.

Rejser til Cuba

Værtsfamilierne er vant til besøg og er derfor super gæstfri, selvom de nogle gange kan kæmpe lidt med det engelske. Tag en snak med dem og hør om deres liv, byen, udflugtsmulighederne og eventuelle begivenheder i byen. Du har den luksus, at din værtsfamilie kan fortælle dig, hvad du skal se, hvor du skal spise, og om der er noget, du ikke skal gå glip af, mens du er der – din egen private cuba-ekspert. Rejser du på denne måde, er mennesket i fokus, og du vil få oplevelser, som du aldrig ville få på byhoteller eller store all inclusive hoteller.

Rejser til Cuba
Rejser til Cuba
Bo på casa i Cuba

Vi tror fuldt og fast på, at det er godt at rejse ud og møde verden. At møde mennesker fra andre dele af verdenen bygger bro imellem forskellige kulturer, og vi mener, at det hjælper til at få en forståelse for forskelligheder. Det er ikke nogen hemmelighed, hvorfor vi på C&C stærkt anbefaler, at du prøver at bo i et casa. Det er både hyggeligt, autentisk og ikke mindst menneskeligt – for hvad skriger mere menneskeligt ansigt end at bo hos menneskerne i det land, du rejser til?

Rejser til Cuba

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Cuba

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*