Alternativer til Thailand

Malaysia (Borneo)

Når snakken falder på Asien oplever vi tit, at I gæster spørger: “Hvad kan det land, som Thailand ikke kan?” Derfor har vi samlet fire fede lande i Asien – Burma, Cambodia, Laos og Malaysia – de kan nemlig en hel masse, som Thailand ikke kan.

Burma – Det Gyldne Land

I Burma møder du smuk kultur, nysgerrige mennesker og guldpagoder i tusindvis. Landet kan give dig en fornemmelse af, hvad Thailand var for 20 år siden. Her er nemlig bare meget mere urørt, ikke nær så mange turister, og du kan ikke finde en 7-Eleven på hvert gadehjørne.

Burmas befolkning er fantastisk – og de er nysgerrige på dig som person. Uanset hvem du møder – om det er fiskerne på Inle Lake, der fisker på et ben, om det er de mange rødklædte munke og nonner rundt omkring i byerne, eller om det er kvinderne på de farvestrålende markeder – så er de oprigtigt interesserede i dig.

Rejser til Burma

Burmas natur er helt vild flot. Vi kan særligt godt lide trekkingturen fra Kalaw til Inle Lake, eller omvendt, fordi du oplever de smukkeste farver i naturen. Du ser rismarker, landbrug, nåleskove og bjerge, og du lægger vejen forbi små landsbyer, hvor dagen går sin vante gang. Overalt hilser folk med et smil.

Burmas byer er også virkelig smukke, og her er så mange guldtempler og -pagoder, at landet bliver kaldt Det Gyldne Land. De fleste finder du i Yangon, men også Mandalay og Bagan er helt vidunderlige. I Bagan kan du stille sig et hvilket som helst sted og pege i en tilfældig retning, og din finger vil altid ramme en buddhistisk helligdom. I hvert fald hvis man skal tro vores gamle agent i Burma.

Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma

Burma har også strande – vores favorit er den hyggelige og kilometerlange strand ved Ngapali.

Vidste du…

… at både mænd og kvinder smører en gul pasta fra Thanakha træets bark i ansigtet for at beskytte sig mod solens stråler? Nogle smører det ud i fine mønstre, mens andre bare tværer det ud på kinder, pande eller næse. Og det er smart, fordi pastaen samtidig modvirker fedtet hud.

Cambodias mange templer

Cambodia er et land med en helt særlig historie – en historie, der stadig sætter sit præg på landet. Landet har været under fransk kolonitstyre, og derfor finder du smukke boulevarder med fine franske bygninger og caféer med baguettes side om side med gyldne templer og pagoder, der vrimler med orangeklædte munke. I hovedstaden Phnom Penh møder du virkelig Cambodias grusomme historie på museet for folkedrab og Killing Field. Her kan du se monumentet og kranierne for de over 8.000 mennesker, der blev dræbt under det frygtelige Pol Pot-regime.

Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia
Rejser til Cambodia

Måske har du allerede hørt om det kæmpemæssige tempelkompleks Angkor Wat. Templet blev bygget af Khmer-folket men blev senere forladt og “forsvandt” næsten fuldkomment i junglens bevoksning. Der opstod legender om det mystiske sted, og i 1863 fandt den franske opdagelsesrejsende Henri Mouhot til verdens store undren det enorme tempelområde, der var totalt overgroet af store gummitræer. I dag kan du bruge dage på at opleve de imponerende templer, der er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. 

Cambodia er egentlig ikke kendt for sine strande, men du kan faktisk godt få bountyliv på øerne Koh Rong og Koh Rong Samloem.

Vidste du…

… at der ikke findes og aldrig har fandtes en McDonalds i Cambodia?

Rejser til Cambodia

Laos’ sindssyge natur

I Laos er der kun få turister, og det er naturen og kulturen du skal tage hertil for at opleve.

Nærmest alle byer i Laos ligger for foden af bjerge og er fulde af gyldne templer med masser af Buddha-figurer. En af byerne er Luang Prabang, hvor du kan opleve noget helt særligt hver morgen ved solopgang. Byen fyldes af munke, der på rad og række bevæger sig ud af byens klostre og gennem gaderne med hver sin metalskål. Byens kvinder sidder langs vejkanten og uddeler mad til de forbipasserende munke. Munkene giver et taknemmeligt nik og en velsignelse til gengæld. Det er et helt unikt ritual – og et uforglemmeligt syn, når gaderne fyldes af munke i nærmest lysende orange og røde dragter.

Rejser til Laos
Rejser til Laos
Rejser til Laos
Rejser til Laos

De fleste forbinder Mekong floden med Vietnam, men faktisk løber floden igennem hele Laos og forbinder alle de større byer. Tag måske et krydstogt fra Huay Xai til Luang Prabang, eller omvendt, og se livet langs flodbredden i de små landsbyer.

Laos har helt vild natur! Kæmpemæssige klippebjerge, øde rismarker, dybe grotter, smukke floder og imponerende bjerglandskaber. Her er et væld af små, hyggelige landsbyer, der ligger blandt rismarker og flot natur eller ud til floderne, hvor folk til dagligt rider rundt på okser. Elefanten er et vigtigt symbol i Laos, der engang hed ’Landet med en million elefanter’. Der er ikke så mange elefanter tilbage i Laos, ligesom i mange andre dele af Asien, men du kan alligevel se elefanter i området omkring Sayaboury.

Rejser til Laos
Rejser til Laos
Rejser til Laos

Malaysia – regnskov og orangutanger

Malaysia er en uopdaget perle blandt turister. Der er stadigvæk meget få af dem, og det til trods for at Malaysia byder på alt lige fra spændende byer, store madoplevelser, verdens ældste regnskove og geniale muligheder for snorkling og dykning.

Malaysia et multikulturelt land med en blanding af mange forskellige kulturer, som enes og lever side om side i ro og mag – meget inspirerende, og der er virkelig plads til alle! De mange kulturer, der lever sammen, har også lagt grobund for en helt fantastisk madkultur. Malaysia er simpelthen Østens madmekka! Du kan få fantastisk mad fra alle egne af Asien, og det vrimler med madboder og -markeder overalt med lækker streetfood. Du kan få ALT!

Rejser til Malaysia
Rejser til Malaysia
Rejser til Malaysia

Du kan selvfølgelig ikke sige Malaysia, uden også at sige Borneo og orangutanger. Malaysia har jungle og regnskov nærmest, hvor end du befinder dig, og på Borneo er dyrelivet helt specielt! Du kan være heldig at spotte næseaber, pygmæelefanter og orangutanger – dyreliv som næsten kun findes her. Og det bliver kun bedre – vi kan godt lide at sætte fokus på, hvor få vilde dyr, der lever i fangenskab i Malaysia. Der findes fx ikke abeshows og andre dyreshows, som du ofte ser i Thailand. Det er også på Borneo, at du kan bo i langhus sammen med regnskovens stammefolk. Du sover på rad og række ligesom folket selv, og du bliver for en kort tid del af deres dagligdag. Det er simpelt, men det er spændende!

Rejser til Malaysia - Rejser til Borneo
Rejser til Malaysia - Rejser til Borneo
Rejser til Malaysia - Rejser til Borneo

Du kan rejse til fastlandet hele året rundt og til østkystens lækre tropeøer med snorkling og hvide bountystrande i sommermånederne.

Vidste du…

… at i Malaysia peger de med tommelfingeren – og ikke som herhjemme med pegefingeren? Så hvis du undrer dig over de lidt anderledes thumbs up, så er det altså fordi, de peger!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Malaysia (Borneo)

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*