Rejser til Vietnam - Pælebyer & Papirlanterner

Vietnam er et alsidigt land med mange muligheder, og det er land, som vores gæster besøger igen og igen. Her er en særlig stemning – måske på grund af de spændende byer, måske på grund af de bølgende rismarker. Duften fra de mange gadekøkkener giver byerne en helt særlig atmosfære, og ikke mindst lækker mad at sætte tænderne i!


Når du rejser til Vietnam, vil du tydeligt mærke historien i byerne, men vietnameserne har lagt den bag sig – den nye generation af befolkningen er stærk og fuld af varme. De er stolte af deres land, som ældre generationer har kæmpet for, og de viser det gerne frem! 

 

Rejser til Vietnams natur

I den nordlige del af landet er landskabet præget af frodige bjerge, søer, små landsbyer, lokale markeder og fantastisk smukke rismarker, der bølger sig gennem bjergene og strækker sig langt ud i horisonten. Her kan du virkelig få store naturoplevelser!

Oplev den fantastiske Halong bugt med store kalkstensklipper i det smaragdgrønne vand, som du både kan udforske i større både og på egen hånd i kajak. 

I den sydlige del af landet kan du udforske Mekong-deltaet, sejle rundt på Mekongflodens mindre flode og besøge de berømte flydende markeder. Oplev livet ved flodbredden, hvor folk bor i små træhuse, og dagligdagen går med kvægdrivning, skolegang osv. Det er en helt anden hverdag, end den vi kender hjemmefra, og det er virkelig det autentiske Vietnam. Også her vil du blive betaget over de nærmest endeløse rismarker.

Ris bliver kaldt for ”det hvide guld”, for det er en kæmpe indtægtskilde for landet. Og nærmest overalt vil du opleve rismarker og bønder med de ikoniske spidse hatte, der arbejder i markerne. Ris er også en stor del af det lækre vietnamesiske køkken!

 

Vietnams herlige byer med H

Dyk ned i Vietnams kultur og historie. Når du rejser til Vietnam, oplever du overalt gamle templer og monumenter, der er op til 1000 år gamle. Eller oplev levn fra Vietnamkrigen – her hedder den selvfølgelig Den Amerikanske Krig – de berømte Cu Chi tunneller. 

Hoi An er uden tvivl Vietnams mest hyggelige by, og en af verdens mest romantiske! Den rummer mange historier og legender i de kringlede gader med gamle og velbevarede huse. Den bliver lyst op om aftenen af farvestrålende lanterner, der hænger som lygter over dit hoved, og ud til floden er der liv ved restauranterne og på de mange både.

Tag også til Vietnams hovedstad Hanoi. Byen er travl og fuld af mennesker og trafik, og det siges, at der er over 3 mio. scootere! Slip væk fra trafikken ved at gå en hyggelig tur rundt om den romantiske Hoan Kiem sø, hvor mange af byens indbyggere søger tilflugt. Oplev historiske mindesmærker, franskinspirerede boulevarder med fortovscaféer og store pladser.

Og så er der jo kæmpestore Ho Chi Minh City! Byen byder både på interessant historie og moderne nutid, og så vrimler det med mennesker, markeder og butikker. Særligt interessant er den franske bydel med sine brede boulevarder, og her kan du spise croissanter og baguettes eller besøge den flotte Notre Dame katedral.

 

Slap af på Vietnams sandstrande

Hvis du ønsker at slappe af og komme væk fra en travl hverdag og lade batterierne op, så skal du måske også forbi en af landets strande på din rundrejse i Vietnam.

Nogle af Vietnams bedste badestrande finder du i Mui Ne eller på Phu Quoc, men Hoi An har også en dejlig strand 4-5 km uden for byen. 

 

Kombinér din Vietnamrejse med andre lande

Vietnam ligger lige op til Cambodia, og det giver fin mening at kombinere de to lande.

Oplev hele det gamle Indokina på én rejse og kombinér Vietnams rismarker og lanterner med kultur og ruiner i Cambodia og smukke tropeøer i Thailand. På den måde oplever du det bedste af tre lande i Sydøstasien. Mange af vores rejser til Vietnam går forbi Thailand og Cambodia, fordi det giver rejserne lidt ekstra. Lidt ekstra guldpagoder, smukke Buddha-monumenter og masser af gæstfrihed og glæde.

 

Få et rejsetilbud

I C&C Travel har vi et bredt udvalg af rejsetilbud til Vietnam. Du ved måske allerede selv, hvad du ønsker af oplevelser – hvad end det er ekstra oplevelser eller ekstra tid i hver by, eller måske vil du vende rejsen fuldstændigt om? Du har drømmene, og vi hjælper dig med at skræddersy den perfekte ferie til dig og din familie, så din rejse til Vietnam bliver præcis, som du ønsker. Få et rejsetilbud til Vietnam her!

Vi har mere spændende læsning om Vietnam på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Vietnam billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Sapa
Hoi An
Cao Bang
Rejser med et menneskeligt ansigt
Rejser til Cambodia og Vietnam
Lanterner i Vietnam
Thien Mu-pagoden og Parfumefloden
Ha Long Bay

Byer i Vietnam

Er du til hyggelig stemning i charmerende lanterneoplyste gader? Er du til strand og afslapning? Eller hvad med store naturoplevelser? Vietnams byer har lidt af det hele – og der er mange at vælge imellem. Her har vi udvalgt nogle af vores favoritbyer i Vietnam til dig, og du kan udforske mange flere under “Alle byer”.

Flere byer i Vietnam

Hoteller i Vietnam

Du kan bo på rigtig mange forskellige måder i Vietnam. Det afhænger helt af, om du bor på hotel i byen, på resort ved stranden eller på et lodge i naturen, måske vil du endda gerne bo på en båd? I byerne vælger vi som regel små og lidt hyggelige hoteller, som ligger godt!

Her ser du et lille udvalg af vores favoritmåder at bo på i Vietnam, men vi har selvfølgelig mange flere hoteller, som du kan udforske under “Alle hoteller”

Flere hoteller i Vietnam

Oplevelser i Vietnam

Vietnam er et land, der byder på store oplevelser, både i byerne, der bærer præg af historie og kolonitid, og i naturen med de verdensberømte vidundere! Vi har masser af spændende udflugter i Vietnam, som du kan udforske! Her ser du vores favoritter, og klikker du “Alle oplevelser”, kan du se endnu flere.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Vietnam

Hvis du vil være så sikker som muligt på godt vejr, når du rejser til Vietnam, så er det vinter eller forår, du skal afsted. Det er fx en rigtig god periode at tage på en helt klassisk rundrejse til Vietnams vigtigste byer.

Vi vil dog gerne uddybe Vietnams sæsoner lidt for dig, for du kan sagtens rejse på andre tidspunkter.

Nordvietnam

Det nordlige Vietnam med Hanoi, Halong Bay og de smukke bjerge skal du besøge i november og december eller marts og april, hvis du vil have solskin. I disse måneder er det omkring 20 grader. Vejret er også tørt i januar og februar, men det kan være koldt, så husk en sweater.

I juni, juli og august er det varmt, men det regner lidt. Lidt bedre er det i september og oktober, men du skal stadig forvente kraftige regnbyger hver dag.

Centralvietnam

I det centrale Vietnam finder du blandt andet Hué og Hoi An, og her skal du tage til mellem februar og juli for allerbedst vejr. Faktisk kan du også rejse hertil i skulderperioderne december, januar og august, hvor vejret også er fint, men du kan godt risikere lidt regn. I efteråret regner det meget.

Sydvietnam

I det sydlige Vietnam ligger de bedste strande, fx Mui Ne og øerne Phu Quoc og Con Dao, og det er også her, du finder Ho Chi Minh City og Mekongdeltaet. Kort og godt hedder reglen: undgå juli, juli, august og september. Det er dejligt varmt i den periode, men det er også lige lovlig vådt og regnfuldt. I maj og oktober kan du sagtens få helt fint vejr men med regnskyl hver dag. Fra november til og med april er vejret som regel godt.

Vejret i Vietnam

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge, før du rejser til Vietnam. Vi har svar på det meste!

Helt generelt - godt at vide om Vietnam

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Vietnam. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Der findes hæveautomater i de større byer, så der er ikke grund til at medbringe mange kontanter. Medbring USD, hvis du alligevel tager kontanter med, disse er nemmest at veksle til den lokale møntfod.

Mobiltelefoner og internet
De fleste telefonselskaber understøtter samtaler i Vietnam. Tjek med din udbyder omkring taksterne, for de kan være noget dyre. Der er gratis wifi på de fleste hoteller og mange coffee-shops, bare spørg efter password.

Elektricitet og stik
Der er 220 V på tobenede stikkontakter overalt i Vietnam.

Tidsforskel
Vietnam er 5 timer foran Danmark (dog 6 timer ved vintertid).

Tag med hjemmefra
Myggespray og mavemedicin.

E-cigaretter
I Vietnam er det ikke tilladt at bruge e-cigaretter. Har du sådan en, må den blive hjemme, mens du rejser rundt.

Prisniveau
Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark, men det kommer naturligvis an på, hvor du går hen.

Drikkepenge
På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas til Vietnam

Som dansk statsborger kan du rejse til Vietnam uden visum, hvis opholdet er 15 dage (14 nætter) eller derunder.

Rejser du mere end 16 dage og under 30 dage, er det dit eget ansvar at søge E-visum her. Dette visum gælder for en enkelt indrejse til Vietnam (single entry). Det tager som udgangspunkt tre hverdage, men vi anbefaler at søge i god tid.

Rejser du mere end 30 dage, eller skal du indrejse mere end en gang, er det dit eget ansvar at søge visum via ambassaden. Læs mere information her.

Vietnams Ambassades adresse og kontaktinfo:
Bernstoffsvej 30C
2900 Hellerup
Tlf: 3918 3932
Fax: 3918 4771
E-mail: embvndk@hotmail.com
Hjemmeside: https://vnembassy-copenhagen.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Vi anbefaler, at du søger visum senest tre uger før afrejsen. Visumbehandling tager normalt kun få dage, men ambassaden kan have forskudte helligdage og derved have lukket i længere perioder.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Vietnam. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også for Vietnam rejser.

Bemærk at hvis du kommer rejsende til Vietnam fra et land, der har risiko for gul feber transmission (evt. også hvis du har opholdt dig i transit), skal du have en gul feber vaccination for at få indrejse i Vietnam. Vær opmærksom på, at hvis du er over 60 år, skal du tale med din læge, om det er tilrådeligt at få en gul feber vaccination. Se listen med lande med gul feber risiko her.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.

Vores samarbejdspartner i Vietnam

Vores samarbejdspartner i Vietnam gennem 15 år, Mr. Hoai, har besøgt os mange gange i Danmark, og derfor har vi et nært forhold til ham. Særligt Luca, som er direktør i C&C Travel, kender ham personligt og har besøgt ham i Vietnam sammen med sin familie. Vi har en god samarbejdspartner i MR. Hoai, og vi har i det hele taget tilknyttet mange dygtige Vietnam-folk, både her i C&C Travel og hos Mr. Hoai i Vietnam.

Det er Mr. Hoai, der hjælper os med at booke hoteller til vores gæster i Vietnam , og det er ham, der på vores rejsende, mens de er afsted.

Vietnams menneskelige ansigt

Vi tror på, at det er godt at møde menneskerne i det land, du rejser i. Derfor arrangerer vi gerne disse møder mellem mennesker.

I Vietnam samarbejder vi med en organisation, der hedder Blue Dragon. Blue Dragon er en vietnamesisk forening, der arbejder med gadebørn, unge udsatte og kvinder, der har været ofre for trafficking. Det er nogle barske virkeligheder, og Blue Dragon indgår i lange forløb med de unge, hvor de ikke bare sørger for overlevelse, men støtter dem til at få et ordentligt liv. Det tager lang tid at opbygge tillid og troen på, at forandring er mulig, og Blue Dragon tilbyder alt lige fra psykologhjælp over hjælp med opsparing til kurser i kommunikation og praktikforløb i virksomheder.

Når du er i Hanoi, kan du besøge Blue Dragons center, hvor de afholder de forskellige kurser, og du kan også besøge Dragon Valley, en gård, der ligger en times tid fra Hanoi. Her lærer de unge om økologisk landbrug, og arbejdet i markerne hjælper dem til at komme væk fra livet på gaden både fysisk og mentalt. Du får en rundvisning på gården og kan være med til at lave mad med stedets egne grøntsager.

Vi håber, at mødet med Blue Dragon vil være med til at give din rejse et menneskeligt ansigt.