Oplevelser i Vietnam

Gå tilbage

Oplevelser i Vietnam

Vietnam er et land, der byder på store oplevelser, både i byerne, der bærer præg af historie og kolonitid, og i naturen med de verdensberømte vidundere! Vi har masser af spændende oplevelser i Vietnam, og du kan udforske dem her på siden.

Byrundture i Vietnam

Oplev rig kultur og historie på byrundtur i nogle af Vietnams mange byer. Besøg Vietnams hovedstad Hanoi og se alt, hvad der er værd at se. Her er der nemlig rigtig meget at opleve. Hanoi er en travl by fuld af mennesker og scootere. På din vej rundt i Hanoi kan du opleve alt lige fra historiske mindesmærker og franskinspirerede boulevarder med fortovscaféer til store pladser.

I Vietnams største by Ho Chi Minh City, kan du opleve storby, når det er allerbedst. Byen summer af liv, har voldsom trafik og er en meget moderne by. Byens største seværdigheder er det berømte Thien Hau Tempel, Notre Dame Cathedral, General Post Office og rådhuset.

I Hoi An finder du Vietnams mest hyggelige og romantiske by! Byen er rigtig god at opleve til fods eller på cykel i de smalle gader fulde af farvestrålende lanterner. Gå også en tur langs kajen, hvor floden om aftenen bliver oplyst af lanterner, og spis på en af byens mange restauranter.

Oplev også den historiske by, Hué med “den forbudte by”. Besøg bydelen kaldet Kongebyen, som er bygget lidt ligesom Den Forbudte By i Beijing i Kina, bare mindre. Lej en cykel og oplev de mange historiske seværdigheder og kongegrave.

Oplevelser i Halong Bay

Fra Hanoi er det næsten et must med en tur til smukke Halong Bay! Du kan tage krydstogter med en eller to overnatninger på en båd – fælles for turene er, at du sejler rundt i det smaragdgrønne vand blandt de kæmpemæssige, frodige kalkstensbjerge, der tårner op ad vandet. Ifølge legenden blev de mere end 3.000 øer i bugten kastet ned i det smaragdgrønne vand af drager sendt af guderne for at beskytte Vietnam imod invaderende fjender.

Bugten er nok uden sammenligning den største naturlige turistattraktion i Vietnam, og det er altså med god grund!

Oplevelser i Mekong Delta

I det sydlige Vietnam kan du opleve Mekong Deltaet, et fladt område med mange floder, rismarker og et liv uden lige på vandet. Du kan enten bo på en båd eller tage en nat på et homestay ved floden, hvor du oplever livet og landskabet langs flodbredden.

På et krydstogt kan du bare læne dig tilbage og nyde den fantastiske udsigt. Når du går i land kan du købe frugter på markederne og sejle i små både i de mindre kanaler, besøge små familiedrevne butikker med kunsthåndværk og gå rundt i de små landsbyer langs bredden.

Flere oplevelser i Vietnams natur

Med sine billedskønne landskaber, kæmpe grotter, tætte jungle og lækre strande, er Vietnam fuld af naturoplevelser. Et naturparadis finder du i Bach Ma Nationalpark. Her vandrer du gennem frodig, tropisk skov, til lyden af al slags dyreliv, finder små vandfald og er omgivet af natur til alle sider.

Vietnam byder på kæmpe grotter. Tag på et grotteeventyr i Dong Hoi – enten med en overnatning i grotten i telt eller på eco-stays. I Dong Hoi står den på fantastiske trekkingture op ad stejle bjergsider, forbi små landsbyer og gennem smukke dale. Lyset i de mange grotter er helt utroligt smukt og skifter farver, uanset hvor du kigger hen! Phong Nha er også kendt for sine grotter – nærmere bestemt den flotte Paradise Cave. Her skifter lyset også farve, når det rammer klipperne, og her er et hav af stalaktitter og stalagmitter.

En kæmpe naturoplevelse i Vietnam er Sapa! Nærmere bestemt Muong Hoa-dalen, hvor landskabet er ubeskriveligt smukt med risterrasser og små fine huse spredt ud over bjergsiden. Du kan overnatte her og opleve hyggelige landsbyer og de fantastiske rismarker, som Sapa er så kendt for! I Mau Chau kan du også opleve rismarker! Tag en overnatning i pælehytter og bo omgivet af risterrasser og grønklædte bjerge. I Mau Chau bor der rigtig mange folkeslag med forskellige kulturer, som fx Muong og H’Mong folket. Du kan besøge de små landsbyer og se, hvordan landsbyboerne lever her. Vandreturene her er fantastiske med smukke dale og lysegrønne rismarker.

Vietnams bedste strandoplevelser

I Vietnam finder du flere gode strande, perfekt til afslapning og gode oplevelser. Sejl en tur ud til øen Cham Island og oplev øens skønne strand Chong Beach. Her kan du bade, snorkle og ikke mindst slappe af eller måske tage båden videre til Bim Beach, hvor der er rigtig mange koraller.

Nogle af Vietnams bedste badestrande finder du i Phu Quoc og og Mui Ne – dog store og med rigtig meget liv. På Vietnams største ø, Phu Quoc, finder du nogle dejlige strande med turkisblåt vand og svajende palmer.

Vi kan bedst lide den strand, der ligger lige uden for Hoi An. Byen er spændende i sig selv, og du kan tage ud til stranden, når du trænger til at slappe af.

Bæredygtige oplevelser i Vietnam

I Vietnam anbefaler vi ofte vores gæster at besøge de lokale på et homestay. Det gør vi, fordi du støtter dér, hvor pengene gavner lokalsamfundet, men det er altså også her, du oplever det ægte Vietnam. På et homestay oplever du, hvordan de lokale bor og lever. Tag med i køkkenet og lær at lave lækker vietnamesisk mad – vi lover det smager godt! På sådan en rejse oplever du virkelig det ægte Vietnam.

Du kan også få en fornemmelse for Vietnams mange befolkningsgrupper, når du bor sammen med stammefolket i Ta Lai Longhouse. Du bor i et traditionelt langhus lavet af bambus og sover helt simpelt på madrasser på gulvet sammen med de andre gæster. Sammen med stammefolket har du aktiviteter i løbet af dagen, så du kan få et indblik i deres hverdag og traditioner.

Besøg også Blue Dragons Center, hvor de arbejder med udsatte unge. Gadearbejderne i Hanoi gør et stort arbejde for, at de børn, der bor på gaden, får den hjælp, de har brug for. Du får en rundvisning på centeret og har herefter mulighed for at stille spørgsmål.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Viser ud af