Vietnam

Mekong Delta

Gå tilbage

Rejser til Mekong Delta

I det sydlige Vietnam finder du Mekongdeltaet, et fladt og frodigt vandlandskab med utallige floder, der udspringer af verdens 12. længste flod: Mekongfloden. Faktisk starter floden helt oppe i Tibet, hvorfra den flyder ned gennem Kina, rører Myanmar og Thailand, strømmer gennem Laos og Cambodia, for til sidst at munde ud i Sydvietnam, hvor den løber ud i Det Sydkinesiske Hav.


Vietnams risskål

Området er frodigt, fladt og grønt, og den store mængde vand, som flyder gennem deltaet, gør det ideelt til at dyrke ris. Landets største risproduktion finder faktisk sted her, og området har fået tilnavnet ”Vietnams risskål”. Det er rigtigt, der bliver dyrket rigtig meget ris, men det er langt fra alt, de dyrker i denne frugtbare region. Der bliver produceret en masse tropisk frugt, forskellige grøntsager og så bliver der fanget ferskvandsfisk. 

Mange af produkterne bliver solgt på regionens flydende markeder, som du helt sikkert skal besøge, når du er i Mekongdeltaet. Det er en sjov oplevelse, næsten som et lille teater, der udspiller sig der midt på floden. Både fyldt til randen med lækre produkter og sælgere, der råber til hinanden på kryds og tværs af vandet. De reklamerer for deres udvalg ved at hejse vareprøver op i masten – ananas, meloner, kartofler og en masse andre gode ting.


Oplev Mekong på to hjul

Der er i det hele taget meget flydende aktivitet i regionen. Folk bor i husbåde, og du skal helt klar også på tur rundt i båd, mens du er her. Det er en nem måde at komme omkring på, og mens du zig-zagger dig igennem de små kanaler, får du en god forståelse for livet i regionen. Mange steder vil du se lerkrukker med krus foran husene, som er for at sejlerne kan slukke tørsten i forbifarten. Det siger meget om vietnamesernes gæstfrihed, og du skal endelig ikke holde dig tilbage, hvis tørsten melder sig.

Mekong er det rene vandland, men båd er ikke det eneste transportmiddel, der kan få dig fra a til b. Vidste du at regionen faktisk er fladt som en pandekage? Det er derfor helt ideelt at opleve området på jernhesten. På de utrafikerede stier og veje, der forbinder byerne, cykler du forbi rismarker, små lokale fabrikker og frugtplantager. Det frodige landskab strækker sig så langt, øjet rækker, og er et fantastisk og fredfyldt syn.


Besøg Mekongs byer

Der ligger mange byer i deltaet, som er et besøg værd. Den største by i Mekongdeltaet hedder Can Tho og er særligt kendt for de flydende markeder. Der er også flere markeder med fast grund under sig, når du bevæger dig ind i byen. Der er både det kaotiske madmarked og mere turistede markeder, der sælger tøj og dippedutter. Du kan besøge smukke templer og kirker, læg f.eks. vejen forbi den store Quang Duc-pagode – et buddhistisk tempel hvor der bor munke.

Besøg også Vinh Long, en lettere søvnig by, som er en sjov blanding af gamle franske kolonitidsbygninger og kinesiske templer, butikker og madboder. Her kan du bo på homestay hos en vietnamesisk familie og virkelig få en fornemmelse for, hvad det vil sige at bo her.

Chau Doc er en hyggelig by, der grænser op til Cambodia, ud til Bassac-floden. I byen vil du opleve, at både cham- og khmerkulturen er stærkt repræsenteret, og der er en masse guldudsmykkede templer, der leder tankerne hen på Cambodia. Lige udenfor byen ligger Sam Mountain, som er deltaets højeste bjerg, selvom det måske mere minder om en bakke. Her får du fantastisk udsigt over deltaet og omkring 200 historiske levn spredt ud over bjerget fra top til tå.


Hvornår er det bedst at rejse til Mekong?

Er du på rundrejse i det sydlige Vietnam, må du ikke snyde dig selv for at besøge Mekong. Den bedste tid at besøge deltaet er i den tørre tid, som løber fra november til april. Selvom det er regntid mellem maj og oktober, kan du sagtens rejse i den periode. Bliv klogere på Vietnams sæsoner her. Når du har besluttet dig for, hvornår du skal afsted, kan du i øvrigt læse vores rejseguide til Vietnam og blive helt klar!

Billeder

1 ud af 9
Rejser til Vietnam
1 ud af 9
Rejser til Vietnam
1 ud af 9
Her lever man af floden
1 ud af 9
Flydende markeder
1 ud af 9
Flydende markeder
1 ud af 9
Flydende markeder
1 ud af 9
Rejser til Vietnam
1 ud af 9
Rejser til Vietnam
1 ud af 9
Rejser til Vietnam

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Mekong Delta

Flere hoteller i Mekong Delta