Rejser til Costa Rica - grøn, grønnere, grønnest

Costa Rica er uden tvivl et land for naturelskeren! Her gemmer sig så mange store oplevelser i landets vidunderlige helt unikke natur, at du kan blive rundtosset bare ved tanken - for hvor skal du starte, og hvor skal du slutter? Her er tropiske regnskove, store og aktive vulkaner, skønne strande og naturligvis et farverigt og alsidigt dyreliv, som du ikke finder mange andre steder i verden. Landet ligger i Mellemamerika med Stillehavet på den ene side og Det Caribiske Hav på den anden side, og langs kysten finder du den ene dejlige strand efter den anden.

Samtidig er det et land, der er utrolig nemt at rejse rundt i, og overalt vil du kunne mærke, hvor stolte costaricanerne er af deres land og natur. 

Costa Rica er et land for alle, og du kombinerer nemt afslapning på dejlige strande med vilde aktiviteter og store naturoplevelser på en rundrejse i det skønne land!

 

Costa Rica – verdensberømt for den vilde natur!

Du skal rejse til Costa Rica, hvis du er til kæmpestore naturoplevelse. De største oplevelser får du i Monteverdes tågeskov, hvor du vandrer rundt midt i skyerne, og i regnskoven omkring Arenal-vulkanen. 

Arenal er Costa Ricas mest kendte vulkan, og den flotte kegleformede vulkan tårner op midt i junglen på majestætisk vis. Her kan du vandre i vulkanlandskabet, bade i varme kilder, se de buldrende vandfald eller riverrafte på de mange floder, der løber gennem regnskoven.

Landet byder selvfølgelig også på et hav af smukke nationalparker. Vores favoritter er Manuel Antonio Nationalpark og Corcovado Nationalpark, der begge byder på regnskov og masser af spændende dyr. Har du nogensinde hilst på en tapir eller et dovendyr? Så har du måske muligheden nu! 

”La arribada” er noget helt særligt! Det kalder costaricanerne det, når havskildpadderne myldrer til Tortuguero Nationalpark for at lægge æg. Der kommer over 100.000 havskildpadder til strandene, og tilsammen lægger de mere end 10 millioner æg. Du har gode chancer for at opleve det, hvis du kommer mellem juli og oktober. Men vi vil naturligvis altid huske dig på, at du ikke må forstyrre skildpadderne.

Læs om de flotteste nationalparker i Costa Rica her.

 

Udforsk øen i bedste Tarzanstil

Hvordan vil du opleve Costa Ricas natur? 

Oplev regnskovene oppefra eller nedefra, til fods eller i kano, hvor du sejler rundt omgivet af planter, blomster, frøer og fugle. Eller med speedbåd ned ad store og mindre floder på udkig efter fugle, brøleaber, søkøer og dovendyr.

I regnskovene kan du gå på de flere kilometer lange gangbroer i trætopshøjde og se aber, farvestrålende papegøjer og tukaner tæt på, mens du spotter dyr under dig på jorden. 

Men den helt ægte Tarzan-måde at opleve regnskoven på er selvfølgelig i en zipline! Her flyver du simpelthen igennem junglen i en svævebane med vind i håret og sug i maven. En sjov og adrenalinsparkende oplevelse. 

 

Slap af på Costa Ricas lækre strande

Costa Rica har dejlige strande på både Stillehavssiden og den Caribiske side. Og som regel kan du altid finde strande med godt vejr – det afhænger af årstiden.

Oplev fx Puerto Viejo, der er Costa Ricas caribiske hjørne med Bob Marley stemning og hele fire forskellige typer sandstrande. 

Eller Drake Bays mørke sandstrande omkranset af regnskov. Manuel Antonios smukke, gyldne sandstrande med turkisblåt vand er også blandt vores helt klare favoritter!

Og uanset hvilken strand, du vælger, er du stadig tæt på regnskoven, så du kan næsten altid tage på junglevandringer, mangroveture eller sejle rundt på floderne. Forsøg dig måske med at surfe på bølgerne eller tag en tur ud med snorklen og kig på koralrev og farvestrålende fisk. Flere steder har du gode chancer for at hilse på havskildpadder. 

 

Hils på costaricanerne og oplev ”Pura vida”

Stemningen i Costa Rica er noget helt særligt. De mennesker, du møder, er søde og smilende. Måske skyldes deres åbenhjertelighed, at de lever efter livsfilosofien ”Pura vida”. Direkte oversat betyder det ”det rene liv”. 

”Pura vida” handler om at leve i nuet, fokusere på de gode ting i livet og undgå stress og jag. Nogle ting kan godt vente til i morgen, og costaricanerne har generelt en noget mere afslappet tilgang til livet, end vi har i Danmark. Måske kunne vi lære lidt.

Du kan mærke ”Pura vida” og den tilbagelænede stemning, hvor end du befinder dig. Og vi kan næsten garantere dig, at du selv vil have lagt stress og jag på hylden efter en ferie i Costa Rica. 

 

Et bæredygtigt rejseland

I Costa Rica værner man meget om både mennesker, dyr og naturen. Det er grunden til, at landet er førende på verdensplan, når det kommer til bæredygtig turisme. Her gør man rigtig meget for at sikre, at turismen er til mest mulig gavn for landet, miljøet og befolkningen. 

Du oplever det måske bedst, hvis du bor på et økoresort, hvor der er lagt stor vægt på bæredygtighed og genbrug. Det er noget man går op i i hele landet, men nogle resorts har lagt ekstra kræfter i at være så økologiske og klimakloge som muligt.

 

Rejser til Costa Rica og Panama

Costa Rica ligger i Mellemamerika lige midt mellem Panama og Nicaragua. Og faktisk er det nemt for dig at opleve de tre lande på kryds og tværs. 

Vores gæsters favoritkombination er Costa Rica og Panama, hvor du oplever den smukke natur i Costa Ricas nationalparker og tågeskov og kombinerer det med snorkling og kridhvide palmestrande i Panama. Og så har du selvfølgelig samtidig mulighed for at opleve den berømte Panamakanal.

 

Få et rejsetilbud - så skræddersyr vi din drømmerejse

Vi tilbyder et bredt udvalg af rejser til Costa Rica, men i bund og grund kan du sammensætte din helt egen rejse. Fortæl os, hvad du gerne vil opleve, så skræddersyr vi sammen din drømmerejse. Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og bestil et rejsetilbud til Costa Rica hos os, så vi kan få en snak om dine ønsker.

Vi har mere spændende læsning om Costa Rica på vores blog! Læs med her!

Se vores flotte Costa Rica billedbog

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica
1 ud af 8
Rejser til Costa Rica

Byer i Costa Rica

I Costa Rica er det naturen og de flotte strande, der kalder – og det er det, vores gæster tager til Costa Rica for at opleve! Så er det bare at beslutte, om du er til vulkaner, floder, tågeskov eller regnskov med hængebroer og svævebaner, og hvilken dejlig strand du vil slutte af på. Vi har udvalgt et par af vores favoritter til dig her, men du kan se mange flere under “Alle byer”.

Flere byer i Costa Rica

Hoteller i Costa Rica

I Costa Rica kan overnatningsmulighederne også være en oplevelse i sig selv. Der er mange forskellige måder at bo på, men fælles for dem er, at der generelt bliver taget stort hensyn til natur, miljø og bæredygtighed, uanset om du bor på hotel, lodge eller i lækre glampingtelte. Vi har udvalgt et par vores favorithoteller til dig her, men vi har selvfølgelig mange flere.

Flere hoteller i Costa Rica

Oplevelser i Costa Rica

Hvad vil du gerne opleve på din rejse til Costa Rica? Vil du have en guidet byrundtur i hovedstaden, gå på hængebroer i trætoppene, eller vil du måske hellere hilse på tapirer i nationalparkerne? Der er masser af oplevelser i Costa Rica, og især i naturen! Vi har udvalgt et par af vores yndlingsoplevelser, men du kan se flere under “Alle oplevelser”.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Costa Rica

Costa Rica er et dejligt rejseland, og det er faktisk et land, som du kan rejse til hele året. Her er ingen rigtig vintersæson – landet ligger nemlig så tæt på ækvator, at det er klassificeret som et tropisk land.

I Costa Rica har man overordnet set to sæsoner. Tørsæsonen varer fra december til april, og det er i denne periode, der er flest, der besøger landet. Regnsæsonen varer fra maj til november, og denne sæson bliver også kaldt for ”green season”, fordi landet i denne periode er ekstra grønt og frodigt – og så er det også i denne periode, du kan være heldig at se skildpadder lægge æg eller spotte hvaler ud for kysterne.

Uanset sæson er Costa Rica et tropisk land, hvilket betyder, at der kan falde regn hele året. For det meste varer en regnbyge dog ikke mere end 2-3 timer, så du kan sagtens komme ud at opleve naturen alligevel.

På grund af Costa Ricas forskelligartede natur består landet af flere små klimazoner, hvor vejret kan opføre sig meget forskelligt. Groft set kan man dele Costa Rica op i tre dele. Stillehavskysten i det vestlige Costa Rica er generelt mest tør og varm, mens der på den caribiske kyst østpå er en noget højere luftfugtighed, og der falder mere regn i løbet af året. Gennemsnitstemperaturen på både øst- og vestkysten ligger nogenlunde stabilt på 20-25 grader, uanset hvornår du kommer forbi. I den centrale del af landet finder du de bjergrige egne, og her kan temperaturen falde til 13-15 grader om natten. Oppe i højderne er luftfugtigheden høj, og du kan også her forvente regnskyl hele året.

Vejret i Costa Rica er uforudsigeligt, og det kan hurtigt ændre sig. Uanset hvornår du kommer forbi, vil det altså være en god idé at have pakket tøj til lidt af hvert.

Vejret i Costa Rica

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Costa Rica. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af af din rejse til Costa Rica.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod hedder Colon, men mange steder kan du betale med USD. Du kan veksle både USD og EURO til Colon (helst ikke 50 og 100 USD sedler), og der findes hæveautomater i både store og små byer (fortrinsvis VISA). I  de fleste pengeautomater kan hæves både Colones og USD. Det er en god idé at have kontanter med i nationalparkerne, for du kan ikke være sikker på at kunne hæve penge.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens tage din mobil med, men måske er det dyrt. I San Jose og de større byer kan du købe forudbetalte telefonkort, hvilket er en god ide, hvis du skal ringe hjem. Internettet er udbredt og fungerer godt, dog kan både telefon- og internetforbindelse være sparsom ude fra junglen.

Elektricitet og stik
Der er 120 V de fleste steder og både to- og trebenede stikkontakter i Costa Rica, så det er en god ide at købe en adapter.

Rygning
I Costa Rica er det forbudt at ryge på de fleste offentlige steder.

Tidsforskel
Danmark er 7 timer foran Costa Rica (8 timer ved sommertid).

Prisniveau
Prisniveauet er for det meste lavere end i Danmark, men på store hoteller og restauranter kan det være det samme som herhjemme.

Drikkepenge
Normalt lægges drikkepenge automatisk på regningen på restauranter, men der, hvor det ikke gøres, kan du give ca. 10 %. Du forventes at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max 90 dage i Costa Rica uden visum, såfremt, såfremt passet er gyldigt under hele dit ophold.

For mere information, kontakt ambassaden:
14 Lancaster Gate
W2 3LH, London
England
Tel: +44 20 7706 8844
Fax: +44 202 7706 8655
E-mail: info@costaricaembassy.co.uk
http://www.costaricanembassy.co.uk

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Costa Rica. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også Costa Rica rejser.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.