Kør selv-ferie i Costa Rica

Det er er nemt at køre selv i Costa Rica, og billeje fungerer upåklageligt!

Hvis du vil udforske Costa Ricas skønhed, natur og kultur på egen hånd, anbefaler vi, at du lejer en bil og tager på en kør selv-ferie. På en kør selv-ferie kører du fra sted til sted og besøger flere af Costa Ricas fantastiske byer og seværdigheder, som hver især har deres helt egen unikke charme og specielle kendetegn.

Hvorfor skal jeg vælge billeje i Costa Rica?

Det gode ved en kør selv-ferie er, at det giver en stor frihed, og du kan stoppe op på steder, du ikke finder på et landkort. Costa Rica gemmer på en masse små bugte med fantastisk udsigt, og du kan nemt stoppe op og tage en pause. I Costa Rica går naturen helt ud til vejene og kysterne, og du vil med garanti se enten dovendyr, aber eller farvestrålende fugle i trætoppene. Stop op og nyd synet! Det er altså ikke som at køre på motorvejene herhjemme i Danmark.

Du bestemmer selv tempoet og kan holde alle de pauser, du vil, når du føler dig træt, eller hvis du har børn med, der skal på toilettet. Og når sulten melder sig, kan du stoppe op ved en madbod og få en lækker håndlavet tortilla!

Tip! Bliver du sulten undervejs på køreturen? Så hold udkig efter spisesteder langs vejen, hvor der holder mange lastbiler foran. Lastbilchaufførerne ved nemlig, hvor der er godt og billigt at spise, og det er dér, de selv holder ind. Stop og spis lige, når det passer ind i programmet. Det bliver ikke nemmere!

Hvordan er vejene i Costa Rica?

Det er utrolig nemt at køre rundt i Costa Rica. Costaricanere er normalt tålmodige og hensynsfulde i trafikken, og de større byer har gode, asfalterede veje. Ude i de mindre landsbyer kan vejene være lidt mere ujævne og hullede, så her skal du holde et ekstra vågent øje på vejen, når det regner.

Du kan nogle gange komme til at ligge bag tunge køretøjer. Sker det, skal du bare tage turen i søndagstempo, slappe af og nyde den skønne natur, du passerer forbi. Costa Ricanerne lever generelt efter livsfilosofien ”pura vida”, der handler om ikke at fokusere på det negative og ikke ærgre sig over ting, du ikke kan gøre noget ved. Så gem vej-vreden fra lyskrydsene i Danmark væk og nyd at være på ferie!

Optankning undervejs på din kør selv-ferie i Costa Rica

De fleste tankstationer tager imod dankort- eller telefonbetaling, og stort set alle bilerne kører på benzin ”Regular”.  Mens mange tankstationer i Costa Rica accepterer Visa kortbetaling, er der stadig nogle, der foretrækker kontanter. Så det er altid en god idé at tjekke med den individuelle tankstation, før du begynder at tanke op.

Husk også, at hvis du befinder dig uden for byen eller i mere afsidesliggende områder, kan det være en god idé altid at tanke og fylde din tank op, når du har muligheden for det. På den måde undgår du at stå uden brændstof i en nødsituation.

Mange tankstationer i Costa Rica har også praktiske butikker, så du kan samtidig købe snacks, drikkevarer eller andre essentielle ting, der kan hjælpe dig med at få en mere behagelig køreoplevelse.

Gode kør selv-ruter i Costa Rica

På en kør selv-ferie i Costa Rica kan du nemt opleve vulkaner, tågeskov, fantastiske regnskove og gyldne palmestrande i massevis og meget mere!

Ofte starter din rundrejse med et par dage til at opleve Costa Ricas hovedstad, San José.

Herefter kan du tage videre til nogle at nationalparkerne. Nævneværdige er Drake Bay ved Corcovado Nationalpark, Manuel Antonio Nationalpark og tågeskoven i Monteverde. De fleste lægger også vejen forbi Arenal-vulkanen i Arenal Nationalpark, der udover den imponerende vulkan, byder på helt fantastiske oplevelser i regnskoven med vandfald og varme kilder i massevis.

Slut af på stranden, hvis du ønsker afslapning. Der findes mange gode strande i Costa Rica, og spørg os endelig til råds, så finder vi en, der passer til dine behov. Playa Samara eller Playa Tamarindo er oplagte muligheder! Flere af nationalparkerne byder dog også på flotte strande og gode muligheder for at slappe i smukke omgivelser.

Du kan også tage ruten på tværs af Costa Rica og få oplevelserne på østkysten med også. Her er det Tortuguero Nationalpark, der lokker med sine mange skildpadder og floder. Det er på østkysten, du kan opleve Puerto Viejo, der er kendt for sine caribiske sandstrande, flotte natur og tilbagelænede stemning. Her er virkelig skønt! Det er ikke besværligt at krydse landet, hvis du ønsker oplevelser inde i landet eller på vestkysten.

Når du køber din rejse gennem C&C Travel får du udleveret et godt kør selv-kort i Google Maps, og det er spækket med spændende stop. Det gør det nemt for dig at se, om der er noget, du bare ikke må misse på vejen fra A til B.

Kør selv i Costa Rica: find rundt!

Det er nyttigt at have GPS på sin telefon. Vi anbefaler enten, at du bruger et lokalt sim-kort i din mobiltelefon, så du har data, eller downloader Google Maps til offline brug.

Du kan også bruge app’en ”Waze”, der er opdateret ift. aktuelle forhold på vejene. Det er en god idé er at hente ruten ned, når du er på wi-fi, inden du kører, hvis du ikke har simkort med meget data.

Andre transportformer end billeje

Vi kan sagtens arrangere dine transporter for dig. Du kører som udgangspunkt i komfortable minibusser, der også samler andre turister op på deres vej. Det er også muligt at få arrangeret privat transport til en rimelig pris, hvis du heller vil det.

Kontakt os, så skræddersyr vi din ferie med billeje i Costa Rica

Gode kør selv-rejser i Costa Rica

Hvorfor rejse med os?