Costa Rica

Playa Tamarindo

Gå tilbage

Rejser til Playa Tamarindo

Playa Tamarindo er Costa Rica, når det er bedst! Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Du skal tage hertil for den brede, lange sandstrand, det hyggelige byliv og den omkringliggende natur.

Playa Tamarindo – Det ultimative surfer-paradis

Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe?

Badenymferne vil også have sit at se til, da stranden er både bred og god, men som altid skal du være opmærksom på strømmene i havet, der afhænger af vind og vejr. Du kan også fiske, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på ziplining-eventyr.

Tamarindo by

Byen ud til Playa Tamarindo er fuld af charme – og mennesker. Det er en farvestrålende by med masser af småbutikker, hvor du kan købe alt fra mønstrede saronger og kunsthåndværk til paddleboards og strandlegetøj.

Og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem! Her er et hav af restauranter, lige fra hyggelige strandrestauranter med palmebladstag til til små boder, der serverer lækre empanadas og hyggelige caféer, hvor du kan nyde en kop friskbrygget kaffe.

Vi kan især anbefale byens falafel-bar, der serverer helt friske og lækre falafler. Du kan også spise på det hyggelige streetfood-marked "Jardin Tamarindo", der har super hyggelig stemning om aftenen. 

Cocktails i solnedgangen

Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks. Drik din aftendrink ved stranden, hvor der er er barer og en solnedgang, du sent vil glemme. Her er simpelthen så hyggeligt.

Vil du bo lidt mere roligt, skal du bo i den sydlige ende af stranden, der er er meget mere børnevenlig.

Skildpadder i Las Baulas Nationalpark

Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg tunge – skildpadder lægge æg på stranden. Parken fik status af nationalpark i 1990 for netop at beskytte de mange læderskildpadder.

Tag på en nattetur med en guide, så er der størst sandsynlighed for et møde med skildpadderne. Husk at vælge en turudbyder, der har stor respekt for skildpadderne og ikke forstyrrer dem med høje lyder, mange lommelygter og for mange forstyrrelser.

Besøg uturistede strande

Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Her kan du også surfe, eller du kan fortsætte helt op til den nordlige ende af stranden, hvor den møder den mindre strand Playa Ventanas. Denne strand er indbegrebet af tropestrand med sit mørke sand, det turkisblå vand og den omkringliggende natur.

Har du lyst til at besøge en lillebitte og rolig strand, så tag til Avellana, der ligger en halv times kørsel syd fra Tamarindo. Her finder du en enkelt restaurant, der er opkaldt efter stedets egen lyserøde gris Lola.

Sejl i kajak til Isla Capitán

Ud for Tamarindos kyst ligger øen Isla Capitán. Det er måske nærmere en samling klipper, men snorklingen her er områdets bedste. Du ser sikkert farvestrålende fisk, og du kan også være heldig at møde havskildpadder, blæksprutter og rokker. Du kan sagtens sejle hertil i havkajak. Husk snorkelgrejet!

Oplevelser i mangroven

Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. Det er ikke her, du skal dyppe fødderne, for her ligger de kæmpestore krokodiller som træstammer i vandoverfladen. Lyt efter brøleaberne og hold godt udkig efter andre spændende aber i træerne over dig.

Mangroven består af mange små kanaler, og du sejler både på store og små kanaler. Du kommer sikkert til at se Costa Ricas nationaltræ ”Guanacaste træet” inde på bredden.

Hoteller i Playa Tamarindo

Der er masser af gode hoteller i Playa Tamarindo. De er generelt rigtig gode med pools, palmer og stemning. Flere af dem er børnevenlige, men der findes også lækre boutique-hoteller kun for voksne. Generelt gør hotellerne meget ud af omgivelserne med en hyggelig og eksotisk have, så du nærmest føler, at du bor i en mini-regnskov.

Spørg en af vores Costa Rica-eksperter, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så finder vi et hotel, der matcher dine behov.

Billeder

1 ud af 7
Stranden i Playa Tamarindo
1 ud af 7
Måske skal du lære at surfe?
1 ud af 7
En læderskildpadde på stranden
1 ud af 7
Playa Grande på den anden side af floden
1 ud af 7
Tag måske på en dykkertur
1 ud af 7
Rejser til Costa Rica
1 ud af 7
Rejser til Costa Rica

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Playa Tamarindo

Flere hoteller i Playa Tamarindo

Oplevelser