Oplev byer og historie på en kulturrejse!

En kulturrejse er en rejse, hvor du møder verden. Vi tror på, at når mennesker mødes, bidrager det til en større forståelse, som bygger bro mellem forskelligheder. Vi gør derfor et stort stykke arbejde for at tilbyde dig kulturrejser, hvor du virkelig kan få en anden kultur ind under huden. Vores motto er ”Rejser med et menneskeligt ansigt”, og det kommer til udtryk ved, at vi skaber rejser, hvor mennesker mødes i øjenhøjde.

Det menneskelige aspekt er dog kun en del af det at tage ud på kulturrejse. For på en indholdsrig rundrejse er det oplagt at gå på opdagelse i nogle af verdens unikke byer.

Nogle byer er helt tilbage fra oldtiden og står tilbage som et minde om en fjern tid – nu som ruiner og gamle templer men fulde af historier og spænding. Tempelkomplekser, kæmpemæssige pyramider og imponerende guldpaladser står tilbage som smukke levn, der bare venter på at blive udforsket.

Andre byer er små, hyggelige og farvestrålende – og det perfekte sted at få en lille smagsprøve på det hverdagsliv, der leves andre steder i verden! Med brostensbelagte gader, smukke pladser og charmerende fortovscaféer, sjove markeder, mindre museer og måske endda en strand i ny og næ? Hvad end du vil opleve én eller flere af disse byer, så er der masser af muligheder.

Og så har vi metropolerne, hvor nye oplevelser venter lige rundt om næste gadehjørne, og hvor der altid er noget nyt at se og nyt at lave! De kæmpemæssige storbyer med skyskrabere, sightseeing, paladser, kongresbygninger og ikke mindst shopping helt ud i ekstremerne. Husk at have masser af plads i kufferten!

Hvilke slags kulturoplevelser drømmer du om?

Vil du gerne ud at møde folk i de lande, du besøger? Så kan vi foreslå dig at tage ud i Thailands smukke natur og bo et par nætter hos søde Pen i en lille landsby. Hun vil vise dig de skønne omgivelser, og du kan nyde godt af hendes lækre mad! Du kan også tage på rundrejse i Cuba og bo på casa particulares – et privat hjem, der åbner dørene for dig, så du kan få et fantastisk indblik i den cubanske dagligdag.

Er det derimod kulturoplevelser i storbyen, du er på udkig efter? Så er det måske heller Sydamerika, du skal til? Her kommer fødderne på overarbejde, for der er så mange seværdigheder, museer, hyggelige parker og imponerende bygninger, at du ikke har tid til at sidde ned. Vil krydre storbyoplevelsen med en god bøf og en forfriskende caipirinha? Buenos Aires og stemningsfulde Rio de Janeiro tager imod dig med god musik og højt humør.

Drømmer du derimod om at opleve nogle af de mest imponerende ruiner, der oser af historie? Så kan du fx tage på rundrejse i Peru, hvor højdepunktet bliver at gå i inkaernes fodspor og stå med udsigt over det fantastiske Machu Picchu. Du kan også tage til Mexico og opleve Chichen Itza. Her kan du gå og forestille dig, hvordan livet var i år 600, da mayaerne herskede her. Du skal selvfølgelig heller ikke gå glip af Angkor Wat, der ligger lige uden for Siem Reap i Cambodia. Templerne er et fantastisk syn, og du bør komme tidligt, så du kan se solen stå op bag de smukke ruiner.

 

Kulturrejser i Sydamerika

Vil du hellere lidt længere væk og opleve en helt anden kultur end den, du kender til? Så tag til Sydamerika, hvor du kan rejse mellem flere af landene. I Colombia kan du opleve alt fra stemningsfulde kolonitidsbyer til jungle og smukke, caribiske sandstrande. Oplev det pulserende liv og de flotte, historiske bygninger i Bogotá eller de blomstrende gader i romantiske Cartagena. Du bør selvfølgelig også besøge en kaffeplantage eller to. Colombia er nemlig kendt for at have verdens bedste kaffe.

Ecuador byder på enorme bjerge, tropisk regnskov og smukke byer med spændende kultur. Flere af de historiske byer er på UNESCO’s liste over verdensarv og er bestemt et besøg værd. Du kan for eksempel besøge Quito, hvor du kan stå med et ben på hver side af Ækvator og opleve verdens midte. Tag også til Cuenca, der er en by tilbage fra kolonitiden. Her finder du farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader og smukke kirker.

Søg mod syd og oplev storslåede Argentina. Oplevelserne her spænder vidt, og du kan se alt fra de farvestrålende Andesbjerge og fantastiske vandfald til hyggelige byer, ørkener, vinmarker og islandskaber. Du bør selvfølgelig besøge Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Byen byder på ægte storbyliv med moderne cafeer og imponerende seværdigheder, men du finder også særprægede bydele med hyggelige kvarterer med tango i gaderne. Argentina byder på vinlandskaber, der ikke kan sammenlignes. Bo på en vingård og smag den lokale vin og spis mad som en ægte argentinsk gaucho (cowboy).

Hvis du ikke kan få nok historie, skal du tage til Peru og opleve inkaernes land. Peru byder på en storslået natur og et af verdens syv nye vidundere, Machu Picchu, hvis ruiner ligger på bjergtoppe omkranset af skyer. Besøg også Cuzco, der var Inkarigets hovedstad tilbage i tiden. Det er en af de smukkeste byer i Peru, og den oser af charme og historie. Du bør også opleve Titicacasøen, der danner grænse mellem Peru og Bolivia. Søen har enkelte beboede øer, herunder Taquile Island. På øerne er kulturen en helt anden, og her er hverken mobilnet eller fjernsyn. Folk står op, når hanen galer, og hvis du er morgenfrisk, bør du gøre det samme. Her er nemlig en fantastisk solopgang over øen, som du kan se fra en af højene.

Rejs også til Brasilien, hvor samba, farver og brede smil venter på dig. Her kan du opleve storslået natur, enestående byer og gæstfri mennesker, hvor end du går hen. Start i Rio de Janeiro, hvor du finder et væld af seværdigheder. Se den storslåede Kristusfigur, der tårner sig majestætisk op over byen og vogter bugten og tag på den berømte Copacabana strand. Brasilianere er meget festlige, og vil du opleve denne side af kulturen, bør du se det enestående karneval. Her er fest, musik og farver, som du aldrig har oplevet det før. Danserne er letpåklædte i fjer og pailletter og bevæger kroppen til sambarytmer. Det er et fantastisk syn! Hvis du ikke kan få nok af samba, skal du tage videre til Salvador. Det er her, sambaen er født, og dans og musik er en stor del af hverdagen. Den gamle bydel, Pelourinho, er utrolig smuk og romantisk. Her er mange ældre huse i lyse pastelfarver, smalle gader, kunstgallerier og folk, der hænger ud af vinduerne for at følge med i livet på gaden.

Kulturrejser i Nord- og Mellemamerika

Du kan også tage lidt mere nordpå og besøge alsidige Nord- og Mellemamerika.

Cuba byder på salsa, cigarer og masser af historie. Landet er under en spændende udvikling, og det ses tydeligt i de stemningsfulde byer. Du kan ikke tage til Cuba uden at besøge Havana. Byen er en herlig blanding af smukke bygninger og faldefærdige huse. De ikoniske, amerikanerbiler i alverdens pangfarver kører rundt i de snævre gader, og overalt er der musik og stemning. En anden by du ikke må gå glip af er Trinidad – dansens og livsglædens by. Her kan du opleve pastelfarvede huse, brostensbelagte gader, live musik og den lokale drink Canchanchara, serveret i lerkrus. Om aftenen kan du se folk, der danser salsa på byens torv.

I Mexico kan du opleve masser af ruiner og historiske seværdigheder. Foruden Chichen Itza, bør du opleve Solens og Månens pyramide, som ligger uden for Mexico City. Det er den næsthøjeste, fritstående pyramide og er kendt verden over. Hvis du kæmper dig op ad alle de mange trappetrin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt. Besøg også Palenque, der er en fantastisk velbevaret ruin-by, som mayaerne byggede i deres storhedstid. På nogle af ruinvæggene er der stadig rester af maling og afbildninger af, hvordan mayaerne formede deres hoveder aflange.

 

Kulturrejser i Asien

Du kan også rejse østpå til Asien, som er verdens største kontinent og et af de mest varierede. Her kan du både opleve de moderne metropoler som Dubai og Tokyo, eller du kan opleve små landsbyer i rismarkerne i Thailand, Cambodia og Laos. Uanset hvor du tager hen, kan du være sikker på at tage masser af nye indtryk og spændende oplevelser med hjem i bagagen.

På en rejse til Malaysia får du det smukkeste blå vand, hyggelige byer og jungle. Den hyggelige by Melaka og orientens perle Penang Island byder på mange kulturelle, kulinariske og historiske seværdigheder. Begge steder er blevet udnævnt til verdensarv ad UNESCO og er bestemt et besøg værd. Ikke mindst på grund af den knaldhamrende gode mad! Penang Island er faktisk kendt som Malaysias madhovedstad, og du kan smage mad fra alle dele af verden!

Vietnam er et alsidigt land, som du kan besøge igen og igen. Her kan du opleve bølgende rismarker og spændende byer. Vietnam har en hel række af byer med H, og de er alle meget forskellige. Oplev charmerende Hoi An, der rummer mange historiske gader og hyggelige gallerier. Om aftenen bliver gaderne lyst op af farverige lanterner, der hænger overalt mellem bygningerne. Kongebyen Hue har smukke gamle kongegrave og det berømte citadel, og du bør helt sikkert udforske ”Den Forbudte By”, hvor hele byens historie er illustreret. Du bør også besøge Vietnams hovedstad, Hanoi, der har mange spændende museer om både historie, kunst og kultur. Her kan du fornemme det franske præg fra kolonitiden med boulevarder og caféer med baguettes, kaffe og croissanter. Ho Chi Minh City er opkaldt efter Ho Chi Minh, der ledte Vietnam til selvstædighed. Han ligger balsameret i et mausoleum i byen, hvor du kan komme ind og se ham.

Hvis du vil opleve templer og flotte ruiner, kan du rejse til Thailand, som bliver kaldt for smilets land. Menneskerne her er nogle af de sødeste, og de byder dig velkommen med brede smil og åbne arme. Besøg oldtidsbyen Ayutthaya, som også kaldes for ”Østens Venedig”. Her er et utal af templer, Buddha-statuer og gamle ruiner, der er overgroet af mos. I Sukhothai kan du gå mellem gamle templer, Buddhaer og monumenter. De fleste af dem er blevet genopbygget, så de ser ud som dengang, og det er altså et imponerende syn. Kombiner din rundrejse med storbyliv i travle Bangkok. Her finder du både smukke guldtempler, høje skyskrabere, spændende markeder og masser af små, hyggelige steder. Den mest kendte kulturelle seværdighed i Bangkok er nok Grand Palace, og det er ikke uden grund. Hele det imponerende palads er dækket med guld og fyldt med smukke detaljer. Du bør dog også søge ud i de små gadekøkkener og ud på floden og se, hvordan folk lever her på vandet.

Sri Lanka, som betyder ”Den ærværdige ø”, byder på kulturelle og historiske seværdigheder i verdensklasse, smuk natur og venlige mennesker. Løveklippen i Sigiriya er nok landets mest kendt seværdighed! Her midt i afsindig flot natur opførte en af Sri Lankas tidligere konger et kæmpe palads på toppen af en 200 meter høj klippe. Du kan stadig se rester af fæstningen, paladset, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand, skulpturer og malerier af storbarmede kvinder. Galle er en af de byer med flest seværdigheder i Sri Lanka. Byen har en hyggelig og afslappet atmosfære, og du kan roligt sætte et par timer af til bare at slentre rundt i gaderne og spise god mad. De smalle gader bugner nemlig af kunstgallerier og små restauranter. I højlandet ligger den charmerende Nuwara Eliya, som er en gammel engelsk teplantageby. Her kan du se smukke engelske bindingsværkshuse, flot natur og vandfald.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af