Mexico

Chichen Itza

Rejser til Chichen Itza

Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Faktisk er det et af verdens 7 Nye Vidundere.

Selve Chichen Itza-området er knap 1 kvadratkilometer stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner - flere af dem særdeles velbevarede. Alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum. Du træder tilbage i en helt anden tid, ca. tilbage til år 600, hvor Mayaerne herskede. Det var en af Maya-civilisationens største og mægtigste byer.

Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide El Castillo, hvor du virkelig kan opleve mayaernes kunnen indenfor astronomien. En gang om året ved Equinox står solen på pyramiden, så det ligner, at der løber en slange ned ad den. Det er den slange, som slangepyramiden er bygget for at tilbede.

Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten og er den største i Mexico.

Chichen Itza er et imponerende syn, men husk solcreme - det er varmt! Området ligger midt på Yucatan-halvøen, og vejen derud går gennem tætbevoksede jungleområder.

I nærheden ligger to cenoter, en af dem er den hellige cenote, Cenote Sagarado. Den er også kendt under navnet "Ofringens brønd", fordi mayaerne både ting og mennesker her til ære for regnguden Chaac. Man har fundet både guld, jade, lertøj og skeletter i det grønne vand. 

Du bor i den lille by Pisté lige ved Chichen Itza og kan køre til vidunderet på 5 minutter eller spadsere på 25 minutter.

Billeder

Chichen Itza #8423
Rejser til Mexico
Chichen Itza #8423
Rejser til Mexico
Chichen Itza #8423

Hoteller i Chichen Itza

Flere hoteller i Chichen Itza